- Konu Sahibi teknekazintisii
-
- #27.141
Ben smear testini duymamıştım nedir bu acaba
Bi de ben bir tek benim karnım kara kaldı zannediyordum.İnşallah çabucak açılır rengi .Eşime göstermemeye çalıştım göbeğimi de kırkım çıkasiya ınşallah düzelir
Bi de bütün göbeğemi yoksa sadece dikiş yerine mi sürülüyor bu ?
Bir soru daha günde kaç defa acaba ben bugün yeni başladım da
ya kızlar imdat yaaa....
biri kayınvalidemi durdursun minicik bebeğe pirinç unu ve mısır nişastası ile mama yapıp veriyor.ben çocuklarımı böyle büyüttüm birşey olmadı seninkine mi olacak diyor.....
durduramıyorum tamam çocuğa çok iyi bakıyor Allah razı olsun ama bazende eşşeğin gözüne su kaçırıyor...
ya bir türlü en gel olamıyorum veriyor......
bebeğime birşey olurmu?((( offf yaaaa deliricemmmmmm.....
yani olsa en kötü ne olabilirki bilemedim.nette araştırdım tam açıklamıyor ek gıda ile bilgiler çıkıyor...
ne bileyim onun çocuklarına birşey olmamışmış...anne sütüde veriyorum ama mutlaka mamada veriyor...imdatttt.......deliricem yaaaaaaaaaaaaaaaa
benimde karnım kara bakmak bile istemiyorum benim hamilelikten kilom kalmadı zaten fazlada almamıştım sadece göbek var azcık oda kara çok sinir bozucu
ya doktora beraber gidiyoruz onun yanında nasıl sorabilirim ki!!!!uf cok sinir bozucu bi durum.. ben zararlı birşey olacagını dusunmuyorum(hiç bilgim yok) ama illede mama vermek istiyorsa bari aptamil filan verse? en azından vitaminli bişeyler olur.. sütün yettikten sonra ne diye bunlarla cocugun migdesi dolsunki? bi sebze et yiyerek doymak var bide sadece ekmek yiyerek doymak var.. kayınvalidenin yaptıgı ekmekle karın doyurmak gibi birşey..
evet canım benim aram iyidir kayınvalidemle ama bu konuda anlaşamadık.aptamil filan dediğim zaman onlar katkı madeli ve para tuzağı diyor eskiden biz hep bunla çocukları büyüttük hanginizde ne var diyor :))Aslında çocuğa o kadar iyi bakıyor ki hakkını yiyemem Allah razı olsun o olmasa bitmiştim ama şu mama olayı yokmu delirtti beni.....ayy nedir bu kaynanaların mama merakı anlamadım gitti seninki bide kendi yapıyo hee enteresan yaa herkes anne sütü diye yırtınıyo tvlerde kaynanalarımız illede ek bişey verecekler sütün yetiyosa ne gerek var ki, yetmiyosa bende bi zararı olacağını sanmıyorum ama yinede doktoruna muhakkak sor sibelin de dediği gibi faydalı anne sütü varken çocuğun midesini unlu mamalarla şişirmeye ne gerek var eskidenmiş onlar. yanlış hatırlamıyosam senin kaynananla aran iyiydi, pek yaşlı da değildi sorununuz yoktu. ama bebek olunca ille de bi fikir uyuşmazlığı çıkıyo çok ilginç.
Neden böyle birşeye gerek duyuyor ? Sütünün yetmediğini düşünüyordur!
Canım bak biraz sakin ol.Sakın ha kızma.
Büyükler sevgilerini böyle gösteriyorlar işte.Benim kaynanam oğlumun karnını doyurmaktan o kadar zevk alıyor kiiii berabersek muhakkaaaak o yediriyor.Az mızmızlansın ya uykusu geldi ya aç başka bi alternatif yok ona göre
Çünkü onlar bi kadın olarak etrafındakileri yedirmekten başka bişey yapmamış ki.Evlatlarının kocalarının karnı toksa bitmiştir.
Pirinç unu ve nişastadan hiç bişey olmaz korkma bi kere bunu bil.Sindirimi en kolay tahıl pirinçtir,anne sütüne en yakın tadı olan da odur aynı zamanda ve de tok tutar.Tamamen faydasız da değildir.Asıl mesele mama,devam sütü meselesi de değil.Mesele sen çalışmıyor ve evdeysen sütün yetiyordur illaki Allahın izniyle sanmıyorrum aksi olsun neden ek gıda alsın bu bebek?
Çocuğun doymadığını düşünüyordur ama bunu ona güzel bi dille anlatmalısın.Mamayla doyan çocuğun memeden uzaklaşması kaçınılmaz.Sütün oluşması talebe bağlı olduğundan,mamayla doydukça daha az emer çocuk böylelikle kademeli olarak süt azalır Allah muhafaza.
