Biz erkek bekliyoruz. Önce Deniz diye düşünmüştük. Kız da olsa erkek de olsa koyalım dedik. Ama cinsiyeti belli olunca hayatı boyunca deniz hanım deniz bey karmaşası yaşamasın diye vazgeçtik. Şimdilik MERT diyoruz. babasının adı ERDEM. eğer erdem olmasa kesin erdem koyardım. içi dolu anlamlı bi isim olsun istiyorum. Bi de ikimizin isimlerinin ilk heceleri ESER oluyor. ama o da eşimin abisinin ismi
ay çok hoş tespitler yapmışsın vallahi... bayıldım seçeneklere
Kız olsaydı ASUDE olabilirdi. çocuk nasıl isterse kullanabilir. ASU,SU,SUDE... arkadaşları ne isterse onu söyler. Şimdi aklıma geldi. Bu açıdan bakarsak ALP EREN de olabilir aslında. ALP,ALPER,ALPEREN, EREN... sıkıldıkça değiştirsin :))
Kızlar Poyraz,Mert,Aras,Tolga isimlerinden hangisi güzel????
Kızlar Poyraz,Mert,Aras,Tolga isimlerinden hangisi güzel????
bende nisan annesi olucam inşallah ve kızımız olcak adımız ELA olcak
Klasik ama Mert i severim ben.
Tespitlerinde haklısın canım bende inceleye inceleye isim bulamıyorum Mete nasıl sence?cnm mert bana göre...poyraz koyma soğuk falan olur... aras vallai bana arafı anımsattı garip gelcek ama biliyosun arafında ne olduğunu...tolga nötr..ama mert şahsen
ayşe şeymada güzelmiş ismiyle yaşasın inş..
cnm ben anlamına çok önem veriyorum çünkü anne baba çocugun isminin anlamından sorumlu ya o yüzden..hemde biri isminin anlamı ne diye sordugunda kötü birşey olsun istemiyorum..
bak senin seçeneklerinden aras isminin söylenişi hoşuma gitti ama googleda bir baktım anlamı berbat
Köken : Türkçe
Anlamı : Kalın Yün, At kılı anlamında (Aras nehri)
yani aras koyacaksın anlamı at kılı ? açıkcası böyle isimler çekici gelmiyor bana..öyle bi isim olmalıki anlamıda gururla sölenebilmeli diye düşünüyorum.tabi bu sadece kendi fikrim..hemde ben çocugun isminin anlamından etkilendiğini düşünenlerdenim ve birçok islam bilgini de bunun doğru oldugunu söylüyor.mesela çocuga taş kaya tayfun boran gibi isimler konuldugunda çocugun bu isimlerden etkilenerek sert karakterli ,sert yürekli olacagını söylüyor..yanlış anlama sakın eleştirmek adına söylemedeim bunları sadece bilgilerimve fkrimi paylaşmakistedim..
diğer isimlerden;
Tolga :Savaşçıların başlarına giydikleri demir başlık.
poyraz : Kuzeydoğudan Esen Soğuk Rüzgar
bu ikiside anlam bakımından çekmedi beni ,tek seçenek MERT kaldı :)
bence Mert ismi daha güzel :13:
Hayırlısı olsun..her iki ismi de ben çok çok beğeniyorum:13:
sağol canım her ne kadar yeni isimler çıksada yinede gözümüz gönlümüz anlamı güzel olana kayıyor.Mesela pars ismide çok karizmatik söyleniyor ama anlamı yırtıcı hayvan.Anlamına baktığın zaman fikirlerin değişiyor direk.nerebileceğin erkek ismi var mı canım?
eşim önce bade ismine bayldı ama badem dedi hoşumuza gitmedi badem yemiş yani olmadı üzülerek vazgeçtik
şimdi neva ve asude üzerine yogunuz
br ara da kayra dedim ama erkek te çok kayra adında ne zormuş arkideş ya isim bulmak koymak :97:
kızım olsaydı adı eylül olacaktı
oğlumun adına daha karar veremedik ilk ismi babamın adı olacak Ali 1,5 sene kaybettim babamı
ALi nin yanına artık kaan yiğit yağız v.b.
abisinin adı emre
oğlu olacaklara tavsiye ederim ben oğlumun adını maşallah akılllı uslu bir oğlum var benim bazen diyorum bunun adınıda emre koyayım diye
canmım bizde ali kaan koyucz büyük olasılıkla. her duyanında cok hoşuna gidiyo. tavsiye ederim gerçektende.
canım çok güzel didiklemişsin isimleri teşekkür ederim.Önereceğin isim var mı peki?
Mete nasıl?
eşim önce bade ismine bayldı ama badem dedi hoşumuza gitmedi badem yemiş yani olmadı üzülerek vazgeçtik
şimdi neva ve asude üzerine yogunuz
br ara da kayra dedim ama erkek te çok kayra adında ne zormuş arkideş ya isim bulmak koymak :97:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?