• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Nisan Anneleri

esracım maaşallh sonçlar gayet ii çıkmış yemeye dewam :9::9::9:
cnm aynen yemeye devam oh oh:66:
cnm uzaklık olarak bugüne kadar uzaklarada gittim.mesela çapadaydı gittiğim hastane.
Ssk tercihim tabiki ama yoksada fiyatlar çok yüksek olmasa iyi olur.
Mesela benim gittiğim doktor osmanoğlunda yapıyo doğum ssk yok ama fiyatlar çok iyi.1800 normal 2800 sezeryan.en çok aradığım şeylerden biride renkli usg olsun istiyorum.oğluşumun hiç öle resmi yok.bulamazsamda dışarda özel yaptırmayı düşünyorum.senin gittiğin hastane hangisi?gerçi fiyatlar normal doğum için bile biraz yüksek ama.

cnm çamlıcada erdem hastanesi git derim..sonuçta yakın arabayla yol açıksa 15 dak.... Gerçekten iyi hastane..ben şahsen elşim kabul etse ordayaparıdım ama tabi kontrollerede devam etseydim... Bide ümraniyede yine.. Medicana ha hüseyin bey mükemmler onun da fiyatları 800 sezeyen normali daha uygun..

canım artık sen durumdan bilgilendirirsin bizi.bizde gider alışveriş yaparız.fiyatları normal mağaza fiyatları olacakmış dedi bi mağazadaki adam ama seçenek çok dedi.bizde gezer geliriz ama 17 şubat perşembeye geliyo anacım nasıl gidicez işten sonra mı????

Esracığım şeker yüklemen için çok sevindim.

Doğum içinde herkes beğendiği ve kesesine göre hastane seçecek mecburen.devletimiz sağolsun ama bütün hastaneleri tek tip yapamadıkları için
parası olan çok iyi paralar verip en iyi muameleyi görecek,olmayanda devlet hastanesinde cadı hemşirelerin dahası güvenliğin bile afrasını tafrasını çekip doğum yapmaya çalışacak.allahım herkese yardım etsin.ben medical parkda doğum yapıcam inşallah, çoğu yere göre pahalı sanırım 1250 normal-2000 sezeryan.allah ödeme kolaylığı versin ne diyim:18:

cnm vallahi erdem hastanesi süper..malum problemli olduğumuz için böyle oldu..ama ikinci bebişte asla gitmeme hisara die düşünüyorum.... çüknü boşuna o kadar para günah... Erdemde 500 normal sanırım 800 sezryan sanırım..ve öok meth edenler var... Bu arada bizde ödeyemeyiz bu kadar parayı bi anda... Bizde kayınpeder desteği var..keselarayrılmadı.big boss :) büyük patron yani... Eşim dedi arabası vs vs ben alırım ama sen doğumu... Sen ödiceksin dedi babasına..oda yeter:64:

cnm aynen yemeye devam oh oh:66:

cnm çamlıcada erdem hastanesi git derim..sonuçta yakın arabayla yol açıksa 15 dak.... Gerçekten iyi hastane..ben şahsen elşim kabul etse ordayaparıdım ama tabi kontrollerede devam etseydim... Bide ümraniyede yine.. Medicana ha hüseyin bey mükemmler onun da fiyatları 800 sezeyen normali daha uygun..

erdem hastanesini duydum ama mesafe olarak uzak cnm.köprü trafiğine asla güvenemiyorum.iş saatine denk gelirse hastaneye varmam en az 1.5 saat sürer.avrupa yakasında olursa daha iyi olur benim için.

erdem hastanesini duydum ama mesafe olarak uzak cnm.köprü trafiğine asla güvenemiyorum.iş saatine denk gelirse hastaneye varmam en az 1.5 saat sürer.avrupa yakasında olursa daha iyi olur benim için.

cnm doğru diyosunda bak leventtesin sen..trafiğin göbeği... Malum metrocity oralar feci oluyo mesela... Köprünün hemen çıkışda öyle uzak değil bu hastaneler... San en yakın yeri düşün..trafiğe denk gelirse yine zaman uzar gideceğin yere..mesela sana yakın yerler neresi var..hastane olarak...

Merhaba kızlar ,
Dünden beri canım sıkkın :59: Bu yıl sağlık sigortamız yenilendi şirket olarak farklı bir sigortaya geçtik, dün hastaneyi arayıp yeni sigorta kapsamında doğum ücretini sordum resmen şoka uğradım yeni sigorta sezeryan için 6054 tl + yaklaşık 1000 tl bebek masrafı dahil anlaşmış :14:
İlk zamanlar olsaydı bu kadar üzülmezdim ama 7 . ayıma giriyorum doktorumdan da memnunum bu saatten sonra yeni bir hastaneye başlama fikri üzdü beni :2:
Eşimle konuştum oda sıkma canını başka biyer seçeriz sorun değil diyor ama ben üzüldüm epey:2:
Şu an gittiğim hastane evime yakındı kızım okul çıkışı falan gelir gider yanımda olur diye düşünüyordum.