Sütün içindekileri anlatmayı dene derim ben.Anneden hücrelerin geçtiğini bunların organların gelişimine fayda sağladığını,özellikle de beyin ve zihin gelişimi için çok önemli olduğunu,dünyada hiç bi besinden alamayacağı şeylerin olduğunu,hastalıklardan koruyacağını anlat.Torununun bunlardan mahrum kalmasını istemeyeceğine inandığını söyle.
Allah yardımcın olsun bacım.
kızlar bebişlerinizi ne kadar sürede ne kadr süre emziriyorsunuz?? benimki eskiden maksimum 2 saatte 20 dk falan emiyodu..ama artık 5 en fazla 10 dk emiyo.. ortalama 1-1.5 saatte..hatta bzaen 2 saati bile buluyo..sizce cok mu az??
kızlar bebişlerinizi ne kadar sürede ne kadr süre emziriyorsunuz?? benimki eskiden maksimum 2 saatte 20 dk falan emiyodu..ama artık 5 en fazla 10 dk emiyo.. ortalama 1-1.5 saatte..hatta bzaen 2 saati bile buluyo..sizce cok mu az??
ya doktora beraber gidiyoruz onun yanında nasıl sorabilirim ki!!!!
bir türlü soramadım...sütüm yetiyor göğüslerimden fışkırıyor.Fakat artık mamanın kıvamına alışa alışa sütüm çocuğa yavan gelecek....düşünsene sana şimdi diyorum ki;Sibel sen artık sadece sütle doy mümkün mü?çocuk artık sütü su niyetine içiyor :)
evet canım benim aram iyidir kayınvalidemle ama bu konuda anlaşamadık.aptamil filan dediğim zaman onlar katkı madeli ve para tuzağı diyor eskiden biz hep bunla çocukları büyüttük hanginizde ne var diyor :))Aslında çocuğa o kadar iyi bakıyor ki hakkını yiyemem Allah razı olsun o olmasa bitmiştim ama şu mama olayı yokmu delirtti beni.....
Ay canım inan bunların hepsini o bana söylüyor ama bir yandan da mamayı dayıyor :)aynen çocuk bir mıkırdansa yada uyumasa aç gördünmü diyor :) ben emziriyorum çocuk ağlıyor uyumuyor çocukla uğraşırken 1 saat geçiyor dur mama verelim birde diyor ,çocuk doğal olarak yiyor bak gördün mü açmış diyor bende anne 1 saat önce emzirdim tabiki bu saate acıkıyor doğal olarak diyorum ama yinede anlatamıyorum
cnm aynen benimde anlattığın gibi emiyor...eskiden 2 saatte 15-20 dkydı...artık 1,5-2 saatte bir 5-10 dk emiyor....niye biliyormusun bebek büyüdükçe daha çok sütü çekebildiği için süre kısalıyr ccnm
Canım benim kız da artık daha kısa süre emiyo doktora da sordum netten de baktım emmesi daha güçlendiği için, memede de yeterli süt varsa karnını daha kısa sürede doyurabiliyo artık, endişeye gerek yok.
ya işin garibi benim eşimde aşkım bırak annem nasıl biliyorsa öyle yapsın karışmayalım diyor.biraz daha bu durum devam etsin eşimi yolacam az kaldıSütünün yetmediğine inanıyorsa bencede devam sütü versin bari.Benim kayınvalidemde 4gün kaldı yanımda hastane günleri harici tutturdu su verelim susamıştır diye anlatana kdr göbeğim düştü baktım hala anlamıyor eşime attım topu o anlattı oluyor ya işte bu tarz olaylar
canım anlamıyorlarrrr,eşimde anlamıyor oda anlamıyor.şimdiki adetler ticariymiş,eskiden nasıl büyüyormuş çocuklar,eskiden bu mamalarmı varmışşşşş.Şaşırdım ya Eşine söyle nasıl karışıyor anlamadım .Yazık günah ya yeni doğan bebek mamaya geçse bile az az verilir ne bilim hastanede emzirme odasında kadının 4 aylık çocuğu vardı .hafta bır mama verıyormuş .Engelle nasıl engeleyemıyorsun o senın çocuğun sütün yetikten sonra nıye mama veresınkı
canım doktor büyüdükçe daha az emer diyordu.hem doymasa emer dert etme...kızlar bebişlerinizi ne kadar sürede ne kadr süre emziriyorsunuz?? benimki eskiden maksimum 2 saatte 20 dk falan emiyodu..ama artık 5 en fazla 10 dk emiyo.. ortalama 1-1.5 saatte..hatta bzaen 2 saati bile buluyo..sizce cok mu az??
