2011 mart bebekleri beslenmesi

Allah bağışlasın bebeklerinizi...sağlıcakla büyütün inşallah...ben 2010 mart annesiyim...süt konusunda birebir yaşadım yazdıklarınızı...ne olur üzülmeyin geçecek bugünler...sütünüz azdır isz çok sansanız bile...sonraları artıyor...zaten bebeklerde varolan sütün tamamını alamıyorlar..üstüm başım ıslanırdı sütüm akardı ben de var sanırdım ama yeterli olmadığını kızım 20 günlük olup hiç kilo almadığında hatta verdiğinde anladım...yaralar ayrı bir olay 40 gün ağlayarak emzirdim...

ama sonunda hepsi geçti...size tavsiyem mümkün olduğunca kimseyi duymamaya
çalışın...bebekleriniz aç kalmasın gerekirse mama takviyesi yapın ama işi mamaya bırakmayın acısa da kanasa da tek çözüm emzirmek bol bol emzirin...ben uyanmasa da emzirmek zorunda kalmasam diye dua ederdim....hamdolsun 40ımız çıktığında yaralarım geçmişti ve mamayı bırakmıştık...hala emiyor kızım..

çok ama çok zor biliyorum...ama onlar için değer...sabredin...ve kimseye aldırmamaya çalışın mümkünse kim varsa yanınızda gönderin bebeğinizle başbaşa kalın...ne kadar yardım etseler de sonunda bebeğinizle yalnız kalacaksınız...onu siz büyüteceksiniz...yıkama işini öğrendiyseniz en iyisi karışan kimsenin olmaması...

Allah yardımcınız olsun...dularım sizinle....

canım ben 2010 annesiyim benim oğlumda kesinlikle emmedi bende çok kahroldum senin gibi ağladım sızladım pompalaradan göğüslerim yara oldu sütüm de çoktu göğüs pedleri sırılsıklam oluyordu taş kesiliyodu göğüslerim denemediğim hiçbi yöntem kalmadı oğlum çatlayacak şekilde ağlıyordu memeyi almamak için ben emzirme duygusunu hiç yaşayamadım ve kahroluyordum sonunda 1 ay sonra pes ettim ara sıra yine denedim ama olmadı oğlum kesinlikle emmedi ben 2.5 ay sağıp verdim ilk başlarda 120ccleri bulan süt sonra tabii oğlum emmediği için 60 lara 50 lere düştü ve sonunda da kesildi
allahıma çok şükür oğlum çok sağlıklı ne birgün gaz sorunuyaşadık ne başka birşey bu zamana kadar hiç hasta olmadı sadece geçen hafta birkaç gün bağırsak enfeksiyonu yaşadık okadar boyuda kilosuda çok iyi gelişimide
o yüzden hiç üzülme kahretme kendini boşyere haklısın dünyanın en güzel duygusu bir anneyle bebeği arasındaki en özel an sana pes et bırak demiyorum yanlış anlaşılmasın tabiki demeye devam et belki senin kuzun benimki kadar inatçı değildir ki inşallah emer bu sorunlar geçer ama kendini bu kadar kahretme herşey olacağına varır sağlıkla güle glüe büyüt bebeğini

canım benim seni okadar iyi anlıyorumki benim halimde senden farlı değil bebeğim emmiyor inatla emmek istemiyor gündüzleri uyandıramıyorum geceleri uymuyor ağlayınca katılıyor dr götürdüm ağladığı zaman morarıyordu çok şükür kalbinde sorun yok göğüs uçlarım yok yara oldu geçiyor yine yara oluyor sağ göğsümü hiç almıyor solda mahvoldu ağlamaktan gözlerim görmüyor artık annelik psikolojisi lohusa sendromu uykusuzluk iyice mahvetti doğduğunda 2750grdı 1 hafta sora 2670gr oldu 26 şubatta doğdu şimdi ancak 3 kilo oldu dr ısrarla mama ver diyor ama nolursa olsun emsin istiyoru sıtmalarım öldürdü beni birde gelenler sinir ediyor yok uyutma emzir yok sen çok rahatsın ben istemezmiyim emsin ama istemiyor napabilirim akıl verin oyüzden kendini üzme rabbim yardım edecektir unutma

merhaba rkadaşlar bebeğim göğüs uçlarım olmadığı için ememiyor o yüzden sarılık oldu hastanede yattık sütümü sağıp verdim neyseki mamaya gerek kalmadı ama hala bebeğim biberonla içiyor sütümü o emmediği için sütüm azalacak diye korkuyorum elimden geleni yapıyorum sütümü sağıyorum ama kendimi suçlu hissediyorum ya sütüm azalırsa bebeğim küçükken mamaya geçerse onu besleyemezsem

