- Konu Sahibi teknekazintisii
-
- #9.321
belgun akşama bütün kızlar toplanıp size geliyoruzzzzz
Kızlar benim biber oyacağım yokmuş .Bıçakla denedim.Bütün biberleri patlattım mafoldumben öyle doldurcam artık tüh yaa
ben tam tembel izmirli usulü yapıyorum.. önceden pirinçleri soğanı filan kavurmuyorum.. pirinç, ince doğranmış soğan, dereotu, maydonoz, karabiber, tuz, azıcık limonsuyu koyuyor bir güzel karıştırıyorum.. sonrada biberlerin içine doldurup yarısına gelicek kadar su koyuyorum..(bazen suya salca karıstırıyorum)... kendi kendine yarım saatte pişiyor..
zap ben baş parmağımla ittiriyorum
içine girincede elimle çıkartıyorum yine
hiç bıçak kullanmadan
canım ya mercimek bana ağır geliyo yazın
yoğurtlu çorbada herkes başka çeşit yapıyo benimki pratik biraz
azcık pirinç haşlıyorum suda,sonra bir kase yoğurt içine biraz un koyup çırpıyorum haşlanan pirinçlerin suyundan yoğurt kasesinin içen alıp yoğurdu biraz ılık yapıyorum ki pirinçlere karıştırınca kesmesin,kaynadıktan sonra üzerine nane ve tereyağı eritip karıştırıyorum (kekik varsa kekikde koyabilirsin) okadarcık işte tuzuda unutmamak lazım :))
sonrasında afiyet olsun cokacimcoook
demek benimki de tembel usulü. ama ben limon suyu koymuyorum, taze soğan kullanıyorum, nane ve maydonozu da bol. hatta demin yaptım, pişiyor. yanına da dünden kocişin yaptığı etli bir yemeğimiz var.
ayyyy bu arada hamur işiiiiiiii.... şöyle fırından yeni çıkmış bol ıspanaklı bi kol böreği olsa bir tepsi yerimmmmm... anneme gidince ilk iş börek istemek olucak
Parmağım mı tombul anlamadımki ? kaydirigubbakcemile3 Parmağımla soktum soktum patladılar.Biberlerim küçük küçük ondan herhalde bahçe biberi
Parmağım mı tombul anlamadımki ? kaydirigubbakcemile3 Parmağımla soktum soktum patladılar.Biberlerim küçük küçük ondan herhalde bahçe biberi
demek benimki de tembel usulü. ama ben limon suyu koymuyorum, taze soğan kullanıyorum, nane ve maydonozu da bol. hatta demin yaptım, pişiyor. yanına da dünden kocişin yaptığı etli bir yemeğimiz var.
Peki yağı ne zaman koyuyorsunuz kızlar biber dolmasına ssuyla beraber mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?