• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Nisan Anneleri

valla kıalr öndeki sf larda çalışıp çalışmamak konusu konusulmus ben asla işten ayrılmayu düşünmüyorum annem ben dogunca bakıcı sorunu olmuş işten ayrılmak zorunda kalmıs yıllarca pişmanlığını yaşadık hep
neyse zaten borcumuz var ben işten ayrılırsam bizde boşanırız parasızlıktan :52:
zaten akademisyenim şimdi meyvesini yiyeceğimn mesleğimin doktoram bitti yrd. doç olmak üzereyim
ben ne olursa olsun çalışma taraftarıyım
ve bebeğime bakıcı bakacak annem kayınvalidemde değil
evet zor hamişken ama bebeğimin geleceği için çalışmak zorundayım ona güzel bir gelecek sağlamak adına
5 ay ona bakacağım 3 ay dogum izni 40 gunde yıllık iznim var 5.5 ay falan ediyor işte napalım öyle böyle idare edicez

bende sana katiliyorum.benmde calisirken ilk cocugumda annem bakmisti saolsun.calisan bi anne bence isini birakmamali.hem onun ihtiyaclarini daha rahat alabiliyoruz.

kaynatılmış akşam bakıyorumda,daha bizde kimse alan olmadı annem sürekli sorup duruyor biz ne alalım kızım,ne almamız uygun düşer,arabasını beşiğini vs.gibilerden.Daha başlamadık alışverişe,kayınvalidem de kız annesi yapar bebeğin herşeyini diyor,ona da ayrı bi sinir oluyorum,kardeşim almayacaksan çenen çıkmasın alacaksanda al başkasının aldığına karışma.Yok anacım bu kaynanaların hepsi aynı fıngır fıngırlar konuşsalar karışsalar öyle rahat ediyorlar.:47:
cnm benim kayınvalidemin ablası ilk torun oldu onlarında şuan 4 yaşında...banada aynı havayı vurdu...biz beşik alık eşimle sözde beni sıkıştıracak..dedi bizde anne yapar herşeyi çeyizi vs osunu busunu... bende dedimki sizin gelinin odasını annesimi aldı teyze..kapak oldu hiç bişey aldıramamışlar..hepsini kendileri almış.. dedim hem siz artık bizi ordan aldınızı bitti..bu tarafa aitiz..bizdede herşeyi kaynana yapar dedim..ben antepliyim.. ama ist büyüdüğüm için oranın geeneklerini yapmıyorum zati bilmiyorum..sonr dedim bak antepiden kız almak kolay değildir.. biliyosun biz naptı o örf bu adet demedik koyduk kenara en makulu neyse öyle yaptık herşeyi dimi..şimdide bunara takılcak değilim..he bebeğe çeyiz yaparlar bizde...annemin aldıklarını gösterdim yine kapak.. dedim ne gerek vr gösteriş yapar gibi ben bunu adlım der gibi hiç hoş değil...kaynanam bile bişey diyemedi hoş o demezde..işte...
Ay aynen öyle benim kayınvalidede tık yok arıyo bazen rahatmısın bilmem ne diye soruyo bu kadar sinir oluyoum hayır alacaklarınaa hiç ihtiyacım yok çok şükür eşimle birlikte çalışıyoruz alıyoruz da ama ne bileyim bekliyor insan onların da torunları olacak biraz heveslensinler düşünsünler istiyorum evlendiğimiz zamanda böyle hiç faydaları olmadı hala içimde uktedir gerçi her şeyi eşimle birlikte yaptık o yüzden bişey söylemeye cesaretleri de olmuyo bu güzeeel
Ayrıca ben annemlere de aldırmıycam eskiden bizim burda da adettti kızın ilk çocuğunun beşiğini annenne hazırlar bütün ihtiyaçlarını ama ben anneme söyledim her şeyini biz alıcaz dedim kayınvalidem oturup torun beklesin zavallı annnemde masraflara girsin hatta belki biraz kötü niyetli olacak ama ben bebeğime aldığım birçok şeyi anneme bırakıyorum annem almış gibi görünsün :23::23:

