2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

babalar günü için bi sürpriz arıyordum eşime. geçen sene bulup kendisine verdiğim bi yazıyı gördüm. paylaşmak istedim

"Merhaba Babacım;
Uzun süren yolculuğumdan sonra, işte geldim, aranızdayım. Beni ne kadar özlediğini dahası ne kadar merak ettiğini biliyorum. Ben de seni ve annemi çok merak ediyordum. ıçerdeyken yaptığımız sohbetler sayesinde sesini duyunca hemen tanıdım seni.

Beni görünce şaşırabilirsin çünkü hayalinde kurduğun bebeğe benzemeyebilirim. Doğum annem için olduğu kadar benim için de yorucu bir süreçti. Bu nedenle tenimin rengi biraz koyu, kafam Bart Simpson; un kafası gibi hunileşmiş, 9 ay boyunca amniyo sıvısının içinde keyif çatmaktan cildim buruşmuş ve gözlerim şaşıysa ve senin yüzüne bakarken hedefi tutturamıyorsam sakın şaşırma: Her şey yolunda, zaten kısa bir süre sonra bana alışacaksın ve ilk izlenimin sırasında duyduğun şaşkınlık ve heyecan yerini derin ve tarif edilemez bir sevgiye bırakacak.

Beni kucağına almaktan çekinme. Evet, haklısın; çok miniğim ama sandığından daha güçlüyüm, gerekli özeni gösterip kucağa alma konusundaki prosedürlere uyarsan, her ikimizde bu olağanüstü dakikaların keyfini çıkarabiliriz. Benim varlığıma alışmak, ıhtiyaçlarımı anlayıp onları gidermeye çalışmak sana zor gelebilir. Dur, hemen iç çekme; olaya bir de benim tarafımdan bak lütfen: Sıcacık ve güvenli ortamımdan henüz ayrıldım. Benim için her şey yabancı, nefes almak, sesler, kokular, ışık; Sanırım benim işim seninkinden daha zor.

Bu süreçte seni biraz zorlayabilirim. Bol bol ağlamak benim yegâne görevim, buna da alışsan iyi olur. Acıktığımda, altımı kirlettiğimde, üşüdüğümde, uykum geldiğinde, yabancı bir ses duyduğumda, karnım ağrıdığında hep ama hep ağlayacağım. Hatta sadece canım istediği için, ya da senin kokunu özlediğim zamanlarda da bu işlemi başarılı bir şekilde yerine getirmem gerek Bir süre sonra beni bir kitap gibi okumaya başlayacaksın ve gak dediğimde süt, guk dediğimde temiz bez, uaa dediğimde gaz masajı, kucakta sallama, arabaya bindirip dolaştırma, klasik müzik seansları, birlikte dans etme ve aklına bile gelmeyecek şeyleri daha ben ağlamaya başlamamışken yapıyor hale geleceksin.

Sana bir tüyo vereyim, bu dönemde en çok sen ve annemle yüz yüze, cilt cilde olmaya ihtiyacım var. Zaten benim dayanılmaz kokuma karşı koyamayıp bunu bol bol yapacaksınız ama ben yine de söylemek istedim. Hani olur ya, belki bir an TV; deki maça dalarsın ya da işten eve çok geç dönersin, belki de bir önceki gece size yaşattığım beklenmedik gece nöbeti sonrası uykusuzluğun gözlerinde yarattığı ağırlığa dayanamayıp beni ihmal edebilirsin. Bütün bunlar beni bağlamaz, bana istediğimi vermezsen ağlarım, çok ağlarım hem de.

Aslında bu noktada seninle bir uzlaşma yapabiliriz. Beni sıcacık kucağına, kalbinin yanına alıp, minik ve ritmik dokunuşlarla sırtıma masaj yaparsan, ben de bu sırada senin maç izlemene, ayaklarını uzatıp dinlenmene, hatta tek gözün açık halde bir süre şekerleme yapmana izin verebilirim. Herhangi bir aksilik çıkmadığı sürece (karnımın acıkması, bezimi kirletmem, bulunduğum pozisyondan sıkılmam, kolik illetinin olası ziyareti, üşümem, sıcaklamam vb. gibi) ağlamayıp çok uslu olacağımdan emin olabilirsin. Tatlı ve sıcacık kokum eşliğinde sana sunduğum bu anlaşmanın keyfini çıkarmanı şiddetle tavsiye ederim, aksi halde olacaklardan ben sorumlu değilim.

