2011 Ocak Anneleri Bebişlerine Neler Alıyor ve İndirimlerden Haberler :)))

aklıma gelmişken henüz bebek arabası için çok erken ama bu konuda muzdarip birisi olarak birkaç tavsiyede bulunmak istiyorum. ben maxi cosi taxi citi ve cabriofix oto koltuğu aldım sırf görüntüsüne aldanarak Allah'tan arabamızın bagajı küçüktü de daha büyük arablardan almadım. bebek arabası alırken
öncelikle yatıyor olmasına dikkat edin, çift yönlü kullanım önemli bir özellik hafif olmasına ve katlandığında az yer kaplaması diğer dikkat edilmesi gereken şeyler. dış görünüşüne aldanıp almayın sonra merdiven altı oluyor ve basit bir baston puset hayat kurtarıcı haline dönüyor

iç zıbın takımı denilen beyaz ince zıbınlardan ben 3 tane almıştım ve hiç kullanmadım. daha önce de yazdığım gibi hem önden hem alttan çıtçıtlı bodylerden kullandım. bu arada 0-3 ay body leri uzun kollu almanızı tavsiye ederim malum kış bebeği olacaklar

o ince zıbınlardan alın kızlar en 2 tane olsun dönüşümlü giydirin..ilk başlarda bebeğin cildi çok hassas yumuşak olduğundan onlar çok ince 100 de 100 pamuktan yapıldığpından iyi olyor...
çıt çıtlı da uzun kollu alın 0_3 ay 3-6 ay çoğunlukta olsun bebişlerden birden büyüyor...

bizimde daha cinsiyetimiz belli olmadığı için bişey alamadık

ahhh bi belli olsa hiç durmıcam:))

bu arada tecrübeli annelere çokk teşekkürler baya bi yardımcı oldular..

kesinlikle arkadaşıma katılıorum..
bu benm ikinci bebeğim,
bnde bebek arabalarının tamamen yatabildiğini bilmediğim için almakta bayağı bi gecikmişim
aldığımızdada görüntüsüne aldanıp kabaca bişiy aldık.kanz marka olduu için iş çıkmaz die göötüremedik sorunlar başladıında.çift yönlü ama tutukluk yapıo çoğu zaman ben eşim olmadıında tek yönünü kullanıorum hep.araba bagajıanada sığmıor kolay kolay kapandıında görüntüsü tatmin ederse küçük olması açısından öyle alın derim..hepinize sevgiler güzel anneler:))))

Biz henuz hicbisey almadik cinsiyetini ogrenmeyi bekliyoruz ama anneannesi patikler yelekler ormus bebegime battaniyesini almislar ins turkiyeye gidince getirecegim hepsini :)

benim kızlardan kalanlar var kız olursa çok şanslı olacak erkek olursa hepsini tekrardan düzeceğim. araba koltuğu kızımdan kalmıştı onu kullanırım. bebek arabasıda çift yönlü çok rahat ettiğim bir araba kullanmaya devam tabii

bugün bir site keşfettim,aynı zamanda mağazaları da varmış hatta biri evimin yakınında delikafadulden civil diye bir marka sitesini inceledim süper şeyler var ve fiyatları da çok uygun,cumartesi gidip bakacağım :lepi:

ben maltepe civil'den çok alışveriş yaparım..
bebek kıyafetleri gerçekten çok uygun ve güzel. çookk kaliteli değil ama günlük giyim için ideal.
çocuk kısmı ise başarısız yani sadece bebeklik döneminde alışveriş yapılabilir.
ayrıca emzik-biberon-ıslak mendil çeşidi de fazla.

