2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

ben dolmayı zeytinyağlı severim ama içine koymam hiç kuş üzümü fıstık filan.. öylede çook güzel oluyo..

bende çok severim karışık kızartmayı ama yaz geldi geleli yapmıyorum hem zararlı diye hem çok sıcakk uğraşamam diye benim eşim tam tersi yemez akşamdan öyle şeyler ağır geliyo diye

benimkide yaz gelince tutturuyo kızartma diye patlıcan kabak biber taze taze oluyo diye.. ama bende çook üşeniyorum bu sıcakta.. açıyorum klimayı öyle yapıyorum ondan sonra bir hafta ne zaman klima açsam ev kızartma kokuyooozemuszemus

ben de zeytinyağlı yaptım netten baktım bi ne koyuyolar diye üzüm tarçın şeker cart curt.ne o öle ya ben anamdan öğrendiğim dolma bunlara 5çeker ben öle tatlımsı yemekleri sevmiom

canım çitos yok ne zamandır?bende bilmiyorum nerelerde

kızlar ben daha dün yedim kızartmayı,en karışığından:))

zap canım bende kuş üzümü koymuyorum
soğan,salça,domates kavurup pirinçleri atıp biraz da öyle kavuruyorum
en sonda maydanoz ve nane(naneyi çok atıyorum ben güzel oluyor diye)
okadar yani,anlattıkça acıkıyorum valla:)))

Ben ekmeklerle kıtır yapılıyor ya kruton onu yapmasını öğrendim.Bir tek mercimek çorbasıyla ezogelin yiyor eşim.Mercimeğimde bitti.Kruton yapasım var çorba yok :gitme:
Yoğurtlu çorba nasıl oluyor ki

canım ya mercimek bana ağır geliyo yazın

yoğurtlu çorbada herkes başka çeşit yapıyo benimki pratik biraz

azcık pirinç haşlıyorum suda,sonra bir kase yoğurt içine biraz un koyup çırpıyorum haşlanan pirinçlerin suyundan yoğurt kasesinin içen alıp yoğurdu biraz ılık yapıyorum ki pirinçlere karıştırınca kesmesin,kaynadıktan sonra üzerine nane ve tereyağı eritip karıştırıyorum (kekik varsa kekikde koyabilirsin) okadarcık işte tuzuda unutmamak lazım :))

sonrasında afiyet olsun cokacimcoook

tavaya sıvıyağını koy..sırasıyla soğanı öldür kıyma ardından sivribiber maydanoz karabiber zevke göre pulbiber ve tuz koy kavur indir ateşten....
yufkaları dörde böl yoğurt yağ karışımıyla ıslat....geniş tarafına bu içten koy ve rulo yap gül böreği şekli ver.....
ardından üstlerine yumurta sür fırında kızarıncaya kadar pişir....çıkınca sarımsaklı yoğurt dök üstüne....onun üstne de tereyağında salça azcık erit sos dök üstüne yeeeeeeeeee

Son düzenleme:
Aklınla bebeşinle eşinle bin yaşa yani.Oh içim rahatladı bende biber dolması yapayım vari.Nasıl yapıyorsun.Pirinçleri öyle direk içine içine mi ?_zemuszemus

ben tam tembel izmirli usulü yapıyorum.. önceden pirinçleri soğanı filan kavurmuyorum.. pirinç, ince doğranmış soğan, dereotu, maydonoz, karabiber, tuz, azıcık limonsuyu koyuyor bir güzel karıştırıyorum.. sonrada biberlerin içine doldurup yarısına gelicek kadar su koyuyorum..(bazen suya salca karıstırıyorum)... kendi kendine yarım saatte pişiyor..

ben de zeytinyağlı yaptım netten baktım bi ne koyuyolar diye üzüm tarçın şeker cart curt.ne o öle ya ben anamdan öğrendiğim dolma bunlara 5çeker ben öle tatlımsı yemekleri sevmiom

canım ne yalan söyleyim bende sevmiyorum tarçınlı tatlı felan
gerçi herkesin yemek zevki farklıdır da ben alışamadım o damak tadına :kedi:

:lepi::lepi::lepi:

evet canım katılıyorum sana bende sevmiyorum o şekilde

herkesin damak tadı başka kimiside bayılıyo işte

Kızlar nasılsınız? Ben iyi diilim, atlatamadım şu gribi, boğazım çok kötü, işyerinde klimayla daha da kötü oluyor, doktorum ilaç kullanmıycaksın dedi, inşallah daha kötü olmam

ÇOK GEÇMİŞ OLSUN CANIM dikkat et kendine

kızlar akşama ne pişiriyorsunuz??? çalışırken sorun olmuyodu ama şimdi evde olunca insan ister istemez hergün düzgün bi sofra kurmak istiyor.. yemek yapmaktan çok ne pişiricem derdi beni geriyooo

akşama yemeğim hazır haftasonu iki gün iftara misafirlerim vardı bugünede ayırdım yemek o yüzden bugün rahatım. ayıptır sölemesi fırında köfte patates, pilav , mercimek çorbası, patates püresi, zeytinyağlı fasülye, komposto ,karpuz akşamada şekerpare ne ararsanız var:))))))))))ayy canınız çekmesinn kıslarrrr..

hoşgeldin aramıza rabbim bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin seninde inş..

Son düzenleme:
benim hiç çekmiyor canım
arada bi gözleme,katmer felan çekiyor
onun dışında tık yok
ben daha aşermedimde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…