- Konu Sahibi teknekazintisii
-
- #14.781
canım
maşallah bebişine çok tosun..
dogum konusun gelınce hakkında hayırlısı olsun canım..
bende yaptırmadım seker yukleme testını.
kontrolum haftaya persembe..
1 haftam var..
ama gecen hafta açlık sekerımı baktı saglık ocagı..
açlık sekerım:66 çıktı
doktorumu aradaım..tamam dedı..bırsey yok..ama seker yuklemeyı yaparmı bılmıyorum bende..
sormuycam..
oglumda yapılmıstı..problem cıkmamıstı..zaten asırı kılo almadım..genellıkle çok kılo alımlarında sekerden şüphelenıyor doktorlar..
bırde bebek normalden çok ırıyse buda belırtısı..
Bana geçen hafta bir daha kan testleri yaptırdı ama şekerime baktırmadı.Topikte arkadaşlar yazınca acaba benin doktorum unuttumu dedim.Aradım sordum bir sonraki muhanede bakacakmış.....Birde benim annemde de şeker hastalığı var.
anladım canım..
bazen aılede seker olmasa bıle..gebelıge baglı seker oluyor..
seker gebelıkte yuksek oluyor..ama dogumdan sonra duzelıyor..
sende yoktur ınşallah canım..
ıyı demı..normal yanı..
Bana geçen hafta bir daha kan testleri yaptırdı ama şekerime baktırmadı.Topikte arkadaşlar yazınca acaba benin doktorum unuttumu dedim.Aradım sordum bir sonraki muhanede bakacakmış.....Birde benim annemde de şeker hastalığı var.
herkese günaydın kızlar geçmişi bile okuyamadan yazıyorum. yardıma ihtiyacım var ve fikre. beş gündür falan yani hafta sonundan beri bir sırt ağrım vardı sırtımın sol kaburgası inanılmaz derecede ağrıyordu böle batıyor kemik sanki ama sadece o bölge ağrılı belim bile ağrımıyor düşünün o kemikte bir sızı bir sızı bir acı. sonra üşüttüğümü düşündük zaten bayramda soğuk algınlığı nezle olmuştum hafiften onu ancak atlatmıştım üzerinede bu olunca eşim annem herkes üşüttüğümü ondan ağrıdığını söledi bengay sürdü eşim her akşam ve havlu ısıtıp koydu öle uyudum her gece gçeiyordu uykumda ama her gün işe gelene kadar bişi yok işe geldikten sonra bir başlıyor ağrısı anlatamam akşam eve gidene kadar aynen devam evde devam nezaman eşim ilaç sürüyor o anda keserse kesiyor. annem hamilesin ağırlaşıyorsun ondandır dedi ama bu öle bir ağrı değil sanki yani belim falan değil sırtımın tamamı değil sadece sol tarafta arkada sol kaburgam galiba. neyse dün bir anda iş yerinde o ağrı sol göğsümün altına vurdu ve şu anda hala sol göğsümün altından hemen göğüs alt çizgisi oraya bir vuruyor anlatamam size yazarken bile canım yanıyor kalkıyorum dolaşıyorum yürüyorum banamısın demiyor nefesimi kesiyor sanki sırttan dolaştı oraya kaydı acı yaaa kemiğim kırılacak gibi. doktorumu aradım cvp vemredi teline müsayit değildi galiba yine arıcam ama bu arada sizede sorim dedi siz hiç yaşadınızmı böle bir sancı yada acı. sizce nedir. böle giderse bugün kendimi doktorda bulacağım bir dahiliyeye falanmı gözüksem napsam bilmiyorumki((( çok canım yanıyor
ooo mugecim sağoll.. biz izmirliyiz zaten iyi oldu ablamlara aldırayım bende.. süper oldu...opuyorumnanaktan
selam kızlarrr..
bebişim uzun aradan sonra ilk defa bugün pek hareketli bende cok mutluyumm
selam kızlarrr..
