- 11 Aralık 2010
- 6.564
- 3.416
- 248
kızlar boncugum su çiçegi olmuş erken degilmi ya kuzum nasıl yüzü kırmızı kırmıxı boncuk boncuk oldy:26:
geçmiş olsun canım allah korusun bütün bebişleri gerçekten annelik zor onlara gelen her dert bize gelsin daha minicikler
günaydın kızlaaaaaaar. ebrucuğum çok geçmiş olsun canım.
Geçmiş olsun canım.Kıyamam onlara inş. muhammed çabucak atlatır.
Saol arkadaşım.Rabbim miniklerimizi korusun.
Sultancım çok saol.
çok geçmiş olsun oğlum su çicegi oldu akşam acile gittik oradaki bebekleri görünce çooook şükür rabbimee dedim ve alah onlarada şifalar versin inş..Arkadaşlar emir dün gece yine ateşlendi.38i geçmiş hastaneye gidene kadar.Fitil koydular soguk suya soktular.O agladıkça bende agladım.Eşim zaten çok düşkün emire.Kucagından indirmedi.3te eve geldik.Sen yat işe gidiceksin dedim.Yatmadı sabaha kadar birlikte baktık.Soguk su kompleksi yaptık.Sabah düştü ama öglen yne çıktı.Fitil koydum ve sabahtan beri kafasında koltuk altlarında soguk bezler var.Az önce duş aldırdım.Çıplak yerde sere serpe kendi kendine uyudu yavrum.Hiç keyfiyok.Baygın baygın bana bakıyor Dr.havada mikrop var salgın var dedi.Allahtan ishal ve kusma yok sizde dedi.İyilşemesi 3 günde sürebilir 3 günde dedi.İnş. iyileşir çabucacık
bu emme sorunu bu ara çoğumuzda var demek..kızım artık öğlenleri emmek istemior emme pozisyonuna getirdiğim an basıo çığlığı..bende dizimde sallayıp uyutup aRkasından hemen emziriorum bide uyanınca uyku sersemiyken emziriorum.gece de emio şükür..ama gözü açıkken çook zor.iice acıkması lazım 3 saat falan anca öle ama ben de 3 saat zaptedemiorum kucak istio..eskiden ne güzel mememi verirdim susardı şimdi verince iice bağırıo..inşallah bi 2.5 ay daha emer yaa..göğsümün yarası geçmedi kızım diş çıkarası oldu die dert ediodum şimdi keşke yara olsaydı da emse diorummm
sizlerle bebek bakımına mucize çözümler adlı kitaptan alıntılar paylaşıyorum.TRACCY HOGG:
kitapta beslenme oyun uyku düzenini anlatan bir bölüm var. EASY rutini diye geçiyor. Ben başlarda kızımın neden ağladığını anlamakta güçlük çekiyordum. Zaten içgüdüsel olarak uyguluyorsunuzdur belki ama gene kısaca anlatayım benim gibi acemi anneler için :)
2 aydan 4 aya kadar bebekler için 3 saat, 4 aydan büyük bebekler içinse 4 saatlik rutinler öneriyor Tracy. Rutin dediğimiz bebeğimizin hayat düzeni.
E - eat- beslenme yani
A - activity- aktivite
S - sleep - uyku
Y - your time - sizin zamanınız
Diyor ki: bebekler uyanır, yemek yer, yaşlarına göre oyunlarını oynarlar, sonra uyurlar. Uyku süreleri gün içerisinde annelerin kendine ayırdıkları zamanlardır. Yani bebeğinizi beslediniz, altını değiştirdiniz, biraz oynadınız. Huysuzlanmaya başladığında bunun anlamı artık rutinde sıranın uykuya geldiğidir.
2-3 aylık bebek için 3 saatlik rutin şöyle oluyor yani:
30 - 40 dakika beslenme,
30 - 45 dakika aktivite (alt değiştirme, üst değiştirme, kucakta gezinme, banyo hep aktiviteye giriyor)
1 buçuk - 2 saat uyku
4-6 aylık bebek için de 4 saatlik rutin şöyle:
30 dakika beslenme
1 buçuk saat aktivite
1 buçuk - 2 saat uyku
sonra hooop başa, yeniden beslenme.. Bu rutinin kesin hatları yok. Sadece yol gösterici oluyor. Çocuk da bu düzene alışınca bir sonraki adımın ne olacağını tahmin ediyor ve yadırgamıyor.MUŞŞŞ.
ya birkaç gündür uğraşıyorum ama kızım çok huysuzlaşmaya başladı hem de hep memede uymak istiyor.öyle olunca geceleri kalkmak istiyor.dua edin de şu yöntemi uygulayabilecek sabrım olsun
sizlerle bebek bakımına mucize çözümler adlı kitaptan alıntılar paylaşıyorum.TRACCY HOGG:
kitapta beslenme oyun uyku düzenini anlatan bir bölüm var. EASY rutini diye geçiyor. Ben başlarda kızımın neden ağladığını anlamakta güçlük çekiyordum. Zaten içgüdüsel olarak uyguluyorsunuzdur belki ama gene kısaca anlatayım benim gibi acemi anneler için :)
2 aydan 4 aya kadar bebekler için 3 saat, 4 aydan büyük bebekler içinse 4 saatlik rutinler öneriyor Tracy. Rutin dediğimiz bebeğimizin hayat düzeni.
