- Konu Sahibi teknekazintisii
-
- #27.161
ya işin garibi benim eşimde aşkım bırak annem nasıl biliyorsa öyle yapsın karışmayalım diyor.biraz daha bu durum devam etsin eşimi yolacam az kaldı
canım anlamıyorlarrrr,eşimde anlamıyor oda anlamıyor.şimdiki adetler ticariymiş,eskiden nasıl büyüyormuş çocuklar,eskiden bu mamalarmı varmışşşşş.
ya mama yiye yiye çocuk sütümü su niyetine içecek....
canım doktor büyüdükçe daha az emer diyordu.hem doymasa emer dert etme...
canım öncelikle benim bebeğimde çok hıçkırıyor.hıçkırması kötü değil aksine bebeğin sağlıklı olduğunu ve yediğinin yaradığını miğdesinin genişlediğini gösteriyor.ynai bunu hiç dert etme aksine sevin...
diğer konulara gelince kayınvalidem çok bilgili bir kadın ve sağlık konusunu çok iyi bilir.buna dayanrakta yaptığı şeyleri hep doğru olarak kabul ediyor.doktorlar bunları yapmayın dioyr anne bizde yapmayalım dediğimde doktora nerden güveniyorsun.her doktora güvenilirmi kızım diyor :))) yani herşeye bir cevap var..ben artık çocuğumu alıp kaçıcam :)
sorma canım yaa yaza napıcam bilmiyorum bide bi huyu var ona da deil oluyorum kızım kaka yapmaya çalışırken oturuyo yanına e e e e diye gırtlağını yırtıyo hani bebek ıkınma taklidi gibi yapıyo öyle yaparsam hemen yaparmış kakasını o kızında hiç zorluk çekmemiş oturumuyoş başına e e e diyomuş hemen yapıyomuş fln kaç kere dedim zaten kaka yapan bebeğin başına oturup saçma sapan sesler çıkarıyosun kendi yapabiliyo rahat bırak inanmam ben öyle saçmalıklara diye yok anlamıyo bide sert de söylüyorum yani yüzü olan alınır biraz bidaha yapmaz ama nerdeee bide öyle yapıp demiyomu bak annesi ben e e dedim kakasını yaptı gördünmü diye bende cevap veriyorum o zaten yapıyodu sen geldin çocuğun başına e e dedin diye yapmadı zaten günde kaç kere yapıyo senle alakası yok ama yok anacım hala anlamıyo daha ne denirki
benim kızın maşallahı var gece 11-12 arası emip altı değişip uyuyo sabah 4-5 arası uyanıyo emiyo altı değişiyo uyuyo sabah 7buçuk-8 gibi babası giderken uyanıyo aynı işlemler tekrar we 9buçuk-10a kadar uyuyoçok memnunum bu saatlerden yarı kırkından beri böyle. her haftasonu bi gece kaynanamlara bi gece annemlere gidiyoruz korkuyodum düzeni bozulur diye ama bozmuyo şükür oralarda da aynı oluyo
benim de kızım hıçkırırken kusuyor sizde de oluyor mu ? :26:
süre araları uzun değilmi 2 saatte bır emzırılmesı gerekmıyo mu ? gündüzleri yatsa 2 saat yattımı kaldırıp emzırıyorum geceleri şaşıyo 3 saatte 1 kendsı kalkıo 3 buçuk saatte oluyo bazen uzuluom hatta 2 saatı geçtı dıye gecelerı boyle olsun dıorum gunduzlerı dıkkat edıorum :26:
ben oğlumu 2.5-3 saatte bir emziriyorum.emme süresine gelince 15 dk bir göğsümü emiyor sonra gazını çıkarıyorum ardından diğer göğsümü veriyorum 10 dk falanda onu emiyor.
evet bizdede oluyo
ben oğlumu 2.5-3 saatte bir emziriyorum.emme süresine gelince 15 dk bir göğsümü emiyor sonra gazını çıkarıyorum ardından diğer göğsümü veriyorum 10 dk falanda onu emiyor.
mşllh cnm seninki ii emiyormuş..
bu arada kızlar benim bebişin tıkanıklıgı gece arttı,acile götürdük..buhar vermeye kalktılar ama ne fayda..bizimkinin iice nefesi kesildi..korkudan yarıda kestik..sabahı hırıl hırıl zor ettik..sabah artık delirdim eşime..ya götürelim şu cocugu adamakıllı doktora diye..ii bi doktor var aramış eşim..tıkanıklıksa gifrere devam 15-20 gün sürer demiş,gelmenize gerek yok..iyice delirdim..15-20 gün çocuk nefes alamadıgından uyuyamıo,ememiyo gecer mi? dedim başka doktora gidelim..gittik sonunda..(bu arada eşim hala ilaç verirler gitmeyelim deyip duruyo) dedim verirlerse versinler cocugumdan kıymetlimi? iyi ki gitmişiz..doktor bu durumlarda bronşite cevirmesinden korkarız,inş cevirmez diye damla ve şurup verdi..gelirken bide buhar mak aldık..ev kaloriferli başa bela..dua edin kızla..bebişim iyileşsin..
Kızlar bu konu muhtemelen daha önce konuşulmuştur ama, ben yetişemedim, ama çok sıkıntılıyım tecrübesi olanlar yardım ederse çook sevinirim..
2 haftalık olduktan sonra oğlumun yüzünde sivilceye benzeyen, ucu beyaz beyaz kızarıklıklar çıktı, geçmek bir yana, boynuna da yayıldı, çok üzülüyorum, annemler geçer falan diyor ama,, birde alnında çıkanlar kurudu, sarı sarı oldular, silsem iz kalır diye korkuyorum, perşembe kontrolümüz var, inşallah bi çözümü vardır.. sizlerden bunu tecrübe eden var mı?
ya kızlar bebişlerinin uyku düzeni nasıl gece uyuyorlarmı benimki gündüz fena deilde gece hiç uyumuyo saat başı uyanıyo bazen yarım saatte bir napabilirim nasıl ve ne zaman düzene girecek.
Benimde kızım şu anda suratında var kzıarıklık şeklınde oluo kızarıklık geçıo yuzunde var ben önemsmiorum heralde normal dıye düşünuorum anormal mı acaba ? pütür pütür gıbı sankı sıvılce gıbı küçük küçük
saol cnm aklıma yazdım:89:canım , inşallah bebişin bir an önce sağlığına kavuşur, bizim ev de kaloriferli, lazım olur diye önceden almıştık buhar makinesini ama daha kullanmadık hiç, İstanbuldayız, havanın nemi yetiyor gibi geldi bize , arada bir çalıştırsak iyi olur sanırım.. bu arada buhar makinalarının çalışırken su akıttıklarını falan duymuştum. kullanırken altına tepsi koyun falan diyorlar.. aklında bulunsun..
,
evet bizimki de geçer gibi olup yeniden çıkıyor, ben de endişelenmiyeyim diyorum ama içim içimi yiyor, özellikle de o pütür pütür yerler, doktora gidince bana bu zamana kadar nerdeyin falan demez inşallah.. Gerçi Allah daha büyük sıkıntı vermesin,deyip şükretmek lazım ..
gerçi çok sıvılce gıbı değil küçük küçük suratını sıldığımde gidiyo gibi
elfeyp: Melek Güneş taaam 1 aylık :)
bu adresten araştırdım benım kızımın suratı böyle değil
Canım
çok teşekkürler içim biraz olsun ferahladı, bizim sivilceler de öyle ama, o kadar çok değil şükürler olsun... her halde çok rastlanan bir durum.. geçer inş..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?