Allah inşallah sağlıkla zamanında kucağınıza almayı nasip etsin bebeişlerinizi

benim alışveriş listemdi fazlalıkları kaldırdım olanlarıda biraz şekillendirdim

Giyim

Çıt çıtlı bady
0-3 ay (mothercaredan 7li uzun kolu aldım yenidoğan vardı birde direk 0-3 ay biz 4 aylık olana kadar giydik onları, 7 li paket olduğu için 7side uzun kollu ama açık alsam 4 uzun 3 kısa kollu alırdım )
Zıbın hiç giydirmedim giydirmek isteyenede 1 tane hastane çıkışının içinden çıkıyor yeterlidir herhalde)
3-6 ay 7 tane ( kısa kollu )

Tulum 3 tane (0 -3 ay) bebeklerde tulum çok rahat oluyor

2 li takım 2 tane 0-3 ay

Pijama 2 tane (3 tane 0 -3 ay)
(2 tane 3 -6 ay)

Hastane çıkışı 1/2 takım (ben 1 takım aldım)

Alt-üst patikli patiksiz (0 -3 ay 5 tane)
(3 -6 ay 2 tane)
kış bebeği oldukları için altlarına bir kat daha giymeleri gerekiyor patikli altlar kullandım ben patiksize göre daha kullanışlı geldi

Yelek 3 penye (0 -3 ay 1 tane) (3 -6 ay 1 tane)
Hırka tarzı yarı mont gibi bir şey hediye gelmişti bana zaten evler sıcak oluyor üstü 2 kat hırka giymiyor dr a giderken falan giymesi gerek ilk zamanlar sarıp sarmalanıyor 40 ı çıktıktan sonra çıkmaya başlarsınız o zaman dışarı çıkarken giyebileceği bir şey alırsınız

Dışarıda giyebileceği güzel takım (0 -3 ay 1/2 tane)
(3 -6 ay 2/3 tane)

Bere hastane çıkışında vardı bikaç takımındada vardı ayrı almadım hiç
Çorap 5 tane
Eldiven takımlardakinide göz önünde bulundurarak alın 3 tane yeter zaten bi süre takılıyor yüzüznü çizmesin diye sonra takmak istemiyosunuz dokunsun hissetsin diye
Patik çorap 2 tane almıştım ben çorap üstüne giydiriyordum bazen
Ayakkabı …tercihe bağlı zevk için alınabilir

Önlük 1 tane küçük
1 tane de büyük
Mendil olabildiğince

Beslenme

Emzik
Emzik kabı
Emzik zinciri
Biberon 125 ml Dr Browns) hemen ihtiyaç olmayabiliyor ama lazım olursa o anda aramak yerine almıştım ben

Bakım

Islak mendil uni baby ilk 3 ay yenidoğnaını kullandım şimdi büyük paketlerini kullanıyrum)
Şampuan, pişik kremi, sabun, bebe yağı ... sebamed
Tırnak makası
Tarak
Burun aspiratörü normal aspiratörler kılcal damarlara zarar veriyor eczanelerde otribebe nazal aspratör satılıyor hayat kurtarıcı bir şeydi aldığım ve en çok memnun kaldığım şeydi sanırım bizim çok burnumuz tıkanıyordu
Küvet – filesi
Banyo süngeri (lif) deniz süngerleri var alabilirsiniz bizde ince örülmüş bebek için lif vardı onu kullandık
Başlıklı havlu 2 tane
Alt değiştirme minderi canbebe kullanılıyor bunu yıkamak zor oluyor ama bir yere gittiğinde üstüne falan yatırıyorsun iiy oluyor ben katlayıp puset içinde kullanıyordum bi yere gdincede seriyodum üstüne yatırıyodum

Yatak

Nevresim takımı
Yastık 2 tane pamuk
Yorgan 1 tane ince pamuk
Battaniye 1 tane büyük var bizde – 3 tane ayrıca ince küçük aldım-1 tanede hastane çıkışında vardı 1tanesi hep dolapta yedek olarak durdu 3 ü kullandığım kirli olarak ortada döndüler
Uyku seti ben lamadım uyku seti alıp onun yorganını kullanırsanız ayrıca yorgan almanızada gerek yok bence
Yatak koruyucu alez bunuda almadım park yatağımız var onun yatağının kılıfı su geçirmiyo gerek görmedim

