2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Sorma Cnm ya, biz banyo yaptıramadık tam 19 gün..göbeğimiz çok geç düştü hastanede bire kere yaptırdılar, bir de biz eve gelince 3. günü yaptırdık, sonra herkes korkuttu bizi göbek düşmeden banyo yapılmaz diye, doktor da ilk hafta kontrolünde yaptırma deyince elim kolum bağlandı, yazık annem 2 çocuk büyütmüş yıkaya yıkaya o bile şaşırdı kaldı, son zamanlara yakın da bu sivilceler çıktı işte, hep sildim aslında.. bi daha doğurursam göbek falan dinlemeyip yıkıycam, sanki yıkamadık da 19 günde düştü... ilk tecrübe artık ben de gün aşırı yıkıyorum, faydası oluyor..

Gülaycim cok geçmiş olsun ya allah şifa versin yavruna :-(

Ya ben çocuğumun gazını çıkaramıyorum ya nasıl ciyakliyor acıdan.Emdikten sonra uyuyor omzuma yatırıp pıt pıtlıyorum saatlerce yok çıkmıyor hic birşey .Meğer ilk günler bizim hic gaz sıkıntımız olmamış.Karnını falanda ovuyorum yok yok.Rezenede verdim arada bir sancı giriyor çıkıyor kızıma. Emdikten sonra çıkarmaya çalışıyorum gene emmek istiyor yırtıyor kendini . Bir kısır döngü içerisine girdik yani

ne yalan söyleyeyim ben de gece silmiyorum, gündüzleri yıkıyorum yüzünü, çok hoşuna gidiyor, hiç sesini çıkarmıyor,
bizim tosuncuk da uyuyor uyansın da banyo yaptırayım diye bekliyorum ben de,
güsel güsel emsin bebişler, can olsun, kan olsun inşallah

Bizde yıkadık hastaneden sonra 3.günü benım kızım göbeği 10. gününde düştü yanlış hatırlamıorsam nette yazıodu göbek bağı düşene kadar sılın fılan bız yıkadık ama .zaten korkudan haftada 2 kez yıkıoruz üşütçek dıye korkuorum benım kızımında burnu tıkanmıştı sınomarın dıye hastane reçetesinde vermişlerdi .onu kullandım bende .şimdi iyi dünle bugün burun tıkanıklığı gıttı .

bizim de henüz çok belirgin gaz sıkıntımız yok, perşembe 1 aylık olacak. ama son anlattığın kısır döngü bazen bizde de oluyor, memeyi ağzında çekiştiriyor, çekiyorum ağzından emmek için ağlıyor, gazı var diye omzuma yatırıyorum , bu sefer de omzumu emmeye çalışyor, şaşırıp kalıyorum, inşallah bu durum sıklaşmaz..
bu arada rezeneyi bebeğe mi içiriyorsun yoksa sen mi içiyorsun? ben de aldım, ama tadı çok kötü içemedim, şu an pek sıkıntımız olmadığından önemsemedim pek, olsa şifa niyetine burnumu tıkayıp içerim sanırım ..

bizde de küçük küçük kırmızılıklar var sivilce şeklinde doktorumuzda gördü normal dedi yeni doğan bebeklerde olabilirmiş meme emerken terliyor anlı orda daha çok oluyor

aynısı benımkıde gazı olunca oyle oluyor . bı kaç gundur gazı olmaya başladı ama çok uzun süren ağlaması olmuyor en fazla yarım saat 1 saat yedıklerıme dıkkat edıorum gaz yapıcı şeyler yemıyorum artık ne zamana kadar acaba ?

gazını çıkarmak için parmaklarınızı birleştirip çukur yapın avucunuzu ve hafif hafif değil sert şekilde pat patlayın hemşiremiz ramazan davulu çalar gibi diyordu çünkü anca bağırsaklara etki edermiş bizim çok şükür gaz çıkarma sorunumuz olmuyor ben üstten çıkaramazsam bile kızım alttan çıkarıyor :))

