Aşılama 2011 Nisan Ayında Aşılama Yaptıranlar

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
lastmoon birde senin yaşın kaçtı?benim bu tedavide en güç aldığım faktör yaşım.eşimde bana bu konuda çok moral veriyor sağolsun daha 27 yaşındasın diyor .sadece bu tedavi için işimi bıraktım ve evde olduğum zamanlar çok sıkılıyorum karamsarlaşıyorum ve kendimi gereksiz hissediyorum eve katkı sağlamak istiyorum zaten inşallah hamile kalırsam daha sonra tekrar çalışıcam nasipse.sen ben ve tüm isteyen herkesin Allah yüzünü güldürsün inşallah

kızlar gunaydın bende burdayım unutmayın benı ya bısey sorcam kızlar biliyosunuz ben 23 nisanda aşılama oldum 4 mayısta adet başladı 10 mayısta bitti ve 17 mayısta tehrar once kahve rengi lekelenmeler sonra kahve telvesi şeklinde akıntı ve sonrasında kanamam oldu 3 gün sürdü ve bitti kasık agrım var bu neyın nesı ya bilen varmı dr aradım yurt dışındaymıs ben 4 mayıstan itibaren 10-12 ilişkiyi denedik hiç umudum yok ama ne biliyim işte

slm günaydın..sizi unutmadık siz bizi unuttunuz tüm arkadaşlar yani..bu sorunla ilgili doktora danışman lazım illa kendi doktorun olmasada olur bir tıp merkezi veya poliklinikteki kadındoğumcuya sorabilirsin bence.ama yinede mantıklı olarak düşününce 10 ve 12 si ilişkiye girersen hamen 17 sinde kanaman olmaz ki hamile olsan çok çok erken oluyor ilk aşılamamda benimde kasık ağrım çok vardı kist varmış tamam senin bu aşılama değil ama ....birşey sorucam sen ilk aşılamandan sonra doktoruna kist varmı diye kontrole gittinmi dürüst olmak gerekirse aklıma o geldi ama Allah korusun inşallah yoktur.üzülme ve bence hemen doktora git canım

lastmoon ben baktım varmısın diye zaten kimse yok ben çıkıyorum görüşürüz bence biz bir saat belirleyelim ve ozaman müsaitsek o saatte girelim

canım kendi drum kont.cağırmadı kist yok diye bende bir tıp merkezine gittim ordakı dr cok ılgılendı sağolsun karnımdan bakmadı görünmez kist varsa içim rahat etmez dedi altan muayene etti ve temiz çıktı sükür canım varya artık ne düşüncem bilmiyorum ama bu tur kanamalar bazen yumurtlamanın habercisiymiş ama kanama varkende iliski olmaz yani nerden baksan denk gelmıyo hıcbısey

belkide aşılamadan dolayı adetinde bir düzensizlikvardır aşılamadan sonra olan adetinde çok kanaman olmuşmuydu.belki hormonlar değişiyor ya düzenin farklılaşmıştır.ama bak canım ben nedesem boşşş.bence bir doktora danış çünkü bu önemli sonuçta senin yumurtlama dönemin adet döngün falan hepsi değişmiş oluyor böylelikle.:44:

beren ecenin dediği gibi siz bizi unuttunuz kızlar birer birer bizi bırakıp gittiler.
benimde bazen adetten bir haftasonra yada 2 hafta sonra kahverengi akıntı olur ama kanama şeklinde değil lekelenme gibi.doktor bana kullandığımız ilaçlardan demişti bende inandım napiyim
sen kaç kez aşılama yaptın.bi daha deneyecekmisin?

canım ben dün adet oldum lastmoon.çok çok çok ağladım ama biraz topladım yine kendimi.bu sefer önce nokta nokta lekeler geldi kahverengi dün bütün gece herhalde sökülemedi bugün adet kanamasına döndü çok üzgünüm ve kafam allak bullak ne yapayım bilmiyorum

canım ya üzme kendini.dün gece yazını görünce moralim bozuldu bişey yazamadım.uzun süre girmeyince tahmin ettim ama olmasın diye dua ettim.herşeyin hayırlısı olsun ama bunun için dua etmek lazım.benim zaten aşılamaya pek güvenim kalmadı.ya doğal yollar yada direk tüp bebek bence.sen peki bi karar verdinmi?ben iki gündür soğan kürüne başladım peşinden incir kürü deniyeceğim.en son olmazsa tüp bebek inşAllah.ama herşey Allahın nasip etmesine bağlı yoksa aşılaması tüp bebeği tutmayanda çok okudum bu forumda.sadece dua etmek lazım hayırlı zamanda hayırlı evlat olsun diye.banada dua etmeyi unutma inşAllah..