Pufff canım geçmiş olsun benimde öyle oldu..Meme ucu aldık..Pompa kullanıyorum pompa ile çekiyorum bir kaç dk sonra uc çıkıyor hemen ağzına veriyorum coks coks emiyor =))) sende öyle dene istersen acıyor ama ne yapalım bir şekilde emzirmek zorundayız..Hem meme ucu hem pompa kullana kullana bir hal oldum ama hamd olsun buna da hiç emmemesinden çok çok daha iyi..

yok canım sütün azalmaz,koorkma,pompa daha güçlü çektiği için artar bile..promatüre(doğru mu yazdım)bebk annleri hep öyle yapıyor bebkler 1-2 ay küvezde onlar sağıp veriyor hep..hiç değilse yanında bebeğin üzme kendini...

bizdede kocaman göğüsler ve ucu var,yara yok,deniz emiyor ama süt az:84:ila bi sorun oluıyor galiba

bizdede kocaman göğüsler ve ucu var,yara yok,deniz emiyor ama süt az:84:ila bi sorun oluıyor galiba

Sanırım..Kompostu süt kanallarını açıyormuş..Ballı şerbet..Ve dere otu bol süt yapıyormuş..Bol bol yeşillik yemeni tavsiye ederim canım bir de tahin güzel süt yapıyor mercimek ve bulgurda..

Sanırım..Kompostu süt kanallarını açıyormuş..Ballı şerbet..Ve dere otu bol süt yapıyormuş..Bol bol yeşillik yemeni tavsiye ederim canım bir de tahin güzel süt yapıyor mercimek ve bulgurda..

komposto,ballışekreli şeylere byılıyorumda yeşillik pek sevmiyorum ama mecbur yicez..zaten süt yapsın diye yemekten kilo veremiyorum...

kızlar 2 gündür mutluydum kızım emdikten sonra mama yemiyordu bende doyuyor artık diyordum. Bugün çok ağladı mama verdik. 90 cc içecek neredeyse. Ya nasıl iş bu? Sütüm bir var bir yok...Çok üzülüyorumAnnemde gıcık, kızım mama yiyince seviniyor. Yok işte sütün diyor. Psikolojim bozuldu iyice. Annemi yollayayım diyorum. Bu seferde Duru gündüzleri hiç uyumuyor. Tuvalete bile gidemiyorum. Yalnız başa çıkabilirmiyim bilmiyorum......

saol canım ya bu gün öyle deneyeyim yeterki emsin de belki gögğüs ucum çıkar

içimi rahatlattın saolasın

Bizimde beslenme ile ilgili sıkıntılarımız devam ediyor.25 günlük olduk ama hergün yeni sorunlarla boğuşuyoruz.
2 saatte bir kızımı emzirmeye çalışıyorum ama 10 dk emip memede uykuya dalıyor.Kendisi çok çevik ama çenesi tembel kuzumun.
Süt sağıyorum ilk günler 30 cc yetiyordu ama artık 50-60 cc lere çıktık.Süt sağdığımda bazen 25 cc bazen 50 cc süt çıkıyor.Bu da kızımın dişinin kovuğuna yetmiyor.:26:
Geceleri ise emzirme mücadelesinin yanında bazen 1 defa milupa takviyesi yapıyoruz.
Gün içerisinde emziriyorum ama akşamüstü kızım cıngarı basıyor ağladığında biberonla sağdığım sütü verdiğimizde ondan mutlusu yok.

Benim merak ettiğim sizde durumlar nasıl kızlar?Benim mi sütüm az kuzumun mu iştahı açık?
Siz süt sağdığınızda toplam kaç cc elde ediyorsunuz?
Bebeklerinizin ortalama emme süresi ne?
Lohusa depresyonuna giricem bu gidişle.

