canım ekin de öyle 10 dak emip memede uyuyor. ben ek takviye yapmadım. bu hafta doktora gidcez merak ediyorum sütüm yarıyor mu diye. yetmiyorsa ben de sağar veririm. sen ne kullanıyorsun canım sütünü sağmak içinBizimde beslenme ile ilgili sıkıntılarımız devam ediyor.25 günlük olduk ama hergün yeni sorunlarla boğuşuyoruz.
2 saatte bir kızımı emzirmeye çalışıyorum ama 10 dk emip memede uykuya dalıyor.Kendisi çok çevik ama çenesi tembel kuzumun.
Süt sağıyorum ilk günler 30 cc yetiyordu ama artık 50-60 cc lere çıktık.Süt sağdığımda bazen 25 cc bazen 50 cc süt çıkıyor.Bu da kızımın dişinin kovuğuna yetmiyor.:26:
Geceleri ise emzirme mücadelesinin yanında bazen 1 defa milupa takviyesi yapıyoruz.
Gün içerisinde emziriyorum ama akşamüstü kızım cıngarı basıyor ağladığında biberonla sağdığım sütü verdiğimizde ondan mutlusu yok.
Benim merak ettiğim sizde durumlar nasıl kızlar?Benim mi sütüm az kuzumun mu iştahı açık?
Siz süt sağdığınızda toplam kaç cc elde ediyorsunuz?
Bebeklerinizin ortalama emme süresi ne?
Lohusa depresyonuna giricem bu gidişle.
Canım bizde de durum size yakın.Dün kızım 14 saat boyunca uyumadı ve ağladı.Akşam çıldırmak üzereydim.Annemsiz ne yaparım bilmiyorum.
Ne olursa olsun annenle bir süre daha birlikte olun canım.
süt dolunca göğüslerim patlayacak gibi oluyor tir tir titriyorum önce üşüyorum sonra terliyorum geceleri çok şükür biraz emmeye başladı rahatladım ama meme uçlarım yara oldu sağ göğsümü tutamıyor meme başım yok allah yardımcımız olsun
ya kızlar kafam karıştı..bugün oğlumu rattırdım ve 2 haftada 900 grm almış...ama günde 100 ml aşmadan mama veriyorum çoğunlukla sadece gece...sütüm az gb geliyorda..kessem mi artık mamayı..iyi kilo almış çünkü...
canım ben 2010 annesiyim benim oğlumda kesinlikle emmedi bende çok kahroldum senin gibi ağladım sızladım pompalaradan göğüslerim yara oldu sütüm de çoktu göğüs pedleri sırılsıklam oluyordu taş kesiliyodu göğüslerim denemediğim hiçbi yöntem kalmadı oğlum çatlayacak şekilde ağlıyordu memeyi almamak için ben emzirme duygusunu hiç yaşayamadım ve kahroluyordum sonunda 1 ay sonra pes ettim ara sıra yine denedim ama olmadı oğlum kesinlikle emmedi ben 2.5 ay sağıp verdim ilk başlarda 120ccleri bulan süt sonra tabii oğlum emmediği için 60 lara 50 lere düştü ve sonunda da kesildi
allahıma çok şükür oğlum çok sağlıklı ne birgün gaz sorunuyaşadık ne başka birşey bu zamana kadar hiç hasta olmadı sadece geçen hafta birkaç gün bağırsak enfeksiyonu yaşadık okadar boyuda kilosuda çok iyi gelişimide
o yüzden hiç üzülme kahretme kendini boşyere haklısın dünyanın en güzel duygusu bir anneyle bebeği arasındaki en özel an sana pes et bırak demiyorum yanlış anlaşılmasın tabiki demeye devam et belki senin kuzun benimki kadar inatçı değildir ki inşallah emer bu sorunlar geçer ama kendini bu kadar kahretme herşey olacağına varır sağlıkla güle glüe büyüt bebeğini
