- Konu Sahibi teknekazintisii
-
- #18.161
ya kızlar bugün bebeğim hiç hareket etmedi sizdede oluyormu öle şeyler....
benimkide bikaç gündür çok hareketsizdi dün iş çıkışı sağlık ocağına gittim 2. aşımı da olcaktım. orda kalbini duyduk rahatladım aslında başta baya bi duyamadık hemşirenin yüz ifadesi değişti bi acile git istersen dedi ayy ölüyorum sandım. sonra son kez deneyelim dedi vee bebeğimin kalbini duyunca derin bi ohh çektik. ama harketsiz olması pek iyi değil canım yani şimdiye kadar hareketleri nasıldı birden bi değişiklik mi oldu yoksa zaten hep hareketsiz bi bebek mi bu önemliymiş. benimki birden yavaşladı hareketleri o yüzden korktum bir de kasılmalarım çokmuş heralde o yüzden oldu benim. hemşire işe gitme bu halde dedi doktorumu aradım dinlen dedi. bugün evdeyim yarın da doktor kontrolüm var dinlenince biraz kendine geldi yavrum. farkında olmadan yoruyoruz kendimizi galiba. sen de dinlen bi de bol bol su iç.
zap_zup sizin şu poaçalardan da çok canım çekti ama yapamıcam galiba karnım hala taş gibi. kasılma varken böle oluyo dinlenmem lazımiyileşince hemen yapcam ama :)))
canım kuru tek kullanımlık mayayı ben yarım su bardağı ılık suda ağzı kapalı bekletiyorumbuarada hayran nerelerde poğça tarifini verdi ama bişii sorucaktımmm
ben kuru maya bulamadım yani kuru ama tek kullanımlık sulandırılmıo direk una katılıo ondan kullansam olurmu acaba onu sorucaktımm bilmiyorumkismile
ben de yarın doktora gidicem 3 buçuktabende bugün saat 12 gibi komşum çağırdı oraya gittim
erişte yapıolarmış bende oturdum hamur açtımmmm kestik filan cokacimcoook yorulmuşum sonra tatlı tarifi istedi bende dayanamadım gittim aldım malzemeleri yaptım çok sevindi. olumunekankayizsmile
ewe geldimm saat 5 buçuktu
hemen bişiiler hazırladımm eşim geldi yedik filan yemekten sonra bulaşıkları makineye ben yatağa -tatlicadiarzu- belim acayip arıooooo
yarında erken kalkayım diorum şu hayran ın meşhur pofuduk poğçalarından yapayım delikafadulden nasıl canım istediii cokacimcoook ( neyi istemiokiii)
neyse canlarımm ben yatayımm anca sempatiksalakcinni
yarın bide saat 3 de doktor kontrolümüz var ösledim valla paşamı 1 aydır görmedimm delikafadulden
öptüm hepinisiiii Şeniz opuyorumnanaktan kendinise ii bakınn bayanssulusmile yarın görüşürüssss
merhaba kızlar,
dün bizde oğlumuzu gördük çok tatlıydı maşallah,1122 gr olmuş yani artık bizde kiloya geçmişiz,kilosu 1 hafta önden boyu ise 10 gün önden gidiyormuş oğlumun muhtemel doğum tarihi şimdi de 5 ocak oldu ama doktorum bunlara takılma normalde 15 ocak dedi neyse buraya kadar her şey normal gelelim dün geceden beni üzen ağlatan ve aklımdan çıkmayan şeye....
18. haftadan beri doktorumuz oğlumun beynindeki sıvı birikmesini takip ediyormuş,dün 0,94 mm di,sınır 1,02 ve 3 hafta sonraki kontrolde belli olacak her şey inşallah düzelir çok korkuyorum çok araştırdım dünden beri ,doktorum şu an normal değerde ama bir öncekinde 0,74 mm di sıvı yükselmiş takip etmemiz gerekir dedi,eğer yüksek çıkarsa üniversite hastanesine gönderecek mr çekilmesi gerekiyormuş doğumdan sonra ise kafasına bir şey takılıyormuş 2 yaşına kadar kalıyormuş kafasında bunları düşünmekten yoruldum,pozitif düşünmem gerekiyor biliyorum ama kendimi bu düşüncelerden kurtaramıyorum bu durum görme ve yürüme bozukluğuna yol açarmış,doktorum her şey normale dönebilir diyor ama sıvı yükselebilirmiş de,bazı doktorlar bu sıvı olayına bakmıyormuş atlayan olabiliyormuş o yüzden sizde lütfen bebeğinizin beynindeki sıvı miktarını takip ettirin gözden kaçmasın....
