2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

canım gözün aydın bebişin salıklıymış.....
Oğluşunda hem utangaç hemde çok cesurmuş,yiğidin malı meydandadır demiş açmış maşallah.....kaydirigubbakcemile3

ay çitos bu tadilar işi çok zoorr bian öncce bitsede rahat nefes alsan
neyseki işide bırakıyomuşsun ohh gel keyfim gel yaparsın artık
bu kadar yorgunluğa hakettin keyif yapmayı
evet cnm sorma çok zor ama evde çok süper olucak o yüzden morel buluyorum bayanssulusmileevet önümüzdeki hafta gelmiycem işe artık yan gelip keyif yapıcam tertemiz evimde birde bebişimin cicileriyle uğraşıcamzemuszemusseninde gözün aydın cnm oğluşununda maşallahı var bayağı büyümüş keratadelikafadulden

rahmin açılmaması ve doğumun başlamaması için bir iğneymiş.kana olursa başka tedavi uygularız dedi cnm
erken doğum riski olduğunu nerden anladı dktrun cnm yani ne olduda öyle söyledi ağrı falanmı oluyor benimde bazen kasığıma şiddetli ağrı giriyor allah korusun bu erken doğumamı işareteyvahedigeldismile

cnm benimde erkk kızlarım var 2 tane onlar yukarıdaydı bu aşağıda duruyor. sen tedigin olduğsan kadın doğum druna bir görün istersen

karnımda 2 gün ağrı çektim tarifime göre dr. tedbir aldı kanama olursa doum başlayabilir bunu engellememiz lazım diye iğne yaptı

Bebeğiniz nasıl büyüyor ?
Bebeğinizin neredeyse 900 grama yaklaştığı, boyunun 36.5 santimi çoktan geçtiği bir süreç. Artık gözlerini açıp kapayabiliyor. Aralıklarla uyanıp, uykuya bile dalabiliyor. Belki parmaklarını emiyor; ciğerleri henüz tam olarak olgunlaşmamış bile olsa, hatta erken bile doğsa kapasitesini yerine getirebilecek seviyedeler. Bu kapsamda bebeğinizin karnınız içinde hıçkırdığında yaşadığı sarsıntıyı bile hissetmeniz işten değil. Ve sıkılmayın, bu hıçkırıklar da son derece normaller. Her hıçkırık kısa süreli ve ona zarar bile vermiyor. Bu yüzden söz konusu tıkırtıların tadını ve keyfini çıkarmaya bakın deriz. Bu arada, bebeğinizin yaşadığı kısmî beyin dokusu gelişimiyle de, bu organının ne kadar aktif olduğunu tahmin edemezsiniz. Kimbilir o şu anda neler düşünüyor?
Hayatınız nasıl değişiyor ?

Bedeniniz artık son kademeye geldi. Yeni birtakım belirtileri yaşamak durumundasınız. Ağrıyan sırtınızın yanı sıra, bacak kaslarınızın da krampla baş ettiğini hissedebilirsiniz. Sonuçta onlar, ekstra yüklerin ağırlığı altındalar. Bu anlamda söz konusu organlarınız yoğun sirkülasyon ve aşırı yük binmiş sinirleriniz ile, genişleyen vajinanızdan da hareketle ( ki genişleyen vajina kan damarlarınızdaki akış trafiğine müdahale etmektedir ve bu yüzden ) rutin kan pompalaması yaşanamamaktadır. Ancak ne yazık ki, hamileliğinizin ilerlemesiyle yaşadığınız kramplar da artacaktır. Geceleri yaşanan bacak krampları alışıldık bir durumdur ama bu sıkıntı gün içinde de yaşanabilmektedir. Bir kramp gelip sizi vurduğunda, baldır kasınızı gerer. ( Bu anlamda bacağınızı uzatmanız ve nazikçe ayaklarınızı geriye doğru gevşetmeye çalışmanız krampın vereceği acıyı biraz hafifletecektir. ) Baldırınıza yavaş bir masaj yapmak veya birkaç dakikalığına da yürümek bu anlamda işe yarayabilir. Şu sıralarda sizin için her ne kadar en son düşünülecek şey gibi görünse de, aile planlaması da bu noktada dikkat çekilmesi gereken bir konudur. Bebeğiniz gelmeden önce bile bu konuda bazı kararlar verebilmek durumundasınız.
Sürprizli Gerçekler: Asla gözardı etmemeniz gereken belirtiler
Hamilelik sırasında çok fazla acı, ağrı ve farklı duygu ortaya çıkar ve bu anlamda neyin normal, neyin doktorluk bir vaka olduğunu anlamak güçleşir. Bu tür durumları kesin olarak saptayacak birçok etmen vardır; sözgelimi hamileliğinizin kaçıncı ayında olduğunuz, ailenizin geçmişinde, o anda yaşadığınız sıkıntıya benzer bir sıkıntının yaşanıp yaşanmadığı gibi... Bu noktada size ileride ciddi birtakım durumların habercisi olabilecek kimi belirtilerin bir dökümünü yapmakta fayda olabilir:

Hamilelikte 37 haftaya erişmeden önce:

• Leğen kemiği ağrısı (bebeğinizin çıkmaya çalışması gibi bir duygu), karın ve rahim ağzı acısı, krampı veya sızısı, ya da bir saatte dörtten fazla kasılma (acı olmasa dahi).

• Vajinal sıvı akıntınızda gözle görülür bir artış; ya da bu akıntının biçiminde yaşanan bariz bir değişiklik. Eğer bu akıntı sulu hale gelir ve sümüksüleşirse, ya da kanlanırsa... Ya da her durumda:

• Bebeğiniz sıradışı şekilde tekmelemeye başlamışsa.

