- 10 Kasım 2008
- 6.179
- 442
- 163
sadece foto çekerken oturuyor canım bizde anne sütü ve mamaya devam ediyoruz 6.aydan sonra ek gıdalara geçicez inşallahKızlar bugün şehzademin aşıları vardı.. doktorumuz artık destekle oturtabilirsiniz dedi... Ek gıdayı sordum bende ... 4. ayda ek gıdaya başlayan bebeklerde alerjik rahatsızlıklar oluyor dedi.. oyüzden 6. ayda başlatacağını söyledi... Sizler oturtmaya başladınızmı??
kızlar 2 ve daha çok çocuk yapanları tebrik ediyorum.
Evim dağınık birbirinde , kolumu kaldırmaya halim yok, yanlış pozisyonda emzirmek ve çocuğu sürekli taşımaktan omurlarımdan 2 tanesi şiddetli ağrıyor.
Eskiden hep ikizim olsun isterdim, hatta yiğide bakmaya gittiğimizde 2 yumurta varmış birisinin döllenmiş olduğunu duyduğumda üzülmüştüm , keşke ikizim olsaydı hemde farklı yumurtalardan ne güzel olacaktı demiştim. Allah biliyor işte , beceremezmişim ikisini birden:)))
Bebişi odasında yatıranlar var mı ? gece emzirmesi kolay olsun diye ben yanıma alıyorum her gece, gündüzde hep yanımda salonda. Odasınada gündüz dönencesine filan baksın diye yarım saat filan götürüyorum. Halbuki hamileliğimin 12. haftasında ikili testte cinsiyetini öğrenince hemen oda takımı bakmaya başlamıştım kokusu cıksın , bebek gelene kadar diye:)))
direk koltuğa koyarak oturtmuyorum ama kucağımda filan oturuyor oynarken vb..
bende birşey sorayım ben oyun oynatırken filan benimki ayakta olmayı çok seviyor koltuk altlarından destek vererek ayağının basmasına izin veriyorum hatta adım bile atıyor iç güdüsel olarak , kucağıma , koltuğa etc.. siz bastırıyor musunuz?
Kızlar bugün şehzademin aşıları vardı.. doktorumuz artık destekle oturtabilirsiniz dedi... Ek gıdayı sordum bende ... 4. ayda ek gıdaya başlayan bebeklerde alerjik rahatsızlıklar oluyor dedi.. oyüzden 6. ayda başlatacağını söyledi... Sizler oturtmaya başladınızmı??
kızlar 2 ve daha çok çocuk yapanları tebrik ediyorum.
Evim dağınık birbirinde , kolumu kaldırmaya halim yok, yanlış pozisyonda emzirmek ve çocuğu sürekli taşımaktan omurlarımdan 2 tanesi şiddetli ağrıyor.
Eskiden hep ikizim olsun isterdim, hatta yiğide bakmaya gittiğimizde 2 yumurta varmış birisinin döllenmiş olduğunu duyduğumda üzülmüştüm , keşke ikizim olsaydı hemde farklı yumurtalardan ne güzel olacaktı demiştim. Allah biliyor işte , beceremezmişim ikisini birden:)))
Bebişi odasında yatıranlar var mı ? gece emzirmesi kolay olsun diye ben yanıma alıyorum her gece, gündüzde hep yanımda salonda. Odasınada gündüz dönencesine filan baksın diye yarım saat filan götürüyorum. Halbuki hamileliğimin 12. haftasında ikili testte cinsiyetini öğrenince hemen oda takımı bakmaya başlamıştım kokusu cıksın , bebek gelene kadar diye:)))
direk koltuğa koyarak oturtmuyorum ama kucağımda filan oturuyor oynarken vb..
bende birşey sorayım ben oyun oynatırken filan benimki ayakta olmayı çok seviyor koltuk altlarından destek vererek ayağının basmasına izin veriyorum hatta adım bile atıyor iç güdüsel olarak , kucağıma , koltuğa etc.. siz bastırıyor musunuz?
kızlar demir damlasına ne zaman basladınız...benim kızım 3 ay 1 haftalık geciktikmi acaba..
iyi geceler kızlar
nasılsınız bebişler nasıl???
bizim oğluşun sünnet olma durumu var teyzeleri..
büyük bir ihtimalle salı günü olacak....
bu konuda tecrübeli annelerden bilgi istiyorum....
