2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bende çok çıkıyorum tuvalete gece uyanıyorum sıkıştırıyor iicene
ay kızlar benim bide göğüs altımda uyuşma gibi oluyor eyvahedigeldismile

ayy bu tuvalet işleri en az 3 kez kalkıyorum çok su içmişsem 4 5 e kadar çıkıyo sinir oluyorum kafamçokkarıştı

Kızlar bende geldim kan aldılar.Normalmiş değerler.İdrar tahlilimde normal allaha şükür atlatmışım idrar yolu enfeksiyonunu.Bayıldım iki kez onları sordum.Normal dedi.Hamileliğim ilerledikçe artması normalmiş.Bebeğimin kalp atışını dinletti.Öyle normalmiş herşey yarında devlet hastanesine ultrasona giricez inşallah.O kasık ağrısı bende de oluyor.Oturuyor kasığıma kalkmıyor.Tık tık yapıyorum falan.Eşim konuşa konuşa kaldırıyor bazen onu başka tarafa gidiy zaman ağrım azalıyor.rahim kasılmalarımda oluyor.Öyle ara ara sancı oluyor normalmiş oda.

Canım bende de aynı oluyo.Kızım rahatsız olup tepiniyor.O uyandırıyor beni.Bebek büyüdüğü için baskı yapıyormuş idrar torbalarına.

belgün ve dirim hoşgeldiniz nihayet geldiniz yakında kayıp ilanı verecektik hakkınızdakaydirigubbakcemile3
dirimcim geçmiş olsun cnm genel cerrahiye gidiliyor sanırım hemeroid için yanlış hatırlamıyorsam ablamın eltisindede olmuştu hatta ameliyet bile oldu oyüzden inşallah senin öyle olmaz cnm:Saruboceq:
bende kan tahlilimi oldum sonucu yarın öğrenicem eyvahedigeldismile

kızlar kasım annelerinde doğuranlar olmuş eyvahedigeldismile
bende erken doğumdan korkuyorum bu nedenle bütün hazırlıklarımı bitirmeye çalışıyorum bu ay bitmiş olacak büyük ihtimal her şeyim

selam kızlar işte yazışmamız...
merhaba;
25 haftalık hamileyim..Son 1 haftadır ayağa kalkarken ve yatakta dönerken rahim ağzında ağrım oluyor..Oturunca ve ayaklarımı uzatınca rahatlıyorum..Bu ağrının sebebi ne olabilir.. Tehlikelimidir?
cevabınız için şimdiden teşekkür ederim..

merhaba. hissettiğiniz ağrı büyük olasılıkla bebeğin pozisyonu ile ilgilidir. ama bu tip durumlarda usg ve muayene yapılmadan sorunun tam olarak ne olduğunu söylemek mümkün değil.
sorumun cevabı bu ama beni tam tatmin etmedi açıkcasıboshayallersmile

slm hanımlar uzuuuun bir aradan sonra hepinize merhaba bayramdı arkasından tatildi derken okulun açılmasıyla bende normal hayatıma döndüm yarın bebeğimin organlarının hepsi taranacak çok özlemişim görmek istiyorum artık bebeğimi

kızlar kasım annelerinde doğuranlar olmuş eyvahedigeldismile
bende erken doğumdan korkuyorum bu nedenle bütün hazırlıklarımı bitirmeye çalışıyorum bu ay bitmiş olacak büyük ihtimal her şeyim

eyvahedigeldismile ayyy deme kısss
daha ben bişii almadmm
hele 7 ay bitsin ööle alırıs diorus

yani almadım derken ufak tefek şeyler aldım hatta cici topiğine ekledimm bakın bakalımm beğenecekmisiniss zemuszemus

bizde yavaş yavaş başlayalım o zamann eyvahedigeldismile

inşş güsel haberlerle gelirsinn cnmm kaydirigubbakcemile5

teşekkürler canımm kaydirigubbakcemile5 aynı ağrılar bende de var ama aşağı doğru diğil de kasıklarımda göbişimde filan oluo normaldir sanırımm CADIARZU
bide arada göbek deliğimde de oluo sempatiksalakcinni

hoş geldin canım ne güzel yarın göreceksin benim daha çok var
evet canım 2 kişi doğurmuş merak edip baktıydım eyvahedigeldismile

bizim de ufak tefek şeyler kaldı kremler biberonlar banyo takımları falan bir kaç parça daha giysi alacağız o kadar biz büyüklerden başladık almaya

canım sendede mi vardı :gitme:
bendede şişlik var,ağrı yok ama hergün kavun yiyorum o yüzden :kedi:
doktorum baktıracaktı ama daha gitmedim
kendiğinden inmez dimi bu şişlik?

