2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

ben sadece dikiş yerime sürüyorum, sabah duş aldıktan sonra..

Şaşırdım ya Eşine söyle nasıl karışıyor anlamadım .Yazık günah ya yeni doğan bebek mamaya geçse bile az az verilir ne bilim hastanede emzirme odasında kadının 4 aylık çocuğu vardı .hafta bır mama verıyormuş .Engelle nasıl engeleyemıyorsun o senın çocuğun sütün yetikten sonra nıye mama veresınkı

benimde karnım kara bakmak bile istemiyorum benim hamilelikten kilom kalmadı zaten fazlada almamıştım sadece göbek var azcık oda kara çok sinir bozucu

Benim popom aldı kiloları hep çatladı.Doğumdan sonra kalçalarım çatladı oturup aglayasim var ya. Ömrümun baharında her yanım patladı yani ;-(

ya doktora beraber gidiyoruz onun yanında nasıl sorabilirim ki!!!!
bir türlü soramadım...sütüm yetiyor göğüslerimden fışkırıyor.Fakat artık mamanın kıvamına alışa alışa sütüm çocuğa yavan gelecek....düşünsene sana şimdi diyorum ki;Sibel sen artık sadece sütle doy mümkün mü?çocuk artık sütü su niyetine içiyor :)
evet canım benim aram iyidir kayınvalidemle ama bu konuda anlaşamadık.aptamil filan dediğim zaman onlar katkı madeli ve para tuzağı diyor eskiden biz hep bunla çocukları büyüttük hanginizde ne var diyor :))Aslında çocuğa o kadar iyi bakıyor ki hakkını yiyemem Allah razı olsun o olmasa bitmiştim ama şu mama olayı yokmu delirtti beni.....

Ay canım inan bunların hepsini o bana söylüyor ama bir yandan da mamayı dayıyor :)aynen çocuk bir mıkırdansa yada uyumasa aç gördünmü diyor :) ben emziriyorum çocuk ağlıyor uyumuyor çocukla uğraşırken 1 saat geçiyor dur mama verelim birde diyor ,çocuk doğal olarak yiyor bak gördün mü açmış diyor bende anne 1 saat önce emzirdim tabiki bu saate acıkıyor doğal olarak diyorum ama yinede anlatamıyorum

kızlar bebişlerinizi ne kadar sürede ne kadr süre emziriyorsunuz?? benimki eskiden maksimum 2 saatte 20 dk falan emiyodu..ama artık 5 en fazla 10 dk emiyo.. ortalama 1-1.5 saatte..hatta bzaen 2 saati bile buluyo..sizce cok mu az??

kızlar bebişlerinizi ne kadar sürede ne kadr süre emziriyorsunuz?? benimki eskiden maksimum 2 saatte 20 dk falan emiyodu..ama artık 5 en fazla 10 dk emiyo.. ortalama 1-1.5 saatte..hatta bzaen 2 saati bile buluyo..sizce cok mu az??

cnm aynen benimde anlattığın gibi emiyor...eskiden 2 saatte 15-20 dkydı...artık 1,5-2 saatte bir 5-10 dk emiyor....niye biliyormusun bebek büyüdükçe daha çok sütü çekebildiği için süre kısalıyr ccnm

slm kızlar geçmişi okuyamadım umarım herkes iyidir

ben normal doğum yaptım kanamam 10 gün sürdü
kırkımız yeni çıktı
ben dün adet olmaya başladım
normal mi acaba dr mı gitsem

Canım benim kız da artık daha kısa süre emiyo doktora da sordum netten de baktım emmesi daha güçlendiği için, memede de yeterli süt varsa karnını daha kısa sürede doyurabiliyo artık, endişeye gerek yok.