slm canım dün hep ağlayarak geçirdim depresyona giriyorum galiba bebek olsun derken... eve kapattım 4 gün oldu bugün sokağa çıkmadım istemiyorum çıkmak.aynı fikirdeyiz benimde pek güvenim kalmadı aşılamaya.ama tabi tutanlarda varama bende işe yaramadı sanırım.ne yapacağımı bilmiyorum ve en kötüsü hiç olmayacak korkusu sardı beni umutsuzluğa kapıldım kitap okumayı çok seviyorum kafamı ancak o şekilde dağatıyorum başka hayal alemlerinde dolaşarak bana aslında orası gerçek gelmeye başladı ya son günlerde hadi hayırlısı...bende fmf var canım genetik akdeniz ateşi deniyor bunu ben doktorlarıma şuana kadar olan kadın doğumculara hep sordum fmf engelmi diye hayır diyorlar ama ben ilaç kullanıyorum hergün ve bu ilacın tutmamada etkisinin olduğunu düşünüyorum artık dün çok araştırdım ve gerçekten olsa bile hepsinin çok zor bebeği olmuş.senin gibi bende bal tarçın ve çörekotu yaptım bugün bakalım dvm edeyim .birde annem bana hayıt tohumu getirdi onu içicem birazdan daha ilk kez tadına kötü diyorlar daha şimdiden içim kalkıyor.sanaa dua ediyorum kendime ve tüm evlat isteyenlere hehalde bir zamanı var herşeyin.inan şuan bir tek sen anlıyormuşsun gibi geliyor.eşim annem babam ağlıyorum diye kızıyorlar başka birşey yapmıyorlar beni anlamadıklarını dşünüyorum eşim çocugumuz olmasada ben seni asla bırakmam diyor ama bu psikolojideki bir kadınlada nereye kadar katlanır buda bir soru işareti.birşey yapmak istemiyorum ama toplamrım kendimi inşallah.Allah yardımcımız olsun ve sabır versin şuan bize tek lazım olan sabır bence..

kızlar KONUYLA NEKADAR İLGİLİ BİLMİYORUM AMA MERAKIMI BAĞIŞLAYIN AŞILAMA İÇİN İLAÇ VE DR ÜCRETLERİNİ YAZARMISINIZ ALLHIM HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN AŞILAMASI TUTMAYANLARDA YIKILMASIN RABBİMİN BİLDİĞİ VARDIR BİZİM AKLIMIZIN ERMEDİĞİ BİRŞEYLER..... SABIR SEBAT DLİYORUM BENDE YAŞIYORUM AYNI YIKILIŞLARI AMA ZAMAN BAZEN MERHEM OLUYOR BAZEN ZAMANIN KENDİSİ DERT HAYAT BU AYAĞIMIZ TÖKEZLEYECEK TABİ AMA YÜRÜMEKTEN BAŞKA ÇAREMİZDE YOK TÜM ANNE OLMAK İSTEYENLERİN DUACISIYIM..
DERT ETMEK SIKINTI ETMEK ANCA KENDİMİZE ZARAR ÜZÜNTÜYLE SIKINTI STRESLE HAMİLE KALINSAYDI BENİMDE BİR DÜZÜNE ÇOCUĞUM OLURDU TABİKİ İNSANIN ELİNDE DEĞİL AMA BEN AŞMAYI ÖĞRENDİM AŞINCA DAHA İİ BAKIYOR HAYATA İNSAN AŞILMAYACAK ŞEY DEĞİL BUNLAR ALLH DERMANSIZ DERT VERMESİN....SAĞLICAKLA KALIN