Şimdi yeditepe, Kadıköy şifa, Ekomar gibi hastaneleri araştırdım birine gecicem.Aranızda bu hastanelere gidip memnun kalan var mı ?

Teşekkürler

BU ne yaa araba mı alıyorsun sanki :26:
canım et & yumurta dışında protein yeşil mercimek, bulgur & tam buğday ekmeğinde çok var..
aklında bulunsun :70: :70:
Evet canım hepsini de yiyorum ama yetmemiş demek ki :44:
Haftada bir kuru fasulye yaparım artık, severim zaten :1:

Yatak güzelmiş mesacığım.

cnm doğru diyosunda bak leventtesin sen..trafiğin göbeği... Malum metrocity oralar feci oluyo mesela... Köprünün hemen çıkışda öyle uzak değil bu hastaneler... San en yakın yeri düşün..trafiğe denk gelirse yine zaman uzar gideceğin yere..mesela sana yakın yerler neresi var..hastane olarak...

cnm ben hastaneye çapaya gidiyodum mesela ama metrocitynin ordaki anayolu asla kullanmıyoruz oralar felç oluyo.biz aşağı yoldan kağıthaneden gidiyoruz hep.şimdi bizim buraya bide yeni alışveriş merkezi yapıldı açılıcak hiç kullanamayız o yolu.ben alt yoldan kağıthaneden heryere çıkış yapabiliyourm cnm.

cnm ben hastaneye çapaya gidiyodum mesela ama metrocitynin ordaki anayolu asla kullanmıyoruz oralar felç oluyo.biz aşağı yoldan kağıthaneden gidiyoruz hep.şimdi bizim buraya bide yeni alışveriş merkezi yapıldı açılıcak hiç kullanamayız o yolu.ben alt yoldan kağıthaneden heryere çıkış yapabiliyourm cnm.

CNM O CİVARDA OTURAN ARKADAŞLAR VAR...DOĞUM NERDE YAPTILAR Bİ SORARIM SENİN İÇİN..BEN ORALARI HİÇ BİLMİYORUM İNan.... SEN ARAŞTIRDINMI HİÇ...HANİ ŞU HASTANE VARDA..EMİN OLAMIYORUM DEDİĞİN YER VARMI.... BAK İNT ŞİKAYETLERİ OKU HİÇ ACIMIYOLAR:9: YAZIYOLAR HEP... BİDA GİTDİP HASTANEYE BAKMAK LAZIM... İNŞ İYİ BİYER BULURSUN CNM YA..

cnm vallahi erdem hastanesi süper..malum problemli olduğumuz için böyle oldu..ama ikinci bebişte asla gitmeme hisara die düşünüyorum.... çüknü boşuna o kadar para günah... Erdemde 500 normal sanırım 800 sezryan sanırım..ve öok meth edenler var... Bu arada bizde ödeyemeyiz bu kadar parayı bi anda... Bizde kayınpeder desteği var..keselarayrılmadı.big boss :) büyük patron yani... Eşim dedi arabası vs vs ben alırım ama sen doğumu... Sen ödiceksin dedi babasına..oda yeter:64:

desene sponsor sağlam:1::1:

canım bende ondan yana sıkıntıdayım.Evim emirganda,annemler kağıthanede oturuyor,doğuma yakın kayınvaidemde yada annemde olurum onlarada en yakın ve güvenilir hastane fatihte var:(

CNM O CİVARDA OTURAN ARKADAŞLAR VAR...DOĞUM NERDE YAPTILAR Bİ SORARIM SENİN İÇİN..BEN ORALARI HİÇ BİLMİYORUM İNan.... SEN ARAŞTIRDINMI HİÇ...HANİ ŞU HASTANE VARDA..EMİN OLAMIYORUM DEDİĞİN YER VARMI.... BAK İNT ŞİKAYETLERİ OKU HİÇ ACIMIYOLAR:9: YAZIYOLAR HEP... BİDA GİTDİP HASTANEYE BAKMAK LAZIM... İNŞ İYİ BİYER BULURSUN CNM YA..

aslına bakarsan hiç aklımda bulunan bi yer yok bulamıyorum bi türlü.arkadaşlarımın biri türkiye hastanesinde yaptı biri medikal parkta diğeride şuanda hamile ve gaziosmanpaşaya gidiyor ama ben halen kararsızım.

