- Konu Sahibi teknekazintisii
-
- #18.141
merhaba kızlar,
dün bizde oğlumuzu gördük çok tatlıydı maşallah,1122 gr olmuş yani artık bizde kiloya geçmişiz,kilosu 1 hafta önden boyu ise 10 gün önden gidiyormuş oğlumun muhtemel doğum tarihi şimdi de 5 ocak oldu ama doktorum bunlara takılma normalde 15 ocak dedi neyse buraya kadar her şey normal gelelim dün geceden beni üzen ağlatan ve aklımdan çıkmayan şeye....
18. haftadan beri doktorumuz oğlumun beynindeki sıvı birikmesini takip ediyormuş,dün 0,94 mm di,sınır 1,02 ve 3 hafta sonraki kontrolde belli olacak her şey inşallah düzelir çok korkuyorum çok araştırdım dünden beri ,doktorum şu an normal değerde ama bir öncekinde 0,74 mm di sıvı yükselmiş takip etmemiz gerekir dedi,eğer yüksek çıkarsa üniversite hastanesine gönderecek mr çekilmesi gerekiyormuş doğumdan sonra ise kafasına bir şey takılıyormuş 2 yaşına kadar kalıyormuş kafasında bunları düşünmekten yoruldum,pozitif düşünmem gerekiyor biliyorum ama kendimi bu düşüncelerden kurtaramıyorum bu durum görme ve yürüme bozukluğuna yol açarmış,doktorum her şey normale dönebilir diyor ama sıvı yükselebilirmiş de,bazı doktorlar bu sıvı olayına bakmıyormuş atlayan olabiliyormuş o yüzden sizde lütfen bebeğinizin beynindeki sıvı miktarını takip ettirin gözden kaçmasın....
3 hafta nasıl geçecek bilmiyorum,dua etmekten başka yapacağım bir şey yok,bebeğim sağlıklı anomali yok her şeyi düzenli,inşallah beynindeki bu su birikmesi de yükselmez ,normal değerlerde kalır hep,dualarınızı eksik etmeyin olur mu....
daha fazla yazamayacağım....
merhaba kızlar,
dün bizde oğlumuzu gördük çok tatlıydı maşallah,1122 gr olmuş yani artık bizde kiloya geçmişiz,kilosu 1 hafta önden boyu ise 10 gün önden gidiyormuş oğlumun muhtemel doğum tarihi şimdi de 5 ocak oldu ama doktorum bunlara takılma normalde 15 ocak dedi neyse buraya kadar her şey normal gelelim dün geceden beni üzen ağlatan ve aklımdan çıkmayan şeye....
18. haftadan beri doktorumuz oğlumun beynindeki sıvı birikmesini takip ediyormuş,dün 0,94 mm di,sınır 1,02 ve 3 hafta sonraki kontrolde belli olacak her şey inşallah düzelir çok korkuyorum çok araştırdım dünden beri ,doktorum şu an normal değerde ama bir öncekinde 0,74 mm di sıvı yükselmiş takip etmemiz gerekir dedi,eğer yüksek çıkarsa üniversite hastanesine gönderecek mr çekilmesi gerekiyormuş doğumdan sonra ise kafasına bir şey takılıyormuş 2 yaşına kadar kalıyormuş kafasında bunları düşünmekten yoruldum,pozitif düşünmem gerekiyor biliyorum ama kendimi bu düşüncelerden kurtaramıyorum bu durum görme ve yürüme bozukluğuna yol açarmış,doktorum her şey normale dönebilir diyor ama sıvı yükselebilirmiş de,bazı doktorlar bu sıvı olayına bakmıyormuş atlayan olabiliyormuş o yüzden sizde lütfen bebeğinizin beynindeki sıvı miktarını takip ettirin gözden kaçmasın....
3 hafta nasıl geçecek bilmiyorum,dua etmekten başka yapacağım bir şey yok,bebeğim sağlıklı anomali yok her şeyi düzenli,inşallah beynindeki bu su birikmesi de yükselmez ,normal değerlerde kalır hep,dualarınızı eksik etmeyin olur mu....
Canım kendine eziyet ettiğine değmez.iç magnezyumu bebeğe hiç bir zararı yok.....çok geçmiş olsunİyi geceler kızlar ben de ancak geçmişi okuyup bitirebildim gece ağlayarak uyandım nasıl kramp girdi bacağıma eşim biraz masaj yaptı da geçti sabah da zor bastım üzerine...Çok direndim içmesem diye ama magnezyum içicem artık...
