2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar benim kızım çoğunlukla mama yiyor,çalıştığım için gündüzleri evde yokum.Sütüm de bitti gibi bişy.Mamayı hazır suyla yapıyordum,bakıcıya da öyle söyledim.Ama tv de hazır suların kız çcuklarda erken ergenliğe yol açtığını söylediler bir programda.tv de duyduğum herşeye inanmam ama konu çocuğum olunca...işin kötüsü ben musluk suyu içtiğim bir dönem,üniversiteden mezun olduğum yıllarda böbreklerimde kum oluştu,yaşadığım şehrin suları çok kireçliydi.o zamandan beri kendim hazır su kullanıyorum.bebeğimin böbreklerinde de bir sorun olurmu diye korkuyorum mama veren anneler hangi suyu kullanıyorsunuz??

cevaplar için teşekkür ederim kızlar.kerem de pek sevmedi ilacı ama sonuçta gerekli diye düşünüyorum.siz öyle ağrı yapıyor falan yazıncaa merak ettim.

şelale canm onu bende bi tv de bi uzandan dinlemiştim.bu plastik şişelerden damacanalardan geçiyormuş.ben mama kullanmıyorum ama maa kullanan bi arkadaşım vardı hep kaynatılmış sudan yapıyordu.
artık herşeyden korkar olduk ya herşeyin kimyasını değiştiriyorlar.bizde mecburen kullanıyoruz.
benm oğlumda iri bir bebek. ek gıdaya yeni başladık.ve ben ne yedireceğimi şaşırıyorum.dr bu konuda hiç bişey demedi benmde aklıma sonradan geldi.
cici bebedr , muhallebi falan verebilirsin demişti ama ben şimdi tereddüt ediyorum.ilerde obez olmasını isteiyorum
iri bebeği olan arkadaş varmı acaba nasıl besleniyor?

Ben hazır su kullanıyorum ama kaynatıp soğutup öyle kullanıyorum oğluma içirirken de mamasına koymak için de. Artık Allah'a emanetler biz elimizden geleni yapalım da..

Merhaba Anneler, Anne Adayları

Mayıs Annelerinin Kadinlar Kulubu Facebook Grup Adresi : Mayıs Anneleri Facebook Grup

Kadinlar Kulubu Facebook Sayfa Adresi : Kadınlar Kulübü Facebook Sayfa

Kadinlar Kulubu Facebook Hesabı : Kadınlar Kulübü Facebook Profil

Kadinlar Kulubu Facebook Grup Adresi : Kadinlar Kulubu Facebook Grup

mayisanneleri@groups.facebook.com adresine mail atarak Mayıs Anneleri Facebook grubuna ileti yollamış olursunuz. Yani facebook sayfasina girmeden oraya da ileti yollayabilirsiniz.

Aylara göre anne gruplarında yıllara göre ayırım yapmadık. Diğer gruplar böyle ayırımda bulunmuş bu tamamen kadınlar kulübü üyelerine ait bir gruptur.

Mayıs Annelerinin Kadinlar Kulubu Facebook Grup için editor aramaktayız bu bilgiyide eklemek isterim ...

Benim kızım da normalden bir ay önde gidiyor.İlk 4 ay anne sütü yoğunluklu beslendiği halde.İşe döndükten sonra mama alıyor mecburen ve sütüm azaldı.Demek istediğim bebeğin yapısına göre devam etmeli bence,o kendi düzenini oluşturamaz sonuçta.Ben sebze çorbası veriyorum,cici bebe hiç vermiyorum.Kuşburnu marmelatı;pekmez mümkün olduğunca doğal tatlandırıcılar kullanıyorum.Geçiş dönemi olduğu için çok iştahsız;özellikle akşamları.Mamadan da sıkıldı.Ama ilerde kilolu bir çocuk yada yetişkin olsun istemiyorum;biz çocukken yağlı reçelli ekmeklerle dolanırdık ortalarda;sonra o kiloları vermek ve dengede tutmak yıllar alıyor :))

Canım ben erikli su alıp kaynatıyorum ve soğuduktan sonra onu kullanıyorum benim bildiğim bütün annelerde böyle yapıyo.

