cnm teoman kerem bence hoş duruyo yanyana ama tercihletnin hepsini beğendim...gönlüne göre olsun inş cnm...ikinci isim hakkındada fikri vardı teoman tekin olacaktı eşimin bababsının ismi vazgecirene kadar neler çektim bilsentek isme razı oldum..ilk torun bebiş o yüzden koymak istedi ama ben istemedim bu isim devamı konusunu sevmiyorum ben kimsenin adını koymycam dedim..birde eşimin ailesi üç isimli hep eşimde tek istiyor ismi bakalım dört ayda bişiler değişir belki halamız kerem istiyor cok te severiz halamızı kıramazsak teoman kerem olur:))
çok farklı bi konudan yaklaşmışsın olaya... bende senin fikrinin tam tersini düşünüyorum bence evlendiği zaman kızlık soyadının kullanılması bana uygun gelmiyo islamiyette uygun karşılanmıyo ama bu senin takdirin cnm... çift isimli biri olarak ESRA YAĞMUR..ben çok seviyorum ve bu konuda gerçekten ailemden allah razı olsun diyorum... tek isim herzaman tercih edilebilir ama anne-baba yada diğer aile fertlerinin isteklerine göre isimler arttırılıyosevgili arkadaşlarım.
isim seçmek çok zor bir iş bizde eşimle bir türlü karar veremedik hala düşünüp araştırıp duruyoruz.
Ancak benim nacizane bir fikrim var erkek çocuklar bundan bir nebze istisna tutulabilir belki ama özellikle kız çocuklara tek isim verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Benim bebeğimde kız olacak ve mutlaka tek ismi olacak. Neden derseniz tecrübe ile sabit :)
Benim iki ismim iki soy ismim var. meslek dolayısıyla ya da manevi bir sebeple bir bayanın evlenmeden önceki soyadını taşıması bence hakkı. Şu an kimliğimdeki dört isimle yaşıyorum eski soyadımı hala taşıdığıma asla pişman değilim ama anne babamın bana tek bir isim vermiş olmasını çok ama çoook isterdim. Ağzı yanmış biri olarak bu konuyuda atlamamanızı rica ediyorum:)
hoş kulağa güzel geliyo zati allah içine o sevgiyi veriyo cnmmerhaba kızlar...
bizim isim yine değişti.. kaan yada ali kaan dedik ve 3 gündürde aynı:)))) umarım değişmez ben çok ısındım çünkü:))))
tek kelime ile mükemmel cnmbizim isim hikayemiz biraz farklı hanımlar ama benim için çok çok değerli...
benim 9 yaşında down sendromlu bir kardeşim var uğruna ölecek kadar seviyorum o derece yani ömrüm benim herşeyim o
hamile kaldığımı söylediğimden beri fikri hiç değişmedi kızzzz kızzzzz diyip duruyodu asla erkek demedi fikri hiç değişmedi hatta onun haricindeki herkes ama HERKES erkek diyorduneyse bir gün annemin arkadaşı sormuş kız kız diyip duruyosun muhammet adını ne koyacaksın bari demiş bizim bücürden el cevap : AYŞEEEEEEEEEEEE
nasıl güldüm sevindim anlatamam belki de biricik kardeşim bebeğimin dayısı sağlıklı olsaydı da çocuğumun adını koyabilseydi diye düşünecek durumdayken onun ağzından böyle bir şey duymak beni inanılmaz sevindirdi ve kız olursa kesinlikle bitanemin dediği olacak AYŞE olacak dedim veeee dr. büyük bir oranla kız olacağını söyleyince kesinleşti artık bebeğimin adı ayşe oldu
çok teşekkür ediyorum hepimizin evlatları adları ile huzur içinde yaşasın inşALLAHne güzel canım benim... adı ile yaşasın inşallah Ayşe Bebek:)
ALLAH razı olsun cnm benim evet gerçekten çok maneviyat yüklü çok değerli benim için dayısı o kadar sevmiş ki sorma rüyasında bile sayıklıyomuş kızz kız ayşee diyetek kelime ile mükemmel cnmsenin için gerçekten anlamı olan maneviyat yüklü bi isim.. bende severim AYŞE İSMİNİ... DAYISI NE KADAR SEVMİŞ YEĞENİNİ Kİ ÖNCEDEN KALBİNE DEĞMİŞ CİNSİYETİ..MAŞALLAH
bizim isim hikayemiz biraz farklı hanımlar ama benim için çok çok değerli...