Canım benim kız da artık daha kısa süre emiyo doktora da sordum netten de baktım emmesi daha güçlendiği için, memede de yeterli süt varsa karnını daha kısa sürede doyurabiliyo artık, endişeye gerek yok.
canım bence iyilikle anlatınca anlamıyosa sen bu çocuğun annesisin ve senin sözün geçer ben vermek istemiyorum artık verme de geç. ne kadar iyi de baksa anne olan sensin güzellikle anlamadıysa sert değil ama kararlı bi dille anlat bence. ilk zaman kaynanam da bendeyken mama konusunda çok ısrarcıydı kızımın fazlasıyla kilosunu almasına, göğüslerimden süt fışkırmasına rağmen. ne dediysem anlatamadım. dediğin gibi çocuk biraz mıkırdansa ya karnı aç yada sütün gaz yapıyo diyodu ikisinin de çözümü mama vermekti onun için. ama hiç dinlemedim kesin bi dille doktor ver demediği sürece anne sütüyle beslenecek bu çocuk mama fln vermiycem diye direttim. beraberen de kontrolde doktora sordum mama vermemiz gerekiyo mu ne yapsak doğru diye doktor kesinlikle vermeyin sütün çok yarıyo dedi bide su da vermeye çalışıyodu onu da sordum onu da verme dedi doktor. yani onun yanında sordum kendi kulaklarıyla duydu bidaha da ne dese doktor şöyle dedi ya dedim geçtim hee bide hıçkırık tutunca çocuğun ağzına parmağıyla limon suyu sürüyodu kaç kere dedim öyle geçmiyo işte denedin bi kere geçmiyo yapma dedim ayrıca elini yıkamadan etmeden ağzına sokuyodu bide biliyo benimde eşiminde kızacağını annemin yanında da kardeşimin yanında da yapmış bide diyomuş sakın annesine babasına söylemeyin çok kızıyolar e biliyosun da niye yapıyosun hem mikrop bulaştırıcak hemde midesini bulandırıyo öğürtüyo bebeği hemde geçmiyo hıçkırık çocuğun ağzının tadı bozuluyo geçen gün de kızım hıçkırırken açtı dolabı yine baktım limonu aldı sert bi ifadeyle uyardım artık çünkü laftan anlamıyo ve kızdığımı da çok iyi bile bile yapıyosa dile getirmekten başka çare yok
Ah belgün ah annelerimizin nedir şu kaynanalarımızdan çektiği... doğum öncesi bizdede kopan kıyameti hatırlarsın belki ben kendime değil annemin arada kötü olmasına yandım en çok. yapıp yapıp bide kötü oluyolar, babanneleri saymamış oluyolar ya sinir oluyorum. seninkiler nerdeydi bu çocuk doğana kadar, o kadar çağırdınız son günlere kadar gelmek istemediler demekki hazıra konmak istiyomuş kaynanan. kocanla kaynananın başbaşa kalma durumları varmı? eğer ki varsa kesin yalan yanlış şeylerle şişirmiştir kocanı. düne kadar iyi olan adam birdenbire neden değişsin? şahsen ben bikaç kere şahit oldum kaynanamın eşimi yalnızken farklı doldurmaya çalıştığına, ki eşim kendisi de bahsetti. benim şansım doğumdan önce çıkan olaylarda kaynanamın çok yalan söylediğini kanıtlamamdı. ondan önce bizde eşimle gerilmiştik biraz. yalan söylediğine şahit olunca bahsetti bana şunu dedi bunu dedi aslı nedir diye neler uydurduğuna inanamadım. örnek; aylarca bekledim kızıma bi iğne alsın dışarı çıktığımızda bi bebek mağazasının vitrinine bai bakıp şu ne güzelmiş desin diye ama hiç heves etmedi bile. ne alıcaksın diye soranlara da anane yapar bebeğin çeyizini ben karışmam elini yüzünü görünce bizde alırız bişeyler dedi çekildi kenara. bende anneme dedim boşa beklemeyelim biz hazırlığımızı yapalım. çarşıya fln gittik alışverişe ama hep çağırdık gelmedi. eşime de son ay demiş annesiyle gidip gidip herşeyi aldılar bana alınacak hiçbişey bırakmadılar torunuma hevesle bi alışveriş bile yapamadım diye ağlamış. yani belgünüm hiç belli olmaz neyi nasıl anlattığı, ne kadar kafa yorsan da bulamazsın. annen de iyi sabretmiş yine gelip işini yapmış. bunlar bide gelip istanbula yerleşir, beraber iş fln yapmaya kalkarlarsa yandın bence, inşallah olmaz öyle bişey. başbaşa kalırsınız da eşinin belki biraz beyni sakinler. çok ilginç ama yaa adamın bu kadar değişmesi. şu erkekler nasıl gerçekleri göremiyolar anlamıyorum yaa belki bizde de yalanlar çıkmasaydı benzer durumlara bende düşerdim
Belgün canım okuyunca bile insan sinir olur Allah sabır versin sana kırkınızda çıkıyormuş hayırlı olsun bu günler geride kalacak merak etme
