- 17 Mart 2010
- 5.566
- 1.592
- 448
- 39
- Konu Sahibi teknekazintisii
-
- #14.561
hunny canım bende tuvalete gece kalkarken zor kalkıyorum basınçtan galiba ağrı yapıyor ama yapınca rahatlıyorum:)))bende çok fazla gidiyorum tuvalete hele geceleri sürekli uykum bölünüyor.
denizcim teşekkür ederim link için
hunny canım bende tuvalete gece kalkarken zor kalkıyorum basınçtan galiba ağrı yapıyor ama yapınca rahatlıyorum:)))bende çok fazla gidiyorum tuvalete hele geceleri sürekli uykum bölünüyor.
denizcim teşekkür ederim link için
kızlar kasım annelerinde doğuranlar olmuş eyvahedigeldismile
bende erken doğumdan korkuyorum bu nedenle bütün hazırlıklarımı bitirmeye çalışıyorum bu ay bitmiş olacak büyük ihtimal her şeyim
slm hanımlar uzuuuun bir aradan sonra hepinize merhaba bayramdı arkasından tatildi derken okulun açılmasıyla bende normal hayatıma döndüm yarın bebeğimin organlarının hepsi taranacak çok özlemişim görmek istiyorum artık bebeğimi
selam kızlar işte yazışmamız...
merhaba;
25 haftalık hamileyim..Son 1 haftadır ayağa kalkarken ve yatakta dönerken rahim ağzında ağrım oluyor..Oturunca ve ayaklarımı uzatınca rahatlıyorum..Bu ağrının sebebi ne olabilir.. Tehlikelimidir?
cevabınız için şimdiden teşekkür ederim..
merhaba. hissettiğiniz ağrı büyük olasılıkla bebeğin pozisyonu ile ilgilidir. ama bu tip durumlarda usg ve muayene yapılmadan sorunun tam olarak ne olduğunu söylemek mümkün değil.
sorumun cevabı bu ama beni tam tatmin etmedi açıkcasıboshayallersmile
hoş geldin canım ne güzel yarın göreceksin benim daha çok varslm hanımlar uzuuuun bir aradan sonra hepinize merhaba bayramdı arkasından tatildi derken okulun açılmasıyla bende normal hayatıma döndüm yarın bebeğimin organlarının hepsi taranacak çok özlemişim görmek istiyorum artık bebeğimi
evet canım 2 kişi doğurmuş merak edip baktıydım eyvahedigeldismileeyvahedigeldismile ayyy deme kısss
daha ben bişii almadmm
hele 7 ay bitsin ööle alırıs diorus
yani almadım derken ufak tefek şeyler aldım hatta cici topiğine ekledimm bakın bakalımm beğenecekmisiniss zemuszemus
bizde yavaş yavaş başlayalım o zamann eyvahedigeldismile
canım sendede mi vardı :gitme:canım bende ilk aşımı ekim 1 de vurunucam inşş
ama ben iğneden korkmamm sempatiksalakcinni
ne güsel haberlerle geldinn taramanıs güsel geçmişş sevindim opuyorumnanaktan
canım bende de var hemoroid yani şiş ama acısı filan yok :sm_confused:
kabızda olmadımm ama yanlız araa kabız oluyorumm ozaman acıo
yani benimkinin şişliği inmedi
bi sorun yoktur umarımm :sm_confused:
kendi doktoruna sor ben öyle yaptımm bi ilaç verebilir oda
ama temizliğine dikat et mikrop kapmasın canım yerimseniben
belguncuğum çok şükür canımcanım aminosentez sonucumda şükürler olsun davn sendromu özürlü riski falan çıkmadı ama 15.kromozumun p kolunda artış saptandı..bu artışın yani kromozamal bozukluğun bizdenmi yoksa kendi kendinemi oldunu anlamak için benden ve eşimden kan örnekleri aldılar dnamıza bakacaklar ay başında belli olcak sonuç..eğer benden yada eşimdense sorun yok ama bizim dnalarımz temiz çıkarsa ozaman bebekte kendi kendine oluşan bir durum dediler ozamanda onun detayına inecekler onunda sonucu bir ayda çıkar herhalde ee sonra benim doğum gelir zaten. bu arada 15.kromozomun ne olduğu konusunda çok koşturduk hiç kimse bize tam anlamıyla yanıt vermeiyor çüünkü.çapalara kadar gittik.. ikikere ayrı hastanelerde organ taramasına girdim temiz çıktı onlarda çok şükür en son geçen perş girdiğimde sağ böbrekte biraz genişleme göründü ama çok önemsemediler yani o anda çocuğun çişi varsa bile olabiliyormuş basınçtan.şimdi ayın 30unda bu 15.kromozom için çapada bir prof varmış ondan randevu aldık danışmanlık vercek bize. ayın 4ündede inş dna sonuçlarımızı alcaz. inş rabbimden bir sorun çıkmaz inş sağlıkla doğacak bebeğim. hepimizin bebişleri sağlıkla doğacak inş.. artık uğraşamıyorum o bu şu aminosentez yaptık risk içn başka bişi dediler bu sefer şimdi yine yapsan yine bişi çıkcak. ay başında sonuçları aldığımızda madem bizde bir kromozomak bozukluk yani taşıyıcılık olması çocuğuma zarar vermicek ozaman inş bizde çıkarda daha fazla bizide bebeğimide üzmezler ve daha fazla detaylara inmek zorunda kalmayız diye dua ediyorum. artık hamileliğimin tadını çıkarmak istiyorum bundan sonrasında. rabbime bıraktım organ taramaları ölçüleri vs. herşey normal en azından. 15.kromozomda ne olduğunu biliyoruz ve eğer bişi varsada doğduktan sonra belli olcak rabbimden hayırlısı.
