2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

7 aylık bir bebeğin ölümünün haberi de beni çok etkilemişti ama yorum yazamamıştım.ardından ise bir tanıdığımızın doğumda vefat haberini aldıkk:2:sezeryanda ciğerden kalbe pıhtı kaçmış.bebek sağlıklı ama anne öldü

benimki de sağ sol yan dönebilio ama yüzü koyun dönemiyo daha..ağzı yere değio ama orda kalıo tamamen değemio.herlade daha erken...

benim kızım da dün anakucağından düştü
ilk kazamız
hem de tahtaya
neye ki televizyonun önündeydi ,ünitenin köşesine fln çarpmamış
mutfaktan hafif tıkırtı duyup koştum elinde oyuncağı yerde yüzsütü yatıyor
sanki ben düşmüşüm,ağlamadı hiç
telaşlanmadım da düşmeden çocuk mu büyür

Son düzenleme:
uzun bir aradan sonra tekrardan merhabalar, bu ara içerisinde neler konuştunuz bilmiyorum meraklanıyorum da ama biliyorsunuz taşınma telaşımız vardı. Mardinden G.Antep'in Nizip ilçesine taşındık, G.Antepte KPSS ye girdim, yapamadım offff, kızımla çalışacağız artık.
Şu an annemlerdeyiz öyle yazabiliyorum, çünkü evde internet yok eşim de eylül gibi vınn alalım diyor o arada sizden uzak kalıcam yaa.
Siz de beni özlediniz mi bakiiim?
Bu zaman zarfı içerisinde en son yazdığım mesajları hatırlasanız psikolojik olarak çökmüştüm, kalbim de ruhum da yaralı veee yaşadıklarımdan dolayı hala takıntılarım geçmedi , psikolog yolu gözüküyor bana ama cesaretim yoook.
1 hafta önce benim kızım da kanepeden düşenler kervanına katıldı, o şokla titrediğimi hatırlıyorum, eşim kucakladı, her zaman dikkat eden ben onun düşmeyeceği tarafa geçmişim yatarken olacağı varmış diyorum ne diyeyim, çok üzüldüm ama kızım 1 dk bile sürmeyen ağlamasını yaptı sona da güldü, ama onun pat diye düşüşüyle uyandım sabah 6 mıydı ne offf hala hatırladıkça tuhaf oluyorum, tabii saat 9 gibi doktora götüdük, normal bir şey gözükmüyor dedi, beyin cerrahına da yönlendirdi, doktor film çekelim dedi, ama eşim çekilmesinden yana değil ya mesafeyi falan söyledi, az ağladı sonra güldü falan dedi, doktor da bu yaştaki bebeklere tomogrofinin zararlı olduğunu söyleyim, gözlerine baktı takip edin kusma falan olursa dedi, şükürler olsun Rabbime, ama ben sonraları eve gelirken acaba film çektirsemiydik diye kafaya takmadan duramadım, tüm bunları ailemin yanında G.Anteote yaşadık, al işte annemle babamın eline de malzemeyi vermiş olduk, habire yanınızda yatırmayın yere koyu falan diyorlardı şimdi tecrübe falan demeye başladılar, zaten ben vicdanen kendimi suçluyorum, ama olacağı varmış diyorum artık.
Kızım hala ortalamaın altında kiloda kaşık mamasına başlayacakmışız, zaten 5. ayda ek gıdaya başlayacam, sağlıklı olsunlar da. Hastanede bir teyzenin şu sözü hoşumuza gitti, bazı bebeklere annesinin sütü yaramazmış, babasının ekmeğine düşünce kilo alırmış:)
Haa ben hala regl olmadım, karnımdaki şişlikle eşimin memleketine de gittik yaa. Ramazan geliyor Allahım affetsin geçen Ramazandayken de hamileyim diye tutamamıştım şimdi de emziriyorum diye tutamıyacam borçlarım birikti.
Bizden bu kadar sizi seveyrum beni özleyin anacıııığım:)

kızlaar merhaba nasılsınız?? ya zolunca herkes giremiyor sanırım...ya benim oğluşun uykusu hiiç yok yaaa uyuyor 20 dk sonra tekrar ceeeeeee uyanıveriyor..önceden gece uyurdu 2 saatte bir emzirirdim ama şimdi emziriyorumm yerine bırakıyorum 5 dakika sonra ağlamaya başlıyor anlamadımm yaaa :44:.acaba idrar yollarında bir sorun var çünkü uyurken uykusunda ağlıyor yarın 4.ay aşımız varr..inşallah ateşsiz atlatırızz:78:

&#8206;4 ay aşımızı olduk geldik çpk şükür fazla ağlamadı ama çok az kilo almışız sadece 350 gr.7850 kilomuz 64 cm boyumuz..ek gıdayı düzenli olarak versemmi artık yrn bi çocuk druna gidelim biz en iyisi bikaç gündür kaka yapmasıda sıklaştı..ishal gibi bugunde napsam acab<a

hoşgeldin canım artık kimse yok kk bende facede takip edemedigim için girmiyorum orayaa kısmet düşe düşe büyüyecekler her düşmasinde kendini suçlarsan
değil psikolog psikiyart seni paklamaz takma hayırlı olsın yeni eviniz nasıl güzel mi oraları?

