2011 mart bebekleri beslenmesi

canım ekin de öyle 10 dak emip memede uyuyor. ben ek takviye yapmadım. bu hafta doktora gidcez merak ediyorum sütüm yarıyor mu diye. yetmiyorsa ben de sağar veririm. sen ne kullanıyorsun canım sütünü sağmak için

canım göğüs ucu denesene ben de chicco göğüs ucu kullandım. çok işe yaradı. ilk 7 gün onsuz emmiyordu. hatta göğüs ucu kullanırken senin göğüs ucunu da çıkartıyor. ben sonra bıraktırmaya çalıştım ne mümkün bu seferde göğüs ucu olmadan emmiyordu. topuk kanı alındığı gün. acısından yapıştı kuzum göğüslerime o gündür göğüs ucu aramıyor ekin.

ya kızlar kafam karıştı..bugün oğlumu rattırdım ve 2 haftada 900 grm almış...ama günde 100 ml aşmadan mama veriyorum çoğunlukla sadece gece...sütüm az gb geliyorda..kessem mi artık mamayı..iyi kilo almış çünkü...

canım bizde bugün kontrole gittik, bende sadece anne sütü veriyorum yetiyor mu diye tereddüt ediyordum, 2 haftada 500 gr almış iyi dedi dr. ayda 600-800gr almaları gerekiyormuş. dr sana ne dedi, bencede iyi kilo almış sütün yetiyo demek ki, drla konuş gereksizse kesersin mamayı, çünkü bi süre sonra meme emmek zoruna gidebilir iyice mamaya kayar.

bana bişey demedi doktor,suratsız bişey zaten..kendi doktoruma götürmedim daha..o yüzden kafam karıştıya...haftaya gidicem ozaman daha net belli olur...gecede 60 ml veriyordum bugeceden itibaren 50 -40 öyle düşürüp kesicem bikaç güne..inşallah kilo alımı devam eder

ah canım ya okuyunca çölde su bulmuş gibi oldum varmıs ya beni anlayabılecek bi insan evladı da varmıs dünyada keske olmasaydı yasamasaydın yasadıklarımı sen de anlarsın cektıgımı ama kaderde ne varsa işte malesef hala savaşım sürüyor pes etmiyorum ne kadar bünyem düşse de sabrım tükense de etmiyorum sürekli pompa basındayım ne kadar süt verebilirsem o kadar rahat ediyorum vicdanen cünkü bunun arta kalan tüm zamanında da memede emzirme savası yapıyoruz evet resmen savas katılana morarana kadar aglıyor helak oluyor yavrum içim eriyor öyle kendimi çok suclu hissediyorum en mutlu mesut olması gereken zaman ve yer onun icin kabusa döndü artık yavruma da kendime de ezyet cektırıyorum belki emer umuduyla ama olmayınca olmuyor kahretsın bazen binde bir tutuyor bes on dakka emiyor gibi nasıl mutlu oluyorum ögreniyor mu diye ama nerde iki saatlik savasta toplasan on dakka emdigi tutmaz bugün hic almadı kahretti kendini de benı de insan nasıl dayansın o öyle bagrırken acı ceker gibi el mahkum doysun dıye biberonu verıyorsun bi süre sonra dayanamayıp ne kadar süt sagsam da cocuk daha yemek istiyor mecbur mama da verıyorum ama biliyorum sagmayla bu gidecek iş degil bigün tıkanacak elbet biyerde emmeye benzemiyor ki ah cok zor ya en özel anı yavrumla aglayarak yasamaya cabalıyoruz ve işin kötüsü ben onun hep aglayan anlarında yanındayım aglatan kısmındayım sakin oldugu mutlu anlarında ben yavrum icin süt sagma cabasındayım ve o benden baska herkesın kucagında sakın mutlu mesut uyuyor yavrumla aramdaki bagın zayıf olmasından korkuyorum sürekli onu üzen biri gibi hissediyorum kendimi ne kadar iyiligi icin cablasam da sanki biyerde kötülük ediyorum onu üzerek aglatarak ne dogrusu bilemedim sıyırıcam artık