desene sponsor sağlam:1::1:

canım bende ondan yana sıkıntıdayım.Evim emirganda,annemler kağıthanede oturuyor,doğuma yakın kayınvaidemde yada annemde olurum onlarada en yakın ve güvenilir hastane fatihte var:(

cnm bizim yakınımızdaki hastaneler çok tuzlu ya acıbadem felan çok uçuk.yakınlık fazla aramıyorum zaten.sen medikal parkamı gidiyosun fatihte?

slmmm kızlar ayyy oku oku bitiremedim
esracım gözün aydın canım şeker testin iyi çıkmış
bebeğini gören arkadaşlar gözünüz aydın:nazar:
izne çıkan arkadaşım ayyy isimleri tutamıyoruz alıntı da yapmadım :1::1: ne güzel bol bol dinlen
aysucum mecidiyeköyde çevre ve kadıoğlu hast. var kadıoğluna tavsiye üzerine gitmiştim bir kez temizdi:26:

Çizelge-1: Yoğurdun içindeki maddelerin miktarı
BİLEŞİM MİKTAR

Su %80-86
Kuru Madde %14-20
Yağ %2-8
Protein %4-8
Süt Şekeri %2-5
Minertal Madde %0,8-1,2
Asitlik 0,9

Çizelge-2: Yağ Oranlarına Göre Yoğurdun Bileşimi

BİLEŞİM TAM YAĞLI YOĞURT DÜŞÜK YAĞLI YOĞURT
Protein 3,9 5,0
Yağ 3,4 1,0
Karbonhidrat 4,9 6,5

2-YOĞURT BESİN ÖĞELERİ
İnsan diyetinde önemli bir yeri tutan yoğurdun kimyasal bileşimi üretiminde kullanılan çiğ sütün bileşiminde ve laktik asit fermantasyonu sırasında süt bileşenlerinde meydana gelen gelişmelere bağlıdır. Yoğurt yapımın sırasında sütün bileşimini etkileyen faktörler yağ ve kuru madde standardizasyonları ile ısıl işlemdir.
Kuru madde standardizasyonundan dolayı süt bileşenlerinin miktarı arttığından yoğurdun beslenme açısından önemi bir kat daha artmaktadır. Uygulanan ısıl işlem sonunda bazı vitaminlerin (C, B1, B6, B12 ve folik asit) miktarı azalmaktadır.
Laktik asit fermantasyonu esnasında süt bileşenlerinde görülen kimyasal değişimler şöyle sıralanabilir laktoz içeriği azalmakta, oldukça fazla laktik asit oluşmakta, serbest peptit, amino asit ve yağ asitleri miktarı artmakta, bazı vitaminlerde azalır ve artışlar meydana gelmektedir. Yoğurdun kalori değeri, laktozun laktik aside dönüşmesine bağlı %3-4 oranında azalmaktadır. Ancak laktoz intoleransı olan insanlar tarafından rahatlıkla tüketilebilen bir ürün niteliğini kazanmaktadır.
İnsan sağlığı açısından yoğurdun yararları şunlardır;
1. Besin değeri süte göre daha yüksektir.
2. Önemli bir protein, yağ, vitamin ve mineral madde kaynağıdır.
3. Fermantasyon sırasında laktozun bir kısmı hidrolize olduğu için sütü sindirmekte güçlük çekenler tarafından (laktoz intoleransı) daha rahat tüketilmektedir.
4. Sindirimi daha kolay olduğu gibi sindirim sistemi düzenleyici etkiye de sahiptir.
5. Yoğurt bakterileri antigonestik etkilerinden dolayı intestinel patojen ve saprofit organizmaların gelişimini inhibe etmektedir. Kolestolü düşürücü etkiye sahip olduğu belirtilmektedir (Anonim 2004).
5. Yoğurdun İnsan Sağlığı ve Beslenmesindeki Rolü ve Önemi
Yoğurt, zengin bir karbonhidrat (laktoz), protein, yağ, vitamin, kalsiyum ve fosfor kaynağıdır. Fermantasyon sırasında sütün, protein, yağ ve laktozun oluşan kısmı hidrolizasyon nedeniyle sindirimi kolaydır. Ayrıca laktoz intolerans kişilerin tüketime elverişli, antitümör ve antikolesteromelik özellikleri bulunmaktadır. Laktik asit bakterilerinin ürettiği antibiyotikler ve antimikrobiyal maddeler insanları patojen M. O’ lara karşı korumaktadır. Bu nedenle yoğurt, her yaş grubundaki insanın günlük, beslenmesinde bol ve ucuz bir şekilde yararlanabileceği fermente bir süt ürünüdür.
Yoğurt bakterilerinin faaliyeti sonucu B grubu vitaminler, özellikle riboflavin (B2) sentezi oluşmaktadır. Yoğurdun önemli bir fonksiyonu da gıda azaltmakta görüyoruz. Bu gün bilindiği gibi batı dünyasında herkesin üzerinde hassasiyetle durduğu bir noktada da: kilo almamak, gençlik formunu muhafaza etmektedir.
Bunun içinde kilo kazandırmayan, buna mukabil vücut zindeliğini muhafaza ettiren yiyecekler içinde rağbet görmektedir. Yapılan incelemeler, mükemmel ve kolay hazımlı bir yiyecek olan yoğurdun gıda azaltmada da iki önemli fonksiyonunu ortaya çıkartmıştır. Bunlardan birincisi yoğurdun doyurucu ve tatmin edici hassası, diğeri de bağırsak hareketlerine tesir yapmasıdır. Mesela iki kilo sütü kolaylıkla içen bir kimsenin bir buçuk kilo yoğurdu güçlükle yediği denemelerle sabit olmuştur.
Yoğurdun gıda azaltmada ki ikinci fonksiyonu bağırsak hareketlerine yaptığı tesiri de görüyoruz. Bu hususta yapılan araştırmalar yoğurttaki süt asidinin bağırsak mukozasına tesir ederek bağırsağın peristaltik hareketi hafiflettiğini ve buda bağırsaktaki ifrazatı ve elektrolik zayiatını dolayısı ile gıda sarfiyatını azalttığını ortaya koymuştur.
Nihayet 13-01-1957 tarihinde Tokyo’da açılan ve binlerce Japon bilim adamının katıldığı atom enerjisi konferansına sunduğu bir raporda Prof. Hsukehihen Huguşi radyoaktivitelerin sebep olduğu hastalıkları tedavisi sırasında yoğurdun mükemmel bir önleyici ilaç olduğunu bildirmektedir. Prof. Huguşi insanlar ve fareler üzerinde yaptığı denemeler sonunda bu hususu tespit ettiğini söylemiştir. Bir yıl müddetle atom ışınlarına maruz kalan ve bu süre için de yoğurdun daima esas teşkil yiyeceklerle beslenen kimselerde radyoaktivite hastalıklarının arızalarına rastlanmamaktadır. Prof.e göre yoğurdun içindeki müessir bir madde bu hususta organizmayı korumaktadır.

