2011 Nisan Bebeklerinin İsimleri

Bizde oğluşumuza Mehmet Yağız ismini koyucaz,yağız ismini bebişimiz esmer olursa düşünüyorum yalnız,kumral bişi olursa Kayra olabilir.

Kızlar sizce "kutay" ismi nasıl? Lütfen dürüstçe fikirlerinizi söyleyin.Eşim beğeniyor bu ismi,Ben kararsız kaldım.Belki "alp kutay" olabilir.Ya hiçbir isimde uyuşamıyoruz napıcaz bizz

Egemen kardeşimin adı ve ben çok beğeniyorum.Eğer kardeşimin adı olmasaydı kesinlikle koyardım.Bence eymene de çok güzel uyuyor.
Arkadaslar biz de daha hala karar veremedik. :) benim cok var begendigim AMA esim begenmiyor. Ben DEMIR ismini cok begeniyorum mesela yada DEMIRALP. KUZEY. RUZGAR. DORUK. UMUT. UMUTALP. vs. Sizin oneriniz var mi???

Umut kuzenimin adı, kuzey,rüzgar,doruk birkaç arkadaşımın oğullarının adları, demiri eşim beğenmiyor.Off ya ne zor

Ahmet,mehmet gibi isimler çok olsa farketmiyor da bu isimler çok olunca göze batıyor nedense.

Son düzenleme:
Kızlar sizce "kutay" ismi nasıl? Lütfen dürüstçe fikirlerinizi söyleyin.Eşim beğeniyor bu ismi,Ben kararsız kaldım.Belki "alp kutay" olabilir.Ya hiçbir isimde uyuşamıyoruz napıcaz bizz

ay bu dert herkeste galiba tatlım bizde de öle ikimi,z de hep farklı isimleri begenyrz ortak bi noktada buluşamadık ben kutayı begendim tatlım ama önemli olan tabi senn begenmen içine sinmesi bnce

Kutay güzel bir isim canım. Arkadaşım Alp Kuzey koydu o da çok hoş geliyor kulağa. Onur Alp ten vaz mı geçtin??? Kutay Alp telefuzu biraz zor sanki ama bir seslen bakayım evde nasıl gelcek:89:

kutay kuzenimin adı canım benimde kutaylar biraz fazla hareketli oluyor:))bizim hiç isim derdimiz yok babamız teoman dedi öyle kaldı napalım

ay bizde isimsisiz arkadaşi dyr ki kağtlara yazn doğnca bebişin elnn degdnı koyun dyr ama o kadar bekleyemem ben

ay bizde isimsisiz arkadaşi dyr ki kağtlara yazn doğnca bebişin elnn degdnı koyun dyr ama o kadar bekleyemem ben

ya güzel bi yöntem ama dediğin gibi beklemek zor...biz koyduk ismini kurtulduk..şimdi yusuf aşşağı yusuf yukarı..yusufun pipisi..yusuun çenesi dudakı

kızlar bende kızıma bi isim bulamadım daha ama mira ismi hoşuma gitmeye başladı sizce nasıl, anlamına bakıyorum bir yerde latince yazıyor bir yerde arapça bira ve hira mağaraları varmış..

kızlar bende kızıma bi isim bulamadım daha ama mira ismi hoşuma gitmeye başladı sizce nasıl, anlamına bakıyorum bir yerde latince yazıyor bir yerde arapça bira ve hira mağaraları varmış..

mira mı ilk defa duydum canım miray ın y si düşmüş gibi geldi kulağıma.anlamı ne ki bir araştır bakalım.
bizde hala isimsiziz ... HAZAL demiştik ama benim içime sinmiyor çok soğuk bir isim gibii geliyor ECEM e taktım bu ara. yoksa İDİL mi ... offff ne zor yaaaa

benim bulgar türkü bir akadaşım vardı adı mira idi. anlamı ne bilmiyorum ama kulağa hoş geliyor o kızda çok tatlı ,kibar ve zarif bir kızdı. bizde nil isminde karar kıldık gibi. kısa ve öz olmasını istiyorum yanına başka isimde koymıyacağız, ben zorlanıyorum 2 isim iki soyisim kızım yaşamasın aynı şeyi

Biz erkek bekliyoruz. Önce Deniz diye düşünmüştük. Kız da olsa erkek de olsa koyalım dedik. Ama cinsiyeti belli olunca hayatı boyunca deniz hanım deniz bey karmaşası yaşamasın diye vazgeçtik. Şimdilik MERT diyoruz. babasının adı ERDEM. eğer erdem olmasa kesin erdem koyardım. içi dolu anlamlı bi isim olsun istiyorum. Bi de ikimizin isimlerinin ilk heceleri ESER oluyor. ama o da eşimin abisinin ismi

Kız olsaydı ASUDE olabilirdi. çocuk nasıl isterse kullanabilir. ASU,SU,SUDE... arkadaşları ne isterse onu söyler. Şimdi aklıma geldi. Bu açıdan bakarsak ALP EREN de olabilir aslında. ALP,ALPER,ALPEREN, EREN... sıkıldıkça değiştirsin :))

Kızlar Poyraz,Mert,Aras,Tolga isimlerinden hangisi güzel????

benim kızım da ayşe şeyma olacak rabbim nasib ederse ...

ayşe şeymada güzelmiş ismiyle yaşasın inş..

Kızlar Poyraz,Mert,Aras,Tolga isimlerinden hangisi güzel????

cnm ben anlamına çok önem veriyorum çünkü anne baba çocugun isminin anlamından sorumlu ya o yüzden..hemde biri isminin anlamı ne diye sordugunda kötü birşey olsun istemiyorum..
bak senin seçeneklerinden aras isminin söylenişi hoşuma gitti ama googleda bir baktım anlamı berbat
Köken : Türkçe
Anlamı : Kalın Yün, At kılı anlamında (Aras nehri)

yani aras koyacaksın anlamı at kılı ? açıkcası böyle isimler çekici gelmiyor bana..öyle bi isim olmalıki anlamıda gururla sölenebilmeli diye düşünüyorum.tabi bu sadece kendi fikrim..hemde ben çocugun isminin anlamından etkilendiğini düşünenlerdenim ve birçok islam bilgini de bunun doğru oldugunu söylüyor.mesela çocuga taş kaya tayfun boran gibi isimler konuldugunda çocugun bu isimlerden etkilenerek sert karakterli ,sert yürekli olacagını söylüyor..yanlış anlama sakın eleştirmek adına söylemedeim bunları sadece bilgilerimve fkrimi paylaşmakistedim..

diğer isimlerden;
Tolga :Savaşçıların başlarına giydikleri demir başlık.
poyraz : Kuzeydoğudan Esen Soğuk Rüzgar
bu ikiside anlam bakımından çekmedi beni ,tek seçenek MERT kaldı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…