2011 mart bebekleri beslenmesi

azizecim ilk gün ne ile besledin bebişini.
sadece emzirdim hiç mama vermedik...emdikçe sütüm geldi zaten.emşirelere dedim doyarmı mama verelimmi diye bebeğe yetermiş iki damla bile mama vermeyelim dediler.

canmm benimde meme uclarım çoook acıyo hala emerken nasıl sıkıyom kendimi acıdan...ama hiç mama vermiyom sadece emziriyom sütümde maaşallah baya geliyo emmeden akıyolar

canım kendini suçlama benim 16gün oldu bugün hala dikişlerim acıyor göğüs uçlarım yok yara oldu ağlayarak ayaklarımı yere vura vura emziriyorum bebeğim kilo kaybetti mama vermemek için emziriyorum

canım kendini suçlama benim 16gün oldu bugün hala dikişlerim acıyor göğüs uçlarım yok yara oldu ağlayarak ayaklarımı yere vura vura emziriyorum bebeğim kilo kaybetti mama vermemek için emziriyorum

Kıyamam canım bilmezmiyim ayakları yere vurmayı dudaklarımı ısırmayı offf.Dr. sütünü sag dedi yoksa gögsünde süt birikip beze olur dedi.Elektirikli pompa ile sagdım ve çok şükür sütüm geldi de arttı bileAma sagdıgım sütü biberonla verdigim için gögsümü almıyor şimdiNapıcam ben yaMama vermemk için sagdım şimdi ise gögsümü almıyor.

kızlar aynı sorunu ben de yaşıyorum.sütüm yetersiz olduğu için mama takviyesiyle gidiyoruz ve bu durum beni çok üzüyor.dr. a götürdük bu çocuk aç dedi günde en az 4 öğün mama verin dedi.zaten vermek istemesem de mecbur kalıyorum açlıktan ağlıyo.ne yesem ne içsem artmadı.doğumdan bi hafta kadar sonra saatlerce ağlamıştım.o gün bu gündür böyle 17 günlük olduk bugünden sonra artacağını da sanmıyorum mamayla da uğraşmak cidden çok zor oluyo.var mı tavsiyeleriniz

kızlar allah hepinizin yardımcısı olsun. zor gerçekten benim de en korktuğum şey.
2 günüm kaldı benim de. hayırlısı artık

ah canım ya bende göğüslerim şişiyor diye birde sıtma tutuyor emmeyince ateşleniyorum diye biberona sağıp verdim şimdide tutmuyor sabaha kadar ağlıyor çok karşı olan mamaya ben galiba takviye yapacam bebeğim aç ve doymuyor ağlıyor çok çaresizim kızlar çok uyku filan bittik yani 18günde tükendim bebeğim iyi olsun ben uykusuzluğa razıyım evime gidemedim kırkımıza kadar annemlerdeyim

emme problemi gibisi yok kızlar
dogumdan beri cekıyoruz yok almıyor yavrum
memelerı tutamıyor yoruluyor uyuyakalıyor saatlerce uyanmıyor sonra ac kalıyor
sureklı makınayla sagıyorum mahvldu göüslerim artık cıglık atıyorum sagarken
biberondan alıyor memeden almıyor basından beri memeye karsı yavrum beceremedi bir
sıtmalandım bir de sütüm azaldı memenin biri tıkandı süt sagımla da az geliyor
ne güzel sütü cogaltmıs mamayı azaltmıstım simdi gene mama takviyesine devam etme durumundayım
kilomuz dogum sonrası gerilemişti baya toparlanması lazım dedi doktorumuz yavrum tam yeni gelişiyor derken sıtmadan vurgun yedik bir de
oy ne zormus kahroluyorum ya emse bir yavrum emdigini görebilsem ben de her anne gibi
ahh ahh yasamayan anlamaz valla emzirebilenler yatın kalkın sükredin
kimse cocguna mama vermek istemez ama ac kaldıgını hastalandıgını görseydniz o caresızlıgı yasasaydınız anlardınız hissettiklermizi
ne savaslar verıyorum ben iki haftadır RAbbim biliyor
herseye deger yeter kı kuzum doysun emsin ac kalmasın
Allah yardımcımız olsn kızlar

