2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

hala kaşınıyorum canım( cmt kontrolüm gidince sölicem doktora bende hep gitmeden doktora bunları bunları sorcam diyorum gidince hep unutuyorum:)))

şirinem resimlerin güzelmişş.

uludağ eğitim fak den mi mezunsun?ben de bursalıyım arabayatağında oturuyor ailem.yakın arkadaşım da resim öğr eğitim den mezun 2006 mezunu

şirinem resimlerin güzelmişş.

uludağ eğitim fak den mi mezunsun?ben de bursalıyım arabayatağında oturuyor ailem.yakın arkadaşım da resim öğr eğitim den mezun 2006 mezunu

evet canım uludag mezunuyum 2004 te mezun oldum ama ben yanı arkadasına gore daha yaslıyım sanrıımbilmiyorumkismile

Hiç beklenmeyen bir anda hissedilen bu hareketi hemen paylaşmak istersiniz. O an en yakınınızdaki ile mutluluk gülücükleri atıverirsiniz. En çok da baba ile paylaşmak isteği ağır basar. İkinizin bir parçasını hissetmek, birlikte yaşadığınız duyguların en güzelidir belki de.

Bebeğinin ilk hareketlerini her anne adayı farklı tanımlar. Kimileri baloncuk ya da mısır patlamasına benzetirken, kimileri de kelebeğin ya da küçük bir kuşun kanat çırpması olarak anlatır. Hatta karnın içinde gaz dolaşması olarak algılandığı da olur. Ayrıca, zayıf bir kadının kilolu bir kadına göre, hareketleri hissetme duyarlılığı daha yüksektir.

Bebeğin anne karnında haraketleri aslında hamileliğin ilk üç ayı içinde başlar. Fakat anne adayları bu farkedemezler. İlk bebeğine hamile olanlar genelde 20 ve 24. haftalarda farketmeye başlarlar. Daha önceden çocuk sahibi olmuş deneyimli anne adayları ise 16. haftadan sonra hissetmeye başlayabilirler.

Anne karnında en hareketli dönemleri 24. haftadan sonra başlar. Bu haftadan sonra onun hareketini sürekli hissetmek isteyen anne adayları, bebeğin sağlıklı ve yaşıyor olduğu düşüncesiyle olaya ayrı bir boyut kazandırır. Hareket etmemesi durumunda heyecan ve telaş yaşanabilir. Bebeğin hareketleri 26. haftaya kadar hissedilmediği taktirde doktora mutlaka bildirilmelidir.

Bebeğin hareketlerinde anne adayını düşündüren başka bir konuda, bu hareketlerin sıklığıdır. Kimileri bu hareketleri çok sık olarak tanımlarken, kimileri de hareketlerin azlığından şikayetçidir. Bebek hareketleri gün boyunca değişkendir ve devamlı hareket etmesi beklenmemelidir. Bebeğin de uyku aralıkları olduğu unutulmamalıdır. Ancak, hamileliğin 28. haftasından sonra bebeğin hareket sayısı, bebeğin durumu hakkında gerçek bilgiyi verebilir. Bebek bir günde 100-150 kez hareket eder. Ancak bu hareketlerin tamamı annenin hissedebileceği büyüklükte değildir. Günde 15-20 defa net hareketi hissetmek, bebeğin sağlıklı olduğunu büyük oranda göstermektedir.

Bebeğin çok hareket etmesi, ilerde hiperaktif bir çocuğa sahip olunacağı anlamına gelmeyeceği gibi, az hareket eden bebeğin de problemli bir bebek olacağı anlamına gelmez. Ayrıca bu hareketlerin cinsiyetle herhangi bir bağlantısı bulunmamaktadır.

Sürekli hareket halinde iseniz ve yorgunsanız, hatta karnınız açsa, bebeğin hareketlerini hissetmeyebilirsiniz. Bebek karın içinde sallandığından uyku süresini uzun tutmuş olabilir. Üstelik bebeğin karındaki duruşu da hareketleri hissetmenizi engelleyebilir. Bebek hareketleri genelde en çok sabahları, gece yatınca ve yemeklerden hemen sonra hissedilir. Ayrıca unutulmamalıdır ki, doğum yaklaştıkça ve bebek büyüdükçe, yeri daraldığından hareketleri yavaşlar.

