2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

anladım canım ya nebilim 40 gr ile 110 gr arasında baya fark var baya farklıymış tartıları demekki. bende düzene gireceğini umuyorum yani geçen hafta zayıfladığında iki günde 200 gr alması süperdi ama hep aynı gitmeyebiliyor demekki bu sefer 3 günde 40 gr az dedi ona göre doğduğu kiloya ulaşamamış ama diğer doktora göre ulaşmış kafam karıştı hem bizde görüyoruz çocuğun yüzü gözü toparlandı maşallah kilo aldığını farkdiyoruz. neyse düzene girecektir sen çok güzel rutine oturtmuşsun inş bizde yapabiliriz. şimdi bizimki gündüz çok uyuyor gece daha geç yatıyor ama bu seferde bir uyusun gece sabah 11e kadar yatabiliyor:)) şimdi benim asıl taktığım ben sağmimmi yani fazlam oluyor işte sağıyorum ziyan olmasın diyede gece onu içiriyorum kötümü ediyorum anlamadımki sağmak kötümü iimi.?? ben her gece en son 12den sonra veriyorum göğsümden taş patlasın 1de veriyorum karın ağrısı falan yoksa zaten uyuyakalıyor en fazla bir saat sonra..sonra gece en geç 4de sağdığımı veriyoruz sonra sabah ben iyiysem 7-7.30 arası emziriyorum sonra uyuyor zaten ama ben ii değilsem annem yine sağdıklarımdan veriyor. ama eğer gazıı yada karın ağrısı falan varsa o gecemiz düzensiz..

maşallah kırkınız cıkıyor...

benım oglana dun 6 da fıtıl verdım...
gece 3 de kaka yatı..2 gun hıç yapmamıstı
doktor hergun fıtıl ver rahatlasın dedı...
3 den sonrada uyuyup uyandı..aynen dedıgın gıbı..dalıyor...emzık agzında..besıgı sallıyorum...
tam 10 dakka sonra yastıga basımı koyar koymaz uyanıyor..
bırdaha emzık verıp sallıyorum park yatagının ayakları besık gıbı sallanıyor...dalıyor..10 dakka sonra yatıp yorganı uzerıme alıyorum tam azcık dalıyorum 5 dakka..tatlı tatlı...cıyaaaaaaaaaaakkkkkkkkk
yanı 3 den sonra hıç uyumuyorum...edız bey saat 8 olunca dalıyor uykuya...
ama ben emırı kres ıçın hazırlamaya kalkıyorummm....
yanı boyle..gunduz yatıyorum..uyuyamıyorum...

gunde 4-5 saat uyuyorum taş çatlasın..ama hiç sıkayetcı degılım sımdılık..
bakalım pilim ne zaman bıter...

dilekçim rutine oturtmama, gece uyumasına rağmen çok yoruluyorum sen bide emirle uğraşıyosun Allah yardımcın olsun canım güç kuvvet versin. gündüz bende uyuyamıyorum ki zaten kızım da artık gündüz hep uyanık gece uyur olduğundan pek gerek de kalmıyo
inşallah kaka sorununu çabuk çözersiniz Rüya günde 3-4 kez yapıyo kakasını o konuda sıkıntısı, sancısı olmuyo bitek ben gazlı bişey yediğimde hemen farkediliyo şimdiye kadar 2kere oldu öyle kıvranarak çok ağlaması çok kötü bişey yaa çaresizlik ağlamasına alıştım ama acısı olduğunu, kıvrandığını görmek çok canını yakıyo insanın ne yesem şaşırdım önceki gün bi kaşık kapuska koydum biras da suyundan yedim kaynanam şeker attım gaz yapmaz yiyebilirsin demişti bikaç saat sonra çok kıvrandı yavrum pişman oldum kendimi suçlu hissettim

