2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Gogus ucun kucuk oldugu ıcın alamıyor olabılır cnm benımkıde ılk 15 gun uclar var satılan onunla tuttu sonradan cenesı kuvvetlenınce onsuz tuttu
yok canım ya baya büyük hatta annem büyük olduğu için tutamıyor dedi.. ama sanırım biz ilk başta sütüm yokken biberona alıştırdı annem ler ondan almıyor.. çünki emme zor beberondan çok geliyor.

hoşgeldin arkadaşım..elinden geldiğince sütünü vermeye çalış..ben salıncağın altına 2 kat battaniye serdim..gündüz hep onda uyuyo..akşamlarıda 12-1 e kadar onda uyuyo.:Elim ayağım oldu benim çok işimi görüyo..Her bebek bir olmuyo işte..onların keyifleri ne isterse ona göre davranıyoruz:))
uyuyan bebek uykudan uyandırılırmı yazık ya...Eşim uyurken öpmek istiyo ona bile izin vermiyorum..Uyku büyümeleri için en gerekli şey...Kayınvalidenide sorun etme üzüntü stres bebeğinede yansır senden..

hayırlı bir evlad olur inş. seninle aynı zamanda doğum yaptık heralde.. bizimde 41. günümüz.. benim kızımıdababası öpmekten yanakları tüpür tüpür oldu ben kıyamıyorumöpmeye.

bugün 2. ay aşılarımızı olduk. pek ağlamadı ama şimdi çok huzursuz. sürekli mızmızlanıyor kıyamıyorum. zavallım 3 tane aşı yaptılar.

ah canımm benimm kıyamam..Geçmiş olsun karamancım..
Ya bana turkcellden bebekle ilgili mesajlar geliyo rotavirüs aşısı diye bişeyden bahsetti bu aşıların içinde o varmı?? ishalden koruyomuş??

Birde kızlar turkcell hattı kullanıyosanız ücretsiz sizde üye olun hergün mesaj atıyolar video gönderiyolar bakımla ilgili..Bebeğim yazın 2222 ye yollayın..

Bu ay karma aşımı oldum. Bu aşı da beni difteri, tetanoz, boğmaca, çocuk felci ve menenjite karşı koruyacakmış. Aaaa şurada bana gülerek bakanlar var! Bir gülümseyeyim de sevinsinler? Eggiii? Böyle mi gülünüyor acaba? Artık geceleri uyumaya başladım; ben de büyüyorum. Harika! Bu gördüğüm ne, o ne, şurada da değişik bir şey var, ne ki? Aman allahım ben neredeyim? Herşey renklenmeye başladı! Off yine o korktuğum ses! Bir ağlayayım da şu sesi kıssınlar!! Bana hiç durmadan gülerek bakan kişi kesin anneannem? Ayağıyla üzerime abanmaya çalışan da abim olsa gerek? Şu kim ya? Bugüne kadar gördüklerim arasında en sevimlisi? Aaa bu benim! Bu da aynaymış! Bunu sevdim! Ben de yakışıklıymışım hani? Yaşasın ben de bebek oldum, "Aguuuu" diyebiliyorum artık. Annem odaya girer girmez ona "Aguuuu" diyeceğim.

İkinci Ayımda Fiziksel Gelişimim:

Artık hareketlerimi daha iyi koordine etmeye başladım. Ellerimi açabiliyorum, kendi isteğimle objeleri kavrayabiliyorum. Otururken desteklendiğimde başımı kısa bir süre tutabiliyorum. Boyun kaslarım yavaş yavaş güçlenmeye başladı, ama yine de hala başımın desteklenmesi gerekiyor. Bir de yüzüstü yatarken kollarımı kullanarak göğsümü kaldırabiliyorum.

