• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Nisan Anneleri

Selam canım...Hoşgeldin...Ben özel dr. bıraktım canım...Üniversite hastanesine gidiyorum...Orasıda özel gibi çok ilgili ama doğumla ilgili tam bişey demiyorlar...Hatta doğumumun orda olacağı bile meçhul...Çünkü burda o hastane yeni açıldığından daha normal doğum başlamamış sezeryanada bişey diyemiyorlar şuan...Bebek testlere ve kontrollere göre gayet sağlıklı ve gelişimi güzel...12. haftadan beride 2 hafta önde gidiyor bebişim...Adet günüme göre doğumum 21 Nisan ama usg göre 8 Nisan gözükmekte...Annemde kayınvalidemede bu oğlan Mart sonu gelir diyorlar...Hayırlısı...

tesekkur ederim canim.benmde son adet tarihime gore 10 gun ilerden gidiyoruz usg de.doktorum hersey normal dedi.20 nisan dogum olarak soylendi bize.testlerimizde normal cikmis.ama burda doktorlar sanki cok ilg.gibi geldigi icin bana doguma kadar hic icim rahat deil.benm birde hic itahim kalmadi.zorla yemeye calisiyorum.

cnm ne desem bilemedim valla.üzmemeye çalış kendini,evet böyle dayınla teyzen keyfi iş yapınca,annende böyle yapınca ister istemez alınıyorsn tabi..benim annemde birkaç kere böyle laf arasında 1 hafta kalırım ,yaza gezeriz fln dedi..dedim nereye bir haftada ,az geziverin,neymiş bu ikinci bebeğim ya tecrübeliymişim..bende dedim tamam tecbüre var ama bu sefer çockta 2 tane,hemen ikisine birden motive olp,lahusa halimle hem 2 çocuğa hemde gelene gidene,yemeğe hepsine nasıl yapim..zaten hassasız,şaka yollu söylenen bişey bile batıyor insana..

Ben insanları gerçekten anlamıyorum..Özellikle kaynanayı geçiyorum ne de olsa el ( genelde gelinler için derler ya ) ama asıl öz be öz anneleri hiç anlamıyorum..Ben 16 yaşında annemi kaybettim..Çok iyi hatırlıyorum yengelerim normal doğum yapmalarına rağmen annem bir hafta yanlarından ayrılmazdı..Evlerini temizlerdi,yemeklerini yapardı..Özellikle bir yengem vardı evinde temizlik bile yapmazdı..Annem kalp hastasıydı her hafta gider bir de yengemin evini temizler yemek yapardı..Annem şimdi olacaktı bana nasıl bakardı...Artık zaman öyle oldu ki kimse kimsenin duygularını önemsemiyor..Çok yazık ne kadar tatlı teleşler bunlar..Yeni bir birey katılacak aramıza..Bu güzel duyguyu birlikte paylaşmak varken,insanlar bunu yük olarak görüyorlar gerçekten yazık...:84:

nur içinde yatsın Rabbim rahmet eylesin annenize ne kadar merhametli özverili bir insanmış..
böylesine güçlü insani vasıflara sahip olmak herkesin nasibi değil kızlar bunun içinde kayınvalidelik yada annelik gibi sıfatlara sahip olmak değil İNSAN sıfatına sahip olmak gerekiyor malesef..

Son düzenleme:
nur içinde yatsın Rabbim rahmet eylesin annenize ne kadar merhametli özverili bir insanmış..
böylesine güçlü insani vasıflara sahip olmak herkesin nasibi değil kızlar bunun içinde kayınvalidelik yada annelik gibi sıfatlara sahip olmak değil İNSAN sıfatına sahip olmak gerekiyor malesef..