Canım inşallah doktordan ahyırlı haberlerle dönersin.O pofuduk poğoçalar benide hayallerimi süslüyor artık dayanamıcam bende yapıcam :kedi:ilk günaydın benden olsunnnnn
GÜNAYDIN MELEK ANNELERRR VE BEBİŞLERİİİİ :lepi: hihoyyyt hihoyyyt
Bugün içim kıpıyy kıpıyyy delikafadulden paşamı görücemmm sositososito
Allah ım inşş herşey yolundadırr
oğlumda anlamış gibi bugün pek hareketliidelikafadulden
sabah uyutmadıbende kalktımm şimdi kahvaltı yapıcam sonra komşuma bi bakarım bugün misafirleri gelicek, sonradaaaa pofuduk poğçaları yapıcammmm cokacimcoook
hep boğaz hep boğazz nolcak benim bu halimmm sempatiksalakcinni
neyse kızlarr karnım kazındı resmenn kahvaltımı yapıp geliyorummm opuyorumnanaktanohaoldumsmile
Ben o konuda ne kadar şanslıyım.benim eşim hayatta sabah kalkınca kahvaltı etmez.Bende edemem bu saat oldu daha bir şey yemedim ama daha yarım saat önce uyandımdelikafaduldenSizin bu kahvaltı muhabbetleriniz okuyunca acıktığımı hissettimcokacimcoookGünaydın kızlar. Bende erkenden kalkıp eşime kahvaltı hazırladım.Geri yatacaktım ama yatmadım .Kendime de yumurta kırdım zorla yumurta yedim .Hiçte sevmiyorum.Yatağımı topladım.Makineye çamaşırlarımı attım.Bu sabah güne hızlı başladım. :hulya: Saat 11 de anca yapıyordum kahvaltımı falan.İlaçlarımı geç içince de halim geç geliyor.Hiç birşey yapamıyordm.
Hunnycim hayırlısıyla gör oğluşunu inşallah.:lepi: Güle güle git güle güle gel
Sabah buraya giripte şöyle sizi göremeyince afyonum patlamıyor,hiç birşey yapasım gelmiyor yaa
Canım geçmiş olsun.Bende gece üstümü çok açıyorum o battaniyenin ağırlığı bile boğuyor beni...nefes almayacakmışım gibi hissediyorum-tatlicadiarzu-herkese günaydın 9:15 de çıktım bugün evden uyuya kalmışım
bir pazarları evdeysek eşimle kahvaltı yapıyoruz biz ama o haftanın acısını çıkarır gibi :))
iş yerinde yapıyoruz ikimizde evden yumurta peynir zeytin getiriyorum bazen
gece bacağıma kramp girdi kıvrandım durdum sabaha kadar uyuyamadım 7,30 dan sonra uyudum gece sinirimden ağlayacaktım oraya dön buraya dön rahat edemedim ter bastı üstümü açıyorum kocişim kızıp kapatıyordu alsanaalsanasmile
hunny ve burcu güzel haberlerle gelin inşallah
Canım Allah yardımcın olsun bu havalarda çamaşır kurutmak çok zor sinir oluyorum....Bende çamaşırlarımı astım.Hergün iş kıyafeti değiştiriyor eşim. Deterjan reklamlarındaki kadınlara döndüm ya.Birde hava soğuk ve evimin balkonu yok.Çamaşır odası var. Camları açık ama 5 gündür asılı çamaşırlar ıslak.Artık oturduğum odaya aldığım çoğunu hiçte sevmem nemli nemli ama ne yapayım artık.Kurumuyorlar mafoldumben
Evet canım artık 2 haftada bir olacak banada doktorum artık 15 günde bir görücem seni dedi...günaydınnn kızlarr...
güldencim ve burcum hadi bakalım hayırlısıyla görün bebişlerinizi..Güzel haberlerinizi bekliyoruz... Bizim daha 1 haftamız var.. Sanırım artık 2 hafta da bir görücez...
Canım dualarımız seninle..Alalh inşallah gönlüne göre verir...İyi haberlerini bekliyoruz...Kızlar herkese günaydın;
İşlerim çok yoğun o yüzden geçmişi okuyamadım. Umarım herkes iyidir.