benim 9 yaşında down sendromlu bir kardeşim var uğruna ölecek kadar seviyorum o derece yani ömrüm benim herşeyim o
hamile kaldığımı söylediğimden beri fikri hiç değişmedi kızzzz kızzzzz diyip duruyodu asla erkek demedi fikri hiç değişmedi hatta onun haricindeki herkes ama HERKES erkek diyorduneyse bir gün annemin arkadaşı sormuş kız kız diyip duruyosun muhammet adını ne koyacaksın bari demiş bizim bücürden el cevap : AYŞEEEEEEEEEEEE
nasıl güldüm sevindim anlatamam belki de biricik kardeşim bebeğimin dayısı sağlıklı olsaydı da çocuğumun adını koyabilseydi diye düşünecek durumdayken onun ağzından böyle bir şey duymak beni inanılmaz sevindirdi ve kız olursa kesinlikle bitanemin dediği olacak AYŞE olacak dedim veeee dr. büyük bir oranla kız olacağını söyleyince kesinleşti artık bebeğimin adı ayşe oldu
Ne kadar anlamlı bir hikaye ve her zaman özel kalacak bir isim.Kesinlikle doğru tercih bence canım.Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
Sağol canım... Nisacım söylediğin isimlerin 3üde çok güzel ve popüler isimler...Ben daha az kullanılan bir isim istiyorum. her sınıfta 3 tane aynı adlı çocuk var, e öğretmen olunca insan gözüne batıyor ister istemez...Yolumuz uzun ama işimiz zor...Hayırlısıdaha yeni okudum canım dediğin gibi ilk bebiş sağlıklı olsunda ikisininde ayrı tadı ayrı güzellikleribize kız dese bende zorlanırdım isimde düşünüyorumda hiç bişi beğenemiyorum sude ela nisa biraz hoş geliyor
Canım DUHAN, TALHA , TAHA, EYMEN bunları düşünmezmisin???ilgin için sağol tatlım,isimlerde son yıllardaki güzel isimlerden ama ben anlamına çok önem veriyorum ve manevi anlamda güzel anlamlı bişeyler istiyorum..hemde çocuk ismnin anlamınıda taşıyor..bak mesela boran ,rüzgar fln koyanlar var çevremde çok esip gürleyen tipler dikkat etsin koyacak olanlar
efe abimin oğlu,can herkeste var,kuzey ve emirinde anlamları hoş değil..yani sakın yanlış anlama böyle çok eleştiriyormuş gibi yada beğenmiyormuş gibi fln düşünme nolurr..
ama gerçek fikirlerim bunlar..ben Allah katında isimlerin anlamından sorumlu olacağımız için bu konuda hassasım biraz..
Canım hayırlısı olsun ne diyelim...Sağlıcakla gelsinlerde alışıyoruz işte bak ... Taylan güzel bir isim ama unisex oda aklında bulunsun. Aren kulağa daha hoş geliyor, Armininde anlamı güzelmiş yahu :44: Ay ne zormuş isim seçmek...Bizim doktor önce kız dedi adını nisan koyacaktık ama yaman gibi yalan oldu..
Oğlumuza şimdilik taylan adını düşünüyoruz ikinci ismi olarakta aren (kum tanesi ve güneş anlamına geliyormuş) yada armin (özgürlük ve barış yanlısı anlamı)bakalım hangisi olacak yada başka bişeyde mi karar kılacağız
sizce nasıl ??????
Canım benim özel bir dayıdan özel bir isim yeğenine...Rabbim sağlık versin her ikisinede...bizim isim hikayemiz biraz farklı hanımlar ama benim için çok çok değerli...
Mete çok güzel canım hemde güncel bir isimkzlar ne zor bişey kuzulara isim koymak!eşim 1.çocuğumuza zeynep ismini koydu.çocukluğundan beri çok severmiş.hatta kızımıza benim ismimi ve zeynep adını koydu.kızımla aynı ismi paylaşıyoruz.oğluma ilk önce buğra ismini düşünüyordum ama anlamından dolayı vaz geçtim.mert koydum.şimdi 3.de erkek ve aile fertlerimiz olarak;kızım,oğlum,eşim ve ben bir türlü ortak bir karara varamadık.neyse çocukların kararıyla METE'de karar kıldık ama daha sonra ne olur bilmem.ne dersiniz sizce METEismi nasıl kızlaaar????