canım bence iyilikle anlatınca anlamıyosa sen bu çocuğun annesisin ve senin sözün geçer ben vermek istemiyorum artık verme de geç. ne kadar iyi de baksa anne olan sensin güzellikle anlamadıysa sert değil ama kararlı bi dille anlat bence. ilk zaman kaynanam da bendeyken mama konusunda çok ısrarcıydı kızımın fazlasıyla kilosunu almasına, göğüslerimden süt fışkırmasına rağmen. ne dediysem anlatamadım. dediğin gibi çocuk biraz mıkırdansa ya karnı aç yada sütün gaz yapıyo diyodu ikisinin de çözümü mama vermekti onun için. ama hiç dinlemedim kesin bi dille doktor ver demediği sürece anne sütüyle beslenecek bu çocuk mama fln vermiycem diye direttim. beraberen de kontrolde doktora sordum mama vermemiz gerekiyo mu ne yapsak doğru diye doktor kesinlikle vermeyin sütün çok yarıyo dedi bide su da vermeye çalışıyodu onu da sordum onu da verme dedi doktor. yani onun yanında sordum kendi kulaklarıyla duydu bidaha da ne dese doktor şöyle dedi ya dedim geçtim hee bide hıçkırık tutunca çocuğun ağzına parmağıyla limon suyu sürüyodu kaç kere dedim öyle geçmiyo işte denedin bi kere geçmiyo yapma dedim ayrıca elini yıkamadan etmeden ağzına sokuyodu bide biliyo benimde eşiminde kızacağını annemin yanında da kardeşimin yanında da yapmış bide diyomuş sakın annesine babasına söylemeyin çok kızıyolar e biliyosun da niye yapıyosun hem mikrop bulaştırıcak hemde midesini bulandırıyo öğürtüyo bebeği hemde geçmiyo hıçkırık çocuğun ağzının tadı bozuluyo geçen gün de kızım hıçkırırken açtı dolabı yine baktım limonu aldı sert bi ifadeyle uyardım artık çünkü laftan anlamıyo ve kızdığımı da çok iyi bile bile yapıyosa dile getirmekten başka çare yok

walla acaip rahatladım kızlar saolun ya..ben de korktum kilo verek,hasta olucak diye..

ya işin garibi benim eşimde aşkım bırak annem nasıl biliyorsa öyle yapsın karışmayalım diyor.biraz daha bu durum devam etsin eşimi yolacam az kaldı
canım anlamıyorlarrrr,eşimde anlamıyor oda anlamıyor.şimdiki adetler ticariymiş,eskiden nasıl büyüyormuş çocuklar,eskiden bu mamalarmı varmışşşşş.
ya mama yiye yiye çocuk sütümü su niyetine içecek....
canım doktor büyüdükçe daha az emer diyordu.hem doymasa emer dert etme...

canım öncelikle benim bebeğimde çok hıçkırıyor.hıçkırması kötü değil aksine bebeğin sağlıklı olduğunu ve yediğinin yaradığını miğdesinin genişlediğini gösteriyor.ynai bunu hiç dert etme aksine sevin...
diğer konulara gelince kayınvalidem çok bilgili bir kadın ve sağlık konusunu çok iyi bilir.buna dayanrakta yaptığı şeyleri hep doğru olarak kabul ediyor.doktorlar bunları yapmayın dioyr anne bizde yapmayalım dediğimde doktora nerden güveniyorsun.her doktora güvenilirmi kızım diyor :))) yani herşeye bir cevap var..ben artık çocuğumu alıp kaçıcam :)

ben oğlumu 2.5-3 saatte bir emziriyorum.emme süresine gelince 15 dk bir göğsümü emiyor sonra gazını çıkarıyorum ardından diğer göğsümü veriyorum 10 dk falanda onu emiyor.

sağol elifcim evet sende zamanında yaşamıştı bu sıkıntıları ama allahtan erken yaşadında atlattınız daha kötü şeler olmadan..allah sabır versin hepimize ne diyim gerçekten çok zormuş..bir anda herkes eteklerinde biriken taşları döküverdi ne çok taş biriktirmişler:)

ayy denizcim sende baya zor günler atlatmışsın ya ben herşeyi anlıyorumda bu eşleri anlamıyorum benim eşimede ben şikayet edemiyordum hemen diyorduki ii sölerim gelininiz sizi istemiyor artık gidin diye.ya diyordum saçmalama böle sölemek zorunda değilsin böle yaparak daha çok alevlendirirsin hemen kızıyordu bişi deyince ama kendi deyince benim annem için benim kızma hakkım yok!!...neyseki herkes gitti başbaşayız artık bakalım zaman gösterecek

sağol canım evet kocamda bunalımlardaydı hala öle zaten inş düzeleceğiz. bizdede annem dünyaları aldı yaptı kendileri hiç bişi yapmadı ama yine annemin yaptıkları gözükmedi...