canım benim uğramıyoruz diye sizi unuttuk sanmayın. hep okuyorum. bu kadar eziyet etme kendine. ben de ilk bebeğimi kaybettiğim zaman böyleydim. ailenin seni anlamadığını falan düşünme. onların düşünnceleri de böyle davranırlarsa senin daha kolay kendine geleceğini sanıyolar. kendilerine göre haklılar. çocuğum olmazsa falan diye düşünüp kendini daha fazla hırpalama. ne hikayeler duyuyoruz. yakınlarımızda yaşıyoruz. daha azönce bi arkadaşım yazdı. tüp bebek hazırlığındaki kızcağız. tedaviye başlamak için adetini bekliyo. yumurta ve sperm durumları da normalin altında. tabi vaktine adet görmeyince test yapıyo ve hamile olduğunu öğreniyo. hayat bitmiş gibi davranırsan hayatı kendin bitirirsin. umut etmekten vazgeçme. hayattan kopmak sadece senin iyileşme sürecini geciktiriyo. ben de nisan aşılamasından hüsranla çıktım. burda birlikte paylaştık daha geçen ay. şimdi tüp bebek hazırlığı yapıyorum rabbimin izniyle. inanmazsan başaramazsın.. umut et. dua et. kendini mutlu edecek şeyler yap. hayıt tohumuna gelince canım. ben de kullandım faydasını gördüm. ama suyunu hazır satıyolar ondan almıştım. tabii gebelik olmadı ama. adetlerim düzeldi. yumurtlama günlerimi takip edebiliyodum. tadı da çok kötü değil. en fazla iki gün sonra alışıyosun.

beren ece az önce yazdıklarını okuyunca seninle baya benzer taraflarımız varmış onu anladım:)en son adet olduğumda yani aşılama tutmayınca bende aynı duygulara kapılmıştım yok çocuğum olmayacak diye baya üzülüp ağlamaıştım.beni teselli ettiğini belki hatırlarsın.eşimde bazen bana kızıyor böyle üzüldüğüm için ama sonra saçmaladığımı farkediyorum sonuçta bu bi imtihan.bizimkiside bu şekilde kimini de Allah hayırsız evlatla sınıyor o yüzden hep hayırlısını istemek lazım olmayıncada sabretmek ve dua etmek bize düşen bu yani..gerisi boş..
iki gündür fırsat bulup nete giremedim işler baya birikmiştı onları anca halledebildim.hayıt tohumundanbahsetmişsin onun hakkında hiç bilgim yok hiç kullanmadım.fmf hastalığınıda ilk defa senden duydum.bunun bi tedavisi yokmu?benim hipotiroide benziyor senin gibi hergün ilaç alıyorum.

nursel35 burdan okuduğum kadarıyla aşılama ve ilaç fiyatları yaşadığın yere göre değişiyor.herşeyi 250 ye yapan da var benim gibi 500 e yapanda var.düşünüyorsan bence doktoruna danış fiyat konusunda bilgi al onlar daha ii biliyorlar.

merhaba arkadaşlar,kader arkadaşlarım sizleri unutmadım ama nete giremiyorum girdiğim zamanlardada yazıyorum mutlaka,düşük tehlikesi var o yüzden sürekli yatıyorum bunada şükür inşallah geçecek bu günlerde... rabbim hepinize nasip etsin en kısa sürede inşallah....,her zaman dualarımdasınız.beren ece üzme ne olur kendini ne desek boş biliyorum ama kendine gelmek ve güçlü olmak zorundasın mecbursun,dünyanın sonu değil bu,hiç birşey imkansız değil rabbim isterse herşey olur,inancını ve gücünü yitirme,ben eğer ilk aşılamda tutmasaydı aşılamayı 2 kere yapacaktım drlar 3 kere yapılması gerektiğini söylüyorlar ama ben 2 kere yapıp tüpe geçmeyi düşünüyordum,bence sende tüpe geçmeyi düşün,ama kendine zaman ver mesela bu kışa doğru diye,canım inan çok iyi anlıyorum ama elimizden dua etmekten başka birşey gelmiyor,vakti zamanı gelince olacak sabırlı ol,o depresif hallerindende çıııııııııııkkkkkkkkkkkkk,rabbimi gücendirme sakın,öptüm çok çok...

bende alerji için hergün ilaç kullanıyordum doktorum ilaç direnç gösteriyo galiba o engel olabilir demişti,canım moralin hep böyle yüksek olsun tedavide en önemli 1.şart moral biliyosun,zaten çok şükür inançlı insanlarız sabretmesinide şükretmesinide biliyoruz.

eğer rapor çıkarmassan,ilaçlar 500 civarı,çatlatma iğnesi 80 tl bitane daha çatlatma iğnesi var pek bulunmuyor oda 20 tl,ilaçlar bu kadar tutuyor,dokotrun özel olursa onun ücreti oluyor,dışarda sperm yıkatırsan 100-200 arası yıkama ücreti.ama raporlu olursan devlette yaptırırsan sanırım sadece ilaçların yüzdesini ödüyorsun o kadar.benim aşılamam 1.000 tl tuttu özelde ve raporsuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…