Emzirirken çok canım acıyor göğüs ucu die bişey var ondan aldık çok kötü acıyor kakao yağı sürüyordum yumuşak tutması için ama yeterli gelmedi eşim dün krem aldı % 100 doğal silmiyorsun işe yarar gibi bakalım..Sezaryan olduğu için geç de geldi sütüm zorlanıyorum 2 gece önce çığlık ata ata ağlaya ağlaya emzirdim mama da aldık ne olur ne olmaz die sadece 1 defa verdim mama vermeye de kıyamıyorum..Şimdi süt var hamd olsun gelmeye başladı ama canım çok acıyor..Rabbim yardımcımız olur inş.

kızlar bitmiş durumdayım. Benimde malesef sütüm az geliyor. Kızım geceleri hiç uyumuyor. Sürekli emmek istiyor. Haliyle sütüm yetmiyor. Bizde tam tersi. Biberonu sevemedi bir türlü. Çok aç olmasına rağmen istemiyor biberonla mama yemeği. Nuby doğal dokunuş kullanıyorum memnunum aslında. Doktorumuz günde 4 öğün mama verdi. En son gidişimizde cc çoğalttı. Ama kızım yemiyor o kadar. En son zayıflamıştı. Mamaya başlayınca 300 gr aldı çok şükür. Üzülüyorum ama yapacak birşey yok malesef. Birde etraftan süt baskısı yok muSanki benim suçum. Yemiyorsun içmiyorsun sürekli aynı laflar. Saçma sapan şeyler yedirmeye çalışıyorlar. Depresyona gireceğim resmen... Uykusuzluk, gaz sancısı çabası. Napacağımı şaşırdım.

offf okurken o diyinlere gıcık oldum aferin onlara zaten sana baskı yaptıkca strese soktukca sütünün gelmesini nasıl beklerler kapa kulaklarını duygucum belki çok zor ama kapa tersle gitsin

zaten o baskılar kesiyor sütü canım..üzülme mama verdiğin için tabi keşke emse ama napalım..büyük oğlumda sütüm yetmedi(yada sinirden kesildi)hep mama verdim..çok şükür çokta sağlıklı...şimdi kafaya bişey takmıyorum allaha şüküür denizde emicem deyip duruyor meme delisi..şimdilik herşey yolunda ama sakın kendinizi suçlamayın biraz bünye biraaz çevre yüzünden süt mesele..çok şükür sağlıklı bebekler doğurduk ya o yeter

Benimde gelmiyor çocuk doymuyor diye biberonla veriler sütümü.Isıtmalandım gögüslerim şişti.Dr.emzir yada sag bir şekilde boşalt dedi.Uçları yara oldugu için acıdıgı için emziremedim sagdım hep.Birde lansinoh krem sürdüm hep ve çok iyi geldi.Sonra uzun ugraşlar sonunda gögüslerim iyileşince tekrar emzirmeye başladım.Rabbime şükürler olsun artık emiyor ve iştahlıda.150 gr almış bileGögsü yara olanlar elektrikli pompayla sagın verin.Her emzimeden sonra lansinoh krem(garmaston fayda etmedi)sürün ve gögüs pediyle kapatın.Gögüsleriniz iyileşince biraz olsada tekrar emzirmeye çalışın.Ben böyle yaptım. sizlerinde en kısa zamanda gögüsleriniz iyileşir,sütleriniz bollaşır ve kuzularınızı rahalıkla emzirirsiniz.