lahusa zamanı insan bir tuhaf oluyor kaynanamdan değilde eşimin süper babaannesi sinir etmişti beni kaynanam ve annem hep bizdeydi zaten Allah razı olsun ikiside işlerimi yapıyordu beraber kırkım çıktıktan sonra bile kaynanam yine kaldı yanımda bir süre hep işlerimi o yaptı
kaynanam gil ailecek bizde kalıyordu babaannede takılmış peşlerine 70 in üstünde yaşı ama 40 gibi mübarek gece bebek ağlıyor çıkıp odama geliyor annemler olduğu halde ne ağlatıyonuz bebeği diye sonra ben bebeğimle konuşuyorum seviyorum oncacık bebek ne anlarda konuşuyon sus...7 sülalesine demiş kızı emziremiyor millet arıyor kız emmiyormuş diyor daha neler neler en sonunda kriz geçirdim bağırdım ittim elimle eşime bağırdım al götür bunu diye kırkım çıkana kadar gelmesin bir daha dedim o günden beri gelmedi çok rahatladım bebek sarılık olmuş bebeği hasta ettiniz der ay Allahım kaynanamdan değil kaynanasından çektim sonra bir ara da kaynanama sinir olmaya başladım ilk torunları tamam ama ben bebeği kucağa alıştırmak istemiyorum dedikçe alıp kucağına dolaştırıyordu bebek yatağında uyumadı bir süre hep kucaktaydı sayesinde sütümü sağıyordum alıp o veriyordu bana alışsın istiyordum bide kızım diye seviyordu çok sinirleniyordum eşime söyledim bana neden söylüyorsun diye kızdı bana istemiyorsan söyle gelmesin o zaman dedi ben öyle demedim dedim tabi gelecek sevecek ama kötü alıştırıyor dedim aradı annesini bir sinirle gelme diyecem dedi gelinin seni istemiyor dedim hayır dedim yapma aradı ama şansıma telefonu kapalıydı sonra konuştuk söylemedi öyle bir şey kaynanamla aramı açacaktı eşim neredeyse sonra o yokken ben kızımı yatağına alıştırdım tekrar arada bir geliyor artık o zamanda kucağına almasına bir şey demiyorum ama söyledimde ağlamadan yatağından alma alıştırdım öyle diye herkes evlerine gittikten sonra çok güzel oldu her şey eşimle beraber bakıyoruz bebişe gündüzleri annem iniyor aşağı bazende biz yukarı çıkıyoruz bebeğim uslu çok şükür yormuyor beni
sizde iyi olursunuz yani merak etme canım başbaşa kalında hayırlısıyla geçer bunlar çok ağladım bende çookk
belgun canımmm okurken sinirr oldum yaa.Allah sabır versinn canımsana dayanılcak gibideğil kocanda lohusa bunalımına girmis heralde..anlamıyorum ben bu ınsanları bırak ıste kadın lohusa zaten dunyaa duygu bunlaım var bıyandan sorumluluklar cok benimkide cok nadir gelıyor ustelık bız altlı üstlü oturuyoruz.70 yasında ayrıca kayınvalıdem esım son bebesı 40 yasında dogrumus.bızımkıde hazırlıklara hıc ama hıc karısmadı sagolsun annem dunya sey ördü.ama sıkıntımız yok gunduzlerı oglen gıbı gelır Elifi sever gidero o kadar.ama sunu anladım en iyisi bile olsa insan lohusayken bır bahane arıyo kızmak sınırlenmek için hormonlarrrrrr
kızlar yaa günlerdir yeni bebek rüyaları görüyorum nedir anlayamadım
bikaç akşam önce ikinciye hamileyim diye gördüm aklım çıktı
bugecede yengem oğluma kız kıyafetleri almış onları giydirdi
anneme anlattım oda bidaha hamile kalırsın peşine hemen aman dikkat dedi
ay korktum yaa neolacak halimiz bilmem bence psikolojik sizdede oldumu bu tarz şeyler :26:
belgüncüm cnm sinir oldum valla yaşadıklarını okurkennn...lohusalık böle mi geçer ama napcan rahat huzur yok...benim kaynana rahatsız etmiyor allahtan doğumda 3 gün geldi gitti zaten annemlerdeydimm iyi oldu bana...ama kızlar ben de eşime katlanamıyorum şu aralarr...dün çok kötü kavga ettik akşamdan akşama çocukla ilgileniyor onuda oflaya puflaya...çocuk ağlıyor diye bile kavga ediyoruz...dün çokkk ağladım valla kızım da etkilendi kavgadan o da ağladı durdu kuzum sonra uyudu ama iç çekip durdu...depresyona gircem diye korkar oldum valla...yalnızım yardım edenim yok bi de eşim böle yapınca...evişi bana bakar,yemek bana bakar bi de kız durmayınca kafayı yicek gibi oluyorum..annemlere gitmek istedim eşim ona da kıyameti kopardı yeni geldik zaten kızımı ve seni özliyeceğimi hiç mi düşünmüyorsun diye???annem de gelemiyorr bunaldım çok herşeyden