bende görüyorum bazen geçen akşam bebeğim denizde boğuluyordu mesela bende dalıp onu kurtarma savaşı verdim ve kurtardım en sonunda:))anadolu sağlıktan bana sürekli msj geliyor normalmiş bu dönemlerde böle rüyalar..

sağol başakcım..ben sana bişi diyimmi kaynana bilmemne derdi gelirrr geçerr en kötü yüzlerini göremezsin ama insanın en çok gücüne giden kocasının prob yaratması anlayışsız yaklaşması oluyor..üzülme canım bebeğinde etkileniyor nasıl hamileykende böleydiyse şimdide öle bizimle öle bağları varki bebeklerimizin bende çok ağladım çok üzüldüm bebeğim hep huzursuz oldu yavrum..artık onun için çok takmamaya çalışcam ama zamanla olcak galiba..ahh ahh nasılda anlıyorum seni eşinle konuş annene yollamıyor bizi özleyeceksin düşünüyorum ama sende biraz anlayışlı ol lütfen de..allah sabırlar versin hepimize canım

ahhh ahhhh benzer olmuş yaşadıklarımız bizim mevzularda geçmişteki para sorunlarından koptu birikimler olmuş eşimin içinde demekki..bende annem bakacağı için çalışacaktım ama artık ne annem var ne kaynanam oturup kendim bakacağım kızıma..bende öle hal aldımki inanamıyorum bazen kendime dediğin gibi gözüm kocamı bazen hiç görmüyor bazende kıyamıyorum çünkü seviyorum ama her bana laf sölemesinde yine başa dönüp yine kinlenmeye başlıyorum sanki sonrada kendimekızıyorum şeytana uyma belgün diyorum..boşanmak gerçekten çözüm değil bende düşündüm en büyük kıyamet evdde koptuğunda annem ve babamla çıkacaktım bu kapıdan ama o sinirli ağlayan krizli halimle bile çıkıp gitmedim sabır dedim şu anda sabrediyorum..dün gecede oturup konuştuk herşeyi yine uzlaşamadık bazı şelerde ama yapacak bişi yok..beklemedeyim bundan sonrası için ve bebeğim için..beni çoks eviyor eşim aşık hatta..onun tek problemi etrafımızda kismeyi istemiyor tek ben olim yetermiş ona benim ailemi istemiyor kendi ailesi içnide sana zarar veriyorlarsa onlarda daha gelmciek diyor..vs..allah sanada yardım etsin sabırlar versin canım..işimiz zor..

içimden geçenleri yazmışsın al bendende okadar..!!!

ah canım hepimiz aynı dertten yakınıyoruz..ama bak sakın eşinle aranı bozma...kaynana bilmemne geçer giderler..ama kocanla aranı bozma kavga etme onun bir suçu yoksa..

teşekkür ederim canım..40 işini hallettik 40 kaşık suyla:)))

bizde nar suyu verdik bir işe yaramadı:)))

ahh dilekçimm ahhhh...sen tecrübelisin neler yaşamışsın şimdide ben yaşıyorum nedir bu kcoaların çok bilmişliği ben anlamadım gitti..bizde piskolojik tedavi görcez dün gece konuştuk ihtiyacı olduğunu itiraf etti..benimde ihtiyacım var artık bu lohusalıktan sonra..en azından bebeğim için..umarım işe yarar bir aile terapisti..

teşekkür ederim canım..bu arada kaynanalarla olduğu kadar eşlerlede problemler var..ben hep diyorum benim kaynanam kocam..:))

bende hala almadım başakcım ve deli gibi araştırıyorum şu anda hala ne alacağımı bilmiyorum...