canım benim seni okadar iyi anlıyorumki benim halimde senden farlı değil bebeğim emmiyor inatla emmek istemiyor gündüzleri uyandıramıyorum geceleri uymuyor ağlayınca katılıyor dr götürdüm ağladığı zaman morarıyordu çok şükür kalbinde sorun yok göğüs uçlarım yok yara oldu geçiyor yine yara oluyor sağ göğsümü hiç almıyor solda mahvoldu ağlamaktan gözlerim görmüyor artık annelik psikolojisi lohusa sendromu uykusuzluk iyice mahvetti doğduğunda 2750grdı 1 hafta sora 2670gr oldu 26 şubatta doğdu şimdi ancak 3 kilo oldu dr ısrarla mama ver diyor ama nolursa olsun emsin istiyoru sıtmalarım öldürdü beni birde gelenler sinir ediyoryok uyutma emzir yok sen çok rahatsın ben istemezmiyim emsin ama istemiyor napabilirim akıl verin oyüzden kendini üzme rabbim yardım edecektir unutma
merhaba rkadaşlar bebeğim göğüs uçlarım olmadığı için ememiyor o yüzden sarılık oldu hastanede yattık sütümü sağıp verdim neyseki mamaya gerek kalmadı ama hala bebeğim biberonla içiyor sütümü o emmediği için sütüm azalacak diye korkuyorum elimden geleni yapıyorum sütümü sağıyorum ama kendimi suçlu hissediyorum ya sütüm azalırsa bebeğim küçükken mamaya geçerse onu besleyemezsem
bizdede kocaman göğüsler ve ucu var,yara yok,deniz emiyor ama süt az:84:ila bi sorun oluıyor galiba
bende dün akşam ilk defa 50 ml sağdım canım.bizde anne memesi şekerleme niyetine emiliyor.genelde mama ile besleniyor.bunda annemin payı çok büyük tabiki.doğduğu günün ertesi sabahı senin sütün yok çocuk aç mı kalsın deyip sabahın 7:30 unda eczaneye gitmişti mama almak için.gerçi ilk günlerde en fazla 20 ml çıkarabiliyordum bende sütümü.şimdi mamamızıda değiştirdik tüm gazı ondanmış meger yahyamın.hipp diye bir mama aldık şimdi maşallah öyle rahat çıkarıyorki gazını.oda mutlu bizde
canım çok geçmiş olsun. sıtma dediğin göğüs çok şişip sertleşiyor çok ağrı yapıyor o mu?
benim öyle olmuştu çok canım yandı bir iki gece zeytin yağıyla ovduk. bir gece de yeşil saf sabun koydum göğsüme. rahatladı çok şükür. bebek ememedi o kadar süt dolunca. damarlarda daha genişlememiş. pompa aldırdı doktor. sütün boşalması gerekiyomuş. zor oldu ama rahatladı çok şükür.
kızlar bnmde göğüs ucum yoktu ve emziremiyordum.. hatta hastaneyken enjektörle çıkartıyorduk göğsümün ucunu fakat çok acıdı ve yara oldu..hemşire göğüs ucu al kullan dedi.. yaklaşık 2-3 hf kullandım biraz çenesi güçlenincede hemen bıraktım..başlarda zorlanıyorsunuz ama aç kalınca bebiş saldırıyor.. göğüs ucunu sizede tavsiye ederim çünkü geerçekten göğsünüzün ucunu çıkartıyor..fakat fazla kullanmamak gerekir çünkü bi zaman sonra sütünüz kesiliyormuş bebeğin alt damağının memeye değmesi gerekiyormuş bana bunu doktor söyledi.. bu arada göğsünü pompayla sağanlar sütünü az sanmasın çünkü pompa bebeğin çektiği sütün üçte birini ancak çıkartıyor..
Günaydın..
Sol göğsümde sıkıntı yok ama sağ göğsümün ucu ayrık çok canım acıyor çığlık atarak ağlayarak emziremiyorum :84::84::84: Ne yapabilirim bilmiyorum krem zaten kullanıyorum sol göğsüme çok çok iyi geldi sağ çok fena amaPompa ile çekiyorum ama emzirmez isen süt geri gider diyorlar..Ne yapacağımmmm
Lansonah krem iyi geliyorç..bende işe yaramıştı..sen hangi kremi kullanıyorsun..?
lanoise kullanıyorum canım sol göğsümü düzeltti maşallah ama sağ göğsüm düzelmedi çok acıyor çok sert.. Her emzirmeden sonra sürüyorum..Bugünde ayva çekirdeğinden jöle yaptım içine zeytinyağı damlattım ablam söyledi çatlakları kısa sürede iyileştiriyormuş onu sürdüm az önce inş. iyi gelir..