ah canım benim yasadıklarının 5 katını da ben yaşıyorum. inanın erdem'im olmasa alıp başımı gideceğim. hamileliğimde bize size 90 milyar vericem ev alın deyip bizi 140 milyar borç yaptırıp parayı vermeyen kayınvalidem sonra o evi bizden satın alıp şimdi güzel güzel oturuyor. ayrıca bizi 6 aylık hamileyken o borcla kapı önüne koymuştu kocası ile beraber. eşimde benden yana görünüyordu meğer bebek içinmiş hepsi. doğuma kadar her gün rahatsız edildik her gün kavga her günüm gözyaşıydıç en sonunda dayanamayıp anneme gittim. doğuma bir gün kalıncaya kadar eşim beni ne aradı ne sordu. doğumu yaptık yine kavga gürültü. eşim olacak hayvan( afedersin) avukata bile gitti bebek doğmadan ne kadar nafaka alırmışım nasıl boşanırmışız diye. meğer evi terkeden suçlu olurmuş her kavgada inşallah gidersin ananın evine diyor. ömrümde görmediğim eziyeti gördüm bu ailedein. kapıya koydukları oğullarını benim annem babam taşıdı yarleştirdi. her türlü iyiliği yaptılar. şimdi benim kocam anası babasıyla barıştı benim annem babam kötü. 20 gün annem yanımda kaldı bir allahın selamını vermedi anneme eşim. daha annesi yüzünden anneminde benimde üstime yürüdü. bir tek dövmediği kaldı. boşanmıyorsam sırf oğlum için... şimdi ne benim ailem ne onun ailesi geliyor evimize. bende haziranda işe dönecektim artık dönmeyeceğim. annem bakacağı için çalışsacaktım. şimdi ise psikolojik hasta anneside baksın dediği için bende alıp bir sene izin oturacağım evimde. ne hamililğm ne doğumum ne lohusalığım gönlümce oldu sünnet yaptırdık oğluma hastaneye gelip kavga çıkardı kayınvalidem. ne diyeyim kocamı inan gözüm gürmüyor artık sevmiyorum hatta nefret ediyorum. bırak birlikte olmayı sarılasım bile gelmiyor. ne olacak sonumuz bilmiyorum. hala her günüm ağlayarak geçiyor. ALLAH HEPİMİZE YARDIMCI OLSUN...
inşallah... aylardır gözyaşı döküyorum. çok şükür ki evladım sağlıklı. şimdi çok sevidkleri torunlarını görmek için ölen eşim ve ailesi aylarca karnımda düşünmediler. 22 aralıkta doğum yaptım sezeryanle 21 i akşamı gelip aldı eşim beni. boşanacaktım. en kötüsü de ne biliyor musunuz aslında eşimle hiç sorunumuz yoktu bizim. mutlu olacağımıza emin olarak bebeğimizi planlı yaptık. şimdi ise başıma gelenlere inanamıyorum. sevip evlat verdiğim eşim için hiç kıymetim yokmuş. annesinin kaprisleri yüzünden ömrümde tek sevdiğim evlendiğim evlat sahibi olduğum adamdan nefret eder hale gelmek çok acıtıyo canımı... bu geçenleri unutmak mümkün değil. insan kaç kere doğurur. her anım berbattı hamileliğim ve doğumumun. hala da öyle. en çok üzüldüğüm ise evladımın mutluluğunu bile yaşayamadım...
selam kızlar
gene bir kaynana muhabbeti almış hamileliğimi bilmezken başladı benimde derdim kavga etmiştik sen benim kızım değilsin diyen kadın sen benim kızımsın diyor unutmadım bende ama artık eşimle kavga etmeye halim gücüm yok susuyorum bide şimdi herhafta son geliyor kalıyorlar çocuk uyuyunca tv karşısında iki keyif yapıyordum koltuğa hepsi yayılıyor ben masa başında git yatmış neden gidip hapis diye yatayım yerimde bende sıkılmış ve bunalmış durumdayım ama diyorumya susyorum zerre yardım etmediler getirip torunlarınada bişey takmadılar babamdan kıskanıp bişiyler almışlardı zaten 2 gün kaldım onlarda inanın kuduruyordum sütüm azalmıştı çok yoruldum bende ruhum daraldı 2 sene olcak evleneli bunaldım ama dua ediyorum hergün Allah dayanma gücü susma gücü versin diye neler yaptılar şimdi bizdeler hep rahat yok kurtuluş yok bunlardan bende çok sıkılmış durumdayımmmm
walla kızlar önce tek tek seciodum cvp yazmak için sonradan bahktım herkesin dertler aynı genel yazıyım dedim.. ama belgüncüm sana Allah ayrıca sabır versin diyorum.. Ben bu konuda şirineme katılıyorum aslında.. lohusalık hormonlarımızı alt üst ettigi için en küçük şeyler batıyor bize.. ben de bugün dah net anladım.. kayınvalidem bebegi severken alıyo diye o kuzum annenmi dövdü seni deyince ona bile alındıgımı farkettim.. o zaman dedim ki abartmaa kızım bunlar hormonlarından..