Başınız sağolsun.Şimdi o minik annesini göremeyecek.Heyecanla yavrusnu merak eden anne bebegini göremeden öldü demek.Ne acı :85:Rabbim sabırlar versin.

Tabi düşe kalka büyüyecekler ama ilk düşüş insanı çok üzüyor.Ucuz atlatmışsınız.Rabbim meleklerimiz korusun.

Canım sıcaklardan uyuyamıyorlar.Emirde güzdüzleri 15-29dk uyuyor.Hep dışarı istiyor.Babacık gelene kadar bahçede sokklardayız.İnş.ateşlenmez.Bizde bu 4.ay ateş yapmıştı.

Emir dur durak bilmiyor.Yerlerde döne döne yuvarlanıp duruyor.Bikez de dönmüyor.Döne döne bi baştan diger başa gidiyor.Yüzüstüyken önüü.ne bişiler koyunca ıkına ıkına biraz ilerliyor.Yakında emeklerse hiç şaşaırmam.Gece uyurken dönmesi bi tek beni korkutan şey.Tedirgin yatıyorum.Bi baktım yüzüstü dönmüş çarşafla cebellleşiyor.Hep uyurken yan yatmak istiyr.Bizden haberler böyle sizler ne alemdesiniz?

İnşallah ateş olmaz canım 4.ayı kutlu olsun bebişinin:)

Maşşallah bebeğine canım yaaa sen mama veriyormuydun bizim kız da 4 aylık oldu ama daha 6 kiloyu göremedik offff. 5.ayda başlayacam ek gıdaya.

hoşbuldum canım evet yaaa bu sessizlik ne foruma tatil gelmiş, herkesler bir yerlere kaçmış galiba. Hımm başka sorunlarım vardı canım ondan psikolog şart dedim yoksa kızımın düşmesinden dolayı değildi hoşş ona da çok üzüldüm ama olacağı varmış Rabbim korusun bebeklerimizi. Amiin.
Yeni evimiz de iyi eskisinde sıfır binaya taşınmıştık, bu biraz bakım istiyor ev sahibi ilgilenmemiş. Ama 3 odasında da gömme dolaplar var G.Antep evlerinin bu özelliğini seviyorum resmen her odada misal 3 gardrop var düşün, eşyaları derleyip toparlaması iyi. Mardindeki evimizde karanlık odalar(binalar bitişik yapıldığından)çoktu hep ışıkla kullanıyorduk o özelliğini sevmiyordum burda ise çocuk odası bile var ama ne var ki kira, apartman görevlisi ile birlikte nerdeyse 500 e yaklaşıyor( 470 tutuyor, bir de görevliye yemek verme uygulaması var istersen para da verebilirsin.İlginç geldi bana para verdik şimdilik.) Ev sahibi olmak gerek bu devirde onun için atanmalıyım tek maaşla zor.
Nizip güzel, daha keşfedemedim bakayım bir yazarım canım. Sen nasılsın Muhammed büyüdü mü, emekliyordur seninki:)öpüyorum tatlıyı

Yeni eviniz hayırlı olsun.Kiloya fazla takılma.Saglıklı olsunlar yeter.İlk kazanızı yapmışsınız.Geçmiş olsun.Rabbim beterinden korusun.

Sağol canım keşke ev sahibi de olsak kiracı olarak göçebelik zor yaa, bebeklerimiz de evet düşe kalka büyüyecekler, seninki düştüğünde nasıl üzülmüştüm, Rabbim koruyor bebeklerimizi. Emir'i kocaman öptüüüm:)