bazen bende sırf sinir olduğum zaman bunuda annem aldı...aradan getiriyorum bi cici kaynanama gösteriyorum bak anne işte bunu annem aldı nasıl faln diyorum...yahu dayısı bile almış..bide afedersin..gitmiş feneryumdan bi ton para vermiş forma almış ismini yazdırmış eşofman almış..ayakkabı almış ya.... onar bi garipler anam..en iyisi bile bi hoş oluyo bu kaynanaların..:9:
:16::16:

kızlaar bende bi yangınlık başladı yaa geceleri yanyrm ustumu ortemyrm zaten ewde de hep ince ve kısa seyler giye roldum eşim şaşryr bana :52: :53: :52: :53:

selam kızlar ne war ne yok bz skldk dsarda buz gbi bş hawa dsarı bile çıkılmyr :52:

:9: kuzum otur bu günde evde ya... tamam az kilo alıcaksın çıtır anne olucaksın..bu gün kaçamak yap:9:

ESRA hosgeldin canm.naptin geceden bu yana.

slm cnm...sen yok oluyodun ara ara..bizde balkupuyla muhappete daldık..işte 5 gibi yattım...14.00 da kalktım.. evi topladım şimdi... biraz daha oturup mutfağa gircem cnm yemek yapıcam..bu arada eşinle atışmışsın yine...yatmıyosun diemi...anlayış göstermesini söyle uyuyamadığını...sonuçta uyuyo varlığından haberimi olcak..

:16: :16: :16: :16: :16:

Selam hatunlar...Biz geldik oğluşumla...Az önce dr. geldik sonuçlarımızı öğrendik...İdrar tahlilim temiz çıktı enfeksiyon filan kalmamış...İdrar kültürümde güzel çıkmış sadece akıntı gözüküyor dedi...O zaten hep vardı...Veee şeker yükleme testimizde çok güzel çıktı...102 çıkmış...

slm cnm...sen yok oluyodun ara ara..bizde balkupuyla muhappete daldık..işte 5 gibi yattım...14.00 da kalktım.. evi topladım şimdi... biraz daha oturup mutfağa gircem cnm yemek yapıcam..bu arada eşinle atışmışsın yine...yatmıyosun diemi...anlayış göstermesini söyle uyuyamadığını...sonuçta uyuyo varlığından haberimi olcak..

ne bilim vala bende anlamadim bu adami.bi gram anlayis yok.uyuyamiyorum anacim zorlami koynuna girecem.valla sirf huzurumuz bozulmasin diye girdim yataga hem sicak basti hemde bogulacak gibi oldum.kalktim hemen islere felan daldim.

hosgeldin canm.nasilsin.
iiym tatlım otryrz öle ne yapalım
cnm benim kayınvalidemin ablası ilk torun oldu onlarında şuan 4 yaşında...banada aynı havayı vurdu...biz beşik alık eşimle sözde beni sıkıştıracak..dedi bizde anne yapar herşeyi çeyizi vs osunu busunu... bende dedimki sizin gelinin odasını annesimi aldı teyze..kapak oldu hiç bişey aldıramamışlar..hepsini kendileri almış.. dedim hem siz artık bizi ordan aldınızı bitti..bu tarafa aitiz..bizdede herşeyi kaynana yapar dedim..ben antepliyim.. ama ist büyüdüğüm için oranın geeneklerini yapmıyorum zati bilmiyorum..sonr dedim bak antepiden kız almak kolay değildir.. biliyosun biz naptı o örf bu adet demedik koyduk kenara en makulu neyse öyle yaptık herşeyi dimi..şimdide bunara takılcak değilim..he bebeğe çeyiz yaparlar bizde...annemin aldıklarını gösterdim yine kapak.. dedim ne gerek vr gösteriş yapar gibi ben bunu adlım der gibi hiç hoş değil...kaynanam bile bişey diyemedi hoş o demezde..işte...

