• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Nisan Anneleri

kızlar eskıden yapılan herseyeşr eskıde kalmalı bence ınsan ne dıye tutar taaaa kac sen oncekı mılletın aklıyla hareket eder anlamıs degılımkı kundagın ne denlı sakıncalı oldugu kanıtlandı.ha şunu anlarım kundak gıbı boyle sımsıkı degıl ama daha gevşek battanıyeye sar yada tulumum ıcıne al bebgı ama kundak cok gerıde kaldı

Bence de Kundak & tuzlama olayı geçmişten gelen adetler..
Tamam eskilerin bir bildikleri oluyor çoğu konuda, ama bazen de hurafeler de oluyor, insan hayatını tehlikeye atacak türden :50:
Doktorlar tuzlamayı da kundaklamayı da onaylamıyor..:94:

bide kocakarı yöntemelri demişken kızların pampuğuna şeker serperler tatlı olsun kocası doyamasın,kıymetli olsun diye.bide göğsüne fincan veya tas koyarlar büyüklük açısından ama sakın ta koymayın aşırı büyük oluyorlar kuzenimden biliyorum,onun küçüne teyzem fincan koymuş onunkiler güzel 80 beden fqaqlan dik bide ,benimkine ananem bişey koymaış onunkide küçükmüş ona çekmişim benimkşide küçük

amanınnnn onu sakın yapmayın.. hakikatn oluyor:)) ben büyürken ananem tas kapadı 43 kilo o kadar zayıfken 85 beden çamasır takıyodum şimdi oldu 95 naıcam bilmem:)))

slm canlarım:71: bu kundak olayını anneler yaparmış iyiymiş ama doktorlar bebeğin kas gelişimi için ellerin kolların serbest olması gerektiğini söylediler...ve mantıklı şimdi bile anne karnında hareketlerin önemini biliyoruz kasların gelişimi için... o yüzden kundaklıcamı zannetmiyorum... bu karınca yağınıda gelinimiz bebeğine yaptı hakkıyla yaptımı bilmiyorum ama bizim 2 yaşındaki bebişimiz babaya çekmiş simsiyah kılları var bacağında çok şirin... çok etkili olmuyo sanırım..

kızlar siz siz olun... ne derseniz diyim...asla ıslak mendil kullanmayın...2 tllikte olsa 15 tl lil ıslak mendilde olsa hepsinde kimyasal var... o kıza kullandı anası oğlunada heryeri yara oldu sonra kakasını yapamıyo çocuklar resmen acı çekiyolar...bebeğin yüz ifadesi değişiyo iş başındayken hop bi çığlık ağlamaya başlıyo bence en önemli konu bu... mümkünse şimdiden ucuz ucuz bezlerden alın pamuklu ufak parçalarda kesin istifleyin... ilk onla alınır zati yaz bebişleri bi çırpıda suyun altına hop popolar tertemiz...

inşallah hissedecekleri zaman gelecek,kocaman oldu bebişlerimiz,ayrıntılı ultrasona girdik geçen hafta,
çok toplu bir bebek değil 450 gr dedi 22 haftaya göre normal dedi ama yinede tereddütde kaldım ben yediklerimi hep kendime yemişim diye.Ayyy yavrumla tanışmış gibi oldum resmen,renkli foto aldık ilk defa,çok güzeldiiii....:nazar::nazar::nazar:

canım intenette bakarsan 22 haftada 350 gr diyor,benimkide 461 gr çıktı oğluşum yani fazla bile kiloları,benki hiç bişey yiyemiyorum midem rahatsız olduğu için kendimde daha 2 kilo aldım bebişim zayıf çıkacak diye ödüm kopuyordu yediklerim ona yaramış yarasın oğluma:)

Son düzenleme:
slm canlarım:71: bu kundak olayını anneler yaparmış iyiymiş ama doktorlar bebeğin kas gelişimi için ellerin kolların serbest olması gerektiğini söylediler...ve mantıklı şimdi bile anne karnında hareketlerin önemini biliyoruz kasların gelişimi için... o yüzden kundaklıcamı zannetmiyorum... bu karınca yağınıda gelinimiz bebeğine yaptı hakkıyla yaptımı bilmiyorum ama bizim 2 yaşındaki bebişimiz babaya çekmiş simsiyah kılları var bacağında çok şirin... çok etkili olmuyo sanırım..

kızlar siz siz olun... ne derseniz diyim...asla ıslak mendil kullanmayın...2 tllikte olsa 15 tl lil ıslak mendilde olsa hepsinde kimyasal var... o kıza kullandı anası oğlunada heryeri yara oldu sonra kakasını yapamıyo çocuklar resmen acı çekiyolar...bebeğin yüz ifadesi değişiyo iş başındayken hop bi çığlık ağlamaya başlıyo bence en önemli konu bu... mümkünse şimdiden ucuz ucuz bezlerden alın pamuklu ufak parçalarda kesin istifleyin... ilk onla alınır zati yaz bebişleri bi çırpıda suyun altına hop popolar tertemiz...