Hepimize düşen biraz sabretmek..
bide şu 40 ı olayında bizde de 40 kaşık olayı varmış.. ama eşim yaptırcak mı bilmiyorum.. biz eşimle pek inanmıyoruz acıkcası..ama aileler bu konuda ısrarcı,bakalım nolcak..
Bi de şeyi sorucam doğar doğmaz nar suyu deydiren var mi bebeğin diline?
Biz deydirdik kızım ilk gün pırtladi .Her bebek yapıyordur belki bilmiyorum da.Ilk iki gün cok problem çekmedik. Benim kızımın gaz problemi gece oluyor sabaha kadar uyumuyoruz ama gündüz kendi bi beş on dakka pıt pıt yaptımmı çıkarıyor ise yaradı galiba nar suyu
ben buyuk oglum ıçın aldım..ama doktor sprey oldugu ıçın bebege zarar verebılır dedı..srup fızyolojık verdı..damla olarak damlatıyoruz...
oysa buyuk oglumda bılmıyordum.. ılk 1 yıl tonımer kullandım...bı zararınıda gormedım çok sukur..ama sprey oldugu ıçın sıkarken ırkiliyordu bebekken...
simdı serup fızyolojık bulunduruyorum evde..tonımer de var ..ama onu buyuk oglanda kullanıyorum...
belgunnn
aman anam neler yasamıssın...
ahh kuşum...sıkma canını..eve bebek gelınce boyle olabılır canım..zamanla alısılınır...eşinle bas basa kalınca daha durulur esın..ama yınede karısıyorlar canım..
ben buyuk oglanda salaga döndüydum...
kocam ıplerı elıne aldıydı.benı uzaktan kumanda gıbı kontrol ettı..
sunu gıydır..az emdı.çok emdı.nazarlıgı neden takılı degıl.vs..
sonunda kendımı psıkıyatrıstın kapısında buldum...
2 yıl ılaç tedavısı oldum..çunku ben sen gıbı cevap veremedım..içime attım..agır bır bunalıma gırdım...kendım ıçınden ckamadım..doktora zar zor gıttım...
ılaç kullandım 2 yıl...
o ıkı yıl sonunda da bılmeden hamıle kaldım.ılaç kullandıgım ıçın kurtaj oldum...
yanı bır kuduruk koca ve kuduruk kaynana bana çok seye mal oldu..
benım kötü durumumu göremedıler...herkes kendı havasında...
sımdı çok sukur soyluyorum herbırseyı...
sende canını sıkma..bol bol konuş kocanla..
kaynanında karısmaması ıçın ıkna et kocanı...
bu ıkıncı bebekte tek kelıme etmıyor benım kocam şimdi ...
günaydın kızlar.
belgün yazdıklarını okudukça sinirden deliye döndüm.Allah yardımcın olsun.
kaderdinçer Rabbim seninde yardımcın olsun.
çok hassas bir dönemden geçiyoruz pireyi deve yapacak kadar alınganız.birde üstüne dış etkenler eklenince çekilmez oluyor.ben kaynanamla problem yaşamadım ama ilk zamanlar eşimle baya sıkıntı yaşadım Allaha şükürki geçti gitti.
kızlar ben sizlerden bebek arbasııı tavsiyesi isticemmm...evde sıkılıoruz hava iyi olunca çıkmak istiyorum ama ana kucağıyla taşımak zor ağır oluo...araba alıcaz ama puset düşünüorum hafif ve kolay katlanır olması çok önmeli bçle bişi alan kullanan ya da çevresinde kullanıp memnun kalanlar önerilerinizi bekliyorum
ya kızlar imdat yaaa....
biri kayınvalidemi durdursun minicik bebeğe pirinç unu ve mısır nişastası ile mama yapıp veriyor.ben çocuklarımı böyle büyüttüm birşey olmadı seninkine mi olacak diyor.....
durduramıyorum tamam çocuğa çok iyi bakıyor Allah razı olsun ama bazende eşşeğin gözüne su kaçırıyor...
yani olsa en kötü ne olabilirki bilemedim.nette araştırdım tam açıklamıyor ek gıda ile bilgiler çıkıyor...
