- Konu Sahibi teknekazintisii
-
- #9.421
Canım ben de senin gibi öğretmenim ve şimdiden başladım okulda ne giycem diye düşünmeye....Ben de kot etek ve kot pantolon aldım bütün hamileliğim onlarla geçicek sanırım:)Okulda giymek için de siyah bi kumaş pantolon bulursam üstünü değiştirip değişitirip giyerim artık...Sen haftaya başladığına göre özel okuldasın heralde....
yazın giyilen hamilelikler şirinde
kışın napıcaz bende bilmiyorum
kat kat giyiniriz artık
yok tatlım özelde değil, anadolu lisesindeyim. ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavları var. ayyy bir de seçimde görev çıkmış, nasıl kurtulacağım bilmiyorum.
ben de pantolonu siyah aldım, ama yumuşacııkkk. iki pantolunum var şimdilik, hala olan birkaç tane de elbisem, onları da bolero gibi bişeylerle giyebilirim belki okulda. hiç de sevmem ama fazla da zorlamamak lazım idareyi.
bizim okul özel değil ama özele yakın valla, geçen sene yeni gelen bir öğretmen rüküş giyiniyor diye veliler şikayet edip durdu, okuldan aldırmaya çalıştılar kadını. evet öğretmen dediğin de biraz dikkat etmeli kılık kıyafetine ama insanın yüzüne yüzüne de bu söylenmez ki. bir de toplantıda hocam bu konuyu şöyle mi işleseydiniz falan diye ahkam kesiyorlar. çok çekiyoruz bu şımarık veli ve öğrencilerden çookkk.klava:
kızıma ne isim koycam ben:uhm:berra diye düşünmüştüm çok begeniyodum ama peygamberimiz değiştirmiş bu ismi ne olcak benim kuzumun adımafoldumben
yok tatlım özelde değil, anadolu lisesindeyim. ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavları var. ayyy bir de seçimde görev çıkmış, nasıl kurtulacağım bilmiyorum.
ben de pantolonu siyah aldım, ama yumuşacııkkk. iki pantolunum var şimdilik, hala olan birkaç tane de elbisem, onları da bolero gibi bişeylerle giyebilirim belki okulda. hiç de sevmem ama fazla da zorlamamak lazım idareyi.
bizim okul özel değil ama özele yakın valla, geçen sene yeni gelen bir öğretmen rüküş giyiniyor diye veliler şikayet edip durdu, okuldan aldırmaya çalıştılar kadını. evet öğretmen dediğin de biraz dikkat etmeli kılık kıyafetine ama insanın yüzüne yüzüne de bu söylenmez ki. bir de toplantıda hocam bu konuyu şöyle mi işleseydiniz falan diye ahkam kesiyorlar. çok çekiyoruz bu şımarık veli ve öğrencilerden çookkk.klava:
kat kat derken
canım sen kaban giymeyi düşünmüyormusun kışın kafamçokkarıştı
kat kat derken
canım sen kaban giymeyi düşünmüyormusun kışın kafamçokkarıştı
anladım canımcanım böyle bi yazdan sonra kışın çok çetin geçeceğini sanmıyorum CADIARZU ee hamileliktende kaynaklanan bi sıcaklık olduğunu düşünürsek hiçde ööle kat kat giyineceğimizi sanmamm a.s
zaten evin içinde sobadır kaloriferdir yanacak e dışarı çıkarkende bi palto tamam yerimseniben ay ben patlarım ööle kat kat -tatlicadiarzu-
tabi kar kış kıyamet gününde de eşlerimizin bizi dışarı çıkaracağını sanmıyorum
hele benimki delikafadulden acayip evhamlı
şimdi bile yatarken bakıyorum hemen çarşafı belime örtüyo kaydirigubbakcemile3 ben bu kadar evhamlı görmedimm
canım böyle bi yazdan sonra kışın çok çetin geçeceğini sanmıyorum CADIARZU ee hamileliktende kaynaklanan bi sıcaklık olduğunu düşünürsek hiçde ööle kat kat giyineceğimizi sanmamm a.s
zaten evin içinde sobadır kaloriferdir yanacak e dışarı çıkarkende bi palto tamam yerimseniben ay ben patlarım ööle kat kat -tatlicadiarzu-
tabi kar kış kıyamet gününde de eşlerimizin bizi dışarı çıkaracağını sanmıyorum
hele benimki delikafadulden acayip evhamlı
şimdi bile yatarken bakıyorum hemen çarşafı belime örtüyo kaydirigubbakcemile3 ben bu kadar evhamlı görmedimm
İşin zormuş o zaman canım yaa...Bizim de idareciler çok takık kılık kıyafete küçük bi okul olduğundan kadromuz az göze batar yani benim de özenli giyinmem lazım....