E - eat- beslenme yani
A - activity- aktivite
S - sleep - uyku
Y - your time - sizin zamanınız
Diyor ki: bebekler uyanır, yemek yer, yaşlarına göre oyunlarını oynarlar, sonra uyurlar. Uyku süreleri gün içerisinde annelerin kendine ayırdıkları zamanlardır. Yani bebeğinizi beslediniz, altını değiştirdiniz, biraz oynadınız. Huysuzlanmaya başladığında bunun anlamı artık rutinde sıranın uykuya geldiğidir.
2-3 aylık bebek için 3 saatlik rutin şöyle oluyor yani:
30 - 40 dakika beslenme,
30 - 45 dakika aktivite (alt değiştirme, üst değiştirme, kucakta gezinme, banyo hep aktiviteye giriyor)
1 buçuk - 2 saat uyku
4-6 aylık bebek için de 4 saatlik rutin şöyle:
30 dakika beslenme
1 buçuk saat aktivite
1 buçuk - 2 saat uyku
sonra hooop başa, yeniden beslenme.. Bu rutinin kesin hatları yok. Sadece yol gösterici oluyor. Çocuk da bu düzene alışınca bir sonraki adımın ne olacağını tahmin ediyor ve yadırgamıyor.MUŞŞŞ.
ya birkaç gündür uğraşıyorum ama kızım çok huysuzlaşmaya başladı hem de hep memede uymak istiyor.öyle olunca geceleri kalkmak istiyor.dua edin de şu yöntemi uygulayabilecek sabrım olsun
esra o rutinler güzel de, bebeğe göre çok değişiyor. ben oğlanda o rutinlere uyacam diye 4 ay elimde kronometreyle gezip kafayı yedim, ha sonunda oldu ama benim de 3 aydan 7 aya kadar kafayı yememe mal oldu. bilmiyorum belki uğraşmasam da olacaktı, ya da olmayacaktı ama ciddi bir mesai ve sabır gerektiriyor. hele o uyku süreleri var ya, aaah şaka gibi, şimdi hatırladım da, kitap 1.5 saat uyku diyor benimki 40 dk. uyuyor falan... unutmak istiyorum :)
en önemli getirisi, kendi kendine uyumayı öğretmek oldu, bak onu bir yaptın mı o zaman olay biter işte :)
hiç farkında olmadan bu yöntemi uyguluyormuşum meğer =)
Önce beslenir ve sonrasında biraz oyun oynarız yerde minderinin üzerinde sonra evin içinde gezdiririm sohbet ede ede sonra yine emziririm ve uyur. Saat 3'ten sonra da bu gezme-oyun bölümünü dışarıda yaptırıyorum. Aşağıya indiriyorum hem o hava almış oluyor hem de ben. eve çıkarınca da elini yüzünü silerim,emziririm ve uyur. Tabi uykular burada yazıldığı gibi uzun olmuyor bazen yarım saat bazen 1saat oluyor.
canım yalnız bu rutindeki en önemli şeylerden biri emzirerek uyutmamak.ben de öyle uyutuyordum ama o zaman dediğin gibi uykular kısa süreli oluypr.eğer rutini tam anlamıyla uyarsan bebek kendi kendine uymayıı öğreniyor ve uzun uyuyorMUŞŞŞŞ.ben henüz beceremedim ama
O doğru bak, kendi kendine uyumayı öğrenirse 1 saat ve üzeri uyur bir süre sonra. Memede ya da başka bir şekilde yardımla uyursa yarım saat ya da 40 dakika sonra kalkar, çünkü kendi kendine uyumayı bilmediği için uyku döngüleri arasında geçiş yapamıyorlar o zaman. Şş pat yöntemi hala işe yarayabilir, ama 5 aydan sonra ondan pek medet umma, o zaman yatır kaldırı denemen lazım. Memede uyutmamak için de öncelikle uykusu yokken emzir, uykusu varken emzirmek zorunda kalırsan gürültü falan yapıp uyutmuyordum :) İmza, kafayı sıyırmış anne :)
Kilo konusuna yoğunlaştım ben de bu aralar. 3 haftadır hiç kilo vermedim. Nasıl gidicek bu kadar kilo ya. 8 kilo vermem gerekiyor.. ve ne zaman böyle düşünsem çok feci bir açlık bastırıyor. gidip bir güzel götürüyorum tatlıları :26::26:
26.04.2011 tarihinde yazmışım bunu, tesadüfen denkgeldim. o zamandan bugüne 2 kilo daha vermişim kendiliğimden. şu anda 6 kilom var vermem gereken. rejim filan yapamıyorum daha moda giremediğimden. çok yavaş da olsa gram gram derken 2 kilom gitmiş. çok sevindim ve de umutlandım
Abrel canım, benim küçük meleğim de su çiçeği geçirdi. allaha şükür hafif atlattık. inşallah siz de hafif atlatırsınız.
Bu arada doğumdan önce bende tracy'i okudum. ilk günlerden uygulamaya çalıştım. başarılı olmama az kalmıştı ki, içimdeki ses, bebeğine sarıl, onun sana ihtiyacı var, yeni bir dünya ve sen onu yalnız bırakıyorsun ,dedi.Ve hep kucağımda uyuttum.şimdi nasıl isterse öyle uyuyor. genellikle pışpışlayınca uyuyor. Bazen uyku saatini kaçırıyorum herhalde, çok zor sakinleşiyor ve kucağımda sallıyorum o şekilde uyuyor.
Bu arada kitapta okumuştum. Bebekler bu şekildeki farklı uyumalardan işine geleni seçermiş.Yani bi süre sonra pışpışlayınca uyumayacak ve kollarım kopacak :))))))))))))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?