canım uyanmama kısmı bitti simdi cocuk ac istiyor bas bas bagrıyor ama memede dedigin gibi aglamaktan katılıyor morarcak gibi oluyor bızım de saglık sorunlarından süphelenildi bakıldı bişey cıkmadı hamdolsun sag gögsümü benm de hıc alamadı solda bıraz becerır gıbı oldu gene bıraktı cok zor valla ya hele insanların o bitmek bilmeyen bos konusmaları da yok mu ya kendimi ya onları cekip vurasım geliyor yeminle

canım benm de uclarım yoktu hos hala da cok var sayılmaz göğüslerim cok büyük uclar ona nazaran minnacık kalıyor ben de sagıp verıyorum sütümü ben de memelerım kocaman dıye kendmı sucluyorum benım yuzumden ememıyor kuzum
of annelık ne zormus Rabbim yardm etsn silikon uc dene belkı sende yarar ıse bızde o da yaramıyor artık bıseye

bizdede kocaman göğüsler ve ucu var,yara yok,deniz emiyor ama süt az:84:ila bi sorun oluıyor galiba

bendekiler kadar kocaman kımsede yoktur ama ne moka yarıyorlar ememedıkten sonra yavrum ah ah

ilknurum ah benm kız doymaz oldu napcamı sasırıyorum artık yetısemıyorum mamayı azaltıp sagdıgım mıktarı artırmaya calısıyordum ama bı tek seferde 90 cc alıyor artık daha da versem alacak aglayarak bıraktırıyorum sonra da kusuyor hep fazla gelıyor gazdan öluyor kakasını yapamıyor asagı tukursem bıyık hesabı napcamı sasırdım cocuk her turlu aglıyor ya ama cok fazla degl mı ya bunların yemesı gereken mıktar tek seferde ne kadar olmalı kı acep bana doktorum gunluk yemesı gerekenı 700 cc cıvarı hesaplamstı ama bazen 800 buluyor neden sureklı doymadgını sanıyor anlamıyorum kı bu hesaba göre denklemeye calısıyorum hem mama hem sutle ama ne eksık bılemedım
gazlı bebekler emerken rahatlarmıs ama bızı de emmıyorkı sıpalar bıberon bagımlısı oldu velet delırcem ay her gun yenı bısey;:)

ay o ne berbat bısey bılırım ben de cektım mahvıldum ates usume hep bır arada cok da tehlıkelıymıs ben sureklı sagmama ragmen oldum bır de antıboytık kullandım ıkı kutu kıstlesebılıyormus cerrahı mduahale gerekıomus sonrasında Allah korusun hala da arada zorluyor dıkkat edın aman sıcak su masaj da ıyı gelıyor gıbı

kızlar bnmde göğüs ucum yoktu ve emziremiyordum.. hatta hastaneyken enjektörle çıkartıyorduk göğsümün ucunu fakat çok acıdı ve yara oldu..hemşire göğüs ucu al kullan dedi.. yaklaşık 2-3 hf kullandım biraz çenesi güçlenincede hemen bıraktım..başlarda zorlanıyorsunuz ama aç kalınca bebiş saldırıyor.. göğüs ucunu sizede tavsiye ederim çünkü geerçekten göğsünüzün ucunu çıkartıyor..fakat fazla kullanmamak gerekir çünkü bi zaman sonra sütünüz kesiliyormuş bebeğin alt damağının memeye değmesi gerekiyormuş bana bunu doktor söyledi.. bu arada göğsünü pompayla sağanlar sütünü az sanmasın çünkü pompa bebeğin çektiği sütün üçte birini ancak çıkartıyor..

Son düzenleme:
Günaydın..

Sol göğsümde sıkıntı yok ama sağ göğsümün ucu ayrık çok canım acıyor çığlık atarak ağlayarak emziremiyorum :84::84::84: Ne yapabilirim bilmiyorum krem zaten kullanıyorum sol göğsüme çok çok iyi geldi sağ çok fena ama Pompa ile çekiyorum ama emzirmez isen süt geri gider diyorlar..Ne yapacağımmmm

pompav dha az çekiyor demek..bende sütüm bukadarsa bu çocuk nsl kilo alıyor diyorum:18:

Lansonah krem iyi geliyorç..bende işe yaramıştı..sen hangi kremi kullanıyorsun..?