Ben doğumdan önce mustela çatlak kremi kullanmıştım,buna rağmen sağ göğsümde çatlak oldu,kremi kullanıp bebeğimi emdirmek içime sinmedi,kremi ne kadar yıkasam da çıkmaz gibi geldi.Ben de ayva çekirdeğini az suda kaynatıp jöle kıvamına getirdim,içine biraz da zeytin yağı damlattım,onu sürdüm,o göğsümü vermeden önce gene yıkadım.bebeğim emdikten sonra bu karışımı tekrar sürdüm,iki günde iyileşti.çok şükür.denemekten zarar gelmez.Bizim en büyük problemimiz de gaz,ne yapacağımızı şaşırdık,sancıdan uyumuyor bebeğim
lanoise kullanıyorum canım sol göğsümü düzeltti maşallah ama sağ göğsüm düzelmedi çok acıyor çok sert.. Her emzirmeden sonra sürüyorum..Bugünde ayva çekirdeğinden jöle yaptım içine zeytinyağı damlattım ablam söyledi çatlakları kısa sürede iyileştiriyormuş onu sürdüm az önce inş. iyi gelir..
ya kızlar kafam karıştı..bugün oğlumu rattırdım ve 2 haftada 900 grm almış...ama günde 100 ml aşmadan mama veriyorum çoğunlukla sadece gece...sütüm az gb geliyorda..kessem mi artık mamayı..iyi kilo almış çünkü...
ah canım ya okuyunca çölde su bulmuş gibi oldum varmıs ya beni anlayabılecek bi insan evladı da varmıs dünyada keske olmasaydı yasamasaydın yasadıklarımı sen de anlarsın cektıgımı ama kaderde ne varsa işte malesef hala savaşım sürüyor pes etmiyorum ne kadar bünyem düşse de sabrım tükense de etmiyorum sürekli pompa basındayım ne kadar süt verebilirsem o kadar rahat ediyorum vicdanen cünkü bunun arta kalan tüm zamanında da memede emzirme savası yapıyoruz evet resmen savas katılana morarana kadar aglıyor helak oluyor yavrum içim eriyor öyle kendimi çok suclu hissediyorum en mutlu mesut olması gereken zaman ve yer onun icin kabusa döndü artık yavruma da kendime de ezyet cektırıyorum belki emer umuduyla ama olmayınca olmuyor kahretsın bazen binde bir tutuyor bes on dakka emiyor gibi nasıl mutlu oluyorum ögreniyor mu diye ama nerde iki saatlik savasta toplasan on dakka emdigi tutmaz bugün hic almadı kahretti kendini de benı de insan nasıl dayansın o öyle bagrırken acı ceker gibi el mahkum doysun dıye biberonu verıyorsun bi süre sonra dayanamayıp ne kadar süt sagsam da cocuk daha yemek istiyor mecbur mama da verıyorum ama biliyorum sagmayla bu gidecek iş degil bigün tıkanacak elbet biyerde emmeye benzemiyor ki ah cok zor ya en özel anı yavrumla aglayarak yasamaya cabalıyoruz ve işin kötüsü ben onun hep aglayan anlarında yanındayım aglatan kısmındayım sakin oldugu mutlu anlarında ben yavrum icin süt sagma cabasındayım ve o benden baska herkesın kucagında sakın mutlu mesut uyuyor yavrumla aramdaki bagın zayıf olmasından korkuyorum sürekli onu üzen biri gibi hissediyorum kendimi ne kadar iyiligi icin cablasam da sanki biyerde kötülük ediyorum onu üzerek aglatarak ne dogrusu bilemedim sıyırıcam artık
canım uyanmama kısmı bitti simdi cocuk ac istiyor bas bas bagrıyor ama memede dedigin gibi aglamaktan katılıyor morarcak gibi oluyor bızım de saglık sorunlarından süphelenildi bakıldı bişey cıkmadı hamdolsun sag gögsümü benm de hıc alamadı solda bıraz becerır gıbı oldu gene bıraktı cok zor valla ya hele insanların o bitmek bilmeyen bos konusmaları da yok mu ya kendimi ya onları cekip vurasım geliyor yeminle
