2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar devit kullanan var mi ? 15 günlükken başladık kullanaya fazlası bingıldagin erken kapanmasına sebep oluyormuş diye okudum tedirgin oldum

Kızlar devit kullanan var mi ? 15 günlükken başladık kullanaya fazlası bingıldagin erken kapanmasına sebep oluyormuş diye okudum tedirgin oldum
bende kullandım 15 gün kadar sonra biyerde okudum dediğin gibi bıngıldağı erkenden kapatıyormuş beyin gelişimine zararlı diye bıraktım hemen

Ben kaç gün kullansam acaba kızım normal bir şekilde emiyor.Gerekli vitamini alamaz mi benden ki
canım bebişlerimiz kışa denk geldiği için güneşten mahrumlar şuan d vitamini kemikleri güçlendirmek amaçlı veriliyor ve güneş ışığıyla bol bol alıcaklar yaz gelince şunun şurda yaza ne kaldı ben vermiyorum isteyen istediği gibi verir bilemem sonuçta uzman değiliz yanlış yönledirmiyem seni

Cok sağol canım. Şimdilik bir iki hafta bende verip bıngıldağını da kontrol edip bırakırim . Biraz güneşten mahrum kalıyoruz biz.

Bi de kundak olayına ne diyorsunuz ?Babanem bacaklarını düz tutup sarmazsan bacakları yamuk olur deyip duruyor .Kızım da tam kundak karşıtı ay kaşık kadar cocuk ne kadar sinirleniyor aynı babası gibi asabi zaten basıyor çığlığı .Babanem hala sarmaya çalışıyor çocuğu

bizim dr. kesinlikle kundak yapmamızı söyledi çünkü benim kızm poposundan geldiği için kalça çıkıklığı riski var altına bezini bile iki tane koyuyorum.

Benim kizimda da da kalça çıkıgi riski var , catım dar olup günü de geçtiği icin.Hic sarmıyım bari .Ya bize kalça çıkıgi kontrolü icin taa martin 11'ine gün verdiler .Mecburen o güne kadar ıstanbulda kalıcaz ne güzel daha önce gidecektim evime

Kızlar yazdıklarını okuyorumda hemen herkes gaz ilacından bahsetmiş damla kullanıyorsunuz sanırım benim bebiş 10 günlük gaz problemi bizde çekiyoruz sizce bende kullanmaya başlamalımıyım?Doktor kontrolümüzde doktora gaz şikayetimiz var demedim ama ondanmı bana bişey önermedi acba kafam karıştı şimdi?Yada bitkisel olarak doğal kullandığınız şeyler var mı?

canım bizim pek gaz sorunumuz olmuyo.ama zinco isimli damla verdi dr.muz nolur nolmaz die şimdiye kadar hiç kullanmadım ama kullananlar işe yaradığını sölüyo hep.

selam kızlarr kızım salıncagında mısıl mısıl uyuyor bende bu fırsat bi bakayım size dedim:)
genel sorun gaz ve kaynanalar sanırım... gaz için ben nurse harveys aldım henüz 1 kere verdim işe yaradı gibi gördüm..

zap zup kundak olayını benim annemde yapmak istedi doktora sordugumda burcununda dediği gibi kalça cıkıklıgını tetikliyebiliyor sakın yapmayın dedi...
vitamin olarak doktor multi tabs verdi günde 10 damla ondan veriyorum.. buda devit gibi bişeymidir acaba?

benim kayınvalideye gelince:))) ben dogum yaptıgımın ertesi günü bacagından rahatsızlandı (ileri romatizma gibi birşey).. O yüzden toplasan 5 kere anca gelebilmiştir.. oda ilk iki hafta.. evden habire börek pasta filan yapıp yolladı ikramlık.. eh benimde işime geldi tabi:) su aralar o gelmeden ben götürüyorum kızı eşimle arada sırada.. ayagı alışmadı:) ama gittiğimizdede sürekli uyarılar.. cocuk emzigi her agzından attıgında emzik kaynatıyo, kucagıma alınca benim üstüme havlu seriyo cocugun agzı yuzu üstüme degmesin diye.. titizlikte sınır tanımıyor onun dısında allahtan beklediğim gibi olmadı sorun yaşamadık..

