merhaba herkese biliyorsunuz benimde 4 lü test sonucum baya riskli çıkmıstı (1:172) benim tek korkum düşük korkusu idi ama doktorum düşük riskimden çok down sendromu riskim oldugunu söyledi haklıydı uzun uzun düşündük ve yaptırmaya karar verdik detaylı usg de sorun olmamasına rağmen biz yine de az da olsa risk oldugunu bildiğimiz için amnşyosentezi yaprıdık bu benim tercihimdi ancak amniyosentez uzaman bir elde yapılırsa hiç risk yok keşke ebnde üzülmemk yerine direk yaptırsaymısım çünkü geriye kalan 5 ay kabus gibi geçecekti ve benim çocugumda sorun olursa ben ona nasıl gelecek sağlayacaktım hadi ben yaşarken neyse öldüğümde k
m bakacaktı tabii bunalr işin sosyal boyutu sonucta yaptırdık biz hızlı fish testi ile bebeğimde down sendromu riski olmadıgını öğrendim diyorumya detaylı usg de en ufak bir down sendromu belirtisi olmamasına rağmen şu an rahatım ve bebeğime konsatre oldum . allahıma bin şükür. yapan dr bu alanda doçent bir doktordu sağolsun çokda moral verdi iyiki yaptık bende çok rahatladım şimdi dedi tüm sonuçalr bu hafta elimizde olacak sanırım.