2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

benim oğlumda geceleri 3-4 saat aralıksız uyuyor evimiz sobalı olduğu için oda ayıramadım bizimle aynı odada yatıyor ama yaza muhakkak ayıracağım odasını.

kızlar birşey soracağım.ketçap,mayonez yesem bebişe dokunurmu ne zamandır cnm istiyor ama cesaret edemedim dokunursa diye

Benim kızımda gece 4-5 saat deliksiz uyuyor ama ama uykuya dalış saati değişiyor 10 dan 2 ye kadar yolu var :))
Biz şuanda oturma odasında yatıyoruz soba yaktığımızdan park yatağımız oturma odasında eşimle ben çekyatta yatıyoruz ilk başlarda eşim yatak odasında yatıyordu annemlerde benle oturma odasında kalıyordu çünkü havalar ısınınca yatak odamızda yatacağız tekrar kızımızda bizimle kalacak en azından 6 aylık olana kadar

Benim de kızım hıçkırırken kusuyor sizde de oluyor mu ? :26:

slm kızlar
bizimde yatak odamızda beşiğimiz beraber yatıyoruz oğluşumuzla
seneye yaşına girince ayrı odada yatıracam ben şimdi ayrı yatamam çok küçük kıyamam

süre araları uzun değilmi 2 saatte bır emzırılmesı gerekmıyo mu ? gündüzleri yatsa 2 saat yattımı kaldırıp emzırıyorum geceleri şaşıyo 3 saatte 1 kendsı kalkıo 3 buçuk saatte oluyo bazen uzuluom hatta 2 saatı geçtı dıye gecelerı boyle olsun dıorum gunduzlerı dıkkat edıorum :26:

geceleri 5 saate kadar emmemesi normalmiş bebeği kaldırıp emzirmekte doğru değilmiş acıktığı zaman durmaz zaten rahatsız etmemek lazımmış bebeği

Kızlar bu konu muhtemelen daha önce konuşulmuştur ama, ben yetişemedim, ama çok sıkıntılıyım tecrübesi olanlar yardım ederse çook sevinirim..
2 haftalık olduktan sonra oğlumun yüzünde sivilceye benzeyen, ucu beyaz beyaz kızarıklıklar çıktı, geçmek bir yana, boynuna da yayıldı, çok üzülüyorum, annemler geçer falan diyor ama,, birde alnında çıkanlar kurudu, sarı sarı oldular, silsem iz kalır diye korkuyorum, perşembe kontrolümüz var, inşallah bi çözümü vardır.. sizlerden bunu tecrübe eden var mı?

ben oğlumu 2.5-3 saatte bir emziriyorum.emme süresine gelince 15 dk bir göğsümü emiyor sonra gazını çıkarıyorum ardından diğer göğsümü veriyorum 10 dk falanda onu emiyor.

mşllh cnm seninki ii emiyormuş..

bu arada kızlar benim bebişin tıkanıklıgı gece arttı,acile götürdük..buhar vermeye kalktılar ama ne fayda..bizimkinin iice nefesi kesildi..korkudan yarıda kestik..sabahı hırıl hırıl zor ettik..sabah artık delirdim eşime..ya götürelim şu cocugu adamakıllı doktora diye..ii bi doktor var aramış eşim..tıkanıklıksa gifrere devam 15-20 gün sürer demiş,gelmenize gerek yok..iyice delirdim..15-20 gün çocuk nefes alamadıgından uyuyamıo,ememiyo gecer mi? dedim başka doktora gidelim..gittik sonunda..(bu arada eşim hala ilaç verirler gitmeyelim deyip duruyo) dedim verirlerse versinler cocugumdan kıymetlimi? iyi ki gitmişiz..doktor bu durumlarda bronşite cevirmesinden korkarız,inş cevirmez diye damla ve şurup verdi..gelirken bide buhar mak aldık..ev kaloriferli başa bela..dua edin kızla..bebişim iyileşsin..