Bu dönemde çok sık ağlıyorsam ya da huysuzluk yapıyorsam, bunun bazı sebepleri şunlar olabilir;
. Kolik (karın ağrısı)
. Kabızlık
. Bağırsak Gazı
. Annemin beni beslerken kullandığı bebek mamasının içeriği (Anneciğim eğer beni besledikten sonra ağlamaya ya da huysuzlaşmaya başlıyorsam, doktorumla görüş, benim için kullandığın mamayı değiştirmen gerekebilir)

Hala geceleri karnım acıkıyor ya da ara sıra uyanıp annemle babamı yanıma çağırmak istiyorum. Ama artık uykularım daha uzun süreli ve düzenli olmaya başladı. Buna en çok annem seviniyordur herhalde!

İkinci Ayımda Algısal ve Sosyal Gelişimim:

Dış dünya daha çok ilgimi çekmeye başladı; etrafta ne kadar çok yeni ve değişik şey varmış böyle! Gün içinde daha uzun saatler boyunca uyanık kalıyorum ya artık, annem beni bu yeni çevreye alıştırmak, dikkatimi ve algılama yeteneklerimi geliştirmek için bir sürü oyunlar yapıyor bana evde. Müzik çalıyor, şarkılar söylüyor, renkli ve parlak objeler gösteriyor bana, bunlarla oyunlar oynuyoruz. Eskiden iki renkli, basit objeleri incelemeyi seviyordum, meğer etrafta bir sürü bol renkli, parlak, karmaşık objeler varmış, ne kadar da ilginçler!

Duyduğum seslere tepki veriyorum artık; bazıları çok korkutuyor beni, bazılarını ise çok seviyorum. En çok annemle babamın seslerini seviyorum; bir de evin içinde annemin sesini takip etmeyi ...
Değişik sesler çıkarıp birşeyler anlatmaya çalışıyorum etrafımdakilere ama hala ne dediğimi anlamıyorlar sanırım! Daha çok uğraşmam lazım.

Oyun: Bu dönemde benim en çok ilgimi çeken oyuncaklar hareketli, müzikli, parlak renkli ve basit biçimli olanlar. Tabii annem bu oyuncakların tek parçadan oluşmasına, yutabileceğim kadar küçük olmamalarına dikkat ediyor. En çok da plastik halkaları, çıngırağımı, asılı oyuncakları olan oyun minderimi ve müzikli, çekilen oyuncakları seviyorum.

Aşılarım:

Bu ay 5li karma aşımın (Difteri, Tetanoz, Boğmaca, çocuk felci, menenjit aşısının) 1.dozunu oldum. Bu aşı sayesinde difteri, boğmaca, tetanoz, menenjit ve çocuk felci hastalıklarından korunacağımı söyledi doktor amca. Bir anda beş ciddi hastalığa karşı korunmak için ilk adımı atmış oldum. Kendimi ne kadar güçlü hissediyorum, harika!

Anneciğim neden karma aşısı olmam gerektiğini biliyor ve bu hastalıkları tanıyormusun?
Difteri boğazın arkasında kalın gri renkte bir tabaka oluşturup nefes almamı ve yutkunmamı zorlaştıran bakteriyel bir hastalıkmış. Boğulma, paralizi (felç) ve kalp hastalıkları ile sonuçlanabiliyormuş.

Tetanoz hastalığına ise çiviye basarak veya kirli nesnelerle yaralanma sonucu yakalanabiliyormuşum. Bu hastalık ta ciddi ve ağrılı kas kasılmaları, nöbetler ve felç yapan bakterilerle oluşturuluyormuş. Çene kasılması ve ciddi nefes alma güçlüğüne neden oluyormuş. Bu hastalık bulaşıcı değilmiş ama hastalığı yapan bakteri toprakta yaşayabiliyormuş ve bu yüzden bu hastalık hep bizimle birlikteymiş.

Boğmaca hastalığı ise insanda bilinen en bulaşıcı hastalıkmış. Öyle kötü öksürük nöbetleri yapıyormuşki yemek, içmek, hatta nefes almak çok zorlaşıyormuş. Sonuçta zatürre, nöbetler ve beyin hasarına neden oluyormuş.