Gülay'ın bebeğinin son durumundan haber var mı? İnşallah herşey yolundadır...
Bu akşam bizimde kontrolümüz var 18:30'da. Ne olur dualarınızı eksik etmeyin. Kistleri küçülsün, yok olup gitsinler hatta !!! Kızımız iyi olsun. hayırlısı ile sağlıkla doğsun, sağlıkla yaşasın...
Hepinizi öpüyorum kocaman
Benimde temizlik yapmam gerek ,ama kendimi kaldıramıyorum...ne olacak bu tembellik....slm kızlarr
herkesler kuzucuklarını görmeye gidiyomuş bugün ne güzel
iyi haberlerle dönün inş.
benim daha 10 günüm var yaaohaoldumsmile
bugün artık kesin kararlıyım temizlik yapıcam yinede size bakmadan geçemedim
günaydın kızlar bebişleri görecek olanlara bebeğinizi bol bol görün adını çkarın benim bir hafta sonra kontrolüm bende çok özledim...
vücudumun kırgınlığını bir türlü atlatamadım hergün boğazlarını yağlıyorum rahatlatıyor biraz sanırım çok zor bir kış geçireceğim şimdiden hasta oldum
SON KARARINIZ MI kaydirigubbakcemile3
merhaba kızlar,
ya kızlar bugün bebeğim hiç hareket etmedi sizdede oluyormu öle şeyler....
Evet canım bana çok oluyor.Ben mayışık ve yorgunsam o da yorgun oluyor kımıldamıyor.Bir kere öyle kımıldamadı.Bayağ çikolata falan yedim iki saat sonra anca kımıldamaya başladı.
merhaba kızlar,
Canım anladımğım kadarıyla tek yapılacak şey Allahtan hayırlısını dilemek....Güçlü olmaya çalış lütfen bak göreceksin bebeğim sana 3 hafta sonra süpriz yapıcakmalesef bu sıvının yani suyun artmaması için ne benim ne doktorumun ne de bebeğimin yapabileceği hiç bir şey yok,beklemekten başka...
tıp dilinde hidrosefali deniliyor eğer normal değerin üzerine çıkıyorsa hidrosefali oluyor,bununla ilgili size internetten bulduğum bilgiyi paylaşmak istiyorum,dualarınız için Allah razı olsun hepinizden,inşallah benim bebeğimde bunu atlatacak ve 3 hafta sonunda yine normal değerlerde olacak....
En genel tanımıyla hidrosefaliterimi, kafa içindeki suyun miktar olarak arttığı durumları açıklar ve ilk akla gelen kafa büyümesidir. Kafamızın içinde, birbiriyle ilişkili olan mağaralar olarak düşünebileceğimiz boşluklar bulunur. Biz bunlara “ventrikül” ya da “karıncık” diyoruz. Bunların en büyüğü ise “yan karıncık” tır. Kafamızın içindeki suyu, bildiğimiz su gibi düşünmek yanlış olur. Bu su dediğimiz “beyin-omurilik” sıvısıdır ve birçok fonksiyona sahiptir. En önemli görevi ise; beynimizi etkileyecek şiddetli çarpmalarda beyni korumasıdır.
HİDROSEFALİ BELİRTİLERİ NELERDİR? 0-2 YAŞ
2-6 YAŞ
6 YAŞ ↑
Baş çevresinde büyüme
Kafa içi basıncın artmasına bağlı baş ağrısı
Bıngıldakta genişleme ve gerginlik
Kusma
Kusma ve Kilo kaybı
İnce- tiz bir sesle ağlama
Çift görme
Okul başarısında düşmeler
Kafadaki damarlarda belirginleşme
Huzursuzluk, denge sağlamada problemler
Görme bozuklukları
Gözlerde batan güneş manzarası(gözlerin yukarıya doğru bakamaması)
Konuşma ve yürüme geriliği
Dalgınlık, unutkanlık gibi davranış değişikleri
Hidrosefalinin erken dönemde belirlenmesi tedavi açısından önem taşır. Günümüzde hidrosefalitedavisi planlaması;
Tıkanma nedeni tümör ise buna yönelik girişim yapılabilir ya da toplanan fazla sıvı, vücudun başka bir yerinden emilecek şekilde uygun bir yol ile yönlendirilir. Bu yönlendirme işlemi ise “şant” denilen cihazlar sayesinde yapılır.