Canım gözün aydın.Maşallah
günaydın herkese opuyorumnanaktan
belgun dün de buna benzer bir şey bana oldu,telefonla konuşurken sırtıma ağrı girdi kramp gibi bir şey ve canım yandı ama sonra geçti ben üşüttüm galiba dedim,havalar birden soğudu,dikkat etmek lazım,ama sen yine de doktoruna danış,geçmiş olsun canım a.s.
canım çok geçmiş olsun ihmal etme sakın genelde böyle durumlar ileriki aylarda olur diye duydum
benimda bu aralar sağ göğsümün altı uyuşuyor gibi oluyor sıklaşmaya başladı bende doktoruma sorsam iyi olcak
herkese tünaydınlar
belgüncüm çok geçmiş olsun canım bana göre yel ağrısı gibi geldi senin rahatsızlığın ama sen yinede garanti olsun dktrunla konuşbilmiyorumkismile
anjelic sonuçlarım şöyle cnm glukoz(açlık)87 glukoz(1 saat)143 çıktı henüz dktruma göstermedim sonucumu biraz yükselmiş gibi geldi banabilmiyorumkismile
geçmişi nihayet yeni bitirebildim.. yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz..
belgünüm bende merak ettim şimdi Çok geçmiş olsun canım...benim de bel ağrım oluyor ama çok değil.. Dün bende alt ağrısı yüzünden bayaa kötüydüm adım atamıyordum ağrıdan.. doktoru arıyorum açmıyor nasıl sinir oldum..benim doktorlardan yana pek bir şansım yok zaten... Şimdi iyiyim allahtan...
Canım, internette fiyatı 248 TL. Ben İzmir'deki mağazasından alacağım 70TL'ye. İstersen İzmir'deki mağazanın telefonu vereyim. Orası ile bir görüş. Belki onlar yardımcı olurlar sana.
LARA İÇ GİYİM (AQUA) 232 421 26 79 1407 SOKAK NO:1/1 ALSANCAK / İZMİR ALSANCAK İZMİR
LARA İÇ GİYİM (AQUA) 232 336 40 64 1794 SOKAK NO:16 / BOSTANLI / İZMİR BOSTANLI İZMİR
LARA İÇ GİYİM (AQUA) 232 369 34 57 1720 SOKAK NO : 15 KARŞIYAKA / İZMİR KARŞIYAKA İZMİR
LARA İÇ GİYİM (AQUA) 232 388 47 56 MUSTAFA KEMAL CAD.NO:85/B BORNOVA / İZMİR BORNOVA İZMİR
LARA İÇ GİYİM (AQUA) 232 243 19 38 İNÖNÜ CAD.NO:393 / 1-A HATAY / İZMİR HATAY İZMİR
LARA İÇ GİYİM (AQUA) 232 723 01 10 CELAL BAYAR MAH.ŞİFNE CAD.NO:8 ILICA -ÇEŞME/İZMİR ÇEŞME İZMİR
gözünaydın cnmm inş hep böyle giderr opuyorumnanaktan kıpır kıpır
inşAllah çıkmaz cnm zor bişi çünkü gebelik şekeri bildiğimmslm kızlar bugün şeker yüklemesi yapıldı ve 145 çıktı.sınır 135miş.2 hafta sonra 100 gr glikoz yüklenicek.inş gebelik şekeri çıkmaz.kilomdan dolayı ilk 3 ay glifor kullanmıştım zaten ama bakalım.2 hafta boyunca ekmekten şekerden kısaca hemen hemen herşeyden vazgeçicekmişim.bebeğim sağlıklı olsunda gerisi yalan.inş çıkmaz kızlar şeker dua edinn lütfenn
aynen bendede oluyor cnm bebek ne tarafa dayanırsa o taraf daha şiş...:sinifsinif:kızlar sizin karnınız da bazen yamuk yumuk bi şekil alıyomu?:) evet komik bi soru oldu ama ara ara sertleşmeler oluyor onları takip etmeye çalışıyorum. ama bu ayrı bişey sanki bebeğim karnımın bi tarafına toplanmış gibi elimi koyuyorum üstüne sonra düzeliyo tekrar.
allah allah bole öğretmenler varmı hala ya...yemek öncesi dualar yasaklandı haberleri yok mu bunların???basakcım hunnycım..saolun kızlar..
basak ogretmenlerınden bır tanesı bıraz vurgulu konusuyorç...
kahvaltı vaktı tabaklar catallar onunde dururken cocukların dua etmeden elletmıyor..bazısı ellıyor çatala.."zeyneppp bırakk catalı"
dıyor..benım oglan bıraz korkmus olabılır..
sofra duasında "yemeklerımı yıycemm,yemezsem buyuyemem,buyuyemezsem okula gıdemem vs"dıyorlar..