Canım bizde de durum size yakın.Dün kızım 14 saat boyunca uyumadı ve ağladı.Akşam çıldırmak üzereydim.Annemsiz ne yaparım bilmiyorum.
Ne olursa olsun annenle bir süre daha birlikte olun canım.

bende dün akşam ilk defa 50 ml sağdım canım.bizde anne memesi şekerleme niyetine emiliyor.genelde mama ile besleniyor.bunda annemin payı çok büyük tabiki.doğduğu günün ertesi sabahı senin sütün yok çocuk aç mı kalsın deyip sabahın 7:30 unda eczaneye gitmişti mama almak için.gerçi ilk günlerde en fazla 20 ml çıkarabiliyordum bende sütümü.şimdi mamamızıda değiştirdik tüm gazı ondanmış meger yahyamın.hipp diye bir mama aldık şimdi maşallah öyle rahat çıkarıyorki gazını.oda mutlu bizde

canım çok geçmiş olsun. sıtma dediğin göğüs çok şişip sertleşiyor çok ağrı yapıyor o mu?
benim öyle olmuştu çok canım yandı bir iki gece zeytin yağıyla ovduk. bir gece de yeşil saf sabun koydum göğsüme. rahatladı çok şükür. bebek ememedi o kadar süt dolunca. damarlarda daha genişlememiş. pompa aldırdı doktor. sütün boşalması gerekiyomuş. zor oldu ama rahatladı çok şükür.

kızlar selam bizim şuan çok şükür emzirme yönünden sorunumuz yok sadece kızım çok sık emmek istiyor neredeyse mememe yapıştı tabii ilk günlerde çok zorlandım hastaneden eve geldik göğüs uçlarım yara oldu lansınoh aldım ağlayarak emziriyordum tam pes etme noktasına geliyordum annem bi yandan eşim bi yandan dayan emzir diye başımın etini yediler inat ettim bende ağlaya sızlaya emzirdim 1 hafta içinde yaralarım düzeldi ağlamaktan sütüm gittiği sıra mama verdim ama alışmadı biberona çok şükür ben sütüm bol olsun diye kayısı kompostosu içiyorum günde neredeyse 3 litre humana çayını kullanıyorum günde 1 kere rezene içiyorum belki gaz yönünden işe yarar diye irmik helvası inanılmaz süt yapıyor göğüsümden fışkırıyo resmen ama onu da çok kilo yapar diye yemiyorum semizotu yiyin bol bol süt yapıyor bulgur pilavı bir de bol sıvı doktor bana su içerken 2 bardak birde iç dedi açıkçası süt yönünden sorunumuz yok fakat emerken çabuk yoruluyor kızım sık emdiği içinde gaz sorunu çok oluyor bazen çıldırma noktasına geliyorum:84: ama dayanıyor insan inşallah düzelicek zamanla ayrıca sütüm yaramıyor sanıyordum 20 günde 1 kg almış miniğim olumsuz düşüncelerden kurtarın kendinizi stres de çok etkiliyor sütü

Son düzenleme:
bende ayın dördünde doğum yaptım.ilk hafta sütüm az geldi.şekerli su ile memeyi verdik hep.kayınvalidem mama vermek istedi.hatta eşimle tartıştık.ama inat ettim ve şuan bebebiği 22 günlük ve gayet güzel emiyor.etrafınızda kimseyi dinlemeyin.ben sadece dr.ve hemireleri dinledim.sabırlı olun.lohusa olduğunuz için gerilirsiniz,ağlarsınız ama herşey düzeliyor.emin olun.herkese hayırlı evlatlar versin rabbim.bol dua edin.

benim bebeğim güzel emiyo ama boğazına çok durduruyo hem benim ailemin hemde eşimin ailesinin işi olduğu için yanımda 1hafta kalıp gittiler ben yanlızım ve çok korkuyorum birşey olacak diye aklım gidiyoo çığırıyorum hep onun boğazına durdukca nasıl yapacağım bilmiyorum ne zamandan sonra durdurmaz bilginiz var mı

süt dolunca göğüslerim patlayacak gibi oluyor tir tir titriyorum önce üşüyorum sonra terliyorum geceleri çok şükür biraz emmeye başladı rahatladım ama meme uçlarım yara oldu sağ göğsümü tutamıyor meme başım yok allah yardımcımız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…