canmm uykusunda emiyosa...iyi. benim kızda gündüzleri öyle meme aramıyo fazla...emincede keyifle hiç emmez debelenir durur memeyle:)içtiği 5dk.bişey ama ona yetiyo demek...kilo alımı iyi çünkü.senin bebişte kilosu iyiyse korkma.selam kızlar geçmişi okuyamadım tatildeyim ve moralim bozuk yardım lütfen..yarım saatte bi emmek isteyen kızım şimdi emmek istemio yukarda okudum dediği gibi arkadaşın iki fırt çekio etrafa bakıo bırakıo..uyuyacakken emio uyandığında uyku sersemi de emio..geceleri emio ama gözü açıkken boğuşuoruz resmen..ben biberonla mama takviyesi yapıodum ondan mı ki?biberonu kestim aç da kalsa mama bi süre vermicem ya da kaşıkla vercem..napabilirim?önceden bu aylarda böle yapabilio bebişler diye okumuştum..bebeği emmeyi reddeden arkadaşlar tekrar aldılar mı naptılar??6 aya kadar emseydi bari zaten günde 1 kere mama veriorum die üzülüodum şimdi bide bu çıktı..etrafımda mama verde doysun diyen herkese çook kızgınımmmm
benim kızımı dün aşıya götürdük fena ağladı yavrum,kg alımıda çok düşük çıktı 450 gr almış(
2 kat gidirince kışın 200 gr. düşüyorlardı ee şimdiincecik tşötr ve şortla tarttı yine 200 gr düştü anlayamadım
ama tek bildiğim şeyyyyy moralim çokk bozuk ve üzgünüm.......
selam kızlar bugun oğluşumla pikniğe gittik maşallah pek neşeliydi uykusu geldikçede hamak vardı ona yatırdık salladık hemen uyuyuverdi..buaralar bizimkinde bir konuşma merakı varki anlatamam uuu uuu diye diye dudaklarını uzata uzata konuştu durdu nazar değecek diye korktum..bide yana dönmeyi öğrendiğinden beri uyuduktan sonra hemen çeviriveriyo poposunu oyy kuzum bnm bi datlı oluyoki öyle yatınca....
selam kızlar geçmişi okuyamadım tatildeyim ve moralim bozuk yardım lütfen..yarım saatte bi emmek isteyen kızım şimdi emmek istemio yukarda okudum dediği gibi arkadaşın iki fırt çekio etrafa bakıo bırakıo..uyuyacakken emio uyandığında uyku sersemi de emio..geceleri emio ama gözü açıkken boğuşuoruz resmen..ben biberonla mama takviyesi yapıodum ondan mı ki?biberonu kestim aç da kalsa mama bi süre vermicem ya da kaşıkla vercem..napabilirim?önceden bu aylarda böle yapabilio bebişler diye okumuştum..bebeği emmeyi reddeden arkadaşlar tekrar aldılar mı naptılar??6 aya kadar emseydi bari zaten günde 1 kere mama veriorum die üzülüodum şimdi bide bu çıktı..etrafımda mama verde doysun diyen herkese çook kızgınımmmm
benim kızımı dün aşıya götürdük fena ağladı yavrum,kg alımıda çok düşük çıktı 450 gr almış(
2 kat gidirince kışın 200 gr. düşüyorlardı ee şimdiincecik tşötr ve şortla tarttı yine 200 gr düştü anlayamadım
canım sorma aynı durum bizdede var gündüzleri almak istemiyor memeyi geceleri ise emiyor güzelce bu sefer süt doluyor pompayla çekip veriyorum a kalsa kıyameti koparıyor bu şekiildede vazgeçiremem dediğin gibi şu 2ay daha geçse bende rahatlıcamselam kızlar geçmişi okuyamadım tatildeyim ve moralim bozuk yardım lütfen..yarım saatte bi emmek isteyen kızım şimdi emmek istemio yukarda okudum dediği gibi arkadaşın iki fırt çekio etrafa bakıo bırakıo..uyuyacakken emio uyandığında uyku sersemi de emio..geceleri emio ama gözü açıkken boğuşuoruz resmen..ben biberonla mama takviyesi yapıodum ondan mı ki?biberonu kestim aç da kalsa mama bi süre vermicem ya da kaşıkla vercem..napabilirim?önceden bu aylarda böle yapabilio bebişler diye okumuştum..bebeği emmeyi reddeden arkadaşlar tekrar aldılar mı naptılar??6 aya kadar emseydi bari zaten günde 1 kere mama veriorum die üzülüodum şimdi bide bu çıktı..etrafımda mama verde doysun diyen herkese çook kızgınımmmm
üzülme canım sağlıklı olmaları en önemli konubenim kızımı dün aşıya götürdük fena ağladı yavrum,kg alımıda çok düşük çıktı 450 gr almış(
selam kızlar bugun oğluşumla pikniğe gittik maşallah pek neşeliydi uykusu geldikçede hamak vardı ona yatırdık salladık hemen uyuyuverdi..buaralar bizimkinde bir konuşma merakı varki anlatamam uuu uuu diye diye dudaklarını uzata uzata konuştu durdu nazar değecek diye korktum..bide yana dönmeyi öğrendiğinden beri uyuduktan sonra hemen çeviriveriyo poposunu oyy kuzum bnm bi datlı oluyoki öyle yatınca....
sizlerle bebek bakımına mucize çözümler adlı kitaptan alıntılar paylaşıyorum.TRACCY HOGG:
kitapta beslenme oyun uyku düzenini anlatan bir bölüm var. EASY rutini diye geçiyor. Ben başlarda kızımın neden ağladığını anlamakta güçlük çekiyordum. Zaten içgüdüsel olarak uyguluyorsunuzdur belki ama gene kısaca anlatayım benim gibi acemi anneler için :)
2 aydan 4 aya kadar bebekler için 3 saat, 4 aydan büyük bebekler içinse 4 saatlik rutinler öneriyor Tracy. Rutin dediğimiz bebeğimizin hayat düzeni.
