- Konu Sahibi teknekazintisii
-
- #2.581
kızlar bilmem izlediniz mi ama tavsiye ederim "Anne Karnında Yaşam" diye bir belgesel var int.'ten de indirilebiliyor. süper insan mucizenin ne olduğunu bi kez daha anlıyor
evet canım bikaç kere izledim kk da var zaten online belgesel bölümünde herkes mutlaka bakmalıa.s
kızlar hepinize merhaba..
bende allah kızmet ederse.. ocak annesi olacağım .
geçen hafta kontrole gittiğimde boş kese demişti, bir hafta bekliyelim dedi.
dün kontrole gittim ve bebiş göründü. kalp atışları bile vardı..
saol canım .. allah hepimize o günleri nasip etsin inş.gözün aydın canım hayırla alırsın inş bebişini kucağına
ne çok şey yazmışsınız oku oku bitmiyor:)
oğluşumu uyuttum size bi bakayım dedim.
çatlak kremi konusunda naçizane görüşüm hiçbir işe yaramıyor. bünye meselesi sanırım sürekli kullandım ama göbeğim harita gibi.
ağrılar bende de çok var dr'um normal olduğunu söylüyor.
yeğeniyle dışarı çıkacak bir arkadaş vardı sanırım eğer düşük tehliken yoksa hiçbi şey olmaz oğlum 1 yaşında ve çoookkk yaramaz okuldan arta kalan tüm zamanlarım onun peşinde koşmakla geçiyor. hopluyoruz zıplıyoruz :)
kisti olan arkadaşlarım geçmiş olsun genelde problem olmuyormuş diye duydum
tuğcekbr şu yumurta olayı nasıl anlaşıldı dr ultrasonda mı gördü
kızlar daha önce gördünüz mü bilmiyorum ama nette gezerken farkettim bi bakın bakalım belki bilmediğiniz birşey vardır:
Bulantı ve kusmalar için alınabilecek önlemler şunlardır ;
1. Bir kerede aşırı yemek yemeyin
2. Az az ancak sık sık yemeyi deneyin
3. Çorba ve diğer sıvı gıdaları öğünlerde değil, katı yiyeceklerden bir saat kadar sonra öğünler arasında yiyin, böylece midenin gerilmesi engellenerek kusmalar engellenecektir.
4. Sindirilmesi güç olduğundan bulantı meydana getiren yağlı ve kızartılmış besinlerden sakınınız. Hatta böyle besinlerin pişirilmesi sırasındaki kokudan da uzak kalmaya gayret edin.
5. Yemeklerden sonra bir müddet dik oturunuz. Bu mide bulantısını azaltacaktır.
6. Gece alınan hafif yemekler mesela yoğurt, süt, meyve suyu, ekmek veya küçük bir sandviç sabah bulantısını azaltır. Yine bu küçük öğünden sonra bile 10-20 dakika kadar dik oturmak gerekir.
7. Sabah uyanır uyanmaz, kalkmadan önce, baş ucunuzda duran kuru ekmek, kraker veya diğer tahıl ürünlerinden yapılmış yiyecekler bulantıyı azaltabilir.
8. Yatak odanızı karartınız veya loş bir odada uyuyunuz. Yataktan yavaşça kalkınız ve ani hareketlerden kaçının.
9. Yemekten hemen sonra dişlerinizi fırçalamayın.
10. Gevşemeye, stresten uzak durmaya çalışınız, ayaklarınızı uzatıp başınızı hafifçe yükselterek gün boyunca dinlenmeye çalışın.
11. Bulantı hissettiğiniz zaman gazoz, maden suyu türü veya karbonatlı su türünden azar azar için.
12. Temiz hava iyi gelebilir. Kısa yürüyüşler yapınız veya pencere açık iken uyumaya çalışınız. Yemek pişirirken camı açık tutunuz ve kokuyu dışarı atmak için fan kullanın.
13. Ekşi, turşu veya limona benzer şeyleri tüketin.
saol canım .. allah hepimize o günleri nasip etsin inş.
fazla geçmişe gidemedim ama son sayfadan okuduğum kadarıyla
bengi arkadaşda benim durumunda onunda bir yaşında bir çoçuğu var..
allah bize daha çok güç kuvvet versin çünkü buna gerçekten çok ihtiyacımız olacak.
oy oy seni çok iyi anlıyorum ben de 2009 mayıs annesiyim ...orada süper dostluklarımız var ... kısmette ocak annesi olmak da varmış çok zor ama üstesinden geliriz inşallah. istememiştim önce sonra kıyamadım o da melek:) hayırlısı olsun
kızlar bişey soracağım size
geçen hafta doktora gittiğimde
doktor ultrasondan bakarken iyi kalbide atıyor dedi
ama dinlemedik nasıl oldu anlamadım
sizler kalp atışını dinlediniz mi?