belguncuğum çok şükür canım
inşallah bundada bişey çıkmaz Allahın izniyle
sen içini ferah tut arkadaşım
canım gözün aydın,değerlerin normalmiş
inşallah yarınki ultrasonunda güzel geçer

:kedi:
canım teşekkürler izindeydim bende
inşallah kendiliğinden geçer dicem ama sanırım zor biraz
canım aynı yerde mi bilmiyorum ama benimde aşağıda
o tarif ettiğin yerde ağrım oluyor
ama özellikle ayağa kalkarken yada dönerken değil
ara ara oluyor,ayakta otururken birden giriyor ağrı sonra kesiliyor

Erken doğumlarda bebeğin yaşama şansı doğum haftası arttıkça giderek artar. Örneğin 24. gebelik haftasında olan doğumlarda bebeklerin çok az bir kısmı yaşayabilirken, 26. haftadaki doğumlarda bebeklerin yaşama şansı yaklaşık %50'dir. Ölüm oranı 28. haftada gerçekleşen doğumlarda yaklaşık %25 iken 30. haftada %10 civarındadır. 34 haftadan sonra doğanlar yüksek oranda yaşama şansına sahiptir. Halk arasında bzen söylenen "7 aylık doğan bebeğin yaşama şansı sekiz aylık doğana göre daha fazladır" sözü tamamen yanlıştır.

Erken Doğum için risk faktörleri:
- Daha önce erken doğum yapanlar
- Rahim ağzıyla ilgili ameliyat geçirenler
- Rahimle ilgili anomaliler, şekil bozuklukları
- Sigara içimi
- İlaç bağımlılığı
- Annede kansızlık
- Annedeki kronik hastalıklar
- Annede stres ve depresyon
- Gebelik sırasında idrar yolu enfeksiyonu geçirmek
- Zarların erkenden açılması ve su gelmesi
- Düşük sosyoekonomik düzey
- Siyah ırkta erken doğuma 2-4 kat daha sık rastlanır
- Gebelikte yüksek tansiyon olması
- Çoğul gebelikler
- Aşırı fiziksel aktivite
- Doğumlar arasındaki sürenin kısa olması
- Anne yaşının 18'den küçük veya 40'dan büyük olması
- Annenin kilosu azaldıkça erken doğum riski de artmaktadır. (Kilo fazlalığının da getirdiği başka riskler vardır.)
- Oligohidramnios, polihidramnios (Amnşon suyunun az veya fazla olması)

benim karnımdada oluyor ağrı bu arada kızlar
göbeğimin olduğu yer pul pul olmuş
sanki derim kavlayacak,kurumuş iyice

Benimde hafif pulluluk var çok geriliyor bu ara tekmede atınca yırtılacak gibi oluyor.Bol bol krem sürüyorum artık.Gittikçe alevi söndü gibi.

canım sendede mi vardı :gitme:
bendede şişlik var,ağrı yok ama hergün kavun yiyorum o yüzden :kedi:
doktorum baktıracaktı ama daha gitmedim
kendiğinden inmez dimi bu şişlik?

bilmemm inermi inmesmi ama bi acısı olmadığından pek istine düşmedimm :bbo:

ne güsell cnm sen bayağ tamamlamışsınn eyvahedigeldismile
aman inşş vaktinde gelir bebişlerde sempatiksalakcinni

bilgi için teşekkürlerrr kaydirigubbakcemile5
şimdilik bi risk görünmüo inşş böyle devam ederr :Saruboceq:

benim karnımdada oluyor ağrı bu arada kızlar
göbeğimin olduğu yer pul pul olmuş
sanki derim kavlayacak,kurumuş iyice

Benimde hafif pulluluk var çok geriliyor bu ara tekmede atınca yırtılacak gibi oluyor.Bol bol krem sürüyorum artık.Gittikçe alevi söndü gibi.

bol su içinn ve krem di bebe yağıdı filan kullanınn belki iyi gelir arkadaşlar yerimseniben

kızlar yüzünüzde çillenme falan oldumu gebelik maskesi yani benim ilkindede yoktu şimdide yok yüzüme bakan sen hamileye benzemiyorsun diyor aksine cildim öncekindende parlak duruyor hamile kaldığımdan buyana yüzüme hiç krem sürmedim keşke doğumdan sonrada hep böyle nemli olsa yumuşacık sempatiksalakcinni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…