2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

biz 0-3 aylıkları çoktan kaldırdık 6 aylıklarıda tulum olanları dar geliyor alt üst olanları giydiriyorum daha bir sürü giydiremeden kaldırdığım kıyafetleri var nasip olursa ikinci bebişe almayız artıkprimanın 4-9 bezini kullanıyorum bir paket altmışlık 3-6 kaldı elimde bizim komşunun gelini doğum yaptı yeni ona vermeyi düşünüyorum boşa gitmesinkızlar sizin bebişlerin kafasında konak oluştumu banyodan sonra sık dişli tarakla tarıyorum ama iyice çıkmadı nasıl temizlenirki bi bilginiz varmı:26:

arkadaşlar yeşil kaka neden oluyo bu sabah yeşil kaka yapmış öglen normaldi sarı kaka yapmıştı akşam yine yeşil yapmış nette baktım ama farklı farklı şeyler söyleniyo anlamadım birşey
bebeğin üşütmüş olabilir yada sen üşüttün sütünden geçmiştir cnm ayaklarına sıcak su torbası koy iyi gelir

cnm çok teşekkürler ben de denicem huggies..biz de nurse harveys kullanıyoruz ama fayda etmiyor mu bilmiyorum ki
arkadaşlar yeşil kaka neden oluyo bu sabah yeşil kaka yapmış öglen normaldi sarı kaka yapmıştı akşam yine yeşil yapmış nette baktım ama farklı farklı şeyler söyleniyo anlamadım birşey
üşütmüşsün herhalde cnm sütünle bebeğe geçer..
baharcım konak için zeytinyağına karbonat koyup yada bebe yağı sürüp bir gün beklicek ertesi gün fırçayla tarıcaksın ama öle hemen geçmez...benim kız dada olmaya başladı ama zararlı bişi diil ya her bebekte oluyo zaten o yüzden ben pek bişi sürmüyorum

banyo yaptırmadan birgün önce süreyim o zaman sağol canım tavsiyen için
zararlı değil ama gördükçe elim oraya gidiyor sürekli sivilce görüncede dayanamam oynarım sinir oluyom işte

sütüm az olduğu için mama takviyesi yapıyorum şimdiye kadar milupa aptamil 1 kullandım severek içiyodu. dün aynı markanın conformil olanından aldım gaz sorunumuz olduğu için doktor deneybilirsin iyi gelir dedi. ama bebeğim bu mamayı içmiyor. içerken ağlıyor. emziriyorum doymuyor ağzı devamlı açık kucağıma alıyorum yanaklarımı emmeye çalışıyor. mamayı veriyorum suratını büzüp bikaç yudum alıp ağlamaya başlıyor. bu mamayı sevmemiş olabilir mi?? eski mamasından mı alsam yeniden??

canım 42 günlükken 5 kilo ve 57 cmdi şimdi 56 günlük olduk 5,5 geçmiştir muhtemelen. ewet Rüyanın da bacakları tombik sıkıyodu o nedenle bez bide boydan da kısa gelmeye başlamıştı ondan büyük aldım.çok çok yaptığı zaman bikaç kere taşırdı ama genelde bacaklarından taştı ve sulu kısmı sadece. ben memnunum primadan şuan değiştirmeyi düşünmüyorum hiç pişik sorunumuz da olmadı. gazını emzirdikten sonra muhakkak omuzuma dayıyorum başını dik şekilde tutarak sırtına ses gelecek şekilde biraz sert vuruyorum gaklayana kadar bazen 2-3 kere gaz çıkarıyo nadiren ne kadar uğraşsam da çıkarmadığı da oluyo ozaman da bacaklarımın üzerine ters yatırıyorum göğüs kafesini avucumla tutuyorum yine sırtına vuruyorum arada da poposuna öyle çok seviyo genelde biraz kusuyo öyle rahatıyo.
dediğin gibi bacaklarını içeri çekerek ağladığında da bağırsaklarında gaz var demekki zaten elimi koyunca gurultuları duyabiliyorum elimi ılık zeytinyağıyla yağlayıp biraz da karnına damlatıyorum göğsünden aşağı doğru sırayla iki elimle de hafif bastırarak aşağı çekme hareketi yapıyorum toplam 6kere sonra 10sn bacaklarını karnına doğru kaldırıp tutuyorum sonra 6 kere karnının üzerinde önce tam yuvarlak çizerek sonra diğer elimle de yarım yuvarlak çizerek sırayla ovalıyorum yine 10 sn bacaklarını kaldırıp tutuyorum son olarak da kasıklarından başlayıp iki elimi yanyana koyup yukarı doğru bi elim düz D harfi diğeri de ters D harfi çizicek şekilde 6 kere ovalayıp yine bacaklarını kaldırıyorum gazını çıkarana kadar böyle msj yapıyorum yağla. bu hareketler gazın aşağı doğru inerek çıkmasını bebeğin rahatlamasını sağlıyomuş tvde izlemiştim doktora sordum onayladı

banyo yaptırmadan birgün önce süreyim o zaman sağol canım tavsiyen için
zararlı değil ama gördükçe elim oraya gidiyor sürekli sivilce görüncede dayanamam oynarım sinir oluyom işte
cnm kesinlikle oynama...çok zarar verirmiş..şu karbonatlı zeytinyağını dene...ben niveanın bebe yağını sürdüm o da işe yaradı ama fırçalamadım ben..