benımde keseye çok yakın bı yerde öyle bırseyler göruyor ama emın olamıyor doktorum. anlayamadı ne oldugunu. kistte olabilir, önceki kurtajından parça kalmıs da olabilir diyor. senın bebegın kalp atımlarının hızlı yada yavas oldugunu söyledı mı canım?arkadaşlar merhaba.. az önce doktordan geldik.. bebeğim 6+4 haftalıkmış kalp atışlarını falan gördük her şey yolunda ama sol tarafımda 3cmye 4cm boyunda bir kistim varmış... doktor 3 hafta sonra tekrar çağırdı kiste tekrar bakmak için.. off biraz endişelendim acaba kist zarar verir mi bebeğe bir fikriniz var mı
aa gülşah mı resimleri görmüştüm canım bi daha bakarım şimdievet canım benimde nisan topiğinde muhabbet harikaydı..
burda da böyle olur inş.
bu arada mayıs annelerinden bugidi54 benim okuldan arkadaşım .
onun evindeki buluşmadaki , yada facedeki resimlerinde oğlumun resimleri var..
mrb kızlar bugün dr a gittim dahiliyeye gitmemi söyledi.dahiliyeci ultrasona falan yolladı nodül yokmuş sadece tiroid fazla çalışıyomuş bi hap verdi.hapı aldım prospektüsünde gebeler ilk aylarında kullanmamalıdır diyordu.kafam karıştı.farklı bi hastanenin kadın doğum druna gittim o da ilacı rahatlıkla kullanabileceğimi söyledi.rahatladım.bebişlerim 28.4mm ile 28.5mm olmuşlarolumunekankayizsmile
çok sevındım canım. gözün aydın :))) hepimiz bundan sonra mutlu haberlerle geliriz inşallah..mrb kızlar bugün dr a gittim dahiliyeye gitmemi söyledi.dahiliyeci ultrasona falan yolladı nodül yokmuş sadece tiroid fazla çalışıyomuş bi hap verdi.hapı aldım prospektüsünde gebeler ilk aylarında kullanmamalıdır diyordu.kafam karıştı.farklı bi hastanenin kadın doğum druna gittim o da ilacı rahatlıkla kullanabileceğimi söyledi.rahatladım.bebişlerim 28.4mm ile 28.5mm olmuşlarolumunekankayizsmile
kızlar hepinize merhaba..
bende allah kızmet ederse.. ocak annesi olacağım .
geçen hafta kontrole gittiğimde boş kese demişti, bir hafta bekliyelim dedi.
dün kontrole gittim ve bebiş göründü. kalp atışları bile vardı..
kızlar daha önce gördünüz mü bilmiyorum ama nette gezerken farkettim bi bakın bakalım belki bilmediğiniz birşey vardır:
Bulantı ve kusmalar için alınabilecek önlemler şunlardır ;
1. Bir kerede aşırı yemek yemeyin
2. Az az ancak sık sık yemeyi deneyin
3. Çorba ve diğer sıvı gıdaları öğünlerde değil, katı yiyeceklerden bir saat kadar sonra öğünler arasında yiyin, böylece midenin gerilmesi engellenerek kusmalar engellenecektir.
4. Sindirilmesi güç olduğundan bulantı meydana getiren yağlı ve kızartılmış besinlerden sakınınız. Hatta böyle besinlerin pişirilmesi sırasındaki kokudan da uzak kalmaya gayret edin.
5. Yemeklerden sonra bir müddet dik oturunuz. Bu mide bulantısını azaltacaktır.
6. Gece alınan hafif yemekler mesela yoğurt, süt, meyve suyu, ekmek veya küçük bir sandviç sabah bulantısını azaltır. Yine bu küçük öğünden sonra bile 10-20 dakika kadar dik oturmak gerekir.
7. Sabah uyanır uyanmaz, kalkmadan önce, baş ucunuzda duran kuru ekmek, kraker veya diğer tahıl ürünlerinden yapılmış yiyecekler bulantıyı azaltabilir.
8. Yatak odanızı karartınız veya loş bir odada uyuyunuz. Yataktan yavaşça kalkınız ve ani hareketlerden kaçının.
9. Yemekten hemen sonra dişlerinizi fırçalamayın.
10. Gevşemeye, stresten uzak durmaya çalışınız, ayaklarınızı uzatıp başınızı hafifçe yükselterek gün boyunca dinlenmeye çalışın.
11. Bulantı hissettiğiniz zaman gazoz, maden suyu türü veya karbonatlı su türünden azar azar için.
12. Temiz hava iyi gelebilir. Kısa yürüyüşler yapınız veya pencere açık iken uyumaya çalışınız. Yemek pişirirken camı açık tutunuz ve kokuyu dışarı atmak için fan kullanın.
13. Ekşi, turşu veya limona benzer şeyleri tüketin.
mrb kızlar bugün dr a gittim dahiliyeye gitmemi söyledi.dahiliyeci ultrasona falan yolladı nodül yokmuş sadece tiroid fazla çalışıyomuş bi hap verdi.hapı aldım prospektüsünde gebeler ilk aylarında kullanmamalıdır diyordu.kafam karıştı.farklı bi hastanenin kadın doğum druna gittim o da ilacı rahatlıkla kullanabileceğimi söyledi.rahatladım.bebişlerim 28.4mm ile 28.5mm olmuşlarolumunekankayizsmile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?