Canım benim özel bir dayıdan özel bir isim yeğenine...Rabbim sağlık versin her ikisinede...
benim bebişim kız olsaydı okyanus, dua, masal, nil, siren arasında kalırdım. aklıma daha gelirse yazarım.Sağol canım... Nisacım söylediğin isimlerin 3üde çok güzel ve popüler isimler...Ben daha az kullanılan bir isim istiyorum. her sınıfta 3 tane aynı adlı çocuk var, e öğretmen olunca insan gözüne batıyor ister istemez...Yolumuz uzun ama işimiz zor...Hayırlısı
Sağol canım... Nisacım söylediğin isimlerin 3üde çok güzel ve popüler isimler...Ben daha az kullanılan bir isim istiyorum. her sınıfta 3 tane aynı adlı çocuk var, e öğretmen olunca insan gözüne batıyor ister istemez...Yolumuz uzun ama işimiz zor...Hayırlısı
Canım DUHAN, TALHA , TAHA, EYMEN bunları düşünmezmisin??? cnm eymen oğlumun adı ,şuankinede aslında ona uygun birşey bakıyorum..duhanın anlamına baktım şimdiçok kötü anlamı baksana
DUHAN :Kuran-ı kerimdeki anlamı kıyamet günü çıkacak duman
talha hemen yanımızdaki evde eşimin dayısının oğlu,tahada ben sevmiyorumçok sağol önerin için..
ikinci isim hakkındada fikri vardı teoman tekin olacaktı eşimin bababsının ismi vazgecirene kadar neler çektim bilsentek isme razı oldum..ilk torun bebiş o yüzden koymak istedi ama ben istemedim bu isim devamı konusunu sevmiyorum ben kimsenin adını koymycam dedim..birde eşimin ailesi üç isimli hep eşimde tek istiyor ismi bakalım dört ayda bişiler değişir belki halamız kerem istiyor cok te severiz halamızı kıramazsak teoman kerem olur:))
kaan alide güzel cnm..bu kadar beğendiysen değiştirme bence..merhaba kızlar...
bizim isim yine değişti.. kaan yada ali kaan dedik ve 3 gündürde aynı:)))) umarım değişmez ben çok ısındım çünkü:))))
dayısı çok sevecek yeğenini baksaana cnm..senin kardeşine olan sevgin ,ondada senin bebişine sevgi oluşturmuş.. sağlıkla doğsun ayşecin inş..cümlemizinki sağlıklı olsun..bizim isim hikayemiz biraz farklı hanımlar ama benim için çok çok değerli...
kzlar ne zor bişey kuzulara isim koymak!eşim 1.çocuğumuza zeynep ismini koydu.çocukluğundan beri çok severmiş.hatta kızımıza benim ismimi ve zeynep adını koydu.kızımla aynı ismi paylaşıyoruz.oğluma ilk önce buğra ismini düşünüyordum ama anlamından dolayı vaz geçtim.mert koydum.şimdi 3.de erkek ve aile fertlerimiz olarak;kızım,oğlum,eşim ve ben bir türlü ortak bir karara varamadık.neyse çocukların kararıyla METE'de karar kıldık ama daha sonra ne olur bilmem.ne dersiniz sizce METEismi nasıl kızlaaar????
evet değişikmiş senin önerilerindebenim bebişim kız olsaydı okyanus, dua, masal, nil, siren arasında kalırdım. aklıma daha gelirse yazarım.
arkadaşlar ben seçkin koyacaktım bebişimin adını ama yaşlılar siçkın gibi bi şey diyorlar. isimden soğudum yaaşu anda moda olan isimler dışında önerisi olan arkadaşlar önerilerinizi bekliyorum
kızlar eymene uygun bu ara egemen ismine takıldık ,eşim ben bu ismi çok beğeniyorum dedi ama bana biraz uzun geldi..soyadımızda 6harfli çok mu uzun olur..yani eymenin söylenişi akıcı ve kısa ya ,bu sanki uzun gibi geldi bana siz ne dersiniz?
EGEMEN : Hakim , hüküm süren anlamı bu..güzel sanırım değil mi ?
inş. amin cnm evet benim sevgim onunda bebeğimi daha doğmadan sevmesine vesile olmuş demekki dediğin gibidayısı çok sevecek yeğenini baksaana cnm..senin kardeşine olan sevgin ,ondada senin bebişine sevgi oluşturmuş.. sağlıkla doğsun ayşecin inş..cümlemizinki sağlıklı olsun..
bnde mete ismine bayılıyorum çok kibar geliyor bana.
ama ilkerde koyabilirim. ikinciside kız olursa ilkay koyarım diyorum içimden.
aslında ilk önce doruk demiştim annem moruk diye dalga geçti, eşimde cindoruk diye dalga geçiyor. doruk isminden soğudum sayelerinde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?