- 17 Mart 2010
- 5.566
- 1.592
- 448
- 38
- Konu Sahibi teknekazintisii
-
- #26.981
bu arada acil yardım kızlar evde bir kırklama mevzusudur kavgasıdır gidiyor siz bebeklerinizi kırkladınızmı nasıl kırkladınız herkes bişi sölüyor bizimkiler başka bişi diyo eşim ve ailesi başka diyor delircem valla..internetten araştırdım benim ve annemlerin bildiği yazıyor internettede eşimin sölediği ile alakası yok bende bir size sorim dedim 40 tas su dökülecek diyor eşim çüş dedim çocuk zatüriyemi olsun bizim bildiğimizde suyuna kırk buğday konulabilir kırk taş konulabilir yada bir tasa kırk kaşık su konur ihlas suresi okuyarak dökülür falan..ama 40 tas çok değilmi yaaaa?????birde eşim anneanneler babaanneler anne ve babalar kırklamaz diyor ama annesine kırklatmak istiyor galiba bende bizde ailede yada çevrede sevilen sayılan bir büyük kırklar dedim
canım biz suya kırk adet taş attık küçük çakıl taşlarından birde benim altın alyansımı attık dualarla gusül abdesti aldırdık oğluma kalan suylada kendim abdest aldım bizde böyle adet:26:bu arada acil yardım kızlar evde bir kırklama mevzusudur kavgasıdır gidiyor siz bebeklerinizi kırkladınızmı nasıl kırkladınız herkes bişi sölüyor bizimkiler başka bişi diyo eşim ve ailesi başka diyor delircem valla..internetten araştırdım benim ve annemlerin bildiği yazıyor internettede eşimin sölediği ile alakası yok bende bir size sorim dedim 40 tas su dökülecek diyor eşim çüş dedim çocuk zatüriyemi olsun bizim bildiğimizde suyuna kırk buğday konulabilir kırk taş konulabilir yada bir tasa kırk kaşık su konur ihlas suresi okuyarak dökülür falan..ama 40 tas çok değilmi yaaaa?????birde eşim anneanneler babaanneler anne ve babalar kırklamaz diyor ama annesine kırklatmak istiyor galiba bende bizde ailede yada çevrede sevilen sayılan bir büyük kırklar dedim
kızlar öncelikle allah hepinizin minik meleklerini bağışlasın,korusun.konuyu başından beri takip ediyorum nerdeyse,ne güzel herkes doğurmuş,şimdi bebişlerin sıkıntıları hakkında bilgi alıp veriyor.bu siteden çok şey öğrendim hamileliğim boyunca,çok faydasını gördüm.ben henüz doğuramadım,beklenen doğum tarihim 3 mart ama kız bebişler erken gelir diyip hep heveslendirdi beni etrafımdakiler,bugün tam 38+2 olduk.dün doktor kontrolümüz vardı,herşey normal bekliycez dedi doktorumuz,eğer 2 hafta içinde gelmezse vajinadan bir hap atıp kasılmaları başlatırız dedi(normal doğum istediğimiz için önce bu yolları deniycez)bende sıkıntılarımdan bahsettim ve 1 hafta sonra yapsak olmaz mı dedim,dr olur nasıl istersen dedi.şimdi heycanla perşembe gününü bekliyoruz.yatıp kalkıp dua ediyorum ,her wc ye gidişimde acaba nişan gelmiş midir kan var mıdır diye bakıyorum ama tık yokumarım kızım perşembeye kadar kendi gelir,yoksa biz gidip almak zorunda kalıcaz bu son günler hiç geçmek bilmiyor.kolay doğum için ananas ve medine hurması yememi önerdiler 3-4 gündür yiyiyorum ,aslında çokta korkuyorum doğumdan ama bi şekilde çıkacak bebişler dimi :18: bide son 1 haftadır belimde ve özellikle ayağa kalktığımda kasıklarımda çok ağrı oluyor,acaba bu ağrılar doğum habercisi olabilir mi,nolur tecrübeli anneler bana yardım edinnnnn
Belgün canım okuyunca bile insan sinir olur Allah sabır versin sana kırkınızda çıkıyormuş hayırlı olsun bu günler geride kalacak merak etme
lahusa zamanı insan bir tuhaf oluyor kaynanamdan değilde eşimin süper babaannesi sinir etmişti beni kaynanam ve annem hep bizdeydi zaten Allah razı olsun ikiside işlerimi yapıyordu beraber kırkım çıktıktan sonra bile kaynanam yine kaldı yanımda bir süre hep işlerimi o yaptı