E - eat- beslenme yani
A - activity- aktivite
S - sleep - uyku
Y - your time - sizin zamanınız
Diyor ki: bebekler uyanır, yemek yer, yaşlarına göre oyunlarını oynarlar, sonra uyurlar. Uyku süreleri gün içerisinde annelerin kendine ayırdıkları zamanlardır. Yani bebeğinizi beslediniz, altını değiştirdiniz, biraz oynadınız. Huysuzlanmaya başladığında bunun anlamı artık rutinde sıranın uykuya geldiğidir.
2-3 aylık bebek için 3 saatlik rutin şöyle oluyor yani:
30 - 40 dakika beslenme,
30 - 45 dakika aktivite (alt değiştirme, üst değiştirme, kucakta gezinme, banyo hep aktiviteye giriyor)
1 buçuk - 2 saat uyku
4-6 aylık bebek için de 4 saatlik rutin şöyle:
30 dakika beslenme
1 buçuk saat aktivite
1 buçuk - 2 saat uyku
sonra hooop başa, yeniden beslenme.. Bu rutinin kesin hatları yok. Sadece yol gösterici oluyor. Çocuk da bu düzene alışınca bir sonraki adımın ne olacağını tahmin ediyor ve yadırgamıyor.MUŞŞŞ.
ya birkaç gündür uğraşıyorum ama kızım çok huysuzlaşmaya başladı hem de hep memede uymak istiyor.öyle olunca geceleri kalkmak istiyor.dua edin de şu yöntemi uygulayabilecek sabrım olsun
Kızlar bugün pek kimsecikler ugramamış.Emir dün gece saat başı kalktı.Hep mızır mızırdı.Sabaha karşı baktım ateşi var .Hemen fitil verdim.Sabah 8 de baktım 38 e çıktı.Eşimle hemen dr.götürdük.Fitil verdi ve grip olabilir çok çıkarsa antibiyotik yazıyorum verirsin dedi.Akşama dogru fitile ve soguk duşa ragmen ateşi yine yükselince korkudan verdim antibiyotigiSonra yine yükseldi başka bi dr. götrdük.Artık hastalanmya mikrop almaya ateşlenmeye başlayacaklar.Bırakın kendi vücudu bunlarla savşsın direnç kazansın.Nie hemen antibiyotigi verip kendin kolay yoldan öldürüyosun mikropları.Bu sefer dr.dan çıkamazsın ocugun dirençsiz olur hep dr. gidersiniz dedi.Ama madem bi kere verdin bitirene kadar ermelisin.Ya hep ya hiç dedi.Ben vermezdim dedi.Fitil verip soguk duş aldırmanı önerirdim ve öneriyorum dedi.Oooff kendimi bugün kasmaktan elm ayagım boşldı.Kendimi suçladım kendime kızdım hep.Dr.larada sinir oluyorum artık.Kendi dr. yoktu aradık açmadı sonra msj attık.İki dr. götürdükten sonra tel aradı bizi.Ne anlamı kaldı sinr oldum.Birinin önerdigini digeri dogru bulmuyor.Kime inanıcaz kime güvenicez:95:Ona olacagına bana olsun razıyım.O agladıkça baygın baygın bktıkça bende agladım yüregim yandı.Annelik ne zormuş.Az önce ateşi düştü.Keyfi yerine geldi başladı gülmeye yüzümü okşamaya Dünyalar benim oldu.O iyiyse bende iyiyim.O iyiyse bende iyiyim.O kötüyse ben bin beterim.
abrelciğim geçmiş olsunn yaaa su çiçeğimi acaba birinden mi bulaştı :44:
Kızlar merhabalarUzuuuuuun zamandır giremiyorummm memleketteydikkk 15 gündürr...insan, bebişi olunca evini dahada özlüyor ... Oğluşum artık kucağa alıştı sırtı yere gelince ağlıyorr Bugün bizim evlenme yıldönümümüzzz Bakalım kocişim napacakkk hiiiç umut yok ama neyseee 3 gün sonra 5.ayımıza giriyoruzz ...oğluşuumu yastığa yatırınca kalkamaya çalışıyorrr...veeeeeeeeeeee hala gaz sancımız devam ediyorrr bu kezde sap simplex aldık sanki o birazda daha iyi gibi bakalım 6.ayda biter diyorlarr gaz sancısına Oğluşumun emme alışkanlığı gündüz zar zor 2 dakika emip bırakıyor gecede 2 saatte bir emiyor şu 6.ayımız dolana kadar inşallah bırakmaz ....ama bunlar büyüdükçe dahada bir tatlı oluyorlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Oğluşumm annnnnnnnnnnne diye sesleniyor heppp herkes çoook şaşırıyorr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?