2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba kızlar,
dün bizde oğlumuzu gördük çok tatlıydı maşallah,1122 gr olmuş yani artık bizde kiloya geçmişiz,kilosu 1 hafta önden boyu ise 10 gün önden gidiyormuş oğlumun muhtemel doğum tarihi şimdi de 5 ocak oldu ama doktorum bunlara takılma normalde 15 ocak dedi neyse buraya kadar her şey normal gelelim dün geceden beni üzen ağlatan ve aklımdan çıkmayan şeye....
18. haftadan beri doktorumuz oğlumun beynindeki sıvı birikmesini takip ediyormuş,dün 0,94 mm di,sınır 1,02 ve 3 hafta sonraki kontrolde belli olacak her şey inşallah düzelir çok korkuyorum çok araştırdım dünden beri ,doktorum şu an normal değerde ama bir öncekinde 0,74 mm di sıvı yükselmiş takip etmemiz gerekir dedi,eğer yüksek çıkarsa üniversite hastanesine gönderecek mr çekilmesi gerekiyormuş doğumdan sonra ise kafasına bir şey takılıyormuş 2 yaşına kadar kalıyormuş kafasında bunları düşünmekten yoruldum,pozitif düşünmem gerekiyor biliyorum ama kendimi bu düşüncelerden kurtaramıyorum bu durum görme ve yürüme bozukluğuna yol açarmış,doktorum her şey normale dönebilir diyor ama sıvı yükselebilirmiş de,bazı doktorlar bu sıvı olayına bakmıyormuş atlayan olabiliyormuş o yüzden sizde lütfen bebeğinizin beynindeki sıvı miktarını takip ettirin gözden kaçmasın....
3 hafta nasıl geçecek bilmiyorum,dua etmekten başka yapacağım bir şey yok,bebeğim sağlıklı anomali yok her şeyi düzenli,inşallah beynindeki bu su birikmesi de yükselmez ,normal değerlerde kalır hep,dualarınızı eksik etmeyin olur mu....
daha fazla yazamayacağım....

canım peki artmasının nedeni neymiş ne yapsan azalırmış bir önlemi yok mu
inşallah azalır da normale döner içini ferah tut

canım çok geçmiş olsun düzelir tez zamanda inşallah bu sıvı dediğin beyindeki içi sıvı dolu kitlemi acaba benim bebeğimdede vardı koloid pleksus adında çok şükür yok oldu ama şimdi aklım bulandı dediğin şeyle benim söylediğim aynımı acaba???

Kızlar dünkü geçmiş olsun dilekleriniz için hepinize çok teşekkürederim.Çok kötü oldum artık başımın ağrısı miğdeme vurdu istifra ettim(((( ama gece bir baktım kapı çaldı kocacımmmm geldi.onun mutluluğundan ne baş ağrısı kaldı neden başka birşey...süpriz yapmış kocam ben pnu bugün öğlen bekliyordum....hihoyyyt
Canım kendine eziyet ettiğine değmez.iç magnezyumu bebeğe hiç bir zararı yok.....çok geçmiş olsun
Canım inşallah doktordan ahyırlı haberlerle dönersin.O pofuduk poğoçalar benide hayallerimi süslüyor artık dayanamıcam bende yapıcam :kedi:
Ben o konuda ne kadar şanslıyım.benim eşim hayatta sabah kalkınca kahvaltı etmez.Bende edemem bu saat oldu daha bir şey yemedim ama daha yarım saat önce uyandımdelikafaduldenSizin bu kahvaltı muhabbetleriniz okuyunca acıktığımı hissettimcokacimcoook
Canım geçmiş olsun.Bende gece üstümü çok açıyorum o battaniyenin ağırlığı bile boğuyor beni...nefes almayacakmışım gibi hissediyorum-tatlicadiarzu-
Canım Allah yardımcın olsun bu havalarda çamaşır kurutmak çok zor sinir oluyorum....
Balkona assan ne farkeder.orda da kurumuyor ki....Allahtan izmir daha çok soğumadı da biz çok sıkıntı çekmiyoruz...
günaydınnn kızlarr...
güldencim ve burcum hadi bakalım hayırlısıyla görün bebişlerinizi..Güzel haberlerinizi bekliyoruz... Bizim daha 1 haftamız var.. Sanırım artık 2 hafta da bir görücez...
Evet canım artık 2 haftada bir olacak banada doktorum artık 15 günde bir görücem seni dedi...
Canım dualarımız seninle..Alalh inşallah gönlüne göre verir...İyi haberlerini bekliyoruz...
Benimde temizlik yapmam gerek ,ama kendimi kaldıramıyorum...ne olacak bu tembellik....lmaz:

Canım çok grçmiş olsun.Dikkat etmek gerekir bu kış çok ağır geçicekmiş......