sanırım sen çalışmıyosun ne rahat ne güzel ama ben mecbur çıkacağım dışarı ve görevlendirme falan yaptıramazsam çalıştığım ilçe 55 km. 3araç değiştiriyorum.geçen sene kardan yolda bile kalmıştık.paltomun önü kavuşmazsa mecbur kat kat giyerim izine de en erken 2kasımda ayrılabiliyorum.ama dayanabilirsem biraz daha çalışıp iznimi doğum sonrasına aktarmayı düşünüyorum
kız bu sıcakta ne çarşafı anammmm terler çatlarsın ben gece cam ve üstüm açık uyuyom kaldı ki gündüz çarşaf hiç örtemem
Hoşbulduk canımm
geçen bahsetmiştik bu konuda, yazıyı da daha önce okumuştum paylaşayım dedim..
Bu arada Koacelide oturanlar için bugün biraz hüzünlü geçiyor.. malum 17 Ağustos.. Allahımm ne geceydi.. akıllara zarar.. Mazallah..Rabbim bir daha yaşatmasın inşALLAH..
Hamilelikte Braxton-Hicks kasılmaları/yalancı kasılmalar
Belki bu kulağa tuhaf gelen sözcüğü daha önceden duydunuz, belki de ilk defa duyuyorsunuz. Ancak durum nasıl olursa olsun, eğer bebek bekleyen bir anne adayıysanız anlamını bir an önce öğrenmenizde yarar var.
Bundan yaklaşık 150 yıl kadar önce İngiliz doktor John Braxton Hicks, gerçek doğum kasılmaları başlamadan önce rahim kaslarında meydana gelen bazı kasılmalar olduğunu fark etti ve o güne kadar hem doktorların hem de anne adaylarının yaşadığı karmaşa ve heyecana açıklık getirdi.
Günümüzde zaman zaman yalancı kasılmalar olarak da adlandırılan Braxton Hicks kontraksiyonları(kasılmaları), genelde gebeliğin son 3 ayında başlamakla birlikte zaman zaman ikinci kasılmalarda da gözlenebilir. Rahiminizi oluşturan kaslar, 30-60 saniye kadar kasılarak daha sonra gevşer. Bu kasılmaların süresi zaman zaman iki dakikaya kadar uzayabilir. Braxton Hicks kasılmaları sizi ve rahiminizi gerçek doğuma hazırladığından alıştırma kasılmaları olarak da adlandırılmaktadır.
Braxton Hicks kasılmalarının bazı özellikleri vardır:
Şiddeti sabit olmayıp değişkendir
İki kasılma arasındaki süre çok kısa değildir
Olup olmayacağı ya da ne zaman geleceği önceden tahmin edilemez
Ritmik yani düzenli değildir
Ağrıdan çok rahatsızlık verir
Sıklığı ve şiddeti giderek artmaz
Neden olur?
Braxton Hicks kasılmalarına neden olan olayların mekanizması açık değildir ancak bu konuda bazı spekülasyonlar vardır. En sık kabul edilen görüş bu kasılmaların rahimin kendi sertliğini sağlamasına yardımcı olduğu ve plasentaya kan akımını kolaylaştırdığıdır. Braxton Hicks kasılmaları, rahim ağzında açılma ya da incelmeye neden olmazlar. Bununla birlikte doğum zamanı yaklaştıkça kasılmaların şiddetinde ve sıklığında bir artış görülebilir. Bu kasılmalar yalancı doğum sancıları olarak adlandırılır ve rahim ağzının doğuma hazırlanması ile açılması ve incelmesine yardımcı olabilirler.
Braxton Hicks kontraksiyonlarını tetikleyebilen durumlar?
Bebeğiniz ya da siz çok hareketli ve aktifseniz
Birisi karnınıza sertçe dokunursa
Mesaneniz çok dolu ise
Cinsel ilişki sonrasında
Uzun süre susuz kalmışsanız
Braxton hicks kontraksiyonları tetiklenebilir.
Nasıl baş edilebilir?
Braxton Hicks kasılmaları genelde zararsız ve ağrısız kasılmalardır ancak yine de bu durum sizi rahatsız ediyorsa önüne geçmek için bazı basit öneriler işe yarayabilir.
Pozisyon değiştirin. Eğer uzun süredir ayakta ve dolaşıyorsanız uzanın ya da kasılmalar siz oturur ya da uzanırken başlamışsa kısa bir yürüyüşe çıkın.
Ilık bir duş yapın
4-5 bardak su için. Eğer kasılmaları başlatan durum su kaybı ise su içmek çok işe yarayacaktır.
Bu basit önlemler ile kasılmalar geçmiyor, sıklığı, şiddeti ve yarattığı rahatsızlık giderek artıyorsa zaman kaybetmeden doktorunuza haber verin.VKV Amerikan Hastanesi
Kadın Sağlığı Ünitesi Dr. Alper Mumcu
Tünaydın kızlarr.. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?