2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba kızlar.kızım doğdu giremez oldum ben de:)aslında sık sık giriyorum ama tel den biraz zor oluyo,geçmişe bi bakıyim derken minmos uyanıyo:)
ZAP-ZUP cum seni korkutmak istemem ama benim de rahimde açılma oldu ama çatıda milim açılma olmadı,suyumu da patlattı doktor ama yine açılmadı o yüzden acil ameliyata aldılar beni.gerçi benim günüm de geçmişti biliyosun.açıkçası hamilelik boyunca normal istememe rağmen son gün doğumhanede öyle bi korktum ki sezaryene can attım resmen:)ama madem korkuyosun inşallah açılman olur da normal doğurursun.
Bu arada özge doğum yaptı mi?

Hayırlısı olsun diyorum artik kızım icin de benim içinde sezeryan daha iyi olacak galiba.
Özge de doğumunu yaptı.
Gülay da galiba doğuma gitti
acaba sabeg doğumunu yapmışmiydi bi ikimiz kaldık herhalde .
Sezeryandan sonra süt hemen gelmiyor diyorlar doğru mu

canım benim 2 gün az geldi sadece maşallah şimdi de hortum gibi akıyo.

ZaPzup canım seni ve Gulayi cok merak ettim dogum yapmamissiniz heralde ama Gülay in suyu gelmiş galiba...Allah hepinize hayırlı doğumlar nasip etsin ...Biz Bugun 4 günlük olduk cok sukur bi şikayetimiz yok hastaneden hemsire ablamizev ziyaretine geldi muayene etti boyu a kilosuna baktı gayet pembe sarılık belirtisi de yok gibi dedi. Tek şikayetimiz sürekli memede durmak istiyo e benim de göğüs uçlarım su topladı çatladı dikişlerin sizliyo sürekli emzirmem de bu yüzden zor oluyo ama yine de onun sağlıklı olması benim acılarımı hafifletiyor :)

Canım eger bebeğin yerlesmediyse normal dogum için cok da zorlama derim ben . Bak ben dogum sancilariyla gittim suni sancıda verdiler son ana kadar bekledik ama Kizim bi türlü aşağıya inmedi bi ara kalp atışları da duzensizlesince ben ağrıya dayanamadım doktorum da riske atmak istemedi acilen sezeryan oldum. Su durumda her iki doğumun da zorluklarını yasadım sancıları çektim Simdi de dikişlerin sancısını çekiyorum.Bu arada daha ameliyathanedeyken sutum geldi benim. Kızımı göğsüme dayadi hemşire sıkımda aktı :) Hiç düşünme bunları saglikla dogurucaksin inşallah...

Çok moral oldu yazdıklarınız bana.Pazartesi artik epiduralle sezeryan olucam bende.Bi de bir daha normal doğum yapılmıyormus sezeryandan sonra diyorlar ya o beni telaşlandirmisti. Insaallah senin dikişlerinde çabucak iyileşir canım allah yavrunuda seni de korusun maaşallah bebisine

Bskozberk canım sen mi demiştin epidural olupta ölümden döndüm aksilikler oldu diye ne olmuştu acaba müsaitken yazabilir misin ?Bende epiduralle sezeryan olucam ınşallah pazartesi nelere dikkat edeyim

Bskozberk canım sen mi demiştin epidural olupta ölümden döndüm aksilikler oldu diye ne olmuştu acaba müsaitken yazabilir misin ?Bende epiduralle sezeryan olucam ınşallah pazartesi nelere dikkat edeyim

cnm benim epidural çok sorunlu oldu dozunu mu ne fazla vermişler herhalde üst tarafım da uyuştu nefes bile alamadım ama bilincim açıktı...epidurali yapacak olan anestezi uzmanı çok kkkkkkkkkkkkkk önemli cnm benimkini yapan çok iyiydi ama sonraki dozu bu işten anlamayan bir ebe vurdu.sen aklına kötü şeyler gertirme

Cok sağol canım .Normal doğum diye beklerken doktor sezeryan deyince bayağ korkmuştum ama buradaki çoğu kişi hep sezeryan olunca bende cesaretlendim

cnm benim fikrim normal şansın varsa bekle benceama tabi sen ve bebeğin durumuna göre siz iyi olun nasıl doğum olduğu önemli diil

cok haklısın canım.Bugün bile alacaktı sezeryana ama normal istiyorsan bekleyim pazartesi tekrar kontrole gelirsin gelişme yoksa yatısini yaparız dedi .Çatım bu saatten sonra genişler mi bilmiyorum ama ınşallah hakkımızda hayırlısı olsun.