Canım çok geçmiş olsun.Ne kadar canını sıkma desek bile elinde olmayacak biliyorum....
Peki bu sıvının artmaması için yapılabilecek hiç birşey yokmuymuş....
Allahtan hayırlısını dile arkadaşım...Dualarımız seninle...Allah seninde gönlüne ferahlık versin canını çok sıkmamaya çalış moralini bozmanda iyi değil bebeğin için güçlü olmaya çalışa.s.

malesef bu sıvının yani suyun artmaması için ne benim ne doktorumun ne de bebeğimin yapabileceği hiç bir şey yok,beklemekten başka...
tıp dilinde hidrosefali deniliyor eğer normal değerin üzerine çıkıyorsa hidrosefali oluyor,bununla ilgili size internetten bulduğum bilgiyi paylaşmak istiyorum,dualarınız için Allah razı olsun hepinizden,inşallah benim bebeğimde bunu atlatacak ve 3 hafta sonunda yine normal değerlerde olacak....

En genel tanımıyla hidrosefaliterimi, kafa içindeki suyun miktar olarak arttığı durumları açıklar ve ilk akla gelen kafa büyümesidir. Kafamızın içinde, birbiriyle ilişkili olan mağaralar olarak düşünebileceğimiz boşluklar bulunur. Biz bunlara “ventrikül” ya da “karıncık” diyoruz. Bunların en büyüğü ise “yan karıncık” tır. Kafamızın içindeki suyu, bildiğimiz su gibi düşünmek yanlış olur. Bu su dediğimiz “beyin-omurilik” sıvısıdır ve birçok fonksiyona sahiptir. En önemli görevi ise; beynimizi etkileyecek şiddetli çarpmalarda beyni korumasıdır.
HİDROSEFALİ BELİRTİLERİ NELERDİR? 0-2 YAŞ
2-6 YAŞ
6 YAŞ ↑
Baş çevresinde büyüme
Kafa içi basıncın artmasına bağlı baş ağrısı
Kafa içi basıncın artmasına bağlı baş ağrısı
Bıngıldakta genişleme ve gerginlik
Kusma
Kusma ve Kilo kaybı
İnce- tiz bir sesle ağlama
Çift görme
Okul başarısında düşmeler
Kafadaki damarlarda belirginleşme
Huzursuzluk, denge sağlamada problemler
Görme bozuklukları
Gözlerde batan güneş manzarası(gözlerin yukarıya doğru bakamaması)
Konuşma ve yürüme geriliği
Dalgınlık, unutkanlık gibi davranış değişikleri
Hidrosefalinin erken dönemde belirlenmesi tedavi açısından önem taşır. Günümüzde hidrosefalitedavisi planlaması;
Tıkanma nedeni tümör ise buna yönelik girişim yapılabilir ya da toplanan fazla sıvı, vücudun başka bir yerinden emilecek şekilde uygun bir yol ile yönlendirilir. Bu yönlendirme işlemi ise “şant” denilen cihazlar sayesinde yapılır.
ŞANT: Silikon bir tüpten oluşur ve bunun kalınlığı tükenmez kalem içindeki mürekkep konulan plastik kısım kadardır.
Hidrosefalili çocuğa sahip aileler olarak özen gösterilmesi gereken konular:
Çocuğunuzda uyku hali-kusma-baş ağrısı-huzursuzluk-sürekli ağlama gibi belirtiler varsa, bunlar kafa içi basıncının arttığını gösterir belirtilerdir; zaman kaybetmeden hastaneye getirin. Kusmanın süresi, zamanı, nasıl bir tarzda olduğu konusunda bilgi verin.
Kontrol edilemeyen ateşler-şantın izlediği yol üzerindeki kızarıklık-şişlik-hassasiyet, şantla ilgili problem olduğunu gösterir; doktorunuzu arayıp durumla ilgili bilgi verin.
Gece yatarken çocuğunuzun yatağının baş kısmını hafifçe yükseltin, baş aşağıya doğru sarkık şekilde uyumasına izin vermeyin.
Evde şant pompasının kontrolünü, bu konuda bilginiz olsa bile yapmanız tavsiye edilmez. Çünkü bu işlem ancak çok acil durumlarda yapılmalıdır.
Çocuğunuzun kabız olmasını önleyin. Beslenmesinde meyve, sebze, tahıl ve bol miktarda sıvı almasına dikkat edin.
Çocuğunuzun yaşına uygun tüm sosyal aktivitelere katılmasını destekleyin, incinme nedeni olabilecek spor aktivitelerinde öncelikle hekiminize danışıp bilgi isteyin.
Gerekli durumlarda çocuğunuz ve kendiniz için uzman birinden (çocuk psikiyatristi, psikolog) ruhsal destek almaya çekinmeyiniz
Tekrar çocuk sahibi olmaya karar verdiğinizde mutlaka genetik danışmanlığa başvurunuz
Çocuğunuzun takip ve tedavisini üstlenen hekim-hastane-hemşireye ait telefon numaralarını kolayca ulaşabileceğiniz bir yere not edin.
Acil durumlarda ulaşım hizmetleri konusundaki olanaklarınızı önceden belirleyiniz.
Size verilen tarihlerdeki kontrollerinize düzenli olarak gelmeye çalışın, aksaklık söz konusu ise durumla ilgili hekiminize bilgi verin.
Çocuğunuzu büyütürken öğrenmek istediğiniz sorularınızı çekinmeden hekiminizle ve hemşirenizle paylaşınız.