canım öncelikle sakin olmaya çalış..annler böleler işte..bizdede kayıvalidem değil annem verdi bebeğime ararot diye bir nişasta ama ben doktorada sordum yani besleyici ve faydalı çocuğa zararı yok..ben sütümü sağıp üzerinede nişastayı hazırlıyorum ikisini karıştırıyorum birazda rezene damlatıroyum ve bunu sadece gece yatmadan önce veriyorum sonra mışılll mışıll deliksiz uyuyoruz..

benimde bir gün öle oldu ne şişmek ne şişmek doktora bebeğimi götürdüğümde kendi drumada gözüktüm şişmiş dedi..bir gün önce canım acayip fıstıklı güllüoğlu baklavası çekmişti yiyememiştim ertesi gün beze olmuştu:)))

bence erken canım...dik olmaları gerek kanguruda...tum agırlık omurgasına binecek...kullanma bence en az 1 ay daha kullanma..

ben boyadım kendım..ama hiç tutmadı..sankı sampuan gıbı aktı gıttı syla..hiç bır degısıklık olmadı..sastım kaldımm...

ne ıyı yapmıssın..kurtuldun sunnet sıkıntısından...sonraları korkuyorlar...

çok kuçuk vermeyın muhallebı faln..bebk çok kılolu gorunur..ama fosss kılo derler ya oyle olur...beslenmezzz....
ve süt 1 yaşından once kesınlıkle yasak...alerjı yapabılır...

ayyy..çıldırcammmmmm...kayınvalden yuzundennn.....
benım kaynanam gıbı...emır 4 aylıktı gecelerı uzun uyusun dıye muhallebı yaptı verdıydı yatmadan..ben ılk 6 ay anne sutu dıyorum..ama dınlemıyordu..
gece emır uyanıp aglayınca emmedı bılıyormusun...allahım sasırdk...muhallebı aradı...akşamdan kalma muhallebıyı koşarak aldım mutfaktan..kasıgı başladı yalmaya..yalarkende uyudu...başldım aglamaya..kaynanama soyldım sabah...sustu...vermedım tabıı bırdaha...

canımm daha bebegın 1 aylık..yapmayın noluurr...hem sütün de var...engel ol...

Son düzenleme:
arkadaşlar bana verilmedi bi krem.. verilmesi gerekiyormu?:26: her sezeryana veriliyor mu?? bide aranızda smear testi yaptıran var mı_?? nasıl,agrılı bişiy mi??
ben evlendikten 2 hafta sonra yaptırmıştım ilk alttan muayenemdi doğal olarak kendimi kastım ama canım yanmadı hiç, biraz zaman geçsin yine yaptıracağım her sene yapılması gerekiyor ama bu aralar kesinlikle yaptırmam iicene korkar oldum doğumdan sonra :18:
bizim düzenli bir emme süremiz yok memede bazen öyle bir dalıyor ki emmiyor fazla yerine koyuyorum 15 dakika sonra ağlıyor biraz daha emiyor bazen de uykuda 1 saat bile kalıyor memede biraz emiyor duruyor falan emzik niyetine kullanıyor beni

ya kızlar bebişlerinin uyku düzeni nasıl gece uyuyorlarmı benimki gündüz fena deilde gece hiç uyumuyo saat başı uyanıyo bazen yarım saatte bir napabilirim nasıl ve ne zaman düzene girecek.

sorma canım yaa yaza napıcam bilmiyorum bide bi huyu var ona da deil oluyorum kızım kaka yapmaya çalışırken oturuyo yanına e e e e diye gırtlağını yırtıyo hani bebek ıkınma taklidi gibi yapıyo öyle yaparsam hemen yaparmış kakasını o kızında hiç zorluk çekmemiş oturumuyoş başına e e e diyomuş hemen yapıyomuş fln kaç kere dedim zaten kaka yapan bebeğin başına oturup saçma sapan sesler çıkarıyosun kendi yapabiliyo rahat bırak inanmam ben öyle saçmalıklara diye yok anlamıyo bide sert de söylüyorum yani yüzü olan alınır biraz bidaha yapmaz ama nerdeee bide öyle yapıp demiyomu bak annesi ben e e dedim kakasını yaptı gördünmü diye bende cevap veriyorum o zaten yapıyodu sen geldin çocuğun başına e e dedin diye yapmadı zaten günde kaç kere yapıyo senle alakası yok ama yok anacım hala anlamıyo daha ne denirki

ya kızlar bebişlerinin uyku düzeni nasıl gece uyuyorlarmı benimki gündüz fena deilde gece hiç uyumuyo saat başı uyanıyo bazen yarım saatte bir napabilirim nasıl ve ne zaman düzene girecek.