aynen canım. Daha doğumun ikinci günü benim mükemmeliyetçi annem. Hamilelikten daha şişman görünüyorsun. Göğüslerin kocaman oldu dedi. Ben başladım ağlamaya. Şakır şakır akan sütler o gün kesildi. Birkaç gün kendini suçlu hissetti. Sonra yememe mazeret bulmaya başladılar kayınvalidemle ikisi. Zayıflıcam diye yemiyormuşum. Hayret birşey kim çocuğunu aç bırakmak uğruna rejim yapar kiUykusu düzene girsin meleğimin annemide postalıcam ben bakarım kuzuma.

offf okurken o diyinlere gıcık oldum aferin onlara zaten sana baskı yaptıkca strese soktukca sütünün gelmesini nasıl beklerler kapa kulaklarını duygucum belki çok zor ama kapa tersle gitsin

sorma Damla'cım. Valla evden herkesi kovasım vardı geçen hafta. Kayınvalidem gitti çok şükür. Bir annem var yanımda. O da memeden sonra hemen mama yapıp getiriyor. Kızım tok diyorum. Nasıl doyacak azıcık sütle diyor. Sinir oluyorum

bitmiş durumdayım pskoljim çöktü sürekli aglıyorum herkesle kavga ediyorum
kim kırılır üzülür umrumda degil artık nasılsa kimse anlamıyor ne cektıgımı
emmiyor cocuk ne kadar cabaladgımı RAbbim biliyor
pompayı görünce aglamak istiyorum cocuklar gibi kacmak istiyorum delicesine
mahvoldu göğüslerim artık sürekli sagım yapmaktan yara bere icinde
bugün kan sagdım resmen görünce fırlattım biberonu kahroldum cıglıklar atıyorum artık
sıtmalandıktan beri sütüm de azaldı sagımla da gelmiyor deliricem cocugumu emziremiyorum bitürlü
herkes bisey diyor isyan etme cabala yemiyosun sunu da yap aa alıstırma bıberona emmez
kimse demiyor bu kadın ne hissediyor sözüm ona anlıyorlar laf ceken bilir
emsin diye memeyı agzında tutuyorum saatlerce ben ınat yavrum benden ınat
ne bel kaldı ne boyun fıtık olmazsam sasırım halıme
sürekli savas halındeyız kuzumla ben mamadan kurtarıp tamamen süte döneyim dedikce işler daha beter oldu napcagımı sasırdm artık kahroluyorum icinden cıkamadgım bir pskoljıdeyım
ben de cocugumu emzırmek ıstyorum sükunetle beslemek istiyorum aglayarak degil mutlu dakıklara paylasarak bırbrımıze tatlı tatlı dokunarak sevgıyle bakısarak
saatlerim beslenme isiyle gecıyor tam cocuk doydu ben kafayı topladım bi meşk edelim diyorum herkes cocgun basında sevmek icin ben mürebbiye gibi hissediyorum kendimi
doya doya sevemedim kuzumu emme sagma savaslarından cok agrıma gidiyor artık ya
matematigin en zor problemi meger cocugunun emecegi mikatır hesaplamakmış saat saat cc cc
Allahım yardım etsin artık tırlatmak üzereyim...

Son düzenleme:

ilk hafta bende öyleydimherkesi kovasım vardı gerçekten..kaynana-anneme söyleniyorum gitsin valla bişeyi tutmuyorum içimde...geçen komşu gelmiş o bile karışıyor,benden büyük diye herşeyi biliyor..en sonunda onada patladım senin bilgiler tarih oldu ben 4 yılda 2 çocuk doğurdum senden iyi bilicem tabi dedim aaa ayıpsa ayıp herkes haddini bilsin,tamam kendilerince iyilik yapıyolar ama bırakın kendi çocuğumun kararlarını ben vereyim dimi,söyle fikrini sus..yok illa diretiyorlar

ay üzülme canım benim...emziremek dünyanın sonu değil,at onu kafandan..moral bozulunca sütte gidiyor..oluruna bırak