benım psıkolaglardan ogrendıgım"yemeklerımı yıycem yersem buyurum,buyursem okula gıderım denmesı gerekıyor..""
herzaman olumsuz cumleyle degılde olumlu cumleyle anlatmak gerekıyor..
emme ogretmenler neden bunu yapmıyor anlamadım..bilmiyorumkismile
keşke bizim burdada olsa:kedi:gunaydın kızlarrrrrr nasılsınız bakalım bızbırkac gundur kosturuyoruz haftasonu arkadasımın dugunu vardı kına dugunn baya yorulduk dün aksamda gecen dönem eşimle bırlıkte tamamladıgımız aitepin aile içi temel eğitim ve çocuk yetıstırme kursumuzun(beledıyenın)sertıfıka törenı vardı.KIzımız sertıfıkalı yanıkaydirigubbakcemile3 şimdide 0-3 yaş grubu kursu varmıs katılabıldıgım kadar gıtmeye niyetlıyım bursalı arkadaslara duyrulur ısteyene bılgı verebılırım oldukca faydalı özellıkle ılk defa anne olucaklar ıcın lohusalık dönemınden baslıyorlar eğitime
thanks cnmmmmzemuszemusselam kızlar,
okullar açıldı öğretmenlere hayırlı olsun ve kolay gelsin ilk bebişlerini okula götüren annelerede hayırlı olsun ne mutlu size şeker yüklemesi zamanı geliyor herkesin Allah herkese sağlık versin... bende ekimde gideceğim az kaldı renkli ultrasonada gireceğim bakalım bebek kime benziyor merakla bekliyoruz...
cnmın içi dr a git bence....benim de kalçamın sağ tarafına giren kramplar gece uykumdan bile kaldırıyor benimirmirmirmir geçmiş olsun...ihmal etme cnmherkese günaydın kızlar geçmişi bile okuyamadan yazıyorum. yardıma ihtiyacım var ve fikre. beş gündür falan yani hafta sonundan beri bir sırt ağrım vardı sırtımın sol kaburgası inanılmaz derecede ağrıyordu böle batıyor kemik sanki ama sadece o bölge ağrılı belim bile ağrımıyor düşünün o kemikte bir sızı bir sızı bir acı. sonra üşüttüğümü düşündük zaten bayramda soğuk algınlığı nezle olmuştum hafiften onu ancak atlatmıştım üzerinede bu olunca eşim annem herkes üşüttüğümü ondan ağrıdığını söledi bengay sürdü eşim her akşam ve havlu ısıtıp koydu öle uyudum her gece gçeiyordu uykumda ama her gün işe gelene kadar bişi yok işe geldikten sonra bir başlıyor ağrısı anlatamam akşam eve gidene kadar aynen devam evde devam nezaman eşim ilaç sürüyor o anda keserse kesiyor. annem hamilesin ağırlaşıyorsun ondandır dedi ama bu öle bir ağrı değil sanki yani belim falan değil sırtımın tamamı değil sadece sol tarafta arkada sol kaburgam galiba. neyse dün bir anda iş yerinde o ağrı sol göğsümün altına vurdu ve şu anda hala sol göğsümün altından hemen göğüs alt çizgisi oraya bir vuruyor anlatamam size yazarken bile canım yanıyor kalkıyorum dolaşıyorum yürüyorum banamısın demiyor nefesimi kesiyor sanki sırttan dolaştı oraya kaydı acı yaaa kemiğim kırılacak gibi. doktorumu aradım cvp vemredi teline müsayit değildi galiba yine arıcam ama bu arada sizede sorim dedi siz hiç yaşadınızmı böle bir sancı yada acı. sizce nedir. böle giderse bugün kendimi doktorda bulacağım bir dahiliyeye falanmı gözüksem napsam bilmiyorumki((( çok canım yanıyor
cnm oluyor tabikii...kendimizi zorluyoruz yoruyoruz herhalde:1ninca:Gunaydın kızlar okul başladığından beri ben de çok yazamıyorum ama sizin yazdıklarınızı takip etmeye çalışıyorum dün bebeğimin hareketlerini çok hissedemedim hissettiklerim de çok derinden geliyordu yüzeysel değildi çok şükürki bu sabah göbeğimden bile belli oluyo kıpırtıları :) Benim de gündüz herşey normal akşama doğru göbek deliğimin sol yanında (komik bi tabir oldu) sızlama oluyo özellikle de hareket sırasında eğilip doğrulamıyorum bile eşim gerginliktendir kaslarla ilgili diyo ama bilmiyorum sizde de oluyo mu bu durum ?
