2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

inşallah canım.rabbım sanada acil şifalar versın.allah yardımcın olsun

kızlar ya ben akşamları çok kötü oluyorum şimdide öyleyim midem karnım çok şiş gaz dolu bu yüzden nefes bile zor alıyorum her akşam aynı ağlıcam vallahi sinirden rahatsızlıktan,size de oluyormu oluyorsa nasıl geçiriyosunuz yazımı okuyunca cevap verirsiniz girince nete okurum of ya ne zormuş hamile olmak diyorum her gece insanlar çok güzel duygu diyorlar ama ben nankörüm heralde hala güzelliklerini tadamadım hala ne güzel bir duygu diyemiyorum biran ,9 ay bitse de doğursam artık diyorum şimdiden

Selam tulincim,

Canim, cok uzgunum ama bu tur sikayetler hamilelikte cok normal , simdi daha iyi hallerimiz bitanem, yani dahada agirlasicaz, turlu turlu sikintilarimiz olucak ister istemez. Buyukler bosuna demiyor bilere, anne olmak hic kolay degilmis. Bebeklerimizi hissetmeye basliyalimda hele bir, sanirim diger her turlu sikayetlerimize seve seve katlanicaz.

Bazen bende hayiflaniyorum esime, nefes alamiyorum, yada soyle boyle diye, hamilelik bumu diye, tadi boylemi cikiyor diye:)) Boyle dusunen bir sen degilsin canim, insallah oyle boyle yinede hamileligimizin tadini cikaricaz canim. bence herseye ragmen cok guzel bunu yasamak.

simgecim ben buna artık çok inanıyorum kız bebek igne gibi batar derlerdi benim kzım igne gibi batıyordu sannki hep kız ozaman demişlerdi gerçektende kız oldu bundada bir bekledim iki bekledim batma falan olmadı hiçç erkek miş megerr gerçektemn kız igne batmış gibi kasıkta batıyorr
canımm gözü aydınn maşallahhhhbir pirenses geliyormuşş gözün aydınn
demek birde show yaptı size kızlar zilli oluyor valla maşallahh birde dogsunda gör sen annesii nasılda sevdirir kendinii

FDİLEK canım senind eprenses geliyormuş maşallahh maşallahhhh rabbim kucaklarımıza almayı nasip etsin inşallahh gözün aydın maşallah saglıgıda iyimişş çok şükür yerim ben o prensesleri yaa kız çocuklarının cilvesi kendini sevdirmesi bir başkaa

sana katılıyorumm bu duyguları yaşamak isteyen okadar çok kişi varki zorlukları olsada çok güzel bir duyguu rabbim cümle isteyenlerede versinn inaşallahh

tülincm yakında rahatlıcaksın inşallah ozaman hamileligin tadını çıkarırsın o tekmeleri yerken unutursun bu günleriii

merhaba canım hapşırma bende de var yaklasık 15-20 gunden berı doktoruma soyledım alerjık bunyelı mısın dedı oyleyımdır aslında ama hamıle kalmadan once boyle bırsey yoktu yanı bılınen bırseye alerjım yok 40 yılda bır sabahları uyanınca hapsırırdım ama hatırlamayacagım kadar az dr zyrtec verdı ılac tekrar olursa alabılırsın dedı benım hapsırma burun tıkanıklıgı bazen gozlerde yasarma oluyor daha dun oldu mesela sabah 6 bucukta basladı 3 saatte fln anca gectı uyuyamadım(mısafır gelecegı ıcın uyku yapar dıye ılac almamıstım) ılac konusunda panıklersen benım doktorum profosor cok da seker bır adam ve boyle garıp takıntıları yok hamılelıkte ılac ıcılemez dıye bırsey yoktur gerektıgınde ıcılır dıyor hep ıcınde kı de bır bırey ve dogunca nasıl davranacaksan oyle olmalısın sımdı de dıyor mesela benım mıgrenım var bır kere bır tuttu 3 gun mınoset alabılırdın hamılelıkte en guvenlı kullandıgımız ılac ama sen almayıp hem de 3 gun basım agrıdı dıye sıkayet etme ltf bır daha neden agrı cekıyorsun cok gereksız dedı kaldı kı ılac almıstım ama sadece 1 tane o 3 gun ıcınde:) neyse lafı cok uzattım son olarak bırsey daha ogrendım boyle alerjısı ztn olanların hamılelıkte genelde gecermıs bızım gıbı olmayanların da cıkabılırmıs hormonal bır durum ama ılac almazsak yer edebılırmıs ve cocuk da alerjık olabılırmıs yardımcı olabılmısımdır ınsallah sıktıysam kusura bakma

İnşallah hamilelik çok güzelmiş diyebilirim ilerde nankör olmayıp artık tadını çıkarmak istiyorum
İnşallah canım inşallah ben ama sizin gibi kalp atışlarını görüp çok heyecanlanmadım hoplayıp zıpladığını görüpte çok heyecanlanmadım çok nankörüm çok niye ben böyleyim ya yaşım geçiyor korkusuyla yaptım bebeği ondan mı acaba, ama şimdi bişey olsa bebişe üzülürüm o ayrı tabi ,neyse depresyona mı girdim ne , daha fazla saçmalamıyim çocuğu olmayanları düşünerek susayım

gezgin basin sagolsun canim ALLAH rahmet eylesin kardesinin mekani cennet olsun sabir canim sabir

kizlar hepiniz ögrenmissiniz cinsiyetini bi benmi kaldim ögrenemeyen zonttejye ve dilek kizlariniz hayirli olsun benim icimden sizinkiler hep erkek geciyordu yine tutturamadim

kizlar hapsurma olayi bendede cok var

şeker yuklemesı hakkındabılgınız varmı.kaçıncı haftada ve nasıl oluyor.cok merak ettım

bırde tetanoz aşısı hangı ayda yaptırılıyor.yada kacıncı haftada yapılıyormuş.

bırde tetanoz aşısı hangı ayda yaptırılıyor.yada kacıncı haftada yapılıyormuş.

dorti günaydın....şeker yüklemesi hakkında...gebelik.org.den 24.gebelik.haftası..23+0 günler

Doktorunuz size bu haftalarda "şeker yükleme" ya da "şeker tarama testi" şeklinde bir test yapılmasını önerebilir. Hiçbir belirti vermeden de gelişebilen gestasyonel diyabet (gebelikte görülen şeker hastalığı, "gebelik şekeri") 24-28. gebelik haftaları arasında yapılan iki farklı testle araştırılır. Diyabet açısından daha yüksek risk altında olanlara 100 gram glikoz yüklemesi ile OGTT adı verilen tanı koydurucu test, riski düşük olan anne adaylarına ise 50 gram glikoz ile PPG adı verilen tarama testi uygulanır. OGTT'de birer saat aralıklarla toplam dört kez kan şekeri ölçümü yapılırken PPG'de yalnızca 1. saat tokluk kan şekeri ölçülür.

PPG bir şeker hastalığı tarama testidir ve bu testte kan şekeri değeri yüksek çıkanlarda diyabet şüphesi doğduğundan esas tanı koydurucu OGTT testi uygulanır. PPG yapılması için tok veya aç olmanız önemli değildir. Şekerli suyu içtikten kanın alınacağı bir saat sonraya kadar hiçbir şey yiyip içmemelisiniz.

Tülin gün içinde yediklerine dikkat et istersen mesela ben süt içtiğimde aynı senin oluyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…