canım benm de uclarım yoktu hos hala da cok var sayılmaz göğüslerim cok büyük uclar ona nazaran minnacık kalıyor ben de sagıp verıyorum sütümü ben de memelerım kocaman dıye kendmı sucluyorum benım yuzumden ememıyor kuzum
of annelık ne zormus Rabbim yardm etsn silikon uc dene belkı sende yarar ıse bızde o da yaramıyor artık bıseye
bendekiler kadar kocaman kımsede yoktur ama ne moka yarıyorlar ememedıkten sonra yavrum ah ah
ilknurum ah benm kız doymaz oldu napcamı sasırıyorum artık yetısemıyorum mamayı azaltıp sagdıgım mıktarı artırmaya calısıyordum ama bı tek seferde 90 cc alıyor artık daha da versem alacak aglayarak bıraktırıyorum sonra da kusuyor hep fazla gelıyor gazdan öluyor kakasını yapamıyor asagı tukursem bıyık hesabı napcamı sasırdım cocuk her turlu aglıyor ya ama cok fazla degl mı ya bunların yemesı gereken mıktar tek seferde ne kadar olmalı kı acep bana doktorum gunluk yemesı gerekenı 700 cc cıvarı hesaplamstı ama bazen 800 buluyor neden sureklı doymadgını sanıyor anlamıyorum kı bu hesaba göre denklemeye calısıyorum hem mama hem sutle ama ne eksık bılemedım
gazlı bebekler emerken rahatlarmıs ama bızı de emmıyorkı sıpalar bıberon bagımlısı oldu velet delırcem ay her gun yenı bısey;:)
ay o ne berbat bısey bılırım ben de cektım mahvıldum ates usume hep bır arada cok da tehlıkelıymıs ben sureklı sagmama ragmen oldum bır de antıboytık kullandım ıkı kutu kıstlesebılıyormus cerrahı mduahale gerekıomus sonrasında Allah korusun hala da arada zorluyor dıkkat edın aman sıcak su masaj da ıyı gelıyor gıbı
Günaydın..
Sol göğsümde sıkıntı yok ama sağ göğsümün ucu ayrık çok canım acıyor çığlık atarak ağlayarak emziremiyorum :84::84::84: Ne yapabilirim bilmiyorum krem zaten kullanıyorum sol göğsüme çok çok iyi geldi sağ çok fena amaPompa ile çekiyorum ama emzirmez isen süt geri gider diyorlar..Ne yapacağımmmm
inş. iyi gelir cnm.. birde her emzirmeden önce ve sonra kendisütünle sil göğsünü oda iyi geliyor.. bu arada lansonah krremin bebek için faydası bile varmış ağız içi pamukçuğu engelliyormuş aklınızda bulunsun..
evet canım emzirmedikçe süt gidiyormuş. teyzemin başına gelmiş. birini kuzenim emmek istemiymuş. sonunda o göğsünde süt kesilmiş. göğsün biri kocaman süt dolu, diğeri de boş eski haline dönmüş :) asimetrik bir görüntü :)
canım ekin de öyle 10 dak emip memede uyuyor. ben ek takviye yapmadım. bu hafta doktora gidcez merak ediyorum sütüm yarıyor mu diye. yetmiyorsa ben de sağar veririm. sen ne kullanıyorsun canım sütünü sağmak için
canım göğüs ucu denesene ben de chicco göğüs ucu kullandım. çok işe yaradı. ilk 7 gün onsuz emmiyordu. hatta göğüs ucu kullanırken senin göğüs ucunu da çıkartıyor. ben sonra bıraktırmaya çalıştım ne mümkün bu seferde göğüs ucu olmadan emmiyordu. topuk kanı alındığı gün. acısından yapıştı kuzum göğüslerime o gündür göğüs ucu aramıyor ekin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?