Kızlar benim kızım çoğunlukla mama yiyor,çalıştığım için gündüzleri evde yokum.Sütüm de bitti gibi bişy.Mamayı hazır suyla yapıyordum,bakıcıya da öyle söyledim.Ama tv de hazır suların kız çcuklarda erken ergenliğe yol açtığını söylediler bir programda.tv de duyduğum herşeye inanmam ama konu çocuğum olunca...işin kötüsü ben musluk suyu içtiğim bir dönem,üniversiteden mezun olduğum yıllarda böbreklerimde kum oluştu,yaşadığım şehrin suları çok kireçliydi.o zamandan beri kendim hazır su kullanıyorum.bebeğimin böbreklerinde de bir sorun olurmu diye korkuyorum mama veren anneler hangi suyu kullanıyorsunuz??
Benim kızım da normalden bir ay önde gidiyor.İlk 4 ay anne sütü yoğunluklu beslendiği halde.İşe döndükten sonra mama alıyor mecburen ve sütüm azaldı.Demek istediğim bebeğin yapısına göre devam etmeli bence,o kendi düzenini oluşturamaz sonuçta.Ben sebze çorbası veriyorum,cici bebe hiç vermiyorum.Kuşburnu marmelatı;pekmez mümkün olduğunca doğal tatlandırıcılar kullanıyorum.Geçiş dönemi olduğu için çok iştahsız;özellikle akşamları.Mamadan da sıkıldı.Ama ilerde kilolu bir çocuk yada yetişkin olsun istemiyorum;biz çocukken yağlı reçelli ekmeklerle dolanırdık ortalarda;sonra o kiloları vermek ve dengede tutmak yıllar alıyor :))benm oğlumda iri bir bebek. ek gıdaya yeni başladık.ve ben ne yedireceğimi şaşırıyorum.dr bu konuda hiç bişey demedi benmde aklıma sonradan geldi.
cici bebedr , muhallebi falan verebilirsin demişti ama ben şimdi tereddüt ediyorum.ilerde obez olmasını isteiyorum
iri bebeği olan arkadaş varmı acaba nasıl besleniyor?
Kızlar benim kızım çoğunlukla mama yiyor,çalıştığım için gündüzleri evde yokum.Sütüm de bitti gibi bişy.Mamayı hazır suyla yapıyordum,bakıcıya da öyle söyledim.Ama tv de hazır suların kız çcuklarda erken ergenliğe yol açtığını söylediler bir programda.tv de duyduğum herşeye inanmam ama konu çocuğum olunca...işin kötüsü ben musluk suyu içtiğim bir dönem,üniversiteden mezun olduğum yıllarda böbreklerimde kum oluştu,yaşadığım şehrin suları çok kireçliydi.o zamandan beri kendim hazır su kullanıyorum.bebeğimin böbreklerinde de bir sorun olurmu diye korkuyorum mama veren anneler hangi suyu kullanıyorsunuz??
Benim kızım da normalden bir ay önde gidiyor.İlk 4 ay anne sütü yoğunluklu beslendiği halde.İşe döndükten sonra mama alıyor mecburen ve sütüm azaldı.Demek istediğim bebeğin yapısına göre devam etmeli bence,o kendi düzenini oluşturamaz sonuçta.Ben sebze çorbası veriyorum,cici bebe hiç vermiyorum.Kuşburnu marmelatı;pekmez mümkün olduğunca doğal tatlandırıcılar kullanıyorum.Geçiş dönemi olduğu için çok iştahsız;özellikle akşamları.Mamadan da sıkıldı.Ama ilerde kilolu bir çocuk yada yetişkin olsun istemiyorum;biz çocukken yağlı reçelli ekmeklerle dolanırdık ortalarda;sonra o kiloları vermek ve dengede tutmak yıllar alıyor :)
ben hiç mama kullanmadım.hep anne sütü verdim.bu bizim için bi avantaj iri bir bebek olasına rağen anne sütüyle beslendiği için endişe etmiyorum.bir haftadr çorbaya falan alıştırıyorum ve artık endişeleniyorum.senin dediğin gibi bende oğlumun kilolu olmasını istemiyorum.zaten oğlum buna çok yatkın.bende doğallıktan yanayım.o yüzden araştırıyorum.besleyici sağlıklı besinler vermeye çalışıyorum.
cevaplar için teşekkür ederim kızlar.kerem de pek sevmedi ilacı ama sonuçta gerekli diye düşünüyorum.siz öyle ağrı yapıyor falan yazıncaa merak ettim.
şelale canm onu bende bi tv de bi uzandan dinlemiştim.bu plastik şişelerden damacanalardan geçiyormuş.ben mama kullanmıyorum ama maa kullanan bi arkadaşım vardı hep kaynatılmış sudan yapıyordu.
artık herşeyden korkar olduk ya herşeyin kimyasını değiştiriyorlar.bizde mecburen kullanıyoruz.
benm oğlumda iri bir bebek. ek gıdaya yeni başladık.ve ben ne yedireceğimi şaşırıyorum.dr bu konuda hiç bişey demedi benmde aklıma sonradan geldi.
cici bebedr , muhallebi falan verebilirsin demişti ama ben şimdi tereddüt ediyorum.ilerde obez olmasını isteiyorum
iri bebeği olan arkadaş varmı acaba nasıl besleniyor?
geçmiş olsun canım benimm..kaymalar geçici olur deniyo ama kontrol iyi olur tabiki..Bir arkadaş 6. ay aşısı ateş yapıyo demişti..Sizdede yaptımı...
yürüteç gelişme aşamalarında atlama yapıyomuş ve bebek bocalıyormuş..8. aydan sonra kısa süreli kullanım öneriliyo eğer kullanmak istiyosanız..
günaydın canımmm....
Selam kızlar. Umarım haftasonunuz bebişlerinizle güzel geçmiştir. Ben oğlumun yeni bir huyunu keşfettim ve bu durum beni öyle rahatlattı ki. Bizim bacaksız sofrada bizimle oturarak yemek yemek istiyormuş meğer. yatırıp yedirmeye çalıştığım zamanlarda direniyordu yememek için ama bugün kucağıma oturttum arada ona da verdim yoğurdundan iştahla yedi. ayrıca suyu da bardakla içmek istiyor. Kızlar cin gibiler bu veletler bebek deyip geçmeyin:)
Şimdi oğluşuma en kısa zamanda bir mama sandalyesi alıp ailemizin bir bireyi olarak sofradaki yerini vermem gerekiyor:)
kızlar demir ilacı yeni nesilin ihtiyacı mı? annemin haberi yok... içim hiç rahat değil bu ilaç hakkında...
bende çalışıyorum ve benimde oğlum ağırlıklı mama ile besleniyor ve bende hazır damacanayla aldığımız sudan veriyorum.
Ama suyu mutlaka en az 10 dakika kaynatıp soğuttuktan sonra veriyorum. hazırladığım çorbasını bile kaynamış sudan yapıyorum. Çeşme suyunu sterilizatörde bile kullanmıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?