cnm benim dr da şeker olsa ultrasonda bile belli olur ne bebek de ne sende ole bi belirti gözükmüo dedi ama ben sağlık ocağında yaptırcam ekimde:bbo:KIzlar birde birşey sorcam.Şeker yüklemesini herkes yaptırdımı?Benim doktorum benden daha öyle bir talepte bulunmadı...Herkesin yaptırması şart olan birşey mi?
gözün aydınnn cnm benimde 1 haftadır okul yoğun çok yoruluyorumm bebim kıpırdamıyordu dünden beri başladı yine kapranmaya rahatladım bende:1shok:cok saol canım.. birkac gundur az hareket edip korkutmuştu bizi
KIzlar birde birşey sorcam.Şeker yüklemesini herkes yaptırdımı?Benim doktorum benden daha öyle bir talepte bulunmadı...Herkesin yaptırması şart olan birşey mi?
slm hamınlar rahatsız olan arkadaşım geçmiş olsun sana benimde ağrım var fakat karın bölgemde dr. iğne yaptırdı dün erken doğum için önlem alalım dedi. bu sabah şeker yüklemesi ve idrar testi verdi iltahap olabilirmiş ağrı sebebi diye sonuçları öğleden sonra alacağım. sende dr kontrolüne gitmelisin bence için rahat eder ağrı sebebi bulunursa çok geçmiş olsun cnm hepimize sağlık versin
Belgun slm,
Öncelikle geçmiş olsun, bu bahsettiğin ağrı benim de sağ tarafımda mevcut ve dediğin gibi sadece sağ tarafımda, Ben üzerine yatamıyorum yani sağa dönük yatmam söz konusu olmuyor çünkü bu ağrı çok rahatsız edici, eşime sürekli masaj yaptırıyorum ama pek bir faydasını da gördüğüm yok. Doktorum ağrımı normal buldu, yapacak birşey yok ılık duş iyi gelebilir dedi. Sağ tarafta olmasını da bebeğim sağ tarafta ve oradaki bağlar zorlanıyor die açıklıyorum.
Ben de İst de bulabilir miyim acaba bu takımları? Fiyatı gerçekten de çok uygunmuş, Benim baktıklarım 150-200 arasında. Markası neydi canım bu ürünlerin?
kızlar aşı oldukk kızımla sabah kolum acıyooo ya bırde seker yukleme testı yapıldı 125 cıktı ablam yaptı burada saglık ocagında hekım normal dedı degerler ıcın ama o suuyu ıcmek ne zormus yaaa
selam kızlarrr..
bu arada belguncum cok geçmiş olsun.. bende geçen hafta vardı bir ağrı birkac gun sürdü ama simdi iyiyim seninkide bir an önce gecer umarım..
kızlar çatlakları olmaya başlayan varmı?? benim karnım acayip gergin sanki catlıyacakmıs gibi.. daha erkenmi acaba??
bu arada kızlar uzun araştırmalar ve denemelerden sonra emzirme sütyeninde karar kıldım ve kom marka iki tane aldım iki gündür giyiyorum coook memnunum.. aklınızda bulunsun.
inşallah çıkmaz cnm zor bişi çünkü gebelik şekeri bildiğimm
aynen bendede oluyor cnm bebek ne tarafa dayanırsa o taraf daha şiş...:sinifsinif:
Allah allah bole öğretmenler varmı hala ya...yemek öncesi dualar yasaklandı haberleri yok mu bunların???
Keşke bizim burdada olsa:kedi:
Thanks cnmmmmzemuszemus
cnmın içi dr a git bence....benim de kalçamın sağ tarafına giren kramplar gece uykumdan bile kaldırıyor benimirmirmirmir geçmiş olsun...ihmal etme cnm
cnm oluyor tabikii...kendimizi zorluyoruz yoruyoruz herhalde:1ninca:
Cnm benim dr da şeker olsa ultrasonda bile belli olur ne bebek de ne sende ole bi belirti gözükmüo dedi ama ben sağlık ocağında yaptırcam ekimde:bbo:
Gözün aydınnn cnm benimde 1 haftadır okul yoğun çok yoruluyorumm bebim kıpırdamıyordu dünden beri başladı yine kapranmaya rahatladım bende:1shok:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?