Öncelikle teşekkür ediyorum ve dediğin doğru İNSAN olmak ile alakalı..Allah hepimize sağlık versin,kimseye muhtaç etmesin..Ben çıkıyorum size bebeklerinizle ve sevdiklerinizle mutlu,salıklı bir ömür diliyorum...:71:

kizlar dogumda ve dogum sonrasinda icinizde tek basina olan benim.sadece esim var yanimda.bi corba yapacak kimsem bile yok.simdiden napacami dusunuyorum.ne bilim ya sezeryan felan olursam.lohusalik depresyonuna girerim heralde.sizler en azindan komsunuzu bile yardima isteyebilirsiniz ben m bir komsum bile yok.

canım ne gibi işlemleri var doğum öncesi raporunun?
aslında pek bir işi yok eğer doktorun devlette çalışıyorsa canım.benimki sadece özelde bakıyor hastalara onun için uğraştım biraz.önce gittim ondan usg çıktısı aldım 32 haftalık hamile olduğuma dair.hastanede doktora gittim çıktıyı verdim hemen yazdı sağolsun raporu.sonra okula gittim teslim ettim. ama tabi oraya buraya derken yoruluyorsun.birde burası küçük yer işler hızlı yürüyor Allah büyük şehirlerdekilere kolaylık versin
maşallah cnm yavrucuğuna:nazar: ben 4 hafta aktarıp 36 da ayrılmayı düşünüyorum izne o zaman tam kurtarıyo seminer de bitiyo yaz tatili başlıyo.
a iyiymiş canım tam denk gelcek desene
kizlar dogumda ve dogum sonrasinda icinizde tek basina olan benim.sadece esim var yanimda.bi corba yapacak kimsem bile yok.simdiden napacami dusunuyorum.ne bilim ya sezeryan felan olursam.lohusalik depresyonuna girerim heralde.sizler en azindan komsunuzu bile yardima isteyebilirsiniz ben m bir komsum bile yok.

canım sen nerelerdesin yahu? daha doğrusu ben geçmişi okumadığım için bayadır senden haber alamıyordum bugün aklımdan geçtin en son memlekete gitcektin diye hatırlıyorum ama sanırım dönmüşsün bile gurbete. evet senin işin daha zor, bir de 2.bebişti değil mi. Allahım kolaylığını verir güzelim ne yapcaksın.Sağlığımız yerinde olsunda hepsinin üstesinden geliriz evel allah:29:

Allah yardımcın olsun cnm yaa senin işinde zor vatanında bile değilsin haklısın inş. kolaylık nasip etsin Rabbim evladın da yormasın doğumun da inş.

Kızlar egzersiz yapıyor musunuz bilmiyorum ama ben başlayacağım galiba internetten baktım biraz ve şurdaki hoşuma gitti sizlere de söyleyeyim dedim:34:
Hamilelikte Kalça,Bacak Germe ve Güçlendirme Hareketleri | Anne Olmak İstiyorum
Hamilelikte Germe Egzersizleri | Anne Olmak İstiyorum
Hamilelikte Sırt,Boyun ve Göğüs Egzersizleri | Anne Olmak İstiyorum
Gebelikte Önerilen Egzersizler | Anne Olmak İstiyorum
Özellikle germe egzersizlerini mutlaka yapmamız gerekiyormuş...Doğumda çok büyük kolaylık sağlıyormuş.Ben başlayacağım yarından tezi yok.Allah izin verirse normal doğum istiyorum:49:

Canım benim yaaa senin de eşin var yanında o sana her konuda destek olur.Allah yardımcın olsun.Sıkma sakın canını Allah sabrını verir herşeyin:34:

aslında pek bir işi yok eğer doktorun devlette çalışıyorsa canım.benimki sadece özelde bakıyor hastalara onun için uğraştım biraz.önce gittim ondan usg çıktısı aldım 32 haftalık hamile olduğuma dair.hastanede doktora gittim çıktıyı verdim hemen yazdı sağolsun raporu.sonra okula gittim teslim ettim. ama tabi oraya buraya derken yoruluyorsun.birde burası küçük yer işler hızlı yürüyor Allah büyük şehirlerdekilere kolaylık versin

a iyiymiş canım tam denk gelcek desene

canım sen nerelerdesin yahu? daha doğrusu ben geçmişi okumadığım için bayadır senden haber alamıyordum bugün aklımdan geçtin en son memlekete gitcektin diye hatırlıyorum ama sanırım dönmüşsün bile gurbete. evet senin işin daha zor, bir de 2.bebişti değil mi. Allahım kolaylığını verir güzelim ne yapcaksın.Sağlığımız yerinde olsunda hepsinin üstesinden geliriz evel allah:29:

saol canim ya.yok gidemedim memelekete.dogumdan sonra allah kismet ederse 1 haziranda gidecem insallah.biletim hazir simdiden.esimin yaninda calisiyodum oyuzden bayadir giremiyodum.arar ara bakip cikiyodum.dislerim cok kotu agriyo.3 disim birden.her gece dis agrisi cekmeye basladim.