slm kızlar,nasılsınız,kaynanalardan yana dert yanmışsınız,haksızda sayılmazsınız,lohusa olduğumuzu unutuyorlar sanki onlar lohusa olmadı hiç,Allahtan benimki pek karışamıyor ama ben kendi annemden yana biraz şikayetçiyim aslında annemin bana yardımcı olmasından memnunum ama dozunu kaçırıyor,oğlum hep onun kucağında,altını hep annem açıyor,mamasını ben yapıyorum o besliyor gazını çıkarıyor hatta severken bile annem diye seviyor ben sadece getir götür işini yapıyorum,mamayı yap,bezi ver vs bu durumdan rahatsız olmaya başladım kucağıma aldığmda oğlum ağlıyor annemin kucağında susuyor sanki benim çocuğum değil annemin çocuğu üstelik annemin gitmeye de niyeti yok bende çok acemiyim hiç bir şeyi bana yaptırmadığı için nasıl bakacağımı bilmiyorum hatta oğlumu tutmayı bile beceremiyorum bu durum zoruma gidiyor oğlumla aramda duygusal bağ gelişmedi bir türlü sanki annemi annesi biliyor,anneme diyorum ben yapayım bazı şeyleri o da diyor ki çocuğun refüsü var kusuyor sen tutmayı beceremiyorsun birde fazla emziremiyorum sütüm olmadı sağıp veriyorum o kadar mı sütün çıktı sütün yok senin deyip duruyor böyle olunca ben daha kötü oluyorum...

cnm Allah yardımcın olsun,senin işin daha da zor.. ama annen sonuçta hissettiklerini acıkca sölesen annen belki anlayışla karşılar..anne ben de senin gibi olmak istiyorum,sen burdayken yapim da hatalarımı düzelt falan desen olmaz mı ki??

Neva bizde de benzer durum vardı.Babanem hemen alıverir .Gece ağlıyor pat diye giriveriyor odamıza.Altınımi değiştiriyorsunuz neden ağlıyor diye. Bebek bu ağlayacak tabi.Eşim tam kucağına alıyor gazını çıkaracak pat diye alıyor kucağından gazını çıkarayim ben onun falan diye.Eşimde 5 dk dan fazla bırakmıyordu çocuğu.Artik eşimin gideceği son iki gün babane bırakta sevsin biraz zaten gidecek dedim yani. Daha öncede kucağa alışacak falan dedik hic dinlemedi.Eşimle bayağ uğraştık ama artik pes etti karışmıyor bana .Boyle yap şöyle yap kundakla yoksa bacakları çarpık olur falan bayağ bunaltmisti.Kırmadan uyarmaya çalıştık gene de alınmıştır belki ama ne yapalım artik.Simdi kucaga alıştırdığı icin acısını ben çekiyorum ışte

Son düzenleme:
Cnm senin babannen kaç yaşında ya?Böyle anlatıyosun ya bana çok sevimli geliyor ve nedense aklıma heidi geliyor Ben babannemi çok severdim keşke yaşasaydı da görseydi oğlumu.Boşver sen takma kaç gömlek üstün onlar bizden,tecrübeliler.Kızcağın hareketlerde yapsa sabret bu hassasiyet geçecek ve bebeğin sağlıklı olduğu sürece hiçbişeyin önemi yok bence

67 yaşında ama şimdiye kadar onun elinde büyüdüm desem yeridir . Annemden cok o destek oluyor bana ama huysuzlugu da cok.Eşimle evlendikten sonra eşimin memleketine yerleştiğimiz icin ( onun tabiriyle beni kandırıp alıp anasının köyüne götürdüğü icin ) eşimin herşeyine alttan alttan laf sokup durur.Eşimde alttan almaya çalışıyor şimdilik öyle geçinip gidiyoruz

Çok tatlı ya:)Ellerinden öp benim için babanneni tanımadan ısındım ona:)

kızlarrrrrrrrrr multitabs kullananlar??????niye herkes farklı ölçü veriyor kafam karman çorman olduuu....içinde 1 ml diyor ama kullananlar 10 damla veren var 14 damla veren var yarım ölçek veren varrr...hangisi doğru ya da neye göre belirleniyor....geçen sağlık ocağına gittiğimde ebe 1 ml çok fazla 4 te 1 ver dedii...ama niye içinde o zaman 1 ml diyooo kafam allak bullak oldu valla...çocuğuma yanlış bişey vermekten korkar oldummm kullanan arkadaşlarrr bilgilendirin beni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…