- Konu Sahibi cimcimenaz
-
kızlarr size bişey danışayımm
bizim burda cuma kuranları yapılıyor ve haftaya cuma ben aldım
yapacaklarımda tam emin diilim ama menümü yazayım
sizde fikir verin.
1.börek
2.sarma
3.patates salatası veya patates ezmesi üzeri yoğurtlu
4.kurabiye
5.kek
sizde fikir verin???
kızlar bu gün orjinal kazan dibi yaptım.beğendim ama eksikleri var daha... bence güzel oluyo... bide sırf demir için pazı aldım ıspanaktan farkı yok.. onu yaptım bugün.. yoğurtla süper.. tavsiye ederim... sağlıklı.. sonuçta illa balık yemek zorunda değilsiniz... ıspanak--pazı ve cevizdende karşılaya bilirsiniz...
mormaske saol cnm
bnde kek yerine irmik pastasımı yapsam diyorum;?
cnm 1 lt süte 1 bardak şeker koy.. Kaynat.. Kenarda 1 su bardağı pirinçun+mısır nişastasını 1 barda su ile aç.. Sonra kaynayan süte koy..iki taşım kaynasın ocaktan al içine vanilya ve yarım pak.margarini koy..çırparak soğut... Sonr ocağ koyabileceğin bi tepsiye pudra şekeri serp... Işte 1 bardak falan..onu çevirerek karamelize et ama yak...sonra soğuyan muhallebiden al az tepsiye dök biraz daha yak..ocaktan al kalan muhallebiyi dök... Sonra çok ıslak bi havluya hemen oturt... Dibi kolay çıksın die..öyle cnm..ben daha tam yakalayamadım kıvamını..şöyleki..şekeri yakınca malum kramelize oluyo ya..tam o kazandibi kıvamını veremedim..kremkramel gibi oldu..ama olucak azimliyim.. Am güzel oluyo..esraaaaaaaaaaaaa nasıl yaptn kazandibini tarfni wersene tatlım , ben bayılırım
mormaske saol cnm
bnde kek yerine irmik pastasımı yapsam diyorum;?
cnm 1 lt süte 1 bardak şeker koy.. Kaynat.. Kenarda 1 su bardağı pirinçun+mısır nişastasını 1 barda su ile aç.. Sonra kaynayan süte koy..iki taşım kaynasın ocaktan al içine vanilya ve yarım pak.margarini koy..çırparak soğut... Sonr ocağ koyabileceğin bi tepsiye pudra şekeri serp... Işte 1 bardak falan..onu çevirerek karamelize et ama yak...sonra soğuyan muhallebiden al az tepsiye dök biraz daha yak..ocaktan al kalan muhallebiyi dök... Sonra çok ıslak bi havluya hemen oturt... Dibi kolay çıksın die..öyle cnm..ben daha tam yakalayamadım kıvamını..şöyleki..şekeri yakınca malum kramelize oluyo ya..tam o kazandibi kıvamını veremedim..kremkramel gibi oldu..ama olucak azimliyim.. Am güzel oluyo..
cnm sana istemediğin kadar tarif verim ama cum dedin..bu cumamı..geçti die bişey yazmamıştım..
Benim elimden bütün yemek pohaça falan gelir ama şu pasta işi hep benim gözümü korkutur hazır kekle yapılanı yapabiliyrom ama şöyle kolay güzel bir pasta yada tiramusu tarifi olan varmı fix menu olacak herzaman kurtaracak.....