Herkese merhaba;haftasonunuz iyi geçiyordur umarım.Bugün ben adet oldum sanırım;14 ay sonra ilk kez.Sanırım diyorum çünkü siyah bir akıntı var sadece,belimde de hafif bir ağrı;benim ilk günüm çok ağrılı geçerdi, Bir de diğer sorun var tabi bundan sonrası için nasıl korunacağız??

canım bebeğinin boyu kilosu nedir? benim oğlumda aydaşlarından epeyce ilerde. anne sütüyle beslendi ilk altı ay şimdi ek gıdaya geçtik.doktorumuz kesinlikle cicibebe ve muhallebi verme dedi.hem sağlıksız hem de kilo almasın ekstra die..yoğurt meyve püresi çorba ve sebze püreleri veriorum.sabahlarıda tuzsuz peynir ve yumurta.pekmezde var.ekmek de var ama oğlum sevmior ekmeği.sende bzimki gibi bir yol izleyebilirisin.

Selam kızlar. Umarım haftasonunuz bebişlerinizle güzel geçmiştir. Ben oğlumun yeni bir huyunu keşfettim ve bu durum beni öyle rahatlattı ki. Bizim bacaksız sofrada bizimle oturarak yemek yemek istiyormuş meğer. yatırıp yedirmeye çalıştığım zamanlarda direniyordu yememek için ama bugün kucağıma oturttum arada ona da verdim yoğurdundan iştahla yedi. ayrıca suyu da bardakla içmek istiyor. Kızlar cin gibiler bu veletler bebek deyip geçmeyin:)
Şimdi oğluşuma en kısa zamanda bir mama sandalyesi alıp ailemizin bir bireyi olarak sofradaki yerini vermem gerekiyor:)

yok canım ateş yapmadı şükür eve gelince calpol verdim sorunsuz geçirdik çok şükür...
sağolun arkadaşlar dr a götürdük 1 yaşından sonra belli olur dedi şimdi olabiliyomuş umarım geçer...

canım benim oğlumda öyle karnı tok olsa bile bizimle masada yemek yemek istiyo:))

kızlar demir ilacı yeni nesilin ihtiyacı mı? annemin haberi yok... içim hiç rahat değil bu ilaç hakkında...

günaydın iyi haftalar kızlar....

gülsüm demir ilacını çok konuştuk çok gerekli olduğunda hemfikiriz..
pingwings bende yatırarak yediremedim..bir akşam eşime hadi gidip alıyoruz dedim..ve çok rahat ettik..güle güle kullanın

kızlar demir ilacı yeni nesilin ihtiyacı mı? annemin haberi yok... içim hiç rahat değil bu ilaç hakkında...

Günaydın arkadaşlar Gülsüm gerçekten annelerimiz bizim zamanımızda yoktu diyorlar. Benim bebeğimde sevmiyor tadını ve karın ağrısı sıkıntıda veriyor ama mecburen veriyoruz 9 damla dr. söyledi diye

bende çalışıyorum ve benimde oğlum ağırlıklı mama ile besleniyor ve bende hazır damacanayla aldığımız sudan veriyorum.
Ama suyu mutlaka en az 10 dakika kaynatıp soğuttuktan sonra veriyorum. hazırladığım çorbasını bile kaynamış sudan yapıyorum. Çeşme suyunu sterilizatörde bile kullanmıyorum.

Mrhb;herkese.Benim gibi çalışan annelere kolay gelsin.Kızlar kitaplarımın bir kısmını ikinci el kitap bölümünde satışa çıkardım.Pek bişy okumaya vakit olmuyor biliyorum ama;Umarım yanlış anlayan olmaz buraya yazmamı.Kolileyip kilere kaldırmaktansa kızım için harcarım diye düşündüm.

bende erikli su kullanıyorum..kaynatıp soğutuyorum..

mrb arkadaşlar nasılsınız...
bende hazır suyu kaynatıp veriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…