selam kızlar ;

nasılsınız ben 23 ocakta doğum yaptım 12 saat sancı çektikten sonra sezeyana girdim çok olaylı bir doğum hikayem oldu yakına sizinle paylaşacağım

bebişimde bende şuanda çok iyiyiz annemde kalıyoruz iyiki annelerimiz var binlerce şükür Allaha yoksa ne yaparmışım

kızlar lütfen bana özelden mesaj attın anne sütünü arttırmak için neler yapılmalı bebişime sanırım süt yetmiyor arasıra biberon arasıra anne sütü veriyorum ikisinide alıyor fakat sanırım süt kanallarım kapalı açmak için lanshon un manuel pompasını aldım 1 saatte 50 ml sağdım sizce nasıl pes etmeyeceğim sağmaya devam edeceğim şuan bebişim uyuyor bir kaç saate kalkar karnı anne sütüyle ve mamayla doydu çok üzüldüm ağladım bu gün gelen giden hep morelimi bozuyor yarında doktorumuza gideceğiz bakalım durumumuz nasıl yarın yazarım

normal doğurmayı beceremedimsüt bile vermeyi beceremiyorum çok beceriksiz bir anne oldum

RABBİM SANA VE YAVRUNA SAĞLIK SIHHAT VERSİN CNM....
öncelikle moralini iyi tut...gözyaşları dökme..sütünü etkiler gelmez... bunu tevrübeli analarımız diyo...millat senin moralini bozmasın kimseye kulak asma..benim arkadaş normal doürudu sütü gelmedi...az gelmişti daha doğrusu..çocuğu doymuyo die mama verdi..sonra bebiş yorulmadan mamaya alışınca hin cap cup emiyo ya.. annesinin memesini almadı..çok üzülmüştü..ona yardım eden annesi yoktu o aralar... dedesi vefaat etmişti.. sonra mamayı kesti..bebiş 2-3 gün eme eme maşallah sütü geldi..sende pes etme cnm..açken memeni ver..ama mamaya fazla özenmemeye çalış...kanalların açılır inş..rabbim bebişini aç bırakmaz... unutma her bebek doğduğunda 1 anne doğarmış...

ümraniyede....doğum yapan arkadaşlarım... ne olur doktor ismi ve hastane ismi özelen atabilirmisiniz..son anda doktor değiştirme olayım çıktıda...

Ya yazmadan geçemedim canım sen neden kendine böyle yükleniyorsun.O kadar uğraşmışsın normal yollarla doğum yapmak için daha ne olsun.
Herkes aynı sıkıntıları yaşıyor..İlk kez karşılaştığın bi durum emzirme.Bi can sana emanet,tabi ki bi takım sıkıntıların olucak.Herkes sana bakarken emzirmek emzirmeyi becermek ne kadar zor oluyor ilk dönemde..Annen bile olsa söyledikleri diken gibi batıyor insana

hekese merhbalar..doğum yapanlar olmuş galiba allah analı babalı büyütsün gözünüz aydın..kimler kaldı şimi zapzupp sen kaldın galiba canım???