Anne

2-3 emzirme sutyeni ben kom almıştım çok memnun kaldım
1 pijama (kontrole gittiğim gün doğuma girmeseydim gecelikte almaya gidecektim kontrolden sonra sadece pijama yetti ama arada altını giymedim öyle yürüdüm odada falan biri gelince üstüme bir şey örttüm gecelikte tuvalette falan tutmak zor olur diye düşünüyordum hep)
1 gecelik
Göğüs pedi
Göğüs kalkanı (göğüs ucu yara olmasın diye göğüs ucu olmayanların kullanabileceği bir aparat biz 4 ay onunla emdik sonra zaten bıraktı)
Göğüs pompası (evde olanlara gerek olmaz derdim hep erken doğunca mecburen alındı ama aslında çok gerekliymiş dışarı çıkarken rahat bırakailiyosun , ilk zamnlar uykusuz kalınca sağarsın sen uyursun yanıdaki bri içirir dinlenmiş olursun fazla sütünü sağar buzluğa atarsın bazen sütün azalır ek mama vereceğine sütünü içirirsin… faydaları var yani

Benim alışveriş listemdi bu
Şimdiki düşüncelerimle yazdım
Alışverişimi 30. haftada yapıp 33+4 günlükken doğum yaptım 5 ocak gibiyken geldi 25 kasımda
Zaten alışverişe gidince dahada şekilleniyor kafada

0-3 ay için toplam 10 kıyafet bebeğe yetiyor günde 2 kere değiştirsen üstünü kusar çiş yapar derken 3-4 günde bir makineyi açıyorsun iyi olur çok almayın o yüzden ilk kıyafetler az giyiliyor birden büyüüdklerinden (biz erken doğduğumuzdan biraz büyük giydik sonra tam oldular derken baya kulandık
3aydan sonrası için eşim bana hiçbirşey aldırmamıştı sanki eve kapanacaksın diye iyiki aldırmamış biz 50 günlük falandı başladık alışveriş merkezlerine çıkmaya kış zaten en rahat çıkılacak yer orası illaki insanın canı bir şeyler almak istiyor

bez ıslak mendil stoğu yapmayın biz bir kumara yapmıştık bez ıslak mendil paramız bikaç aylık oradan çıkmıştı sonra
kaç numarayı ne kadar kullanacaları belli olmuuyor doğuma yakın sadeece ilk zamanı için alırısnız 1 numara 1 paket sonra kilo artışına göre alınır
bezlerde yazan numaralara bakmayın bacaklarına iz yapmasına sıkmasına çişi geçirmesine göre siz karar vereceksiniz

Son düzenleme:
tecrübeli anneler fikirleriniz çok işimize yarayacak çok teşekkürler a.s.
daha cinsiyetimiz belli değil ama yarın büyük ihtimalle belli olacak :1rolleyes:
daha hiç bişey almadım :1no2: ama erken olduğunu düşünüyorum. anane, babanne, teyzeler halası derken bizimkiler daha hevesli herşeyleri alınır. hatta kardeşimin 5 yaşında kızı var ona ne alınırsa hemen teyzemin bebeğine de alalım diomuş kaydirigubbakcemile3
Allah hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsinde eşyalar alınır.:CüvCüv:

evet evet arkadaşlar zamanla alınır hepsi,herşey bol.sadece maddi yönden sıkıntı çekmeyeyim diyen arkadaşlar için yavaş yavaş birer ikişer almak uygun olabilir..yukarıdaki tecrübeli annemizin sölediği doğru,ıslak mendil stoğu iyi olabilir ama bez stoğu bencede yapmayın,bebeklerin hangi bezi ne kadar kullanıcakları belli olmuor kilosuna göre farkedior..bende ilk bebeğimde hazırlık yapmamıştım,resmen herşeyini annem almıştı sağolsun.ama emzikti pompaydı onları almamıştık,hastanede çok lazım oldu sütüm gelmesine rağmen bebeğimin dilinde sorun vardı,ememedi,hastaneden meme ağzı verdiler,oradaki elektronik sağma makinasıyla sağıp apar topar alınmış biberonumuzla içirmiştim.
eczanedeki huniye benzer pompalar çok işe yaramıor ama yinede iş görüor,birazda sütünüzün olmasına bağlı..