bu sayfa 32.hafta izinleryle beraber çoşar mı acaba
hmm çok güzel görünüyo..ben pasta kremesını eve yapıyorum asla kremşanti kullanmıyorum... Rulo pastayıda hepyaparım..her çeşidini meyvelisinden tut..frambuazlısı..dağ çileği süper oluyo..bu da resmiiii
[ımg]http://img824.imageshack.us/img824/8148/95266768.png[/ımg]
cnm ya pratiğin olsa çok kolay... Kedi ile ilede gzel oluyo...hazır kekle yapanda var malum pek tercihim değil...istersen tarif veririm gerçi int herşey varbu arada bende titamisu ya abyılırım ama hiç yapmayı bile denmedm hep gozmu korktr zahmetli biraz diye
mormaske tatlım b u tarif senn içinbasit ve kolay tatlımmm
çikolatalı rulo pasta
pandispanya malzemeleri:
• 4 yumurta
• 4 kahve fincanı şeker
• 4 kahve fincanı un
• 1/2 paket (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu
krema malzemeleri:
• 3 yemek kaşığı un
• 4-5 yemek kaşığı toz şeker
• 1 yumurta
• 125gr tereyağı
• 750ml süt
üzerine:
• 1 paket krem şanti
• 1 bardak soğuk süt
• çikolata rendesi
hazırlanması:
1. pandispanya malzemelerini sırayla çırpın. karışımı yağlı kağıt serili büyük bir fırın tepsisine yayın. önceden ısınmış 175C fırında pişirin.
2. pişince yağlı kağıt yardımıyla sarın. üzerine nemli bir bez örterek ılınmasını sağlayın. (eğer pastayı ertesi gün için yapıyorsanız keki bu halde bir gece buzdolabında bekletebilirsiniz.)
3. krema malzemelerini karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın.
4. krema soğuyunca keki açın. içine kremanın tamamını sürün.
5. tekrar kağıt yardımıyla rulo yapın. kağıdın muntazam durması için bitiş yerlerini mandalla tutturun.
6. 1 paket krem şantiyi 1 su bardağı soğuk sütle çırpın. buzlukta biraz bekletin. soğuyan krem şantiyi kekin üzerine muntazam biçimde sürün. üzerine rendelenmiş çikolata serpin.
canım benim hemen çıktısınnı alıp mutfak defterime iliştireceğim... büyük oğlum pasta isteyip duruyordu hafta sonu denerim inşallahbu da resmiiii
inşallah inşallah benim gibi yemek yapmakla kafayı bozmuşlar varken.....bu sayfa 32.hafta izinleryle beraber çoşar mı acaba
bu arada bende titamisu ya abyılırım ama hiç yapmayı bile denmedm hep gozmu korktr zahmetli biraz diye
Esraaa hani sen yoğurt çorbası tarifi vermiştin diğer topicde onun ölçülerini bidaha verirmisin
bazen tutturamıyorumda
esraaaaaaaaaaaaaaa
yazımı görmedinmi yoksa önemsemedinmi yoksa tarifi vermek istemiyormusun ha
banane yoğurt çorbası tarifini istiyorum
aybebişim görmemişim..aşk olsun....yada dur..evet vermek istemiyorumYemesin kimse yoğurt çorba die Cnm görmemişim ya..
2 keminkli tavuk varsa onu güzelce pişir suyunu al..suyuna yap cnm...
1 çay bardağı pirinç 1 su bardağı suyla kynat altını kapat...demlensin...
Kenarda 3 sı bardağı yoğurt1 yumurta sarısı ve 2 yemek kaşığı un silme olcak ama dolu olmucak kaşık..içine 2-3 damla limon.. çırp güzelce... Sonr demlenen pirinçlerin içine su koy ölçüsü yok işte 4-5 bardak koy kaynayınca altını kıs..ufak ufak yoğurdun içine koy yoğurdu aç...sonratencere dök.çkesilmeden karıştır..tuzunu enson koycaz... Işte kaynat güzelce...tadına bak..tuzuna..yoğurt kıvamına...kimi çok az koyuyo yoğurdunu ben biraz bol seviyorum açıkcası.. Eksikse yoğurt çırp koy.. Işte kıvamını şimdi ayarlıyosun.. Sonrda kenarda isteğine göre..yağ tereyağıda olabilir..sıvı yağda olabilir.. Karışıkta olabilir..nane ve pul biberi az yak..yani yğa iyice kızsın içine dök altını kapat.. Ister tencereye dök istersen. Kaselerde servis yap.. Bide çorbanın içine..az tereyeğ yada margarin koy cnm...
Umrım vere bilmişimdir cnm..:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?