Polio; yani çocuk felci ise polio virüsünün sebep olduğu bir hastalıkmış. Anneciği müjde!! Türkiye, Avrupa bölgesi ile birlikte Haziran 2002'den itibaren çocuk felcinden arınmış ülkeler içine girmiş ve sertifika almış. En son çocuk felci vakası 3 sene önce görülmüş. İnanılmaz bir başarı değil mi? Aşılama bilincinin gelişmesi ve yoğun kampanyalar ile bir hastalığın ortadan bile kaldırılabileceğini gösteren en iyi örneklerden biri. Ama yine de birkaç sene aşı yapılmaya devam edilmesi gerekiyormuş.

Bu aşıları bir kerede tek enjeksiyonla yaptırabilirsin. 5li karma aşılar (Difteri, tetanoz, boğmaca, çocuk felci ve menenjit aşısı) normal ve yan etkisi azaltılmış olmak üzere iki farklı şekilde bulunuyormuş. Bazı bebeklerde normal boğmaca aşıları çok yan etki yaptığı için yan etkisi azaltılmış 5li karma aşılar tercih ediliyormuş. Anneciğim hangi aşının uygulanması gerektiğine en iyi doktorum karar verecektir.

Dilek rotavirüs aşısı ishal kusma gibi şeylere karşı yapılıyo. devletin ödemediği özel bir aşı biz 1. ayımız dolmadan yaptırdık ama 2. ya da 3. ayda da yapılıyomuş.

kizlar merhaba,bizde bugun 41 gunluk olduk.ben epidural sezeryan olmustum,hani karnimizn ici dikis ust kismi ise yapistirma yapildi ya, iste o yapistrma olan kisimda yarim cm kadar bi acilma oldugunu fARkettm bugun,agri aci yok,ama acilmis yarim cm icinden azcik seffaf renkte sivi cikti o kadar simdi ne olcak o ne yapmaliyim,boyle bisey yasayan var mi

burayı bukadar kalabalık görmeyeli epey oldu......yeni isimler gördüm.....hoşgeldiniz....
devrim ada da bugün 2.ay aşısını oldu.....ateşini takip ediyorum sürekli....bacakta şişme olursa soğuk uyg.yveya kolonyalı pamukla bastırıcam öyle dedi ebemiz....

günaydın

FDilek resim için tşkler canım, ilk fırsatta bulup alıcam. Maşallah süslüne :)
2 gün önce aşımızı olduk çok ateş olmadı ama 2 gün çok mızmızdı, hiç keyfi yoktu, ve ilk gün ara ara yükselen çığlıkları oldu
sadece askılı bad ile 2 gün tuttum sabahtan olan aşımıza ilk gün akşam yarım fitil koyduk
ve rahatladı geceyi rahat geçirdi önerilir.

geçmiş olsun canım atlattınız çok şükür....benim 2. dozlar 1 hafta geç olacak muşta yaptırıcam zaman çok önemli değildir inş.
artık kızımla dışarda vakit geçirebiliyorumm..eşimle yemeğe gittik alışveriş yaptık kızım hiç zorlamadı...baharcım sende sadece anne sütüyle besliyosunya emzirme önlüğü kesin al ,arabada yemekte heryerde emzirebiliyorumm dün saat 10da eve geldikk özlemişim akşam dışarı çıkmayı..unnadoda indirimde ve son günü istersen bak bi..hemde battaniye gibide sarıyorumm..

Arda da dün 2. ay aşılarını oldu. aşıdan sonra pek ağlamadı ama akşam çok huysuzlandı. şurubundamn verdim neyse ki gece iyi geçti. ama şimdi yine huysuzlanıyor. ne yaptıysam susmuyor. boyu 56 cm. kilosu 5.100 biraz az değil mi ya. 48 cm ve 2.800 gr. doğmuştu. dr. gelişimi iyi dedi ama bana pek öyle gelmiyor. annesi gibi kısa boylu olacak bu çocuk.