canım gözün aydın,değerlerin normalmişKızlar bende geldim kan aldılar.Normalmiş değerler.İdrar tahlilimde normal allaha şükür atlatmışım idrar yolu enfeksiyonunu.Bayıldım iki kez onları sordum.Normal dedi.Hamileliğim ilerledikçe artması normalmiş.Bebeğimin kalp atışını dinletti.Öyle normalmiş herşey yarında devlet hastanesine ultrasona giricez inşallah.O kasık ağrısı bende de oluyor.Oturuyor kasığıma kalkmıyor.Tık tık yapıyorum falan.Eşim konuşa konuşa kaldırıyor bazen onu başka tarafa gidiyzaman ağrım azalıyor.rahim kasılmalarımda oluyor.Öyle ara ara sancı oluyor normalmiş oda.
:kedi:belgün ve dirim hoşgeldiniz nihayet geldiniz yakında kayıp ilanı verecektik hakkınızdakaydirigubbakcemile3
dirimcim geçmiş olsun cnm genel cerrahiye gidiliyor sanırım hemeroid için yanlış hatırlamıyorsam ablamın eltisindede olmuştu hatta ameliyet bile oldu oyüzden inşallah senin öyle olmaz cnm:Saruboceq:
bende kan tahlilimi oldum sonucu yarın öğrenicem eyvahedigeldismile
canım aynı yerde mi bilmiyorum ama benimde aşağıdaselam kızlar işte yazışmamız...
merhaba;
25 haftalık hamileyim..Son 1 haftadır ayağa kalkarken ve yatakta dönerken rahim ağzında ağrım oluyor..Oturunca ve ayaklarımı uzatınca rahatlıyorum..Bu ağrının sebebi ne olabilir.. Tehlikelimidir?
cevabınız için şimdiden teşekkür ederim..
merhaba. hissettiğiniz ağrı büyük olasılıkla bebeğin pozisyonu ile ilgilidir. ama bu tip durumlarda usg ve muayene yapılmadan sorunun tam olarak ne olduğunu söylemek mümkün değil.
sorumun cevabı bu ama beni tam tatmin etmedi açıkcasıboshayallersmile
canım sendede mi vardı :gitme:
bendede şişlik var,ağrı yok ama hergün kavun yiyorum o yüzden :kedi:
doktorum baktıracaktı ama daha gitmedim
kendiğinden inmez dimi bu şişlik?
evet canım 2 kişi doğurmuş merak edip baktıydım eyvahedigeldismile
bizim de ufak tefek şeyler kaldı kremler biberonlar banyo takımları falan bir kaç parça daha giysi alacağız o kadar biz büyüklerden başladık almaya
Erken doğumlarda bebeğin yaşama şansı doğum haftası arttıkça giderek artar. Örneğin 24. gebelik haftasında olan doğumlarda bebeklerin çok az bir kısmı yaşayabilirken, 26. haftadaki doğumlarda bebeklerin yaşama şansı yaklaşık %50'dir. Ölüm oranı 28. haftada gerçekleşen doğumlarda yaklaşık %25 iken 30. haftada %10 civarındadır. 34 haftadan sonra doğanlar yüksek oranda yaşama şansına sahiptir. Halk arasında bzen söylenen "7 aylık doğan bebeğin yaşama şansı sekiz aylık doğana göre daha fazladır" sözü tamamen yanlıştır.
Erken Doğum için risk faktörleri:
- Daha önce erken doğum yapanlar
- Rahim ağzıyla ilgili ameliyat geçirenler
- Rahimle ilgili anomaliler, şekil bozuklukları
- Sigara içimi
- İlaç bağımlılığı
- Annede kansızlık
- Annedeki kronik hastalıklar
- Annede stres ve depresyon
- Gebelik sırasında idrar yolu enfeksiyonu geçirmek
- Zarların erkenden açılması ve su gelmesi
- Düşük sosyoekonomik düzey
- Siyah ırkta erken doğuma 2-4 kat daha sık rastlanır
- Gebelikte yüksek tansiyon olması
- Çoğul gebelikler
- Aşırı fiziksel aktivite
- Doğumlar arasındaki sürenin kısa olması
- Anne yaşının 18'den küçük veya 40'dan büyük olması
- Annenin kilosu azaldıkça erken doğum riski de artmaktadır. (Kilo fazlalığının da getirdiği başka riskler vardır.)
- Oligohidramnios, polihidramnios (Amnşon suyunun az veya fazla olması)
benim karnımdada oluyor ağrı bu arada kızlar
göbeğimin olduğu yer pul pul olmuş
sanki derim kavlayacak,kurumuş iyice
Benimde hafif pulluluk var çok geriliyor bu ara tekmede atınca yırtılacak gibi oluyor.Bol bol krem sürüyorum artık.Gittikçe alevi söndü gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?