bizde iyiyiz teyzeler uykusuz günler geçiriyoruz bazende soluksuz uyuyoruz 40'ı geçene kadar normalmiş düzene girer diyorlar. bol bol ben inek kızımsa içsin dursun bazen güzel yiyiyor bazen az yiyiyor. bugün 17 günlük oldu kızım. dokordaydık işitme testini yaptırdık pazarteside kalça testini yaptırcz inş. önce devlet hastanesine gittik pazartesi kendi dru ölçtüğünde kilosu 3290 dı sınırda daha doğduğu kiloya ulaşamamış cumaya kadar anne sütü tam gaz devam cuma yine kilosuna bakıcam dedi. neyse bugün işitme testi için devlet hast gittiğimizde ordaki doktor ölçtü 3400 olmuş doğduğu kiloya ulaşmış dedi 110 gr almış pazartesiden beri sevindik çıktık neyse sonra sonuçlarla kendi doktoruna gittik işitme testimiz güzel kalça testini pazartesi devlet hast randevusunu verdi orda yaptırcaz dedim bozuldu hatun. sonra kilosuna baktı 40 gr almış çok az dedi...şok oldum ama sabah diğer dr 3400 demişti benim tartım doğru dedi. bu arada ben gün içinde sütümü sağıyorum bazen şiş oluyor ateşliydim zatn bir haftaya yakın zamandır.. antibiyotikte kullanıyorum sağdıklarımıda dolaba koyuyordum annm geceleri veriyor bende dinleniyordum bugün doktora ağzımdan kaçırdım ayy demez olaydım çok kızdı neden sağıyormuşum ya başından beri çocuğun zayıf kilo alımı bir hızlı bir yavaş ilk on beş gün normal ama yinede bol emzir dedi ee ilk gittik kilo vermişti 20 gr, sonra gittik 2 günde 200 gr almış süper dedi sonra gittik 5 günde 90 gr almış sınırda dedi. bu gittiğimizdede 40 gr almış 3 günde az dedi.....!!!!her gittiğimizdede kilo az az alıyor diyor..bende sağdıklarımıda veriyorum en azından çocuğumun ne içtiğini biliyorum doymama ihtimaline karşı.eee tüm gün emiyor zaten göğsümden.. mama bile bir gece verdim çok ağlamıştı diye. neyse bizim böle bir uygulamamız yok sen annesin gece uyumıcaksın emzirceksin çocuk acıktkça dedi. iide dedim ben çocuğumu açmı bırakıyorum geceleri. gündüzleride uyandıkça ve acıktıkça emziriyorum zaten hep göğsümde çocuk. üstelik geceleride sağdığım yetmiyorsa zaten kalkıyorum emziriyorum tabikide dedim. asla sağmıyorsun bundn sonra dedi iki gün boyunca emziriyorsun pazartesi geliceksin yine bakıcm kilosuna yine az aldıysa mama vercem dedi. ben mama istemiyorum dedim ama doktorumuz pek dik kafalı. bana öle bir konuşuyorki çocuk benimyüzümden alamıyor kilo gibi. şimdi benim kızım zayıfmı yaa birde nasıl olyorda iki doktorda farklı sölüyor kilosunu anlamadım gitti. ayrıca ben mama versede vermicem eskiden ararot varmış annem ondan aldı geçen gün.. ben çok ateşliydim yatak döşek yatıyordum göğsüm şişmiş yine kendi doktorum fazlasını sağ gece için hem sen dinlen hemde göğsün ateş içinde bebek istemeyebilir demişti sağmıştım ama doymamış kızım annmde o kurtarıcı ararottan 20 mg falan yaptı sağdığım diğer bir süte karıştırıp verdi kızım ancak doydu ve mışıll mışıl uyudu hem besleyici hemde ondan karıştırdığımızda mışıll mışıll uyuyor karın ağrısı bile duruyor. işte böle kızlar uzun zamandır vakit bulupta giripte bukadar yazmamıştım:)))))))

öncelikle herkesin bebişleri hayırlı uğurlu olsun doğum yapmamışlarada allah tamamna erdirsin. bütün sorunlar bitti bu mu kaldı demeyin ama 3 ocakta doğum yaptım hala kilo veremedim iyide süt veriyorum ama gitmrdi hiç kilo falan ben çok mu acele ediyorum acaba

belgüncüm normaldir ilk 20 gün fln doğum kilosuna ulaşmaya çalışıyolar zaten çok takma kafana Rüyanın doktoru 16 günlükken tarttığında daha doğum kilosuna anca ulaşmıştı şişlikleri indiğinden kilo veriyomuş sonrada geri aldırmak bize düşüyo. bir aylıkken de gittiğimde 530 gr daha almıştı 14 günde doktor iyi buldu mama vermeye gerek görmedi geçen çarşamba 4500 gr.dı yani. bide tartılarım doğru deselerde her tartıda farklı oluyo ben iki farklı hastanede doktora götürdüm kilolar farklı çıktı. aynı gün hem doktora hem sağlık ocağına götürdüm aynı günde bile farklı çıktı. sağlık ocağı dedi zaten tattılar arasında oynamalar olur endişelenme diye.
biz artık düzene girdik gündüz çoğunlukla uyanık arada 1-2 saat kadar uyuyo, dalıp çıkıyo. gece 11-12 gibi emzirip altını temzileyip yatırıyorum 3-4 arası uyanıyo tekrar emziriyorum altını alıyorum bidaha 7-7buçuk arası kalkıyo yine aynı şeyler ve 11 e kadar uyuyoruz sonrada 3 e kadar dalıp çıkmalarını saymassak derin uyumuyo oyalanıyoruz 2 saat uyuyup tekrar uyanıyo bidaha da geceye kadar yine oyalama çabasındayım. aman buna şükrediyorum gece uyusun, belli bi rutini olsun da gündüz oyalarım. sende sabret elbet düzene giricektir.

bizim yarın kırkımız çıkıyoooo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…