2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

evet canım ne zamandır yoktum opuyorumnanaktan
doktor istirahat verdi,izinliydim
geçmişi okuyorum bende seninki cinsiyeti göstermemiş:)))
maşallah pek bi hareketli:))
inşallah bugün öğrenirsin canım benim
güzel haberlerle gelirsin inşallah

bir haftalık aradan sonra herkese merhaba
umarım herkes iyidir
sabah geldik memleketten burası felaket sıcak geri gitmek istiyoruummm
bugün dörtlü testimizi olacağız bu arada

deniz canım hoşgeldin
yorgundursun şimdi,hemen işe mi başladın canım?
tatilin nasıl geçti?

cambaz,selsel ve okuyamadığım diğer arkadaşlar :kedi: çok üzüldüm kızlar
çok geçmiş olsun
inşallah biran önce düzelirsiniz

şirinem seninde 4 lü test sonucun inşallah güzel çıkar
şekerim ben daha 2 li test yaptırdım
4 lüsüde mi varmış :kedi:
3 lüyü yaptırdın mı peki?

zap 11-14 haftalar arası yapılıyor diye biliyorum
ama eğer 14 ün içindeysen 15.hafta sayılırsın
ama bilmiyorum
yaptıran varsa yardımcı olur sana

bebiş,in başını karnını bırde uyluk kemıgınımı ne olcuyorlar bırde kan alıyorlar ıste

canım senin bu dediğin 3 lü test benim bildiğim banada yaptılar pazartesi bende sonucu alacam bugün
4 lü testi renkli ultrasonda bakıyolar bebeğin bütün organlarını inceliyolar bir sorun var mı diye

Bende 3 gündür alerji oldum heryerim kaşınıyor.Ney yaptı anlayamıyorum.Dün gece uyuyamadım .Farkı birşeyde yemiyorumki

vücudunda döküntü var mı?
bende de kaşıntı oluyo ama döküntü yok.karaciğer enzimlerim yükselmiş kan tahlilinde çıktı.döküntü yok kuru kaşıntıysa sen de bir dra danış istersen.
geçmiş olsun canım.

sıcaklardan olabilir ben isilik döktüm bu yaşımda sıcaktan

Böyle kırmızı kırmızı kızarıyor küçük küçük sonra büyüyor.Öyle tatlı kaşınıyorki.Sivrisinek ısırığı dedim ama yok heryerimde çıktı.Gece kaşınmaktan mahfoldum:1ninca: Kuruma falan yok sivrisinek ısırığı nasıl öyle

canım senin bu dediğin 3 lü test benim bildiğim banada yaptılar pazartesi bende sonucu alacam bugün
4 lü testi renkli ultrasonda bakıyolar bebeğin bütün organlarını inceliyolar bir sorun var mı diye

canım bana yaptıkları dörtlü test elimdekı labaratuvar kartında yazan bu
Dörtlü test

En sık rastlanılan doğumsal anomalilerden birisi olan Down sendromunun anne karnında gebeliğpin erken dönemlerinde ve yüksek başarıyla tanınması doğum ile ilgilenen hekimlerin ortak düşlerinden birisidir.

Anne karnındaki bir bebekte Down Sendromu tanısını koymanın tek kesin yolu içinde bulunduğu sıvıdan örnek alınması yani amniyosentez yapılması ve bu örnekteki hücrelerin genetik incelemesi yapılarak bebekte bu bozukluğun olup olmadığını göstermektir. Ancak amniyosentez her gebe kadına yapılabileek rutin bir inceleme değildir ve bunuı gereği de yoktur.

Araştırmacıların amacı Down Sendromu açısından yüksek risk altındaki olan ve amniyosentez yapılmasının yararlı olacağı kadınları en erken zamanda ve yüksek güvenilirlikle belirleyecek tarama testleri geliştirmektir.

Bu amaçla geliştirilen ilk test üçlü testtir ve günümüzde tüm dünyada yaygın şekilde uygulanmaktadır. Ülkemizde de ideal bir gebelik takibinde hamileliğin 16-20 haftaları arasında her kadına uygulanmaktadır.