ne bileyim onun çocuklarına birşey olmamışmış...anne sütüde veriyorum ama mutlaka mamada veriyor...imdatttt.......deliricem yaaaaaaaaaaaaaaaa
merhaba kızlar sabahtan beri gögüsümün ucunda bi sertlik var sanki şiş gibi neden acaba annem dün ekmek yapmıştı mis gbi kokmuştu yemedim annem ondan olmuştu diyo ama dogrumudur bilmiom çok acaıyo napsamki :26:
bence erken canım...dik olmaları gerek kanguruda...tum agırlık omurgasına binecek...kullanma bence en az 1 ay daha kullanma..slm kızlar.herkes bebek arabasından bahsetmiş bizde almadık henüz bahara kadar almayı düşünmüyorum.bugün kanguruyu denedim çok rahat oldu.oğluşa uyku tulumunu giydiririm kalınca öyle gezeriz.sizce erkenmi kanguru kullanmak için
ben boyadım kendım..ama hiç tutmadı..sankı sampuan gıbı aktı gıttı syla..hiç bır degısıklık olmadı..sastım kaldımm...ben 55le hamile kaldım 68 kiloyla doğuma girdim.doğumda 3 kilo gitti tam 1 hafta sonrasında 5 kilo daha gitti şimdi başlangıç kiloma ulaşmam için 5 kg fazlam kaldı ama ben 50 ye düşmek istiyorum bu durumda 10 kg daha vermem lazım.
bu arada saçını boyatan varmı aranızda ben çok istiyorum ama tereddütteyim acaba bebişe zararı olurmu?
ne ıyı yapmıssın..kurtuldun sunnet sıkıntısından...sonraları korkuyorlar...Herkese merhaba,
belinay biz 1 haftalıkken lokal anestezi ile sünnet ettirdik oğluşu. göbeği de o gün düştü. ameliyathaneye almadan 20 dakika önce krem sürüyorlar, orada da küçük bir iğne yapıyorlarmış lokal olarak. emzirip verdim, emerken uyumuştu zaten. yarım saat sonra geldiğinde hala uyuyordu. hatta hastaneden çıkıp kutlama için yemeğe bile gittik! hiç sorun yaşamadık. bir haftada tamamen iyileşti pipisi de. ama bir aydan sonra lokal anesteziyle yapmıyorlarmış. ben
erkenden yaptırmanızı tavsiye ederim. bakımı çok kolay. bebiş öncesinde de sonrasında da birşey hissetmiyor, sadece altını her değiştirdiğinde antibiyotikli kremini sürüyorsun.
ya kızlar imdat yaaa....
ayyy..çıldırcammmmmm...kayınvalden yuzundennn.....ya doktora beraber gidiyoruz onun yanında nasıl sorabilirim ki!!!!
bir türlü soramadım...sütüm yetiyor göğüslerimden fışkırıyor.Fakat artık mamanın kıvamına alışa alışa sütüm çocuğa yavan gelecek....düşünsene sana şimdi diyorum ki;Sibel sen artık sadece sütle doy mümkün mü?çocuk artık sütü su niyetine içiyor :)
evet canım benim aram iyidir kayınvalidemle ama bu konuda anlaşamadık.aptamil filan dediğim zaman onlar katkı madeli ve para tuzağı diyor eskiden biz hep bunla çocukları büyüttük hanginizde ne var diyor :))Aslında çocuğa o kadar iyi bakıyor ki hakkını yiyemem Allah razı olsun o olmasa bitmiştim ama şu mama olayı yokmu delirtti beni.....
Ay canım inan bunların hepsini o bana söylüyor ama bir yandan da mamayı dayıyor :)aynen çocuk bir mıkırdansa yada uyumasa aç gördünmü diyor :) ben emziriyorum çocuk ağlıyor uyumuyor çocukla uğraşırken 1 saat geçiyor dur mama verelim birde diyor ,çocuk doğal olarak yiyor bak gördün mü açmış diyor bende anne 1 saat önce emzirdim tabiki bu saate acıkıyor doğal olarak diyorum ama yinede anlatamıyorum
canım bence iyilikle anlatınca anlamıyosa sen bu çocuğun annesisin ve senin sözün geçer ben vermek istemiyorum artık verme de geç. ne kadar iyi de baksa anne olan sensin güzellikle anlamadıysa sert değil ama kararlı bi dille anlat bence. ilk zaman kaynanam da bendeyken mama konusunda çok ısrarcıydı kızımın fazlasıyla kilosunu almasına, göğüslerimden süt fışkırmasına rağmen. ne dediysem anlatamadım. dediğin gibi çocuk biraz mıkırdansa ya karnı aç yada sütün gaz yapıyo diyodu ikisinin de çözümü mama vermekti onun için. ama hiç dinlemedim kesin bi dille doktor ver demediği sürece anne sütüyle beslenecek bu çocuk mama fln vermiycem diye direttim. beraberen de kontrolde doktora sordum mama vermemiz gerekiyo mu ne yapsak doğru diye doktor kesinlikle vermeyin sütün çok yarıyo dedi bide su da vermeye çalışıyodu onu da sordum onu da verme dedi doktor. yani onun yanında sordum kendi kulaklarıyla duydu bidaha da ne dese doktor şöyle dedi ya dedim geçtim hee bide hıçkırık tutunca çocuğun ağzına parmağıyla limon suyu sürüyodu kaç kere dedim öyle geçmiyo işte denedin bi kere geçmiyo yapma dedim ayrıca elini yıkamadan etmeden ağzına sokuyodu bide biliyo benimde eşiminde kızacağını annemin yanında da kardeşimin yanında da yapmış bide diyomuş sakın annesine babasına söylemeyin çok kızıyolar e biliyosun da niye yapıyosun hem mikrop bulaştırıcak hemde midesini bulandırıyo öğürtüyo bebeği hemde geçmiyo hıçkırık çocuğun ağzının tadı bozuluyo geçen gün de kızım hıçkırırken açtı dolabı yine baktım limonu aldı sert bi ifadeyle uyardım artık çünkü laftan anlamıyo ve kızdığımı da çok iyi bile bile yapıyosa dile getirmekten başka çare yok[/
elüffffffffffffff kaynannda amma ınatcymıss....eve limon alma..belkı cebıne koyarda sen arkanı döndüğünde damlatır rüyanın agzına...