• Karın bölgenizde ağır ve ısrarlı bir acı çekiyorsanız.

• Vajinal kanama veya lekelenme, ya da aşırı sulu ve kötü kokulu akıntınız varsa...

• Kalıcı ve etkili kusma nöbetleri yaşıyor ve her kusmayı takiben acı veya ateş sıkıntısı çekiyorsanız.

• 38 C’yi aşan ateş nöbetleriniz varsa.

• Görüşünüzde kayma, bulanıklık veya küçük içi boş noktacıklardan oluşan yüzer halkalar görüyorsanız.• Ağır ve kalıcıymış gibi görünen bir baş ağrınız varsa.

• Yüzünüzde büyük ölçüde şişkinlik oluştuysa ve gözlerinizde torbalanma yaşanıyorsa, elleriniz ve parmaklarınızda aşırı uyuşma ve bacaklarınızda ciddi oranda halsizlik söz konusuysa.

• Bir haftada iki kilodan fazla yitirdiyseniz.

• Ayaklarınız veya bacak baldırlarınızda kalıcı bir ağrı çekiyor ve bunu bacağınızın pozisyonunu değiştirdiğinizde dahi gideremiyorsanız.

• Karın bölgenizde bir tür travma söz konusu ise.

• Sık karın ağrısı, baş ağrısı ve kalp çarpıntısı ile yürek hoplamasına benzer bir haliniz varsa. • Güç nefes alıyor ve soluk verirken ağzınızdan kan getiriyorsanız.

• Her yanınızda bir nevi kaşıntı söz konusuysa...Ya da bunlara ek olarak, hekiminizi ilgilendirsin ilgilendirmesin, her türlü sağlık sorunu, hamilelikle bile ilgisi olmasa da ( örneğin ileri bir astım krizi vb.). Bu listedekilerin hiç birini yaşamıyor olsanız da, bize kalırsa içgüdülerinize güvenin ve tıbbi bakım desteğini aldığınız insanlara hamileliğinizle ilgili her türlü sıkıntınızı açın. Eğer ortada bir problem var ise, mutlaka size yardım edilir. Bir sorun yoksa da, en azından bu konuyla ilgili emin olmuş olursunuz.

Bu haftanın aktivitesi
Bir emzirme sınıfına kaydınızı yaptırın. Eğer ilk defa anne olacak bir aday iseniz, ve eğer bebeğinizi emzirmeyi planlıyorsanız, belki de en iyi yol bir emzirme sınıfına kaydolmanız olacaktır. Bu konuda çocuk yetiştirme uzmanınız veya ebenizden destek alabilirsiniz.

karnımda 2 gün ağrı çektim tarifime göre dr. tedbir aldı kanama olursa doum başlayabilir bunu engellememiz lazım diye iğne yaptı
geçmiş olsun cnm benim dediğim ağrı kısa süreli ara sıra oluyor seninki gibi uzun sürmüyor yinede rabbim hepimizin bebeğini korusun vaktinde doğarlar inşallah:Saruboceq:

canım ne güzel her şey yolundaymış maşallah
şeker sonucunda güzel çıkar inşallah

bende zaman zaman nefes darlığı çekiyorum
merdiveni bile zor çıkıyorum evimiz 2. kat dinlene dinlene çıkıyorum son ay napıcam bilmiyommafoldumben

canım gözün aydın bebişin salıklıymış.....
Oğluşunda hem utangaç hemde çok cesurmuş,yiğidin malı meydandadır demiş açmış maşallah.....kaydirigubbakcemile3
saol tatlım
ay sorma hiç kapatmıyo saolsun her kontrolde bize gösteriyo
bi atasözü vardı buna uyanda şimdi tam gelmedi aklıma yüzünü kapıyo pipiyi açıyo bizimkisikaydirigubbakcemile3

saol canım
evet büyüdü 1 kiloya az kalmış teyzesi
bende 2 kilo almışım bu ayboshayallersmile

canım ne güzel her şey yolundaymış maşallah
şeker sonucunda güzel çıkar inşallah
saol canımcım inş.

bende zaman zaman nefes darlığı çekiyorum
merdiveni bile zor çıkıyorum evimiz 2. kat dinlene dinlene çıkıyorum son ay napıcam bilmiyommafoldumben

bu bendede var yatarkende oluyo bazen nefesim yetmiyo sanki bana

slm kızlar.bugün doktora gittik ama benim için değil kardeşim için.sol yumurtalığında kist vardı dağılmış çok şükür.bende pazartesi gidicem kısmetse şeker yüklememiz ve kan ölçümü yapılacak.:1rolleyes:

slm kızlar nasılsınız bebişleriniz nasıl.benimde son iki gündür arım var dün doktora gittim bebek büyürken böyle ağrılar olabileceğini söyledi.bu arada kızım 830 grm olmuş çok güzeldi...

gözün aydın canım maşallah kızına

evet bende bugün sordum ağrıları normal dedi dr

benim oğluşumda 930 gr kaçıncı haftadasın sen

Canım çok geçmiş olsun.İnşallah bir daha sorun yaşamazsın....
hahaha bilmiyorum ama çok cesur maşallah....aman aman büyüyüncede bu kadar cesur olmasında sonra kızların canını fena yakar delikanlımız.....delikafadulden
Canım çok geçmiş olsun.Umarım sende doktorundan hayırlı haberlerle dönersin....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…