canım benimmmm...
yapma bunu kendine fatoşcum.evet emzirmek istiyorsun ve bu bizlerin en doğal hakkı ve isteği ama bazen olmayınca olmuyor işte.sen kendine böyle eziyet ettikçe geleceği varsada sütünün gelmeyecek.bırak mama alıyorsa bizimkilerde mama ile büyüsünler.benim sütümde yok sağarak ancak 20 cc çıkarabiliyorum.daha doğduğunun ertesi günü aldık mamayı malesef keşke hiç gerek olmasaydı.ama bebeklerimiz aç kalıp biz acı çekeceğimize varsın komple mama ile büyüsünler.bende hiçç emmemişim ve şimdiki gibi öyle formül mamalar yoktu 32 yıl önce bak hala sağlıklı bir şekilde yaşıyorum.
bazen herşeyi oluruna bırakıp hayatın sadece mutlu yanlarını görmek gerekiyor.bebeğinle hep mutlu ol inşallahhhhh

canım çok tebrik ederim oğluşun gelmiş.Rabbim hayırlı,uzun ve sağlıklı bir ömür nasip etsin inşallah..tesadüfen ismini görünce baktım...sanırım 2 martta doğmuş yakışıklı..benim kızlarımda 1 mart doğumlu biz yaşımızı doldurduk..geçmişi hatırladımda yüce yaradan ne kadar büyük ve ne kadar merhametli ki bizi bu duygulardan mahrum etmedi..sonsuz şükürler olsun..

çok teşekkür ederim canım.doğum gününüz kutlu olsun.Rabbim bizede o günleri görmeyi nasip etsin inşallahhhh.
hakikaten çok zorlu süreçlerden geçtik.kimimiz daha erken kimimiz daha geç erdi muradına şükürler olsun.inşallah bizimle birlikte bu yoldan geçen tüm arkadaşlarımızda bizim yaşadığımız mutlu başlangıcı yaşarlar.
tecrübeli anne olarak sana da soralım canım.sizdede olmuşmuydu gaz problemi??? nasıl başa çıktınız olduysa??? gerçi iki bebekle gaz problemini düşünmek bile korkuttu beni....

iyi dileklerin için saol canım...gaz problemi olmaz mı..ama Allah bana acıdı sadece birinde vardır...sürekli babasının göğsünde uyurdu..eee bide iki tane olunca diğeride acıkır ağlar..nitekim zor günlerdi ama geçti sizinde geçecek inşallah..nasıl baş ettin dersen benimki biraz ilginç ilaç falan bizde hiç işe yaramadı.bir hafta sonu eşim iş için şehir dışındaydı annemle bakıyorduk artık ben çıldırma noktasına geldim çocuk bir türlü susmuyor..ama ben bebeğime üzülüyorum canı yanıyor diye neyse gittim kraftın şu sallanan beşiklerinden dondolinodan aldım..bizde inanılmaz işe yaradı çocuk sürekli hareket halinde olduğundan rahatlamaya başladı hala kullanıyorum..kızlarım için aldığım en yaralı şeydi diyebilirim..onun dışında zaten 4.aydan sonra bebek biraz hareketlenince gazı azalıyor maximum 6. ayda bitiyor.

bende 16martta doğum yaptım şuana kadar çok şükür sütüm ii geliyo ama benim bebeğim hep uyumak istiyo ebeler 2saatte kaldır emzir yoksa kan şekeri düşer bilmem sarılık olur şöyle böyle olur beni çok korkuttular yaa sürekli kaldırıyorum ama yavrum gözünü açamıyoki azıcık emip hadiii uyuyoo..birde kayınvalidem birşey yaptı 7çeşit baharattanmı ne oluyormuş tarçınlar cevizler falan sırf şerbet yani ismide KAYNARMIŞ.ben ilk defa onlardan duydum günde 2 veya 3bardak içiyorum artık tatlı olduğu içinmi bilmem güzel süt yapıyo süt fışkırıyor sıkınca mememi birde çok su içiyorum inşalalh hep böyle devam eder sütüm çok korkuyorum gidecek diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…