:9: kuzum otur bu günde evde ya... tamam az kilo alıcaksın çıtır anne olucaksın..bu gün kaçamak yap:9:

yok kuuzm ya cıtırlıktan deil dr hergun yuruyus yap doğum için de kolay olr demişti ondan yanii çıkamyrm zaten donarım valla :27:

Selam hatunlar...Biz geldik oğluşumla...Az önce dr. geldik sonuçlarımızı öğrendik...İdrar tahlilim temiz çıktı enfeksiyon filan kalmamış...İdrar kültürümde güzel çıkmış sadece akıntı gözüküyor dedi...O zaten hep vardı...Veee şeker yükleme testimizde çok güzel çıktı...102 çıkmış...
:nazar: MAŞALLAH SANA VE OĞLUŞUNU...ÇOK SEVİNDİM..ENFEKSİYONUN GİTMESİNE Bİ BAŞKA SEVİNDİM...HADİ BAKALIM..BÜYÜTMEYE DEVAM OĞLANLARIMIZI:16:
ne bilim vala bende anlamadim bu adami.bi gram anlayis yok.uyuyamiyorum anacim zorlami koynuna girecem.valla sirf huzurumuz bozulmasin diye girdim yataga hem sicak basti hemde bogulacak gibi oldum.kalktim hemen islere felan daldim.

CNM SENDE GİR UYUT ADAMI.. SONRA KAÇ:9: SENİNKİ BABALIK SENDROMUNAMI GİRDİ ACABA.. İLGİSİZ KALIRIM DİEMİ KORKUYO Kİ

maaşallah canm ii çıkmış sonucun :46:

Hamilelikte Edilmesi Gereken Dualar ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

HAMİLELİĞİN 3.AYI:

PERŞENBE VE CUMA GÜNLERİ ALİ İMRAN SÜRESİNİ OKU. SONRA 140 SALÂVAT GETİR.
NAMAZLARDAN SONRA ELİNİ KARNININ ÜZERİNE KOY VE SALÂVAT GETİR. HER HAFTA BUĞDAY, ET VE SÜT AL.
SABAHLARI BİRAZ BAL YE. HERGÜN AÇ KARNINA 1 ADET ELMAYA AYETELKÜRSÜYÜ OKU VE YE