çok deil aralarında 3,5 yaş olacak ve ben sanki hiç yaşamamışım gbi araştırıorum deoğuma neler götürsem die...:))
bilmiorum belkide oğlum yaz bebeğiydi ağustosta doğdu,herşey ince ve çok sayıdaydı..
şimdiyse ocak bebeği bekliorum,battaniyeler hırkalar derken bayağı bi büyüycek valiz:))))
tabi sağlık olsun o günlerde gelsin inşallah hepsi olup gider Allah'ın izniyle:)))

Cinsiyetini öğrendiğimiz günden beri canım kızım için aldıklarımız "şimdilik" :))) bunlar :))

MOTHER&CARE
2 paket (3'lü) beyaz body 0-3 ay (uzun kollu)
1 paket (3'lü) beyaz penye eldiven
3 adet penye patik
1 adet beyaz kadife tulum (şapkalı) 0-3 ay
1 adet minnie mouse zıbın takım (kısa kollu body'si & önlüğü ile) newborn
1 adet hastane çıkışı seti
1 adet kadife pantolon & 2 adet body takım (0-3)
1 adet pembe hırka
6 adet beyaz kısa çorap
6 adet pembe&lila karışık renkli kısa çorap
2 adet beyaz külotlu çorap (coton)
2 adet pembe külotlu çorap (coton)
1 adet pembe yün bere & eldien
3'lü patikli penye (0-3)

KANZ & CHICCO
1 paket (2'li) zıbın beyaz yenidoğan chicco (bundan bir paket daha almayı planlıyorum)
1 adet pembe kadife tulum (1 ay) chicco
1 adet koyu pembe kadife tulum (1 ay) chicco
1 adet kadife tulum (3 ay) chicco
1 adet patikli alt & uzun kollu üst takım (6 ay) chicco
1 adet pembe salopet takım (uzun kollu body'si ile) kanz (0-3)
1 adet pembe ceket kanz (0-3)
1 adet kot elbise (külotlu takım) 6 ay kanz
1 adet eşofman takım kırmızı (6 ay) kanz
1 adet triko hırka beyaz kanz (3 ay)
2 adet 3'lü pakette ağız mendili penye (sevi bebe'nin ürünü. tülden bir kese içerisinde satılıyor. paketi 5 TL. ben kalitesini çok beğendim)
2'li pembe önlük (chicco)
1 adet 6-9 beyaz mont
1 adet 3-6 kırmızı patikli alt & üst takım
1 adet 6-9 pembe elbise
1 adet 6-9 pembe şortlu yazlık tulum

ZARA
1 adet kırmızı yağmurluk ceket 12-18 ay (evet biliyorum bunu almak için daha çok erken :) ama o kadar güzel ki görünce dayanamadım :))) )

TAÇ LİNENS
1 adet uyku seti
1 adet yastık
1 adet kırlent

BEBESHOP
1 adet pembe rugan patik ayakkabı 3-6 ay (bunlara bayılıyorum :)) )
2 adet kadife eşofman alt (mercan & gül kurusu)
1 adet andywawa beyaz kadife yelek
1 adet chicco pembe yelek

SOBEE
1 adet 6-9 çiçekli elbise
1 adet 6-9 pembe şortlu yazlık tulum
1 adet beyaz kısa kollu body (kolu fırfırlı)
1 adet beyaz askılı body

FİYO JUNIOR
1 adet krem rengi alt açma & yastık & battaniye
1 adet pembe (pandalı) battaniye

BEBETTO
1 adet fıstık yeşili kundak battaniye
Mevlüt takımı
5'li yenidoğan seti turuncu

Ayrıca;
AVENT biberon
Chicco ateş ölçer
Chicco cam biberon
Chicco emzik & emzik tutacağı
Chicco saç fırçası & tarak
Chicco tırnak makası seti
Mustela şampuan, parfüm :) , v.s.