canım sağmak konusunda hiçbi fikrim yok ben hiç denemedim çok merak ediyorum ama daha fırsatım olmadı sütüm yetiyo artıyo sağsam nekadar çıkar bende merak ediyorum. benim kaynanam da geceleri mama verelim sen yat uyu dinlen diyodu çok çok ısrarlı bi şekilde. bende kesinlikle mama vermek istemiyodum doktora sordum bu durumu ben dinlenemiyorum geceleri napabiliriz diye. doktor da kesinlikle mama vermememi, geceleri de emzirmemi söyledi ilk zaman bebeklerin anne sütüne ve göğsüne ihtiyacı var mama karnını doyurur ama göğsündeki huzuru vermez dedi çay önerdi humananın iyi geceler çayını daha rahat uyumasını sağlıyomuş bebeğin ozamandan beri veriyorum. bide geceleri günde bi kereye mahsus bebeğin 4 saat uyumasına izin verebileceğimi, o süreçte de benim dinlenebileceğimi söyledi gündüz de bebek uyudukça uyu dinlen demişti. sağma konusunu hiç sormadım ama en kısa zamanda bi pompa almak istiyorum gece fln sorunumuz yok da eşimle arada biyerlere gidebilmek istiyorum artık annem burdayken akşamları bıkakıp çıkıyoduk, gündüz bende bikaç kere bırakıp çıktım dolaştım ama en fazla 2 saat tabi, sonrasında emzirmek için dönmem gerekiyo mecburen. bu süreyi uzatmak için sağıp bırakabilmek istiyorum

bu arada kızımla sağlık ocağına gittik geldik enteresandır evde ağlayan çocuk arabaya binince çok hoşuna gidiyo susup mayışıyo artık motorun sesinden mii yoksa sallantıdan mı bilmiyorum ilk kez ikimiz yalnız gittik biyere korkmuştum arabada ağlarsa, kusarsa fln kullanırken naparım diye maşallah hemen sustu sağlık ocağında da ebelere gülücükler attı, şebeklikler yaptı herkes gibi ebeler de gününden büyük davrandığını, erken geliştiğini söylediler, şaşırdılar. 4.900 gr 57 cm olmuş dediler ne kadar doğrudur onların tartılarında bilemem ama 9 gün önce doktorun tartısında 4500 dü ve ağırlaştığını, boyunun uzadığını farkediyorum

o kadar çok kıyafet almışım ki kimilerini hiç giydirmeden küçülmeye başladı çoğunu da 1-2 kez giydirebildim annemler hep söylemişti ama dinlemedim olsun içimde kalmadı gerçi her beğendiğimi giydirmiş oldum dün küçülenleri ayırdım da çekmece doldu onların yerine de büyüklerini astım dolabına

gulşennnnnnnnnnnnnnn
nasılsınn
zapzup ve gulay yok mu....

iyim canım çok şükür bide şu süt ve kaka sorununu halletseydik çok daha iyi olacam

bu süt işini çok kafama takıyorum akşamdan 1 kez mama veriyorum yoksa doymuyo kuzum napim ağlıyo açlıktan içim gidiyo..öyle işte sende baya yoğumsun okudum gece uyumamışsın yine inş. 40 ından sonra girer düzene ediz bebek..

elifcim maşallah kızın çok akıllı annesine hiç sıkıntı vermiyo
gelişimide çok güzelmiş ohh ne güzel böyle devam etsin inşallah hep
bizimde haftaya dr kontrolümüz var bakalım ne kadar olmuş kuzum çok merak ediyorum bende

kızlar merhaba ben 3 ocakta spinal sezeryanla doğum yaptım. yusuf mirzam 3820 grm doğdu 53cm boyunda.
doğum grafiğini nerden değiştiriyoruz bebek grafiği yapmak istiyorum yardım eder misiniz?

Allah kolaylık versin canlarim ya ınşallah bebekleriniz çabucak düzene girer .
Özgecim allah sana da sabır versin yardımcın olsun .Sen sancı çekip mücadele verdin normal doğum icin ya ben hic sancım birşeyim yok direk sezeryana giricem.Olmayınca olmuyor ışte.Yeterki bebeklerimiz sağlıklı olsun .Sütün az gelmesi falan da hep normal şeyler burada kaç kişinin başına geldi. Bugünlerde geçecek ınşallah.
Kızlar galiba gülay dün doğum yaptı.Çünkü suyu gelmeye başlamıştı.
Ben de pazartesi sezeryan olucam artık çünkü bebek kemiklerimden geçemiyor.
Ben sezeryandan cok korkuyordum.Bayağ bir strese girdim o yüzden midemi falan bozmuşum dün geceden beri stresten karın ağrısından öldüm bugün iyiyim cok şükür ama pazartesi günü hic gelmeyecek gibi . Cok korkuyorum yaa
En sona ben kalınca korkum arttı yani .