Dilek canım saol.
Kendi drunda yaptırsaydık 1 hafta 10 gibi geç yapılcaktı ben sağlık ocağında yaptırdım. belli tarih ve saatte yapılıyor sağlık ocağında aşılar istersen Muştakiler bir sorsunlar.
Hem yemek hem alışveriş bayağı uzun kalmışsınız dışarda çok iyi. Maşallah süslüne biz şimdilik o kadar uzun boyutlu çıkmadık. arabadamı kangurudamı taşıyorsunuz?

Karaman senin aşıda olmuş. Mızmızlığı, ağlama ve huysuzluğu bizimkinin 2 gün sürdü bugün daha iyi inşallah seninkide en kısa zamanda geçer.Drun sağlığı ve gelişimi iyi dediyse takma canım.

karaman sanada geçmiş olsun ..dr.un normal dediyse takma kafana...benim kzızmda 2900 a 50 cm doğdu..Geçen uzak bi tanıdık gördüm buda nekadar süt alıyo neresine gidiyo anlamıyorumki benimkiler doğduğunda bukadardı dedi..sinir oldum ..ben hissediyorum kızızmın çok normal geliştiğini hem zaten çağın hastalığı obezite,varsın zayıf olsun..her bebek aynı gelişmiyo yanii...

Baharnaz ben daha kanguru almadım şuan erken diye..arabamızla çıkıyoruz ama dün hep kucağımda gezdik..Zaten minik taşıması kolay kucağımda ikimizde daha rahat ediyoruz..Kucağımda etrafına şaşkın şaşkın bakarak geçirdi zamanı..Buaralar acayip etrafı inceliyo :))

Arda nedense kucağı sevmiyor bu aralar. belki sıcaklardandır diyorum. yeni doğduğunda sürekli kucağımdaydı da etraftakiler kucağa çok alıştırdın diye kızıyorlardı. bak hiç de alışmamış. ana kucağını tercih ediyor beyefendi. dün arkadaşa gitmiştim. 3 aylık bebek vardı kocaman geldi gözüme. Arda'yaı da biblo gibi küçücük diye sevd,ler ben temelli işkillendim benim bebiş küçük mü diye.

kızlar benim bebiş 2 gündür meme emerken boğazına kaçırırıyor ve
öksürüyor, emzirmenin ilk başlangıcında süt bol gelirken yani,
bide acayip sesli emiyor, burnundan zor nefes alıyor
nefs nefese kalıyor neden acaba??????
çok korkuyorum o öyle yapınca, öksürürken ciğerlerine kaçabilir süt demi (((

benm bebek de aynısını yapıyo normalmş cıgerle yemek borusunun ılısıgı yok kı yemek borusunu tıkıyordur

karaaman benim bebeğimde minik yolda yürürken yanımızdan geçenler şuna bak nekadar minik diye seviyolar..Sonuçta ne ben ne eşim uzun değil orta haldeyiz e bebeğimizde öyle olacak galiba :))

Trabzon korkma benim bebeğim kaçırmıyo genzine ama ilk başlarda süt çok hızlı geldiğinden nefes nefese emiyo bazen çekiyorum memeden öyle bi nefes alıp veriyokii çok tatlı..Boğazına bazen kaçtığında ben hemen yüzüstü yapıp sırtına hafif vuruyorum rahatlıyo...

Kız bebekklerine 40 ı çıkana kadar bak sonra kendi baktırırmış derlerdi hep..Benim kzı cilvelere başladı nezamandır..Karşısında konuşunca başlıyo gülmeye mememdeyken annem diye seviyorum memeyi bırakıp gülücük atıyo..O gülmeleri herşeye bedel yaa öyle bi mutlu oluyorumki..Kim konuşsa yüzüne bakıp gülüyo iç çekerek...Gülmesine böyleysem konuşup anne diyince naparım bilmiyorum...Çok eğlenceli hergün yeni bişeyine tanık olmak

tam olarak kaç günlükken gülmeye başladı acaba,
benimki 34 günlük oldu gülücükler atacağı zamanı sabırsızlıkla bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…