ŞANT: Silikon bir tüpten oluşur ve bunun kalınlığı tükenmez kalem içindeki mürekkep konulan plastik kısım kadardır.
Hidrosefalili çocuğa sahip aileler olarak özen gösterilmesi gereken konular:
Çocuğunuzda uyku hali-kusma-baş ağrısı-huzursuzluk-sürekli ağlama gibi belirtiler varsa, bunlar kafa içi basıncının arttığını gösterir belirtilerdir; zaman kaybetmeden hastaneye getirin. Kusmanın süresi, zamanı, nasıl bir tarzda olduğu konusunda bilgi verin.
Kontrol edilemeyen ateşler-şantın izlediği yol üzerindeki kızarıklık-şişlik-hassasiyet, şantla ilgili problem olduğunu gösterir; doktorunuzu arayıp durumla ilgili bilgi verin.
Gece yatarken çocuğunuzun yatağının baş kısmını hafifçe yükseltin, baş aşağıya doğru sarkık şekilde uyumasına izin vermeyin.
Evde şant pompasının kontrolünü, bu konuda bilginiz olsa bile yapmanız tavsiye edilmez. Çünkü bu işlem ancak çok acil durumlarda yapılmalıdır.
Çocuğunuzun kabız olmasını önleyin. Beslenmesinde meyve, sebze, tahıl ve bol miktarda sıvı almasına dikkat edin.
Çocuğunuzun yaşına uygun tüm sosyal aktivitelere katılmasını destekleyin, incinme nedeni olabilecek spor aktivitelerinde öncelikle hekiminize danışıp bilgi isteyin.
Gerekli durumlarda çocuğunuz ve kendiniz için uzman birinden (çocuk psikiyatristi, psikolog) ruhsal destek almaya çekinmeyiniz
Tekrar çocuk sahibi olmaya karar verdiğinizde mutlaka genetik danışmanlığa başvurunuz
Çocuğunuzun takip ve tedavisini üstlenen hekim-hastane-hemşireye ait telefon numaralarını kolayca ulaşabileceğiniz bir yere not edin.
Acil durumlarda ulaşım hizmetleri konusundaki olanaklarınızı önceden belirleyiniz.
Size verilen tarihlerdeki kontrollerinize düzenli olarak gelmeye çalışın, aksaklık söz konusu ise durumla ilgili hekiminize bilgi verin.
Çocuğunuzu büyütürken öğrenmek istediğiniz sorularınızı çekinmeden hekiminizle ve hemşirenizle paylaşınız.
selam kızlar geçmişe çok dikkatli bakamadım iisiniz inşallah
bende şimdi duşa giricem,hazırlanıcam veeeeeeee bebeğimi görmeye gidicemmm ayyyy sabırsızlanıorum nasıl çok özlemişim kuzumu.
selam kızlar geçmişe çok dikkatli bakamadım iisiniz inşallah
bende şimdi duşa giricem,hazırlanıcam veeeeeeee bebeğimi görmeye gidicemmm ayyyy sabırsızlanıorum nasıl çok özlemişim kuzumu.
malesef bu sıvının yani suyun artmaması için ne benim ne doktorumun ne de bebeğimin yapabileceği hiç bir şey yok,beklemekten başka...
tıp dilinde hidrosefali deniliyor eğer normal değerin üzerine çıkıyorsa hidrosefali oluyor,bununla ilgili size internetten bulduğum bilgiyi paylaşmak istiyorum,dualarınız için Allah razı olsun hepinizden,inşallah benim bebeğimde bunu atlatacak ve 3 hafta sonunda yine normal değerlerde olacak....
En genel tanımıyla hidrosefaliterimi, kafa içindeki suyun miktar olarak arttığı durumları açıklar ve ilk akla gelen kafa büyümesidir. Kafamızın içinde, birbiriyle ilişkili olan mağaralar olarak düşünebileceğimiz boşluklar bulunur. Biz bunlara “ventrikül” ya da “karıncık” diyoruz. Bunların en büyüğü ise “yan karıncık” tır. Kafamızın içindeki suyu, bildiğimiz su gibi düşünmek yanlış olur. Bu su dediğimiz “beyin-omurilik” sıvısıdır ve birçok fonksiyona sahiptir. En önemli görevi ise; beynimizi etkileyecek şiddetli çarpmalarda beyni korumasıdır.