çok teşekkür ederim elifcim inş.gaz sorunumuzu çözeriz denicem anlattıklarını

Son düzenleme:
kızlar biz yarın 1 aylık olucazzz.ilk aşımız vurulacak...ama bana perşembe yani ayın 17 sinde gelin dedi ebe...1 günden bişi olmaz dimi aşı içinn yoksa tam 1 ay doluncamı vuruluyor?

kızlar biz yarın 1 aylık olucazzz.ilk aşımız vurulacak...ama bana perşembe yani ayın 17 sinde gelin dedi ebe...1 günden bişi olmaz dimi aşı içinn yoksa tam 1 ay doluncamı vuruluyor?
yok canım bişi olmaz merak etme bizimde geçende 2 gün geçe çağırmıştı hemşiremiz onlar çağırıyor zaten

slm kızlarr konak hakkında bişey söylemek istiyorum bebeklerde konak iyi durulanmadığı için olurr bıngıldak kısmını elinizle hafif ovun durularken hiç bişey olmaz biz öyle yapıyoruzz konak sorunumuz olmadı

slm kızlar
bugün 40. günümüzdü
kırkımız çıktı yani
kızım iyi ama yüzündeki sivilceler geçmedi
dr yenidoğan aknesi demişti
onlarda gitse çok mutlu olcam

gayette temiz yıkamaya özen gösteriyorum ama yinede oldu :26:

rica ederim bitanem

gayette temiz yıkamaya özen gösteriyorum ama yinede oldu :26:

rica ederim bitanem

baharcım konağın temizlikle hiçbir alakası yok...ben de çok iyi yıkıyorum ama benim kız da da az miktarda var.internette de araştırdım temizlikle konağın hiçbir alakasının olmadığı yazılı

Son düzenleme:
ocak anneleri , kafama takilan bi sorun var .. simdi bebislerimiz ilk ayda en az 800 almasi gerekiyor ya . Bu kilo dogum agirliginin uzerinden mi yoksa ilk hatfa verdigi kilodan mi hesAplanacak. benim bebis 4200 dogdu ama 400 gr verdi ..hangi kiolyu baz alicam simdi ben . hangi kilonun uzerine en az 800 gr sayicam ..

doktor bana ilk ayda 800 gr alması gerek diye bişiy hiç demedi kızım 3900 doğdu, sonra 3700 e düştü 1 aylıkken de 4400 olmuştu doktor normal dedi mamaya gerek görmedi bence düştüğü kilodan hesaplamak lazım eğer öyle bişey varsa çünkü doğum kilosu şişliklerden kaynaklı olarak fazla oluyo. 42 günlükken de gittiğimizde 5 kg olmuştu bebeklerin en az 600 gr alması lazım ayda demişti benim kız 12 günde almış o 600 gr ı o nedenle yine sadece sütle devam ediyoruz

hahahahaah..
gulsen sana genk gelmıs cısler hep....

ruya yada bak..kım dokunursa ona bakmak mı ıstıyor.. cok cadı senın kız..akıl küpü maşallah...

ay ne güzel ya benimki ne suyu seviyo ne de çıplaklığı kıyameti koparıyo zorla yıkıyoruz.

her bebek farklı canım anlasılan..

canım sevındım..
ınşallah bırdaha olmaz..sen konusursan oda dıkkatlı olur tabı..ıyı yapmıssın..

ay cok guldurdun benı canımmmmm...
benımde 5 ocakta dogdu oglum...1 haftadır yok kanamam ..ama karnım ve belım adet olacak gıbı agrıyor...

canım daha ınce gıydırkı terlşmesın..ter degıstırmktense daha bır kat az gıydır...
basakcım...benımde belden cışler çıkıyordu...bend belını bıraz sıkı bantlıyorum bezlerken artık cıkmıyor...benın belı esnek çok sıkı taksamda belını bebgı skmıyuor bezıı

arada bızdede oluyor...
doktor kakda kan , yapışkanlık ve uzama yoksa problem yok dedı...
canım benım oglanda 3,620 dogdu..
1 aylık oldgunda cıplak agırlıgı 4,400 du..
ama 3,620 dogum agırlıgıydı..hastanede daha sonra tartılmadı..ne kadar verdı ödem bılmıyorum..ama doktor durumu ıyı gıdıyor dedı...
bende ayda 600 gram alması normal bılıyordumm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…