Ha, bu arada, senin sesinden şarkılar dinlemek de çok hoşuma gider haberin olsun. Belki bilmiyorsun ama annemin karnındayken, sen benimle konuşmaya başladığında kafamı hemen sesin geldiği yöne çevirip seni dikkatle dinliyor ve “ışte benim babam” diyordum. Alışık olduğum ve bana huzur veren bu sesten çıkacak tınılardan mahrum kalmak istemem doğrusu.

Sen benim için annemden daha farklısın, her şeyi anneme bırakma. Bebekler belli bir süre sadece annelerinin bakımına ve ilgisine muhtaçtır tantanalarını da unut lütfen. Kim söylemişse hiç de doğru değil. Annemle aramda daha farklı bir bağ olduğu kesin, bak ona bir şey diyemem, ama sen de benim diğer parçamsın, canımsın, babamsın.

Bakımım için gerekli şeyleri yapabildiğince yapman, aramızdaki bağı daha da güçlü kılacaktır. Hem sen bunları yaparken annem de biraz dinlenmiş olur. Böylece ben mutlu olurum, annem mutlu olur ve sen mutlu olursun
Sonuç olarak babacım, iyi ki geldim ve iyi ki sen benim babamsın, dünya seninle güzel.
Tekrar merhaba"
.

kızlar hepinize merhaba..
bende allah kızmet ederse.. ocak annesi olacağım .
geçen hafta kontrole gittiğimde boş kese demişti, bir hafta bekliyelim dedi.
dün kontrole gittim ve bebiş göründü. kalp atışları bile vardı..

bu arada benim 27 nisan 2009 tarihli baran isminde bir oğlum var.
şimdi ikinciye hamile kaldım..

ben normalde 2009 nisan anneler tobiğinin müdavimiyim.
artık burayıda takip edeceğim. fırsat buldukça..

benim gibi ikinci çoçuğuna hamile olan varmı aranızda...

gözün aydın canım hayırla alırsın inş bebişini kucağına

kızlar daha önce gördünüz mü bilmiyorum ama nette gezerken farkettim bi bakın bakalım belki bilmediğiniz birşey vardır:
Bulantı ve kusmalar için alınabilecek önlemler şunlardır ;
1. Bir kerede aşırı yemek yemeyin
2. Az az ancak sık sık yemeyi deneyin
3. Çorba ve diğer sıvı gıdaları öğünlerde değil, katı yiyeceklerden bir saat kadar sonra öğünler arasında yiyin, böylece midenin gerilmesi engellenerek kusmalar engellenecektir.
4. Sindirilmesi güç olduğundan bulantı meydana getiren yağlı ve kızartılmış besinlerden sakınınız. Hatta böyle besinlerin pişirilmesi sırasındaki kokudan da uzak kalmaya gayret edin.
5. Yemeklerden sonra bir müddet dik oturunuz. Bu mide bulantısını azaltacaktır.
6. Gece alınan hafif yemekler mesela yoğurt, süt, meyve suyu, ekmek veya küçük bir sandviç sabah bulantısını azaltır. Yine bu küçük öğünden sonra bile 10-20 dakika kadar dik oturmak gerekir.
7. Sabah uyanır uyanmaz, kalkmadan önce, baş ucunuzda duran kuru ekmek, kraker veya diğer tahıl ürünlerinden yapılmış yiyecekler bulantıyı azaltabilir.
8. Yatak odanızı karartınız veya loş bir odada uyuyunuz. Yataktan yavaşça kalkınız ve ani hareketlerden kaçının.
9. Yemekten hemen sonra dişlerinizi fırçalamayın.
10. Gevşemeye, stresten uzak durmaya çalışınız, ayaklarınızı uzatıp başınızı hafifçe yükselterek gün boyunca dinlenmeye çalışın.
11. Bulantı hissettiğiniz zaman gazoz, maden suyu türü veya karbonatlı su türünden azar azar için.
12. Temiz hava iyi gelebilir. Kısa yürüyüşler yapınız veya pencere açık iken uyumaya çalışınız. Yemek pişirirken camı açık tutunuz ve kokuyu dışarı atmak için fan kullanın.
13. Ekşi, turşu veya limona benzer şeyleri tüketin.