Lansonah krem iyi geliyorç..bende işe yaramıştı..sen hangi kremi kullanıyorsun..?

lanoise kullanıyorum canım sol göğsümü düzeltti maşallah ama sağ göğsüm düzelmedi çok acıyor çok sert.. Her emzirmeden sonra sürüyorum..Bugünde ayva çekirdeğinden jöle yaptım içine zeytinyağı damlattım ablam söyledi çatlakları kısa sürede iyileştiriyormuş onu sürdüm az önce inş. iyi gelir..

Ben doğumdan önce mustela çatlak kremi kullanmıştım,buna rağmen sağ göğsümde çatlak oldu,kremi kullanıp bebeğimi emdirmek içime sinmedi,kremi ne kadar yıkasam da çıkmaz gibi geldi.Ben de ayva çekirdeğini az suda kaynatıp jöle kıvamına getirdim,içine biraz da zeytin yağı damlattım,onu sürdüm,o göğsümü vermeden önce gene yıkadım.bebeğim emdikten sonra bu karışımı tekrar sürdüm,iki günde iyileşti.çok şükür.denemekten zarar gelmez.Bizim en büyük problemimiz de gaz,ne yapacağımızı şaşırdık,sancıdan uyumuyor bebeğim

Bana da hastanede yazdılar ama senin gibi düşündüğüm için hiç kullanmadım açmadım bile..Eşim tanıdık eczaneye gidip söylemiş lanoise vermiş bir de meme ucu almış..Onunla idare ettim ama çok fena..İşe yaradığına sevindim inş. bende de işe yarar..Pufff çok fena bişey gerçekten kıyamam kuzuya gaz için neo baby gripe water die bir şurup veriyorum hamd olsun rahatlatıyor..

inş. iyi gelir cnm.. birde her emzirmeden önce ve sonra kendisütünle sil göğsünü oda iyi geliyor.. bu arada lansonah krremin bebek için faydası bile varmış ağız içi pamukçuğu engelliyormuş aklınızda bulunsun..

kilo almaya başlayınca mamayı kestiriyor genelde doktorlar canım. doktoruna danışıp bence kes mamayı. ne kadar anne sütü alırsa o kadar iyi. bize süt gelmiyo gibi gelse de süt aslında bebek çektikçe geliyor. bazen kızım o kadar çok emiyorki göğüslerim boş boş oluyor. süt bitti artık diyorum. ama kızım ağzını memeden çektiğinde ağzında hep süt görüyorum. bize süt gelmiyor gibi gelse de geliyor aslında.

ay canım Allah koılaylık versin. Okudukça ben strese girdim valla. inşallah bir an önce geçer sıkıntıların. bazı bebekler memeyi sevmiyor, almıyor. kendini suçlama bunun için. sonuçta bu senin değil bebeğinin seçimi. sağabildiğin kadar sağ sütünü ver, yetmediği yerde de mama verirsin.

evet canım emzirmedikçe süt gidiyormuş. teyzemin başına gelmiş. birini kuzenim emmek istemiymuş. sonunda o göğsünde süt kesilmiş. göğsün biri kocaman süt dolu, diğeri de boş eski haline dönmüş :) asimetrik bir görüntü :)

İnş. bir de onu denerim inş. rahatlatır beni cidden çok canım yanıyor bilmiyordum pamukcuğu engellediğini teşekkürler =)))

Ya çok iyi bilirim canım :84::84::84: sağ göğsüm soldan büyük şükür ki pompa ile çekiyorum da rahatlıyorum..Benden başka kimse fark etmiyor büyük olduğunu =))) ama görüntüyü geçtim süt dolunca çok fena ağrıyor bildiğin taş kesiliyor

gögüs uçları yara olan arkadaşlara önerim fito diye bir krem var.sağlık ocağında dr.hemen yazıyor.çok iyi geliyor.ben kullanıyorum hiç yara olmuyor.birde gögüsünüzü verirken siyah kısmın çoğunluğunu kapmasını sağlayın bebişin.hemşire öle demişti bana işe yarıyor.

Ben Medela kullanıyorum canım.

ayyy 30 defa kalktım pc den yarım saat içinde meme ağzında uyusun istiyor kucak alıştı yatağına yatırıyorum 5 dk sonra ağlıyor kucağıma alıyorum az konuşuyorum susuyor uyuya kalıyor susmaz ise meme veriyorum 3. dk da uyuyor keyif yapıyor sıpa =))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…