evet bizdede oluyo

sağ ol cnm rahatladım bir de bebeğiniz 1 ayda kaç kılo aldı. ben bebeğimi kaka yapmıo dıye doktora göturmuştum 3 .günüydü fıtıl vermıştı ama kullanmadım eve dönüşte yapmıştı çok yapmıştı hatta .bi iki kere oldu 3.gününde kaka yapması. benimki günde bir veya 2 kez yapıyor.doktor normal demıştı 1 haftaya kadar yapmayabılır gunde bir veya 10 kez kaka yapması normalmış. gittiğimde doktora kılo az almış demişti sutun gelıomu vs.kaç saatte bır emzırıosun dedi 4 saatte bır fılan ilk gunlerde 4 saat uyuyodu bende kaldırmıodum . sık sık emzır 1 hafta sonra gel gıttım yıne yeterınce almamış fılan ıdrar testı yaptırdık temız çıktı sonra bı daha da gıtmedım sık sık emzırıodum 6
gün sonra aşısı vardı gıttığımde tartıldı
4800 çıktı sağlık ocağında aşıları yapılıor (17 şubatta olmuştu aşısı)doğum kılosu 3640 kg 54 santım aşısı yapıldığında 57 santım 4800 olmuştu hastaneye gıttığımde ilk 4020 gram çıkmıştı bi hafta sonra 4300 .6 gün sonra aşısı yapıldığında altı gunde 400-500 gram almıştı sık emzırdığım zaman sizin bebişler nasıl

ben oğlumu 2.5-3 saatte bir emziriyorum.emme süresine gelince 15 dk bir göğsümü emiyor sonra gazını çıkarıyorum ardından diğer göğsümü veriyorum 10 dk falanda onu emiyor.

cnm gazını nasıl çıkarıyorsun..ben her zaman cıkaramıyorum çünkü..hele uykuya daldıysa uyanmasın istiyorum.bizim ebede uyusada uyansada mutlaka çıkarın o gazı diyor..

canım , inşallah bebişin bir an önce sağlığına kavuşur, bizim ev de kaloriferli, lazım olur diye önceden almıştık buhar makinesini ama daha kullanmadık hiç, İstanbuldayız, havanın nemi yetiyor gibi geldi bize , arada bir çalıştırsak iyi olur sanırım.. bu arada buhar makinalarının çalışırken su akıttıklarını falan duymuştum. kullanırken altına tepsi koyun falan diyorlar.. aklında bulunsun..
,

Benimde kızım şu anda suratında var kzıarıklık şeklınde oluo kızarıklık geçıo yuzunde var ben önemsmiorum heralde normal dıye düşünuorum anormal mı acaba ? pütür pütür gıbı sankı sıvılce gıbı küçük küçük

ya kızlar bebişlerinin uyku düzeni nasıl gece uyuyorlarmı benimki gündüz fena deilde gece hiç uyumuyo saat başı uyanıyo bazen yarım saatte bir napabilirim nasıl ve ne zaman düzene girecek.

Benim kızda boyle sabah 5 ten sonra iyice gazi falan tuttu hic uyuyamadik .Kafam falan nasil ağrıyor davul oldu yani . Simdi iş falan yapmadığım icin idare ediyoruz da eve gidince ne halt yiycem bilmiyorum

evet bizimki de geçer gibi olup yeniden çıkıyor, ben de endişelenmiyeyim diyorum ama içim içimi yiyor, özellikle de o pütür pütür yerler, doktora gidince bana bu zamana kadar nerdeyin falan demez inşallah.. Gerçi Allah daha büyük sıkıntı vermesin,deyip şükretmek lazım ..

saol cnm aklıma yazdım:89:

o sivilcelerden bizim çocuktadaar..aile hekimimiz ortam musaitse gün aşırı hatta hergün banyo ettirin dedi.2 kere falan yaptık gözle görülür şekilde azaldı..ama sanırım o sivilceler yag bezleriyle falanda alakalı. o yüzden bişey yapmasan da 2 ile 4 ay arasında gecer diye okumuştum..

Canım
çok teşekkürler içim biraz olsun ferahladı, bizim sivilceler de öyle ama, o kadar çok değil şükürler olsun... her halde çok rastlanan bir durum.. geçer inş..

Canım
çok teşekkürler içim biraz olsun ferahladı, bizim sivilceler de öyle ama, o kadar çok değil şükürler olsun... her halde çok rastlanan bir durum.. geçer inş..

heralde süt değiyo ya , ya da teni tenime değdiğinde belki onlardan da olmuş olabılır. pamuklu suyla (ılık) sılmek lazım suratını her emmeden sonra geceleri insan üşenıyo ama gündüzleri yaparsak geçer zaten sildiğimde geçer gibi oluyo . Allah daha kötülerinden korusun herkesin bebeğini şimdi emzirmeye çıkıcam 2 buçuk 3 saattır uyuyo bebişim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…