Allah yardımcın olsun cnm yaa senin işinde zor vatanında bile değilsin haklısın inş. kolaylık nasip etsin Rabbim evladın da yormasın doğumun da inş.

Canım benim yaaa senin de eşin var yanında o sana her konuda destek olur.Allah yardımcın olsun.Sıkma sakın canını Allah sabrını verir herşeyin:34:

tesekkur ederim kizlar.bebegim saglikli dogsunda baska bisiy istemiyorum.allah hepimize saglikli bebekler nasip etsin.icinde banada.kapali kutu olunca insan elinde olmadan tereddut ediyo.

Yaa canım ben onu daha almayacağım doğumdan sonrası için...Bu pompa zaten bebek eğer annenin göğsünü almazsa diye değil mi???

ya hani ilk zamanlar bebek gogusteki sutun hepsini ememeiyo ya.artan sutu sgmak icin diye biliyorum ben.sur kalirsa annede ates felan yapiyomus.hem sagdikca sut artarmis oyle biliyorum.belki yanlis olabilir.

ya hani ilk zamanlar bebek gogusteki sutun hepsini ememeiyo ya.artan sutu sgmak icin diye biliyorum ben.sur kalirsa annede ates felan yapiyomus.hem sagdikca sut artarmis oyle biliyorum.belki yanlis olabilir.

Hmmm ben hiç araştırmadım inan sadece duydum sağdan soldan.Demekki iyi bişey bak şimdi bakayım ben buna en iyisi:28:

Söylemesi ayıp bugün 12 buçukta kalktım :) Kafamı kaldıramadım desem yeridir.Bu gece zor uyurum artık, buralarda size takılayım bari ben de...

cnm benim ya... Tr gelme işin ne oldu... Doğurduktan sonra gelcektin dimi... Ah ben olsam senin yanında nasıl beslerdim ellerimle ama... Rabbim seni darda koymaz cnm...allahın izniyle o gün olsun bi yolu bulunur şimdiden takma kafana...
kizlar gogus pompasi olarak ne almayi dusunuyosunuz.elektriklimi yoksa manuelmi olanini.
cnm alınması gerekiyo gibi. Ateş falan yapıyo fazlası dediğin gibi... Belli olmaz durum göre..almadım ben alıcaktım ama... Dedik lazım olursa eczanelerde bile satılıyo gider alırız...bide evde olanlar için manuel yeterli elektiriklilere o kadar para vermeye değmez

Hmmm ben hiç araştırmadım inan sadece duydum sağdan soldan.Demekki iyi bişey bak şimdi bakayım ben buna en iyisi:28:

canim birde ben ilk bebegimen hatirliyorum.o zamanlar akil veren olmadigi icin kizima once verdigim gogsumu ilk emerdi.ikinci gogsumu emmeye ya yorulurdu ya doyardi yada uyurdu.sonraki zamnalrda tek gogsumde biriken sut hep kalirdi zamanla o gogsmde sut azaldi.obir dgsumu emdi hep.cahillik iste gogus pompasi hic aklima gelmemisti.her nekadar diger gogsumu verdiysemde ilerleyen aylarda sutum o gogsumde azalmisti.

canim birde ben ilk bebegimen hatirliyorum.o zamanlar akil veren olmadigi icin kizima once verdigim gogsumu ilk emerdi.ikinci gogsumu emmeye ya yorulurdu ya doyardi yada uyurdu.sonraki zamnalrda tek gogsumde biriken sut hep kalirdi zamanla o gogsmde sut azaldi.obir dgsumu emdi hep.cahillik iste gogus pompasi hic aklima gelmemisti.her nekadar diger gogsumu verdiysemde ilerleyen aylarda sutum o gogsumde azalmisti.

Bak ben bunu bilmiyodum, iyi oldu canım söylediğin.Zaten almam gerekiyordu çalıştığım için ama bu nedenle almamız gerektiğini bilmek de iyi oldu.

Back
X