Kesinlikle doğru mesela geçenlerde bir ara iştahım kapandı sütüm bildiğin bulanık su gibiydi o kadar duru idi..Sonra hemen dikkat etmeye başladım şükürler olsun ki iyi şimdi oğluşumda tosun gibi maaşallah =))
teşekkürler canımcanım hayırlı olsun şimdiden,inşallah kolayca atlatır kuzucuk.benim şöyle bi tavsiyem var hemen bilgi almak istiyordan facebooktaki gruba yaz anında cevap alırsın.burda bir iki gün sürer sanırım
dipnot:hem buraya da yazın deyip hem de facebboka yaz çabuk cevap alırsın diyen bana bu ne yaman çelişki demek istiyorum müsaadenizle
bu sünnet işini eşim iyice araştırdı doktor kendisi bayağı kurcaladı ve sonuç olarak dokular iyice gelişmeden sünnet yaptırmak riskli, başarılı olan operasyonlar kadar düzeltme operasyonu da çok sık yapılır oldu riski almaya değer mi ki ne gerek var demiş çocuk cerrahı arkadaşı. Benim bi yakınım perişan oldu resmen sünnetten sonra katiyen yaptırma dedi, bir başka yakınım çok memnun yaptır dedi. Yani karar senin iyi olursa ne ala ama olmazsa fena. Biz vazgeçtik şimdilik biraz daha bekleyip sünnet yaptırmayı düşündüğümüz doktorla görüşeceğiz mesela o da yenidoğan ya da erken dönem sünneti kesinlikle önermiyor ve yapmıyor ama net tarihi konuşmadık daha
evet canım diyet falan yokk ben 1 2 sene daha tombiş gezmeye razıyım kızım emsinde yeterkii
evet canım ikisini takip etmek zor daha doğrusu zordu çünkü buraya çok az kişi yazıyor artık maalesef.hiç değilse arada uğrayalım hanımlar huuu huuuuu :79:
beni de ekle bacımcanım sen özelden adını soyadını yaz.grup gizliekleyelim seni de
teşekkürler canım
canım bana kalsa yaptırmam ama olması gerekliymiş yani biz kendi kendimize hadi sünnet yaptıralım diye karar vermedik doktor yapılması gerektiğini söylüyor ...
canım suyun içine ne kattığın önemli derken sütün kalitesini arttırman gerek onu anlatmak istedim,yani yemeklerine dikkat etmen ve dengeli beslenmen
abartmadan ve düzenli bir şekilde sebze meyve ve protein gibi ,yemeği kısarsan sütün çok sulu olur, yemeği ve suyu birlikte dengeli tükatirsen sütün yağlı olur.
iştee böyylee canımmmm
cevabın için teşekkürler canım bu konu benim için çok önemli olduğundan(kızım 3.ayında yaklaşık 800 gram aldı 600 alt sınırına yakın) sordum.bu konuda farklı şeyler duyuyorum da hangisi doğru acaba. 3 aylık kontrolümüzde doktora kilo almak pahasına bebek iyi büyüsün diye güzel beslendiğimi,çok yediğimi söylemiştim. doktorsa sütün yenilen şeylerle kesinlikle ilgisinin olmadığını söyledi sadece bol sıvı içeceksin dedi. bakalım bu hafta doktorun sözünü dinledim aşırı yemedim bol sıvı tükettim yarın evde tartıcam kızımı(şimdi annemdeyim burda dijital tartı yok) bakalım ne kadar kilo almış kızım sana da yazarım sonucu. gerçi bebeğin kilo alımında başka faktörler de var ama bakicez. hayırlı günler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?