kaynanam gil ailecek bizde kalıyordu babaannede takılmış peşlerine 70 in üstünde yaşı ama 40 gibi mübarek gece bebek ağlıyor çıkıp odama geliyor annemler olduğu halde ne ağlatıyonuz bebeği diye sonra ben bebeğimle konuşuyorum seviyorum oncacık bebek ne anlarda konuşuyon sus...7 sülalesine demiş kızı emziremiyor millet arıyor kız emmiyormuş diyor daha neler neler en sonunda kriz geçirdim bağırdım ittim elimle eşime bağırdım al götür bunu diye kırkım çıkana kadar gelmesin bir daha dedim o günden beri gelmedi çok rahatladım bebek sarılık olmuş bebeği hasta ettiniz der ay Allahım kaynanamdan değil kaynanasından çektim sonra bir ara da kaynanama sinir olmaya başladım ilk torunları tamam ama ben bebeği kucağa alıştırmak istemiyorum dedikçe alıp kucağına dolaştırıyordu bebek yatağında uyumadı bir süre hep kucaktaydı sayesinde sütümü sağıyordum alıp o veriyordu bana alışsın istiyordum bide kızım diye seviyordu çok sinirleniyordum eşime söyledim bana neden söylüyorsun diye kızdı bana istemiyorsan söyle gelmesin o zaman dedi ben öyle demedim dedim tabi gelecek sevecek ama kötü alıştırıyor dedim aradı annesini bir sinirle gelme diyecem dedi gelinin seni istemiyor dedim hayır dedim yapma aradı ama şansıma telefonu kapalıydı sonra konuştuk söylemedi öyle bir şey kaynanamla aramı açacaktı eşim neredeyse sonra o yokken ben kızımı yatağına alıştırdım tekrar arada bir geliyor artık o zamanda kucağına almasına bir şey demiyorum ama söyledimde ağlamadan yatağından alma alıştırdım öyle diye herkes evlerine gittikten sonra çok güzel oldu her şey eşimle beraber bakıyoruz bebişe gündüzleri annem iniyor aşağı bazende biz yukarı çıkıyoruz bebeğim uslu çok şükür yormuyor beni
sizde iyi olursunuz yani merak etme canım başbaşa kalında hayırlısıyla geçer bunlar çok ağladım bende çookk
canım ağrılar doğum haberciside olabilir yalancı sancılarda bunu bilemeyiz ama şuna emin ol doğum sancısı çok daha değişik bi sancı o çektiğimiz kramplar yada adet sancıları gibi değil daha farklı geliyo..inş senin sancılar doğum sancısıdır bende senin gibiydim çok bekledim erken olur diye gerçi benimki erkekdi ama hep erken olacak gibi bi his vardı içimde ancak öyle olmadı tam 39+5 de normal doğurdum
Allah kolay doğum nasip etsin sana tek nefeste kurtulursun inş.
kızlar yaa günlerdir yeni bebek rüyaları görüyorum nedir anlayamadım
bikaç akşam önce ikinciye hamileyim diye gördüm aklım çıktı
bugecede yengem oğluma kız kıyafetleri almış onları giydirdi
anneme anlattım oda bidaha hamile kalırsın peşine hemen aman dikkat dedi
ay korktum yaa neolacak halimiz bilmem bence psikolojik sizdede oldumu bu tarz şeyler :26:
cevapladığın için çok tşk ederimbende biran önce kavuşmak istiyorum bebeğime artık gece rüyalarımda nişan yada suyumun falan geldiğini görüp hemen wc ye koşuyorum bişey var mı acaba diye kafayı yiyicem yakında,doğum yaptığın gün bi değişiklik falan hissettin mi kendinde yani sancılar başlamadan önce,yada önce nişan mı geldi?ben perşembe günü tam 39. haftamı bitirmiş olucam 39+0 olucaz allah kısmet ederse ,acaba bu vajidan alınan ve kasılmaları başlatan ilacı almakla hata mı etmiş olurum.gerçi bebeğimin gelişimi tamamlanmış olucak yani bebeğim için bi sıkıntı yaratmaz diye düşünüyorum ama ...yinede kafam karışık napsam (inş perşembeyi beklemeden kendi gelir kızım)
ben rüyasını görmedim ama bende korkuyorum o nedenle elimden geldiğince tedbirli olmaya çalışıyorum bencede sanırım psikolojik daha doğum anılarımız çok yeni, bebişler çok yoruyo. bide emzirdiğimizden korunma yöntemlerimizde sınırlı bunların verdiği tedirginlikten bence
slm kızlar
umarım bebişler ve sizler iyisinizdir
ben normal doğum yaptım
yaz geliyor biraz sıkılaşıp kilo vermek istiyorum
yaza bi yakınımın düğünü var
spora başlayanınız var mı
bizde bugünlerde nasıl korunsak diye düşünüyoruz sabah annemde aman dikkat edin diyor bende şakadan aman olursa olur dedim yok diyor olmaz daha buna zor yetişiyoruz ben yaşlandım artık diyor :))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?