9 AY BOYUNCA DEVAMLI YAPABİLECEĞİN GENEL TAVSİYELER
1-HEP ABDESTLİ OLMAYA ÇALIŞ. ÖZELLİKLE YEMEK YERKEN.
2-BÜTÜN GÜNAHLARDAN KORUNMAYA BAK.
3-ELİNDEN GELDİĞİNCE MÜSTEHAP OLAN ŞEYLERİ YAPMAYA ÇALIŞ.
4-GECELERİ AYNAYA BAKMA.
5-SİNİRLENME. HUZURLU VE SAKİN OL.
6-KURAN DİNLEMEYE VE OKUMAYA ÇALIŞ.
7-NAMAZLARDAN SONRA 34 ALLAHUEKBER,33 ELHAMDULİLLAH VE 33 DEFA SUBHANALLAH DE.
8-SULU VE SAĞLAM BİR NARA 40 DEFA YASİN SÜRESİNİ OKU. BİR ANDA OKUMAYABİLİRSİN. MESELA KAÇ GÜNDE 1 HAFTADA OKU. HATTA EŞİN DE OKUYABİLİR. SONRA O NARI YE. RİVAYETLERDE 40 GÜN VE 40 KEZ YAPILAN AMELLER FAZİLETLİDİR. UNUTMA 9 AY BOYUNCA YAPACAKSIN BUNLARI.
9–1 ELMAYA 40 DEFA YUSUF SÜRESİNİ OKU.
10-EN AZ 40 GECE KILABİLİRSEN GECE NAMAZI KIL.
11–40 CUMA GÜNÜ CUMA GUSLÜ AL. CUMA NAMAZI OKUMADAN HER CUMA CUMA GUSLÜ YA DA İŞE GİTMEDEN SABAH HEMEN AL GUSLÜ NİYET EDERKEN DE CUMA GUSLÜNE NİYET ET. BUNU 40 CUMA BOYUNCA YAP. GENEL OLARAK HAMİLELİLİK DÖNEMİ 40 HAFTA. VE HADİSLER DE DİYOR Kİ:40 CUMA GUSLÜ ALAN KABİR AZABINDAN KURTULUR.
12-HAMİLELİK BOYUNCA 1 KERE DE OLSA KURAN HATİM ET.
13-HERGÜN SABAH NAMAZINDAN SONRA 50 DEFA İHLÂS SÜRESİNİ OKU.
14-HERGÜN SABAH NAMAZINDAN SONRA 50 DEFA KADİR SÜRESİNİ OKU.
15-HERGÜN 140 DEFA SALÂVAT GETİR.
16-NAMAZLARDAN SONRA 70 DEFA ESTAĞFİRULLAHE VE ETUBE İLEYH DE VE TÖVBE ET.
17– 40GÜN BOYUNCA AÇ KARNINA KURU ÜZÜM YE. HERGÜN 21 ADET KURU ÜZÜM VE HER KURU ÜZÜM YERKEN BESMELE ÇEK. YANİ 21 KURU ÜZÜME 21 BESMELE.
18-BEBEK HAREKET ETTİĞİ HER AN ELİNİ KARNININ ÜZERİNE KOY VE SALÂVAT GETİR VE İHLÂS SÜRESİNİ OKU.
19-ALLAHI ÇOK DÜŞÜN.
20-İNSANLARA YARDIM ET.
21-MÜMİN İNSANLARIN YÜZÜNE BAK.
22-GIYBETTEN VE YALANDAN UZAK DUR.
23-NAMAZINI VAKTİNDE KIL.
24-DEVAMLI ALLAH ALLAH DİYE ZİKİRDE BULUN.
25-EĞER EVLADININ SABIRLI OLMASINI İSTİYORSAN ELİNİ KARNININ ÜZERÜNE KOY VE ASR SÜRESİNİ OKU.
26-EVLADINA HAYIRLI BİR İSİM KOY VE DAHA KARNINDAYKEN ELİNİ KARNININ ÜZERİNE KOY VE İSMİYLE ONA HİTAP ET. UNUTMA ÇOCUĞUN ANNE BABA ÜZERİNDEKİ HAKKI ANNE VE BABANIN ONA HAYIRLI BİR İSİM VERMELERİDİR.
27-ENBİYA SÜRESİNİ OKUMAK EVLADIN SALİH BİR EVLAT OLMASINA YARDIM EDER.
28-EĞER ANNE VE BABANIN ÇOCUKLA ÇOK İYİ BİR İLİŞKİSİ, BAĞI, DİYOLAĞU OLMASINI İSTİYORSAN ÇOCUK DOĞMADAN ANNE VE BABA EVLATLARIYLA KONUŞMALILAR VE ÇOCUK DOĞDUKTAN SONRA BU SESLERE AŞİNA OLACAKTIR.
29-HAMİLELİK ESNASINDA DÜZENLİ BESLENME VE TEMİZLİĞE ÇOK ÖNEM VERİLMELİDİR.

ARMUT: EĞER ANNE HAMİLEYKEN ARMUT YERSE EVLADI GÜZEL VE İYİ AHLAKLI OLUR. KALBİN GÜÇLENMESİNE, MİDENİN TEMİZLENMESİNE, GÜZELLİK VE CESARET VERİR. ARMUTTA B1,B2,B6 VE C VİTAMİNİ VARDIR.
NAR: CUMA GÜNLERİ KAHVALTI YAPMADAN NAR YEMEK ÇOK İYİDİR. BULANTIYI ENGELLER. KANSIZLIĞI GİDERİR. TANSİYONA DA İYİDİR.
İNCİR: KURANDA ADINA YEMİN EDİLEN MEYVEDİR. AĞIZ KOKUSUNU GİDERİR VE KEMİKLERİ GÜÇLENDİRİR
KAVUN: ANNE HAMİLEYKEN KAVUN YERSE EVLADI GÜLERYÜZLÜ OLUR.