aynen bizim kız da dönüp duruyor, ama emekleme aşamasına geçmedik daha. bizim kız da büyük insan gibi yan yatıyor ya ilginç geliyor.
Bizler ne alemdeyiz kendi adıma konuşayım şimdi annemlerdeyiz belki bu mesajı yazıyorum şu an siz okuduğunuzda akşama evimize gitmiş oluruz, Nizip G.Antep'e yakın 45 dk.cık. 1 saatte annemlere G.Antep'e gelmiş oluyoruz.
Bugün kızımın arabasını aldık vaaay arabalı oldu tatlım benim arabam yokmuş yaa, şimdiki çocuklar çok ballı yaa. Sunny baby marka aldık 190 dan 160 aldık, park yatağını da aynı yerin farklı şubesinden almıştık( sahipleri aynı)beşiğiyle arabasının rengi de aynı oldu kırmızı-gri.İnşallah kuzuma hayırlı olur güle güle bindiririz. Sağlıcakla İnşallah.
Sizler ne yapıyorsunuz nerelerdesiniz,eve gidince okuyamayacam yazdıklarınızı internetimiz yok ona göre haaa, cevap yazamazsam kusura bakmayın öpüldünüz şekerler:)

ayşecim ben bi ara bi ay kadar filan günde 60 90 cc filan verdim ama artık vermiyorum..ek gıdaya yavaş yavaş meyve ve sütlü pirinçliyle başladık

slm kızlar.....
oğluşun sünnetiydi bilgisayarın arızasıydı derken uzun bir süredir giremiyorum....
umarım hepininz ve minik yavrularınız iyidir....
ben ve minik erkeğim (artık gerçekten erkek olduk :)) iyiyiz teyzeleri .....
p.tesi günü 4.ay aşılarımızı olduk....şükür çok hafif ateşle atlattık....
herzamanki gibi kucaktan inmiyoruz.....anneye hiçbir iş yaptırmıyoruz....
şimdi uyuyorr fırsat bu fırsat girdim

Selammmmmmmmmm anneler Hepinize bol sütlü günler =))

Ramazan öncesi temizlik koşturmaca bitmiyor..Bu yüzden gelemedim geçen hafta 5 dk pc bile açmaya fırsatım olmadı yoruldum ve işler bitmedi bitmiyor..Sağolsun paşam da müsade etmeyince salına salına iş yapıyorum..

Sizler nasılsınız..Bebişler nasıl..Ek gıda geçtiniz mi durumlar nasıl =))

internete böylece kavuşmuş olduk şu an evimizdeyiz.
Viyole oğlununun sünneti hayırlı olsun canım. Vaaay erkek oldu haaa, damat olduğunu da görün İnşallah( ayy böyle mi denilir bilm,yorum ama:))
biz de 4 aylık olduk hatta 3 gün geçiyor bile. Yarın aşıya götürecem taşınma olunca biraz aksadı, bir sorun olmaz değil mi yarınla birlikte 4 gün geçmiş oluyor 4 aylık 4 gün hımmm?
Bu aada Nizip çoook sıcak yaaa. Gerçi Mardin de sıcaktı, ayyy yazın her yer sıcak bana. Hala regl olmadım, ter basıyor:)
benim kız hep tükürük saçıyor kendi kendine oyunu galiba bu tükürüğünü çıkarıp geri çekiyor bir de kendi kendine sanki konuşuyor bıcır,

evet tatlım sen ne iş yapıyordun yoksa eşinden mi bizde dogulardan kurtulduk çok şükür darısı başınıza..evet büyüdü teyzesi geri geri gidiyor yürütectee bi gidiyor aklım gidiyoo çok hızlı seri hareket ediyo onun dışında işten istifamı verdim hazırlıklar başladı gidiyorumm işte siz nasılsınız bak ne diyecem asla psikolog veya psikiyat gitme şu an hamilelik hormonlarımızı henüz atamadık atlatacagını düşünüyorum bende de innaılmaz sıkıntılar vardı yazsam kesin eylül delirmiş derdin:) ama gecti sen kandi kendine terapi yapmaya calış hep hayatın güzel tarafını düşün tatlım mibnik yavrunu inş...atlatacaksın öpüyorum kocaman sizi devamlı buraya yaz ben girmiyorum faceye giriyorumda gelişi güzel okuya biliyorum konuya yabancı kalıyorum hala anlayamadım bu faceyi ii geceler tatlım ikinizde öptüm kocamannn

sağol canım amin inş....
yeni eviniz hayırlı olsun canım....ALLAH ev sahibi olmayı da nasip eder inş canım

kızlar eylülde okula başlayacağım süt sağma makinesi alayımmı?eve süt izni için geleceğim ama yinede kararsızım.birde ek gıda da çorba kahvaltı hazırlanırken anne sütünden faydalanılıyormuş.tecrübeli annelerden cevap lütfen

hipperaktif hoşgeldin canım,güle güle otur yeni evinde,özledim seni yaaa gerçek bak KK bana tanımadığım bir insanı özlemeyi bile öğretti :)))

oooooo maşallah biz hariç herkez ek gıdalara başlamaış görünüyor.