Nispeten daha yeni olan ve giderek popülarite kazanan bir başka tarama testi de ikili test ve fetal ense kalınlığı ölçümüdür. Bu test hem 11-14 haftalar arasında yapıldığından erken dönemde uygulanabilmekte hem de üçlü teste göre daha yüksek başarı oranlarına sahiptir. İkili test günümüzde ülkemizde de pekçok büyük hastane ve merkezde de uygulanmaktadır.

Elde edilen bu sonuçlar araştırmacıları yine de tatmin etmemektedir ve daha yüksek başarı oranlarına sahip testlerin geliştirilmesi için çalışmalar devam etmektedir.

Bu konudaki en son yenilik çok kısa bir süre önce ileri sürülen dörtlü testtir.

Dörtlü test nedir?
Dörtlü test tıpkı ikili test ve üçlü test gibi Down Sendromu, nöral tüp defekti ve Trizomi 18 adı verilen hastalıkların bebekte olma riskini belirleyen bir tarama testidir. Diğer iki test ve tüm tarama testleri gibi bebekte hastalık olup olmadığını değil sadece o hastalıkların o bebekte bulunma riskini belirler. Eğer risk kabul edilebilir sınırların üzerindeyse bu anne adaylarında ileri ve tanı koydurucu incelemelerin yapılması gündeme gelir. Dörtlü testin mantığını anlayabilmeniz için önce üçlü test ve ikili test konularını okumanızı öneririm.

Dörtlü test nedir?
Dörttlü test anne adayından kalınan kan örneğinde dört değişik maddenin düzeylerinin saptanması temeline dayanır. Bu maddelerin düzeyleri, annenin beklenen doğum tarihindeki yaşı, sigara kullanımı, kilosu ve boyu gibi değişkenler de gözönüne alınarak bilgisayar programları tarafından işlenir ve sonuçta bir risk belirlenir.

Dörtlü teste incelenen maddeler şunlardır:

beta-hCG
Alfa-feto protein (AFP)
Estriol (E3)
Dimerik inhibin-A (DIA)
Human chorionic gonadotropin (hCG) gebeliğin temel hormonudur. Hamileliğin erken dönemlerinde yükselmeye başlar 14-16. haftalar arasında en yüksek değerine ulaştıktan sonra yavaş yavaş azalır

Alfa feto protein bebeğin karaciğerinden salgılanan bir protiendir. Bebekten amniyon sıvısına oradan da anne adayını kanına geçer. Gebeliğin seyri sırasında anne adayının kanındaki düzeyi yavaş ama düzenli bir artış gösterir.

Estriol ise yine bebeğe ait bir doku olan plasentadan salgılanan bir çeşit östrojen hormonudur.

Bu maddelerin hepsi üçlü testte incelenen maddelerdir.

Dörtlü testte ise bunlara dimerik inhibin-A adı verilen bir madde daha eklenmiştir.

selamlar herkese
deniz dirim hoşgeldiniz özledik siziopuyorumnanaktan
cinsiyetini öğrenenlere hayırlı olsun
öğrenmeye gidenler öğrenmeden gelmeyin haaaklava:

bana da doktorum 17.haftada gel omurga testi yapcam demişti demek 4 testmiş oboshayallersmile

hoşgelsin sağlıkla gelsin prenscik

canım korkmana gerek yok benim de ikiz ve benim lekem 1 yada gün kesilyo ondan sonra 10 gün kadar geliyo rahim kapalıysa sorun yok canım doktorun da korkacak bişey yok demişse endişelemnme bazen olabiliyomuş
benim hala lekem geliyo ama artık alıştım

ben 16 haftalıkken gittiğimde dr.um üçlü test yapmıcaz ama üç hafta sonra gel omirilik gelişimine bi bakalım demişti.
bnde ultrason muayenesi sanıordum açıkcası,4lü test miymiş bu??bilgisi olan varmı?
yine kan falanmı verilio,yoksa ultrasondamı baştan başa kontrol yapılıo????

canım ondan bana da olmuştu sıcaktan alerji olmuş olabilirsin canım en geç bir haftada geçerler ama çok tatlı kaşınıyolar biliyorum yalnız kaşımamaya çalış çünkü yara olabiliyolar
canım dikkat et bi de bulaşıcı olabiliyo bizim bir kardeşimde başladı herkeste oldu sonra 1 hftada geçti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…