BUNLARIN YANISIRA; BADEM, SEBZELER, HURMA, BALIK, MERCİMEK, LAHANA, MARUL, BAL, FASÜLYE, ŞEFTALİ, ZEYTİNYAĞI, FINDIK VE SÜT ÜRÜNLERİ TÜKETMEK ÇOK YARARLIDIR. FINDIK VS YERKEN AŞIRIYA KAÇMAMAK İYİDİR.

:nazar: MAŞALLAH SANA VE OĞLUŞUNU...ÇOK SEVİNDİM..ENFEKSİYONUN GİTMESİNE Bİ BAŞKA SEVİNDİM...HADİ BAKALIM..BÜYÜTMEYE DEVAM OĞLANLARIMIZI:16:

CNM SENDE GİR UYUT ADAMI.. SONRA KAÇ:9: SENİNKİ BABALIK SENDROMUNAMI GİRDİ ACABA.. İLGİSİZ KALIRIM DİEMİ KORKUYO Kİ

maaşallah canm ii çıkmış sonucun :46:

Sağolun kızlar...Hele ben ne kadar çok sevindim anlatamam...Daha anne karnında iken korkuyoruz Allah korusun yavrularımaza bişey olacak diye doğunca ne şekilde oluruz vallah hiç düşünemiyorum...

benmkinin derdi baska canm.bende hamileligimden bu yana inan hic canm istemiyo.oda anlayis gostermiyo.

slm kızlar biraz geçmişi okudum eşlerden ve doğumdan sonra çalışmaktan konuşulmuş benim eşim hamilelikten önce hiçbirşey yapmazdı arada ben söylerdim binbir nazla yapardı ama hamile olduğumu öğrendiğimizden beri acayip değişti ben söylemeden herşeyi yapıyor temizlik sofrayı toplama bulaşıkları yerleştirip boşaltma çamarşırları serme toplama herşeyi yapıyor ben sadece yemek yapıyorum hemde hiç gocunmadan severek yapıyor bu kadar değişeceğini düşünmezdim
bende doğumdan sonra bir süre kendim büyütmek istiyorum bebeğimi doğum iznim bitince üzretsiz izin almayı düşünüyorum eşimde sen bilirsin diyor
hamilelikte hiç hasta olmadım derken dün halsizlik başladı grip oldum galiba sabahtan beri yatıyordum ıhlamur falan içtim biraz daha iyiyim şimdi inşallah biran önce atlatırım

Kısmet canım ya bizde hiç ayarlamadık zaten yeni evliydik ve korunduğumuzu düşünüyrduk öncesi şaşkınlık ve heyecan sonrası mutluluk ve sabırsızlık bebeğim habersiz geliyo ama maşallah sorunsuz geliyo hiç yormadı beni doğum sonrası aylarca birlikte kalarak birbirimizi ödüllendiricez inşallah

canımne kadarlık evlısın bende yenı evlıyım 30 ocak ta 1 senemız dolacak ınsallah

gözün aydın tatlımmm çok sevindimmmm ohh ya atlatıyoz şu tahlilleri teker teker

gözün aydın tatlımmm çok sevindimmmm ohh ya atlatıyoz şu tahlilleri teker teker

Sağol canım...Vallah bebişler sorun yaratmıyor ama anneler bir türlü kurtulamıyor hastalıklardan...

Hamile olduğumdan beri benim hormonlar azmış durumda...:84:Ben adama atlıyorum herifte çocuğa bişey olacak diye kaçıyor...:9:

Sağol canım...Vallah bebişler sorun yaratmıyor ama anneler bir türlü kurtulamıyor hastalıklardan...

Hamile olduğumdan beri benim hormonlar azmış durumda...:84:Ben adama atlıyorum herifte çocuğa bişey olacak diye kaçıyor...:9:

:60: :60: :60: :60: :60: :60: :60: :60:
ay çok güldüm anacım bizdede durum aynı adam kaçıyo sürekli bende vazgeçtim istemiyom artık kendinin olsun popomu dönüp yatıyom :1: :1: :1:

Back
X