• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Nisan Anneleri

gunaydn herkese kızlar nasılsınız biz iiyz kızımla...size birşey soracagm kızlar bebişlernz hareketlerini her zanmn yoğn hissedyr musunuz yani ben gun içinde hissedyrm ama aman aman tekme yiyorum şeklnde deil sznkler nasıl? :26:
Yok canım benim de öyle çok yoğun değil.Ama akşamları seyirme gibi hareketlenmeler daha çok oluyor.Gün içinde de oluyorsa ben hareketli olduğum için pek anlamıyorum...

hayıııııııırrrrrrr canım ben daha hiç tekme yemedim.kalp atımı gibi oluyor oda her zaman değil.haftada 2 veya 3 ancak.sanırım ben net hissetmiyorum halen
Evt canım bende de kalp atımı gibi, seyirme gibi oluyor...

benim oğlusum sabah erken sattler de birde aksam 8-9 gibi cok hareketli..ama canım bildiğim kadarıyla her bebekte değişiyor onlarında suanda uyku düzenivar..
Ben de nedense akşamları özellikle yemek yedikten sonra koltuğa uzandığımda hissediyorum aynen senin de yazdığın gibi 8-9 gibi daha çok oluyor...

günaydın cnm. bende beğendim o sandalyeyi. ama ben bi de ordaki kulaklı tulumlara bayıldım yaaa alsammıkiiiiiii:77::77:

canım ben de kulaklı tulumlara bayıldım da, pembe & beyazında 9-12 ay bitmiş.. onlar da kışlık, daha küçüğünü de almak mantıklı değil.. Kahvesinde kalmış, ama ben de o renk istemiyorum:75:
kısmet...

buarada hatırlatma; MotherCarede bazı ürünler bugün %50 indirimli...ben akşam uğrayacağım inşallah :34:

biz geldık:emir_bebek::emir_bebek:

bugun dışıye gttım hamıle kalmadan once ımplant yaptrmıstım son aşama kalmışltı onuda bugun tamamladık ıgne yapıp dış etımı yardılar.drum kontrolundeydı bebege sorun olmaycagını soyledı kendı drum ve dışçım ama yıne de ıçım korktu.

bugun dışıye gttım hamıle kalmadan once ımplant yaptrmıstım son aşama kalmışltı onuda bugun tamamladık ıgne yapıp dış etımı yardılar.drum kontrolundeydı bebege sorun olmaycagını soyledı kendı drum ve dışçım ama yıne de ıçım korktu.

gecmiş olsun canm benm tabi kolay deil insan gebede endişelenr ama sen skma canını sonçta dr kontrolnde olmuş :70:

gecmiş olsun canm benm tabi kolay deil insan gebede endişelenr ama sen skma canını sonçta dr kontrolnde olmuş :70:

geçmiş olsun cnm yaa.benim de dişçiye gitmem gerek ama içmdeki dişçi fobisini bi türlü yenemiyorum:78:

Güzel anneler, yaklaşıyoruz Şeker Testine...

"24-28. hafta

• 50 gram glukoz yükleme testi
Bu gebelik haftasında kişilere sabah aç karınla 50 gram toz glukoz sulandırılarak içirilir ve bir saat sonrasında tetkik için kan alınır.
Alınan kan örneğinde kan şekeri değerinin 140 mg/dl ve üzerinde olması durumunda test pozitif olarak kabul edilir ve bu gebelerde bir gün sonra 100 gram standart glukoz tarama testine geçilir.

Bazı gebeler bu oldukça tatlı olan bu suyu içmede problem yaşayabilirler, örneğin bulantı ve kusmaları olabilir. Bu durumda laboratuara giderken yanlarında “limon” götürüp tatlı suyun içine sıkmak suretiyle şikayetleri genel olarak giderilecektir.

100 gram standart tarama testinde bu kez gebelerden sabah aç karınla kan alınır ve hemen sonrasında 100 gram toz glukoz sulandırılarak içirilir. İçimden 1 saat, 2 saat ve 3 saat sonra tetkik için kan alınır. Böylece açlık kan şekeri ile birlikte toplam 4 ayrı kan şekeri değeri elde edilmiş olur. Bu 4 değerden 2 veya daha fazlasının standart değerlerin üzerinde olması durumunda gebeler ”gestasyonel diabet (gebeliğe bağlı diabet, gizli şeker hastalığı)” teşhisi alarak kalori kısıtlaması amacıyla diyetisyene konsultasyona gönderilirler.