benim kızın maşallahı var gece 11-12 arası emip altı değişip uyuyo sabah 4-5 arası uyanıyo emiyo altı değişiyo uyuyo sabah 7buçuk-8 gibi babası giderken uyanıyo aynı işlemler tekrar we 9buçuk-10a kadar uyuyo çok memnunum bu saatlerden yarı kırkından beri böyle. her haftasonu bi gece kaynanamlara bi gece annemlere gidiyoruz korkuyodum düzeni bozulur diye ama bozmuyo şükür oralarda da aynı oluyo

elüffffffffffffff kaynannda amma ınatcymıss....eve limon alma..belkı cebıne koyarda sen arkanı döndüğünde damlatır rüyanın agzına...

sorma bi kere bende kaynanama sadece yarım saaatliğine bıraktım annem ewde yoktu ve iyice doyurup uyutup bıraktım yarım saat sonra geldiğimde mama yapmış yedirmeye çalışıyodu baktım elinde de mendil çocuk tok yemek istemiyo bizimki tıkıyo ağzına nasıl sinirlendiğimi anlatamam kötü kötü bakınca zaten anladı çok ağladı durmadı mecbur kaldım dedi daha yeni yedi çocuk ağlayınca hemen mama tıkmak lazım sanki kayınpederim de vardı fazla bişey diyemedim ama yine lafımı soktum güvenipte bidaha nasıl bırakayım şimdi hem duydum da kızdığım şeyleri benden gizli yaptığını hem de mama olayı tam oldu. eşim diyo hsonu gittiğimizde anneme bırakalım biz çıkalım biraz başbaşa gezelim diye ama nasıl güveneyim ki aklım ewde kalır. kendi anneme rahat bırakabiliyorum çünkü kızacağım şeylere saygı duyuyo ve herşeyi sanki hiç tecrübesi yokmuş gibi bana soruyo altı kirlendiğinde bile değiştireyimmi diye izin alıyo hassas olduğumu bildiği için eski inanışları da uygulamayacağımı çok iyi biliyo, mamaya da akrşı zaten. o nedenle de içim rahat iki kere bıraktım birinde 3 saat gittim süt de sağmamıştım geldiğimde kızım acıkmıştı oyalamak için kızımı kucağına almış dans ediyodu şarkı söylüyodu çok hoşuma gitti ikincisinde de bütün gece bıraktık geç geldik ewe, yemeğe, sinemaya ve bi kafeye gittik çok hoş vakit geçirdik geldiğimde iki kere sütünü içmiş mışıl mışıl uyuyodu

Benim kızım da 40'ı çıkana kadar sürekli uyanıyordu, uykusuzluktan evde ruh gibi geziyordum ama 40'ından sonra çok rahatladım, şimdi 4 saat kadar aralıksız uyuyabiliyor, biraz sabır kızlar, uykuları düzene girecek.
Puset konusundada ben de maclaren tecno kullanıyorum ve bu markayı tek geçiyorum.
Defne hala bizimle yatıyor ve benim kocam da bundan biraz şikayetçi, artık odasına koyalım da biz de özel hayatımıza dönelim diyor. Siz bebeklerinizi nerede yatırıyorsunuz?

Biz de dün gece eşimle telefonda bu konuyu konuştuk.Kızım gece sıksık kustugu icin yüzü bana dönük şekilde yanimda yatıyorum .Iki ik mık yapsa sırtını pit pitliyorum falan.Eşim olmadı siz yatak odasında yatarsiniz ben çekyatta yatarım dedi bende eşimsiz uyuyamiyorum bile özlüyorum.Ne yapıcaz bilemedim sabaha kadar kara kara düşündüm.Kusacagini anlayınca hemen ters çeviriyorum çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…