Cicilerimizi yıkayıp, ütüledikten sonra resimlerini de ekleyeceğim inşallah :)

sizleri böyle görünce geçen yılki hallerim geldi aklıma:))
benimde tavsiyem çok fazla almayın hele tulum bikaçtane yeter,
okadar çok aldımki hepsi kaldı.biliyorum çok heves ediyorsunuz ama ileriki zamanlarda onları giydirmek süslemek emin olun daha zevkli.
ve bebeginiz iri kilolu olabilir aldıklarınız olmayabilir zira 12 aylık aldıgım elbiselerden 2 tanesi kızım 7 aylık olmasına ragmen olmadı çok üzüldüm..
seneye giyer diye yazlıkta almayın çünkü olmuyorlar:)
en güzeli bebeğinizle almanız..
penye battaniye ,agız bezi,koltukta yatırmak için gün içinde alt açma setlerinden yastıklı olan,alt üst yenidogan seti,benim en çok kullandıklarım..
arabanızı bence mutlaka alın zira ben 20 gunlukken başladım alışveriş merkezlerine gitmeye evde çok bunalıyorsunuz sıkılıyorsunuz ana kucağı ilede saatlerce kimse bebek taşıyamaz mantıklı olan arabanın alınması.ama sakın agır bir model almayın çok pişman olursunuz hafifligine bakın..
şimdilik aklıma gelenler bunlar..rabbim sağlıkla kucagınıza almayı nasip etsin..güzel heyecanlar bunlar..

mügecan canım aldıklarınızı güle güle kullanın eminim hepsi birbirinden güzeldir
yanlış anlamanı istemem ama bu kadar alışveriş için biraz erken diye düşünüyorum
çünkü insan her gördüğünü almak istiyor
ve bu alma isteği sonlara doğru iyice artıyor
bu hızla gidersen evde bebeğin eşyalarını koyacak yer bulamazsın
ayrıca aldıklarının çoğu da elinde patlar giydiremeden kaldırmak zorunda kalırsın
benim tavsiyem alışverişi daha yavaş yapmak
toplu alışverişten ziyade liste oluşturup her dışarı çıktığında listeden 1-2 şey satın almak daha iyi diye düşünüyorum

0-3 ay için çıtçıtlı bodyleri kafadan geçirilenlerden değil de önü de açılan zıbın şeklinde ama alttan da çıtçıtlı olanlardan almanızı tavsiye ederim daha kullanışlı oluyor ben alırken sevi bebe de vardı şimdi diğer markalarda varmıdır bilmiyorum. kış bebeği olacakları için 0-3 ay bodyleri uzun kollu almanızı tavsiye ederim. bu dediğim çıtçıtlı body aldığınızda ayrıca iç zıbın almanıza gerek kalmıyor

Son düzenleme:
slm arkadaşlar,
ben meslek lisesinde okurken bi battaniye dikmiştim,
sonraaa, evlenince bi arkadaşım biri mavi biri pembe iki tane patik vermişti
elimde sadece onlar vardı.
dünde bi tane mavi, ayaklı, uzun kollu ayrıca şapka ve eldiveni olan bi tulum aldım boshayallersmile önden düğmeli bu arada en rahatı onlar oluomuş. bide kış bebekleri olacağı için hep uzun kollulara baktım.
bence şimdiden alırsanız daha uygun oluo fiyatları yerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…