günaydın canım
canım acityde mi bakıyorsun?
optimumda da hastane çıkışı uygun diyorlardı
günaydınn hanımlarrr
çok ösledim burayı ve sizi yaaaaaaaaa
nasılsınız görüşmeyeli*???
ben bi oğluumla kahvaltı yapıp yetioruum
şimdilik hoşçakalınnnyerimseniben
günaydın canım afiyet olsun

günaydın kızlar nasılsınız
ama buralar çok sıcak yaaa
nasıl iş bu anlamadımm.
selam canım nasılsın?
çok sıcak bizde klimayla duruyoruz

günaydınnnnn herkeseeeee

geçmişi okudum anca:) baya bişi yazılmış yine...gördüğüm kadarıyla herkes iyiymiş ohh ne güzel
günaydın canım benim

Fikrimiz olsun dedım kızlar geçen gün konusuyordunuz bu konuyu

Günümüzde kullanılan saç boyalarının gebelikte fetüs üzerine zararlı etkilerinin olduğunu gösteren kesin kanıtlar yoktur. Buna rağmen sigara , zirai ilaçlar, virusler, radyasyon, saç boyaları gibi birçok etkenin lösemi insidansını arttırdığı bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır. Bazı saç boyalarında bulunan kanserojen maddeler saç köklerinden kemik iliğine ulaşarak burada DNA yapısını bozarak kansere neden olabiliyor. Çok sık saç boyatan kadınlarda yumurtalık kanseri, lenfoma, mesane kanseri gibi hastalıklara yakalanma riski de artıyor. Klasikleşmiş bir bilgi olmasına rağmen bu konulada yapılan çalışmalarda gebelikte veya gebe kalmadan önceki ayda herhangi bir saç boyasının sık sık kullanılması bebekte neuroblastoma denilen tümörün riskini arttırabileceği gösterilmiştir. Geçici saç boyaları, kalıcı olan boyalardan daha risklidir. Bu konuda kesin sonuca varabilmek için saç boyalarının etkisini ortaya koyabilecek daha birçok çalışmalar yapılmasına ihtiyaç vardır(1). Başka bir çalışmada anneler saç boyası gibi güzellik ürünleri kullandıklarında çocukluk çağı beyin tümörü riskinde çok küçük bir artış tespit edilmiştir(2).

Bu çalışmaların ışığı altında kadınların en hassas dönemleri olan gebelik süresince mümkünse saçlarını boyatmamalarını tavsiye ediyoruz.

op dr kutlugül yüksel (kadın hastalıkları ve doğum

merhaba herkese,
sirinemm resimlerin de kızının cicileri de süper, tebrikler.
bebish22, oğlunun doğum günü kutlu olsun. çook güzel ve mutlu bir hayatı olsun inş.dün pek yoktun, herhalde doğum günü kutlamaları yüzünden. özlettin kendini.

bu arada dün akşam ben kendime ciciler aldım. malum pazartesi okul başlıyor. lcw'de en küçük beden 36 vardı, onun içine de benden iki tane sığar. :roflol: c&a'dan likralı bir pantolon aldım, eşofman gibi çok rahat, hem de 34 beden! :lepi: bir de kot etek; okulda da giymeyi düşünüyorum, bu sene beni biraz da böyle idare etsinler. oxxo'dan bir bluz, kotton'dan iki gömlek. çok sevdim cicilerimi ama giymek istemiyorum henüz çünkü çoookkkk sıcak. kafamçokkarıştı
sürekli bebek mağazalarına bakıyorum ama henüz birşey alamadım, zaten nereden başlayacağımı da bilmiyorum. hastane çıkışı bulamadım şu avm'lerde.sadece bir yerde buldum, onu da beğenmedim. havalar biraz serinleyince avm dışından gezip alırım artık. bir de linens de bebiş için bir uyku seti beğendim, 240 lira. bu ne yawwww!!! CADIARZU :uhm:

Canım ben de senin gibi öğretmenim ve şimdiden başladım okulda ne giycem diye düşünmeye....Ben de kot etek ve kot pantolon aldım bütün hamileliğim onlarla geçicek sanırım:)Okulda giymek için de siyah bi kumaş pantolon bulursam üstünü değiştirip değişitirip giyerim artık...Sen haftaya başladığına göre özel okuldasın heralde....

kızlar aynı sorun bende de var bende öğretmenim ve okulda napıcam diye düşünmeye başladım şimdiden bu ilk 5-6 ay önemli değilde 7. ve 8. aylarda neye sığıcam ne giyicem merak ediyorum.Birde kıyafete çok düşkünüm öyle paspalda gitmek istemiyorum offf of

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…