Son düzenleme:

zapzup canım hiç korkma bende çok korkmuştum ama hiçte korkulcak bişey değilmiş rahat ol.10 tane daha doğururum diyorum ben
süt konusunada gelince sütüm olmıcakmı falan diyede düşünme onlarda etkiler.sezeryan doğumlarda genelde ilk iki gün olurmuş süt sorunu ama devamlı emzirmeye çalışınca geliyo hiç merak etme,moralinide yüksek tut.

Cok sağol canım boyle bi ben kaldım doğuramayan ya nasil korkuyorum nasil .Evde ne yapacağımı bilemiyorum kendimi ise vermeye çalışıyorum kek bilmem ne yapıp duruyorum stresten .Kan aldırırken bile fena oluyordum nasil doğum yapıcam bilmiyorum

canım benim hiç korkma allahın izniyle inşallah sende kavuş yavruna
inanki meleğini kucağına alınca bütün çektiğin acılar kaybolup gidecek hele o misss kokusunu içine çekince sende yeniden doğmuş gibi olucaksın anlatılmaz yaşanır darısı başına cnm hayırlı haberlerini alırız inşllah

Citoscum cok sağol ınşallah bende hayırlısıyla kavuşurum yavruma cok cesaretlendirdiniz beni

zap-zup merhaba ben şubat annelerindenim ama doğum şubat başı gözüktüğü için belki ocakta doğururum diye buaraya da bakıyorum sık sık belki hatırlarsın.Sona kalmak gerçekten kötü bizim topikte bile doğumlar başladıda ben bile kendimi tuhaf hissetmeye başladım seni çok iyi anlıyorum.Ama hiç korkma hatta arada gel bizim topiğede takıl.Hem bellimi olur bakarsın pazartesiye kadar kendiliğinden gelmeye kalkar minişin.

bebişlerine kavuşan tüm annelerin gözü aydın olsun bekleyenlerinde en kısa zamanda kucaklarına almalarını diliyorum. ben doğum yapalı 24 gün oldu. bebeğim 2 kilo doğdu.37+5 haftalıkken.36 haftadan sonra anne karnında gelişimi zayıflamıştı.bebğim o kadar çok uyuyordu ki ilk zamanlar zorla kaldırıyorduk.şimdi biraz daha iyi..tüm annelere sabır diliyorum ANNELİK zor ve güzel bir duygu.

zaten belki şubata sarkarim diye devamlı takip ediyorum şubat annelerini de :-D allah hayırlı doğumlar nasip etsin biz kalanlara

canım emin ol benim gibi canı tatlı korkak birini görmemişsindir hayatında ve düşünki ben bile 10 tane daha doğurabilirim diyorum okadar basit sezeryan hiç korkma nasıl olduğunu anlamadan veriolar bebişi kucağına sonrasını zaten anlamıyorsun :)

Ayy cok rahatladım kızlar allah razı olsun.Sütüm olsun diye bugün milupa still tee den içmeye başladım.Bugün de dışarı falan çıkıp sakin olmaya çalışıcam ınşallah .Birşey değil stresten sütüm gelmez diye korkuyorum .Çantama silikon göğüs başlığıda koydum.Pompa almadım hastanede lazım olur mu ki

canım merhaba sanırım sezeryan olcakmıssın pazartesi günü ben aslında şubat anneleri topigindeyim ama ocakta dogum yapcam diye burayıda takip ediyordum arasıra bende pazartesi günü sezeryan olcam inşallah normal yapcaktım ama olmadı dr sezeryan dedi ocak annesi olucam yani sağsalim kurtul inşallah sende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…