gözün aydın canım hayırla alırsın inş bebişini kucağına
saol canım .. allah hepimize o günleri nasip etsin inş.

fazla geçmişe gidemedim ama son sayfadan okuduğum kadarıyla
bengi arkadaşda benim durumunda onunda bir yaşında bir çoçuğu var..
allah bize daha çok güç kuvvet versin çünkü buna gerçekten çok ihtiyacımız olacak.

bilgiler için saol ..
ama miden bulanacaksa bulansın. sakın tutmaya çalışmayın.
çıkardıktan sonra açayip rahatlıyorsunuz.
benim geçen sefer çok bulantım olmadı. sonradan akşamları birkez çıkartırdım.
rahatlardım vala..

eczanelerde bileklikler var. arkadaşlar hep kullanmıştı. ne kadar faydası oluyor tartışılır bir konu.
ben kullanmadım . bana sizi bilgilendirmek istedim.
nede olsa yeni hamiş olanlara göre biraz tecrubeli sayılırım .

oy oy seni çok iyi anlıyorum ben de 2009 mayıs annesiyim ...orada süper dostluklarımız var ... kısmette ocak annesi olmak da varmış çok zor ama üstesinden geliriz inşallah. istememiştim önce sonra kıyamadım o da melek:) hayırlısı olsun

slm kızlar bugün giremedim çünkü başım çok ağrıyo
göz kapaklarım kapanıyo inanın
yarın görüşmek üzere...

evet canım benimde nisan topiğinde muhabbet harikaydı..
burda da böyle olur inş.

bu arada mayıs annelerinden bugidi54 benim okuldan arkadaşım .
onun evindeki buluşmadaki , yada facedeki resimlerinde oğlumun resimleri var..

mrb kızlar bugün dr a gittim dahiliyeye gitmemi söyledi.dahiliyeci ultrasona falan yolladı nodül yokmuş sadece tiroid fazla çalışıyomuş bi hap verdi.hapı aldım prospektüsünde gebeler ilk aylarında kullanmamalıdır diyordu.kafam karıştı.farklı bi hastanenin kadın doğum druna gittim o da ilacı rahatlıkla kullanabileceğimi söyledi.rahatladım.bebişlerim 28.4mm ile 28.5mm olmuşlarolumunekankayizsmile

kızlar bişey soracağım size
geçen hafta doktora gittiğimde
doktor ultrasondan bakarken iyi kalbide atıyor dedi
ama dinlemedik nasıl oldu anlamadım

sizler kalp atışını dinlediniz mi?

biz altinci haftamizda gittigimizde de sadece gösterdi atisini ama duyamadik. neden duyamioruz dedigimde de simdi alttan bakiorum duyurmak icin daha da yakinina gitmek zprundayim ve buna gerek yok dedi. bidahaki sefere üstten bakinca duyarsin demisti. bu doktordan doktora degisio canim.

benımde keseye çok yakın bı yerde öyle bırseyler göruyor ama emın olamıyor doktorum. anlayamadı ne oldugunu. kistte olabilir, önceki kurtajından parça kalmıs da olabilir diyor. senın bebegın kalp atımlarının hızlı yada yavas oldugunu söyledı mı canım?

tugcekbr canım ben ıyıyım. eşim artık bana iş yaptırmıyor. bardağını bıle yerınden almazdı çok sasırıyorum ona :) sadece bebege endıselenıyorum arada. kahverengı akıntım devam edıyor. senın durumun nasıl? bırde bebegın kalp atıslarıyla ılgılı bıse söyledımı doktorun? bana geçen gıttgımde bıraz yavas dedı. ama ne demek ıstedıgını anlayamadım. bugun geldı aklıma. kötü birşey mı acaba?

aa gülşah mı resimleri görmüştüm canım bi daha bakarım şimdi

oh maşallah bebişlerine drlara güven canım inşallah sağlıkla alırsın meleklerini kucağına

çok sevındım canım. gözün aydın :))) hepimiz bundan sonra mutlu haberlerle geliriz inşallah..

hosgeldin cnım aramıza. hayırlı olsun bebeşin :))

saol tatlım bilgiler için :)

Son düzenleme:

maşallah bebişlerine :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…