HİDROSEFALİ BELİRTİLERİ NELERDİR? 0-2 YAŞ
2-6 YAŞ
6 YAŞ ↑
Baş çevresinde büyüme
Bıngıldakta genişleme ve gerginlik
Kusma
Kusma ve Kilo kaybı
İnce- tiz bir sesle ağlama
Çift görme
Okul başarısında düşmeler
Kafadaki damarlarda belirginleşme
Huzursuzluk, denge sağlamada problemler
Görme bozuklukları
Gözlerde batan güneş manzarası(gözlerin yukarıya doğru bakamaması)
Konuşma ve yürüme geriliği
Dalgınlık, unutkanlık gibi davranış değişikleri
Hidrosefalinin erken dönemde belirlenmesi tedavi açısından önem taşır. Günümüzde hidrosefalitedavisi planlaması;
Tıkanma nedeni tümör ise buna yönelik girişim yapılabilir ya da toplanan fazla sıvı, vücudun başka bir yerinden emilecek şekilde uygun bir yol ile yönlendirilir. Bu yönlendirme işlemi ise “şant” denilen cihazlar sayesinde yapılır.
ŞANT: Silikon bir tüpten oluşur ve bunun kalınlığı tükenmez kalem içindeki mürekkep konulan plastik kısım kadardır.
Hidrosefalili çocuğa sahip aileler olarak özen gösterilmesi gereken konular:
Çocuğunuzda uyku hali-kusma-baş ağrısı-huzursuzluk-sürekli ağlama gibi belirtiler varsa, bunlar kafa içi basıncının arttığını gösterir belirtilerdir; zaman kaybetmeden hastaneye getirin. Kusmanın süresi, zamanı, nasıl bir tarzda olduğu konusunda bilgi verin.
Kontrol edilemeyen ateşler-şantın izlediği yol üzerindeki kızarıklık-şişlik-hassasiyet, şantla ilgili problem olduğunu gösterir; doktorunuzu arayıp durumla ilgili bilgi verin.
Gece yatarken çocuğunuzun yatağının baş kısmını hafifçe yükseltin, baş aşağıya doğru sarkık şekilde uyumasına izin vermeyin.
Evde şant pompasının kontrolünü, bu konuda bilginiz olsa bile yapmanız tavsiye edilmez. Çünkü bu işlem ancak çok acil durumlarda yapılmalıdır.
Çocuğunuzun kabız olmasını önleyin. Beslenmesinde meyve, sebze, tahıl ve bol miktarda sıvı almasına dikkat edin.
Çocuğunuzun yaşına uygun tüm sosyal aktivitelere katılmasını destekleyin, incinme nedeni olabilecek spor aktivitelerinde öncelikle hekiminize danışıp bilgi isteyin.
Gerekli durumlarda çocuğunuz ve kendiniz için uzman birinden (çocuk psikiyatristi, psikolog) ruhsal destek almaya çekinmeyiniz
Tekrar çocuk sahibi olmaya karar verdiğinizde mutlaka genetik danışmanlığa başvurunuz
Çocuğunuzun takip ve tedavisini üstlenen hekim-hastane-hemşireye ait telefon numaralarını kolayca ulaşabileceğiniz bir yere not edin.
Acil durumlarda ulaşım hizmetleri konusundaki olanaklarınızı önceden belirleyiniz.
Size verilen tarihlerdeki kontrollerinize düzenli olarak gelmeye çalışın, aksaklık söz konusu ise durumla ilgili hekiminize bilgi verin.
Çocuğunuzu büyütürken öğrenmek istediğiniz sorularınızı çekinmeden hekiminizle ve hemşirenizle paylaşınız.
merhaba kızlar,
ya kızlar bugün bebeğim hiç hareket etmedi sizdede oluyormu öle şeyler....
Hayrancım.Eşim poğaçını çok beğendi.İlk defa poğaça midemi yakmıyor dedi.(ben yarım paket margarin bir çay bardağı yağ birlikte yada direk margarini bir paket koyuyordum).Hemde tam mayalanmış dedi.Varya duacın oldum kaç gündür.Çok sağol.Eşime birşeyler yapabiliyor olmanın mutluluğunu yaşadım opuyorumnanaktan Gözüne girdim bebekimin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?