ben evlendikten 2 hafta sonra yaptırmıştım ilk alttan muayenemdi doğal olarak kendimi kastım ama canım yanmadı hiç, biraz zaman geçsin yine yaptıracağım her sene yapılması gerekiyor ama bu aralar kesinlikle yaptırmam iicene korkar oldum doğumdan sonra :18:arkadaşlar bana verilmedi bi krem..verilmesi gerekiyormu?:26: her sezeryana veriliyor mu?? bide aranızda smear testi yaptıran var mı_?? nasıl,agrılı bişiy mi??
bizim düzenli bir emme süremiz yok memede bazen öyle bir dalıyor ki emmiyor fazla yerine koyuyorum 15 dakika sonra ağlıyor biraz daha emiyor bazen de uykuda 1 saat bile kalıyor memede biraz emiyor duruyor falan emzik niyetine kullanıyor benikızlar bebişlerinizi ne kadar sürede ne kadr süre emziriyorsunuz?? benimki eskiden maksimum 2 saatte 20 dk falan emiyodu..ama artık 5 en fazla 10 dk emiyo.. ortalama 1-1.5 saatte..hatta bzaen 2 saati bile buluyo..sizce cok mu az??
ayyy..çıldırcammmmmm...kayınvalden yuzundennn.....
benım kaynanam gıbı...emır 4 aylıktı gecelerı uzun uyusun dıye muhallebı yaptı verdıydı yatmadan..ben ılk 6 ay anne sutu dıyorum..ama dınlemıyordu..
gece emır uyanıp aglayınca emmedı bılıyormusun...allahım sasırdk...muhallebı aradı...akşamdan kalma muhallebıyı koşarak aldım mutfaktan..kasıgı başladı yalmaya..yalarkende uyudu...başldım aglamaya..kaynanama soyldım sabah...sustu...vermedım tabıı bırdaha...
canımm daha bebegın 1 aylık..yapmayın noluurr...hem sütün de var...engel ol...
sorma bi kere bende kaynanama sadece yarım saaatliğine bıraktım annem ewde yoktu ve iyice doyurup uyutup bıraktım yarım saat sonra geldiğimde mama yapmış yedirmeye çalışıyodu baktım elinde de mendil çocuk tok yemek istemiyo bizimki tıkıyo ağzına nasıl sinirlendiğimi anlatamam kötü kötü bakınca zaten anladı çok ağladı durmadı mecbur kaldım dedi daha yeni yedi çocuk ağlayınca hemen mama tıkmak lazım sanki kayınpederim de vardı fazla bişey diyemedim ama yine lafımı soktum güvenipte bidaha nasıl bırakayım şimdi hem duydum da kızdığım şeyleri benden gizli yaptığını hem de mama olayı tam oldu. eşim diyo hsonu gittiğimizde anneme bırakalım biz çıkalım biraz başbaşa gezelim diye ama nasıl güveneyim ki aklım ewde kalır. kendi anneme rahat bırakabiliyorum çünkü kızacağım şeylere saygı duyuyo ve herşeyi sanki hiç tecrübesi yokmuş gibi bana soruyo altı kirlendiğinde bile değiştireyimmi diye izin alıyo hassas olduğumu bildiği için eski inanışları da uygulamayacağımı çok iyi biliyo, mamaya da akrşı zaten. o nedenle de içim rahat iki kere bıraktım birinde 3 saat gittim süt de sağmamıştım geldiğimde kızım acıkmıştı oyalamak için kızımı kucağına almış dans ediyodu şarkı söylüyodu çok hoşuma gitti ikincisinde de bütün gece bıraktık geç geldik ewe, yemeğe, sinemaya ve bi kafeye gittik çok hoş vakit geçirdik geldiğimde iki kere sütünü içmiş mışıl mışıl uyuyodu
elüffffffffffffff kaynannda amma ınatcymıss....eve limon alma..belkı cebıne koyarda sen arkanı döndüğünde damlatır rüyanın agzına...
ya kızlar bebişlerinin uyku düzeni nasıl gece uyuyorlarmı benimki gündüz fena deilde gece hiç uyumuyo saat başı uyanıyo bazen yarım saatte bir napabilirim nasıl ve ne zaman düzene girecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?