aslına bakarsan hiç aklımda bulunan bi yer yok bulamıyorum bi türlü.arkadaşlarımın biri türkiye hastanesinde yaptı biri medikal parkta diğeride şuanda hamile ve gaziosmanpaşaya gidiyor ama ben halen kararsızım.

cnm bizim yakınımızdaki hastaneler çok tuzlu ya acıbadem felan çok uçuk.yakınlık fazla aramıyorum zaten.sen medikal parkamı gidiyosun fatihte?

evet canım medical parka,çevremde gezdiğim en temiz hastane orası açıkçası,türkiye hastanesine kesinlikle gitme dedi yakınlarım.Bi yakınları yeni doğum yapmış,bebek hastalık kapmış,steril değilmiş hastane.1 ay başka hastanede yatmış yeni çıkarmışlar bebeği.Yani bunlarıda duydukça medical parkda kaldım.Yeni doğum yapan bi arkadaş var çok memnun kaldı,odaları falan pırıl pırıl dedi.

slmmm kızlar ayyy oku oku bitiremedim
esracım gözün aydın canım şeker testin iyi çıkmış
bebeğini gören arkadaşlar gözünüz aydın:nazar:
izne çıkan arkadaşım ayyy isimleri tutamıyoruz alıntı da yapmadım :1::1: ne güzel bol bol dinlen
aysucum mecidiyeköyde çevre ve kadıoğlu hast. var kadıoğluna tavsiye üzerine gitmiştim bir kez temizdi:26:

cnm çevre hastanesine bi kere başka bişiden dolayı gitmiştim ama memnun kalmadım.
sen hangi hastaneye gidiyodun?

evet canım medical parka,çevremde gezdiğim en temiz hastane orası açıkçası,türkiye hastanesine kesinlikle gitme dedi yakınlarım.Bi yakınları yeni doğum yapmış,bebek hastalık kapmış,steril değilmiş hastane.1 ay başka hastanede yatmış yeni çıkarmışlar bebeği.Yani bunlarıda duydukça medical parkda kaldım.Yeni doğum yapan bi arkadaş var çok memnun kaldı,odaları falan pırıl pırıl dedi.

cnm türkiye hastanesine gitmem zaten arkadaşım gitti odalar bi dar görsen dönmeye yer yok.
medikal parkta arkadaşım ve bi akrabam doğum yaptı memnun kaldılar.ultrasonları nasıl peki renklimi?

Back
X