Aktarlarda sahte otlar falan olduğuna korkup humananin rezene çayını aldım .Kendim içiyorum iki üç fincan . Bebeğimede iki çay kaşığı veriyorum ıkınıp sıkılınca

benımkıde ustten çıkarıyor hatta ben ellemeden kendısı çıkarıyor bazen alttan da bazen sorun oluyo oda bu sıralar olmaya başladı

slm kızlar geçmişi okuyamadım umarım herkes iyidir

ben normal doğum yaptım kanamam 10 gün sürdü
kırkımız yeni çıktı
ben dün adet olmaya başladım
normal mi acaba dr mı gitsem

bende normal doğurdum kanamamda yaklaşık 40 gün sürdü 40 ım çıktı 5 gün sonra adet oldum kırkbaşı derlermiş buna normalmiş bende düşünmüştüm dr a gitsemmi diye ama gitmedim

canım banada verdi dr um bu kremden ama dikiş izlerine iyi geldiğini bilmiyodum söylememişti dr um kullan mutlaka demişti..bende ilk zamanlar kullandım sonra bıraktım ama işin garibi ben normal doğum yaptım dikişler karnımda değil dr um çok estetik bi hatundur onu bile düşün müş demekki bende kullanıp bitireyim bari görünmesede belkim bi faydası olur dikiş izlerine

aktarlarda sahte otlar falan olduğuna korkup humananin rezene çayını aldım .kendim içiyorum iki üç fincan . Bebeğimede iki çay kaşığı veriyorum ıkınıp sıkılınca
bence verme bebeğe. Anneler için üretilmiş çay o.zararı olabilir. Bildiğim kadarıyla bebekler için de var. Vereceksen ondan ver.

Ya benim babanemde kızımı bir sarıyor kat kat evde zaten sıcak .Hayır biz eve dönünce soba yakıcaz ev soğuk. Kızımı öyle bi sıcağa alıştırdıki ya çocuğun üstündeki battaniyeyi aç diyorum yirmi dakkadir zaten kucağında tutuyor. Cocuk şakır şakır terliyor sinir etti en sonunda açtırdım üstünü sen anlamıyorsun o üsür diyor .Eve gidince hasta olacak cocuk bak erkenden gittin soğuk evde çocuğu hasta ettin diyecekler bana. Sinir oldum

canım hayret bırsey..kaka ypan cocugun karsısında eee mı dıyor..o zaman mı yapıyor...
allahım yarabbımmm....
sen kaynananı bana yolla..edız kakasını yapamıyor....yada ben eeee dıyım...
yok kuşum..yapamayan cocoga eee desende zeytınyagı ıçırsende yapamıyor iştee....:26:

annen çok tatlıymıs elıff....
kaynanana bırakma..bence ruya acıkmadıysa bıle canı yedırmek ıstemıstır ondan mama yapmıstır..eskı hallrını ozlemıstır kendının..gençlıgını falan...

ay çok güldüm
dilekcim ne dersin biz denesekmi bu elifin kaynana yöntemini işe yarar mı acaba

herkese merhaba.
kızlar ne güzel çoğunuzun anneleri filan yanında,bizim kırkımız çıktı annem de döndü memlekete,kaldık bi başımıza herşeye koşturmak ne kötü,evle mi uğraşayım,yemek mi yapayım,çocuğuma mı bakayım derken bin parça oluyorum hergün.zaten oğlumun uyumama gibi bi sorunu varken
dün dışarı çıkalım dedim eşimle oğluma bebek arabası alıcaktık,çıktığımıza çıkacağımıza pişman olduk,ağla ağla öldü yol boyunca bir de bebekler arabada uyur diyorlar,rezil olduk,yolda çocuk ağlar ben eşime kızarım o bana kızar,girdik birbirimize,eve geldik kavga kıyamet.sonra sinirler yatışınca barıştık ama inanın çok yoruldum,haliyle bu durum eşimle aramızdaki ilişiye de yansıyor..nasıl geçecek günler böyle bilmiyorum,depresyona girecem en sonunda diye korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…