Gestasyonel diabeti olan gebelere diyetten kalori kısıtlaması yapılmazsa annenin kan şekeri değerlerinin genel olarak yüksek olmasının bir sonucu olarak; bebeğin normalden iri olması, doğumun zor olması, amnios suyunun normalden fazla olması ve buna bağlı erken doğum riskleri gibi durumlar oluşabilecektir. Ayrıca doğan bebeklerde doğum sonrası kan değerlerine bağlı metabolik sorunlar meydana gelebilecektir."

geçmiş olsun canım.. bişi olmaz canım için rahat olsun.. bnm gerçi dişçi işim olmadı ama diş doktorum ilk 3 a müdahele etmiyoruz ama edbir içi aslında zararı yok demişti

Güzel anneler, yaklaşıyoruz Şeker Testine...

"24-28. hafta

• 50 gram glukoz yükleme testi
Bu gebelik haftasında kişilere sabah aç karınla 50 gram toz glukoz sulandırılarak içirilir ve bir saat sonrasında tetkik için kan alınır.
Alınan kan örneğinde kan şekeri değerinin 140 mg/dl ve üzerinde olması durumunda test pozitif olarak kabul edilir ve bu gebelerde bir gün sonra 100 gram standart glukoz tarama testine geçilir.

Bazı gebeler bu oldukça tatlı olan bu suyu içmede problem yaşayabilirler, örneğin bulantı ve kusmaları olabilir. Bu durumda laboratuara giderken yanlarında “limon” götürüp tatlı suyun içine sıkmak suretiyle şikayetleri genel olarak giderilecektir.

100 gram standart tarama testinde bu kez gebelerden sabah aç karınla kan alınır ve hemen sonrasında 100 gram toz glukoz sulandırılarak içirilir. İçimden 1 saat, 2 saat ve 3 saat sonra tetkik için kan alınır. Böylece açlık kan şekeri ile birlikte toplam 4 ayrı kan şekeri değeri elde edilmiş olur. Bu 4 değerden 2 veya daha fazlasının standart değerlerin üzerinde olması durumunda gebeler ”gestasyonel diabet (gebeliğe bağlı diabet, gizli şeker hastalığı)” teşhisi alarak kalori kısıtlaması amacıyla diyetisyene konsultasyona gönderilirler.

Gestasyonel diabeti olan gebelere diyetten kalori kısıtlaması yapılmazsa annenin kan şekeri değerlerinin genel olarak yüksek olmasının bir sonucu olarak; bebeğin normalden iri olması, doğumun zor olması, amnios suyunun normalden fazla olması ve buna bağlı erken doğum riskleri gibi durumlar oluşabilecektir. Ayrıca doğan bebeklerde doğum sonrası kan değerlerine bağlı metabolik sorunlar meydana gelebilecektir."
sağol bılgın ıçın canım.dun kuzenımle goruştum dev.hast yaptrmıs evden pudra şekerı ve lımon goturmuş

geçmiş olsun canım.. bişi olmaz canım için rahat olsun.. bnm gerçi dişçi işim olmadı ama diş doktorum ilk 3 a müdahele etmiyoruz ama edbir içi aslında zararı yok demişti

tşk edrım canım bende araştrıp gtım bıde drlarımda sorun yok deyınce yaptrdım.ama yıne de annelık hormonlarım tavan yaptı:9:

hayırlı günler anneler bende siz gibi nisan annesiyim.15ocakta memorıel hastahanesinde ücretsiz hamilelik kursu baslıyooo sizlerede haber vereyim istedim güzel anneler faydası olacaktırrr

selam pofpof,

ben o kursa katılmak istiyorum ama internette vrilen telefon numarası çalışmıyor... sen nasıl kayıt oldun???

canım geçmiş olsun ilk önce ben kullandım hatta yanında zinox diyede antibiyotik kullandım geçip geçmediğini bilmiyorum bir sıkıntım yoktu sadece tahlillerde çıkmıştı, 3 hafta sonra gideceğim doktora bilmiyorum artık tekrar tahlil yapar mı da pek yapacağını tahmin etmiyorum sen kullan onu herkes kullanıyormuş ama mutlaka 2,5- 3 litre su içmeye de bak sadece ilaca güvenme tekrar geçmiş olsun.

teşekkürler rana62, benimde şikayetim yoktu, hafif akıntı dışında. doktorum 1 ay sonra testi tekararlarız dedi. umarım senin ki geçmiştir. ben ilacı dün yatmadan önce içtim ama sanırım ilacın yan etkisiyle sabah kustum. umarım yine de işe yarar. tekrar teşekkkürler

Back
X