bebeğinize bezelye verin arkadaşlar çok faydalı ve de tam zamanı

bezelye
kabak
brokoli
patates
havuç
semizotu
ıspanak
dönüşümlü olarak yapabilirsiniz ve özellikle bunları pişirirken içerisine kemikli et parçası yada tavuk atın ve daha sonra çıkarın afiyetle yesin bebişleriniz.8. aydan sonra ise çıkarmadan yedirebilirsiniz.unutmadannnnnn pişirdikten sonra içierisine 1 tatlı kaşığı irmik atın tencereye.

selamlar kızlar
abrelciğim, kendi kendime sürekli terapi yapıyorum ama geçmiyor bu takıntılarım yaa, kızım 36 günlükken ailemin yanına G.Antep'e gittiğimde hayatım tepetaklak oldu o zamandan beri isim takıntım oldu yakında mahkeme işleriyle uğraşacam sanırım, annemle aramız iyi olsa bile sonraları içimdeki kırgınlığı atamadım kızıma hitap edemiyorum off 4 aylık oldu napacam bilmiyorum onun için gidecektim psikoloğa, bakalım, dinlerim senin dertlerini de Eylülcüğüm bak biriktirirsen benim gibi olursun patlarsın sonunda ağlama krizlerim oluyor ayyy bir bakıyorum kendi kendime sanki konuşayrum doktor derdime bir çare:)
viyoleciğim İnşallah hayırlısıyla Allah herkese ev sahibi olmayı nasip etsin.Amiiin.
ske tatlım ben de seni özledim yaw, iyisin İnşallah buralara sizlere ben de alışmışım ,bu arada biz de ek gıdaya başlamayanlardanız ay olarak sonlardan geliyoruz yaa:)

veeee kızlar bugün kızımın 4.ay aşısı oldu ilk vurulan karma aşı acıtmadı ama zatürre aşısı yakar demişti hemşire onu vurunca gerçekten kız başladı ağlamaya.
hemşireyi bir 30 dk sanırım bekledik bilgisayarda işleri varmış bekletmiş kusura bakmayalımmış neyse klimalı yerdeydik de sesim çıkmadı:) zaten doktor yeterince canımı sıktı, hemşirenin gelmesini beklerken muhabbet ettik de ayyy nasıl insanlar var yaa tuhaf gerçekten. Biz biliyorsunuz yeni bir yere taşındık Mardin Kızıltepe'den G.Antep Nizip'e. İkamet yerimizi eski kiracı aldırmadığından kaydımızı da yaptıramıyoruz neyse, doktora, kimliklerimizi eşim verdi. Tek çocuğunuz mu başka çocuk yok mu dedi, yok 1 tane dedik, Doktor eşime ne diyor bakın başka yokmu bundan (kimliği göstererek )yani dedi, , bana da sen anlama dedi, (bu samimiyeti nerden buluyor anlamadım)adamın 7 tane çocuğu varmış karısının sayısını anlamadım bile 3 tane mi dedim güldü bu ne terbiyesizlik, eşime sen hiç çalışkan değilsin diyor eşim de garibim evlendik, benim için KPSS ye hazırlandı erteledik diye bir de açıklama yapıyor 2,5 sene erteledik çok da değil dedim ben de. Kızımın aşısı olmasa orda durmazdım ya neyse. Sabahtan beri eşim de hasta sanırım klima çarptı, afedersiniz kusuyor ona da şöyle bir ağzına baktı tamam, yarım saate onun çenesine mazruz kaldık dinledik, iyi bir doktor olduğunu köylünün ona baüımlı olduğunu kafayı çalıştırıp orda bilerek kaldığını yoksa merkez bir ile de gidebileceğini off ki off. Ben bir ara TUS a girmediniz galiba dedim, aslında biz de uzamanız falan dedi, köylüye de aile planlamasından bahsetmiyorrsunuz galiba dediğimi de hatırlıyorum, saçlar beyazlaşmış, kaç yaşında daha da yapacak çocuk, ona göre ne var böyle erkeklere ne diyeyim.Başbakan 3 diyor dedim, ben o sayıyı 3 le çarpıyorum diyor. Hepimizin kökeni köy, köylü olmak güzeldir, kendini yetiştiren, geliştirenl, azimle imkansızlıkla bir yerlere gelmeyi başaranları alkışlıyorum ama bu kişi yerinde kalmış doktor demezsin, cebinde görünen sigara paketini ise hiç söylemiyorum.
Kızlar başınızı şişirdim ama bugün sinir oldum hiç mi iyi doktor olmaz yaaa, bu yukarda bahsettiğim doktora "edep yahuuu" diyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…