selam kızlar geçmişe çok dikkatli bakamadım iisiniz inşallah

bende şimdi duşa giricem,hazırlanıcam veeeeeeee bebeğimi görmeye gidicemmm ayyyy sabırsızlanıorum nasıl çok özlemişim kuzumu.

Canım çoook ama çook geçmiş olsun. Neler yaşadığını , hissettiklerini çok ama çok iyi anlıyorum. Gönlünü ferah tut. İnternetten fazla birşey araştırma. Okuduğun her kötü şey senin bebeğinde de olacak diye birşey yok ! Doktorun sana bu konuda güven verdiyse eğer sadece onu dinle...

Dularım seninle ve bebeğinle, herşey güzel olacak, bu günler kötü bir anı olarak kalacak...

Nevacım benim kardeşimde de böyle birşey görüldü.Hatta anneme alalım isterseniz dediler.Çok ağladık çok dua ettik.Sonra bir daha ultrasona girmişti.Düzelmişti.Ayrıntılı ultrasona da girdi .Geçmiş demişlerdi.İnşallah bebeğin iyileşir tatlım bolbol dua edicem size.

Canım anladımğım kadarıyla tek yapılacak şey Allahtan hayırlısını dilemek....Güçlü olmaya çalış lütfen bak göreceksin bebeğim sana 3 hafta sonra süpriz yapıcak
selam kızlar geçmişe çok dikkatli bakamadım iisiniz inşallah

bende şimdi duşa giricem,hazırlanıcam veeeeeeee bebeğimi görmeye gidicemmm ayyyy sabırsızlanıorum nasıl çok özlemişim kuzumu.

Canım güzel haberlerini bekliyoruz...

Hayrancım.Eşim poğaçını çok beğendi.İlk defa poğaça midemi yakmıyor dedi.(ben yarım paket margarin bir çay bardağı yağ birlikte yada direk margarini bir paket koyuyordum).Hemde tam mayalanmış dedi.Varya duacın oldum kaç gündür.Çok sağol.Eşime birşeyler yapabiliyor olmanın mutluluğunu yaşadım opuyorumnanaktan Gözüne girdim bebekimin

Son düzenleme:

cnmmmm
çookkkkk büyük geçmişler olsun
inşallah herşey yoluna girer
üzme sakın kendini
herşey allah'tan gelir
dua edelim bol bol
abbim acil şifalar versin hepimize :Saruboceq:

canım maşşallah oğluşuna bak önden gidiyo azimle büyüyoooopuyorumnanaktan
hem üzme sakın kendini bak değerler normale dönmüşş Allah ın izniyle hep normal kalacak bişii olmuycak bebişine sağsağlim alıcas kucağımısa olumunekankayizsmile

ya kızlar bugün bebeğim hiç hareket etmedi sizdede oluyormu öle şeyler....

canım arada olur ööle benimkide sabah pek hareketliydi şimdi durgunn yattığın zaman hareket ederrr olumunekankayizsmile

canım bende yaptım 3 tepsi olduu ohaoldumsmile çokda güsel oluooo hihoyyyt
ohh son tepsiyide çıkardımm miss misssss cokacimcoook
birazdan eşim gelir doktor a gitmek içinn
gelince süpris olcakk hihoyyyt
bak fotoda ekliyimm

nasıl amaaaa delikafadulden
neyse kızlar ben komşuma da bi uğruyayımm doktordan sonra görüşürüsss

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…