evet en iyisi kendimiz sabunlu bez yapaıp temizlemek

Aynı şey bende var canım neden anlamış değilim. Bir ara çok iyiydim ama şimdi gene başladı. dün gece 21de sızmışım.sabahta çok zor uyandım. Gün boyu esneme halindeyim ağzım yırtılcak wallahi :9:
ayy bende öyleyim şimdi hormonlar yine hareketlendi sanırım:1:
benımde öle oluyor canım sağada yatıyorum düzde yatıyorum napayım artık ama sağa yattığımda dediğin gibi benımkıde sağda olduğu için daha net hissedıyorum tepiğini kızımın.buarada dün uzandım açtım göbeğimi bi baktım göbeğimin sağ tarafı sivrilmiş diğer tarafa göre bi elledim kızım dayanmış oraya sevdim sevdim sonra birazcık bastırınca hoopp kaydı diğer tarafa çok şaşırdım ilkkez bukadar net gördum dayandıgını kızımın.yerim ben onuuuuuuuu:52:
maşallah ne güzel darısı başıma inşallah.

evet en iyisi kendimiz sabunlu bez yapaıp temizlemek
ılık su yaparız pamukla sileriz bence.kendimiz yapsak daha sağlıklıda ıslak mendilde kolay olanı zaten

ya bi ara düşündüm acaba ıslak mendili suyla yıkıyıpta kullansammı die ama... ya ben öyle tiksindim ki ıslak mendilden.. ne bilim onu bile yapmak içimden gelmiyo

kızlar kundak konusunda ne düşünüyorsunuz biraz alakasız oldu ama.. ben yapmayı düşünüyorum alında ama eşim hayatta yaptırmam diyor.

Cnm bende düşünüyorum kundaklamayı bizde öle büyümüş.Annem kundaklarsan rahat uyur çocuk eli kolu ayağı oynamaz kendini uyandırmaz dio. Ben sevi bebenin bel destekli kundağını aldım hem battaniye gibi çok kullanışlı geldi bana. Bir bak istersen...

kızlar kundak konusunda ne düşünüyorsunuz biraz alakasız oldu ama.. ben yapmayı düşünüyorum alında ama eşim hayatta yaptırmam diyor.

selam kızlar
kaç gündür giremiyorum siteye siz nasıl giripte bi de bu kadar sayfa yazdınız yaaa.. :( ben ne zaman girsem site bakımda dedi sinir oldum...neyse iyisiniz sanırım...
bizde iyiyiz bebişimle beraber...bende baya baya hissediyorum tekmelerini....arada bi böyle sanki kayıyormuş gibi oluyor içim bi tuhaf oluyo öyle yapınca....bide arada geriniyomu nedir anlamadım ama bişe yapıyo ve canımı acıtıyo böyle göbek deliğimin etrafı o aralar nasıl geriliyo acıyo....gerçi hoşuma gidiyo...

kundak olayına bende karşıyım...benim kayınvalidemde muhtemelen ilk başta bi kundak konusu açacak gibime geliyo ama kesinlikle kundaklamıcam bebeğimi....

kızlar kundak fln yapmayın çocuk mumya gibi napıcak..zaten ilk dönem gazlı oluyor ve çok az hareket ettiği için gazını atamıyor,birde kundaga sarınca dahada sıkışmış olacak,mazallah gazdan çatlar hiç susmaz ağlar..

merhaba kızlar banyo konusunda dün bende bir uzmanı izledim de 10 gün yıkamamak gerekiyo dışındaki tabaka doğal antibiyotik bebeği koruyo falan dedi artık hastanelerde de yıkanmıyomuş bebekler araştırmak lazım

yok anam göbeğini beklersen kokudan ölürüz..biz hemen eve çıkar çıkmaz yıkadık..hatta kaynanamlara göre bebek suyla büyürmüş,şubatta doğmasına ragmen kaynanam hergün yıkadı 1 aydn fazla..ama tabi göbeğine dikkat etmek gerekiyor ve bakımını yapmak gerekiyor düşene kadar..sadece göbek düşünce 2gün fln kurumasını beklmek lazımm,enfeksiyon olmaması için..çünkü düşsede bazen ıslak gibi oluyor o zaman enfeksiyon oluyormuş..ahh yavrum oğlumunki sarılıktan hastanede yatarken düşmüştü,hatırladıkça üzlürüm hala..

kızlar kundak fln yapmayın çocuk mumya gibi napıcak..zaten ilk dönem gazlı oluyor ve çok az hareket ettiği için gazını atamıyor,birde kundaga sarınca dahada sıkışmış olacak,mazallah gazdan çatlar hiç susmaz ağlar..

yok anam göbeğini beklersen kokudan ölürüz..biz hemen eve çıkar çıkmaz yıkadık..hatta kaynanamlara göre bebek suyla büyürmüş,şubatta doğmasına ragmen kaynanam hergün yıkadı 1 aydn fazla..ama tabi göbeğine dikkat etmek gerekiyor ve bakımını yapmak gerekiyor düşene kadar..sadece göbek düşünce 2gün fln kurumasını beklmek lazımm,enfeksiyon olmaması için..çünkü düşsede bazen ıslak gibi oluyor o zaman enfeksiyon oluyormuş..ahh yavrum oğlumunki sarılıktan hastanede yatarken düşmüştü,hatırladıkça üzlürüm hala..

ayy ewt canım doğru sölüosun bak ben hiç o açıdan düşünmemiştim oda var..

peki kızlarr son bir soru çok baydım ama ilk doğunca bebeği kendi odasında uyutma konusunda ne düşünüyorsunuz.. ben en azından 3 ay bzm yanımızda yatsın diyorum ama eşim yok diyor onlarda kimse anne baba yanında uyumamıs bebek dogar dogmaz odalarına koymuslar telsiz var nasılsa diyor..

Back
X