3 hafta nasıl geçecek bilmiyorum,dua etmekten başka yapacağım bir şey yok,bebeğim sağlıklı anomali yok her şeyi düzenli,inşallah beynindeki bu su birikmesi de yükselmez ,normal değerlerde kalır hep,dualarınızı eksik etmeyin olur mu....
daha fazla yazamayacağım....
evet çok yorulunca oluyor canımya kızlar bugün bebeğim hiç hareket etmedi sizdede oluyormu öle şeyler....
çok sevindim canm senin adınaHayrancım.Eşim poğaçını çok beğendi.İlk defa poğaça midemi yakmıyor dedi.(ben yarım paket margarin bir çay bardağı yağ birlikte yada direk margarini bir paket koyuyordum).Hemde tam mayalanmış dedi.Varya duacın oldum kaç gündür.Çok sağol.Eşime birşeyler yapabiliyor olmanın mutluluğunu yaşadım opuyorumnanaktan Gözüne girdim bebekimin
oh canım benim de canım çekti ben de bugün yapayım baricanım maşşallah oğluşuna bak önden gidiyo azimle büyüyoooopuyorumnanaktan
hem üzme sakın kendini bak değerler normale dönmüşş Allah ın izniyle hep normal kalacak bişii olmuycak bebişine sağsağlim alıcas kucağımısa olumunekankayizsmile
canım arada olur ööle benimkide sabah pek hareketliydi şimdi durgunn yattığın zaman hareket ederrr olumunekankayizsmile
canım bende yaptım 3 tepsi olduu ohaoldumsmile çokda güsel oluooo hihoyyyt
ohh son tepsiyide çıkardımm miss misssss cokacimcoook
birazdan eşim gelir doktor a gitmek içinn
gelince süpris olcakk hihoyyyt
bak fotoda ekliyimm
Eki Görüntüle 56698
nasıl amaaaa delikafadulden
neyse kızlar ben komşuma da bi uğruyayımm doktordan sonra görüşürüsss
kızlar çok felaket yağmur yağıyor burda ya
öğle yemeğine çıkayım dedim ayaklarımın içi hep su doldu iş yerinde klimanın üstüne koydum orda kurutuyom botumu valla
canım kek konusunda pek becerim yok daha oraya el atamadımKızlar size danışsam gene iyi olacak.Islak kek istiyor canım ama bir paket margarinle yapmak istemiyorum öyle kk'dan tarif buldum ama yarısı sıvı yağ yarısı margarin olsun istiyorum.Sırf katı yağ nasıl yapar sırf sıvı yağ nasıl yapar bilmiyorum ondan yarı yarıya katayım bari dedim ama yarım paket margarin ne kadar sıvı yağ eder acaba?napsam bilemedim bilmiyorumkismile
canım şimdi botlarım kısmen kurudu ya su geçirmeyen bir bot almalıyım ben ama bu yağmura da hiç bir bot dayanmazkiAyy allah yardım etsin.Sana ve dışarda olan herkese :Saruboceq: Ben evde oturduğum halde içim üşüyor.Birde yağmur sesini duydukça tuvaletim geliyor .Yoruldum artık git gel git gel akannehir
Canım ben ıslak keke olarak bu tarifi yapıyorum. Üzerine krem şanti ve çikolata sos da eklersen tam bir pasta oluyor :) Sadece keki de yapabilirsin. Çikolata sosu da hazır çikolata soslardan da hazırlayabilirsin.
Şimdiden afiyet olsun...
AĞLAYAN PASTA
Malzemeler;
*4 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*4 yemek kaşığı süt
*1 paket kakao -100 gr
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 paket kremşanti
*1 su bardağı soğuk süt
*1,5 su bardağı süt
Sos için;
*2 çay bardağı süt
*3/4 çay bardağı tozşeker
*1 tatlı kaşığı nişaşta
*1 çorba kaşığı kakao
*200 gr çikolata
Hazırlanışı;
1.Yumurta ve şekerimizi mikser ile çırpalım.Sütümüzü de ilave edip bir kere daha çırpalım.
2.Üzerine un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım.
3.Dikdörtgen bir borcama karışımımızı döküp 180 derece fırında kekimizi pişirelim. Kekimiz piştikten sonra biraz soğumaya bırakalım.
4.Kekimiz ılındıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı sütümüzü dökelim. 5.Kremşanti ile 1 su bardağı sütümüzüde çırpıp kekimizin üzerine güzelce yayalım.
6.Buzdolabında en az 3-4 saat bekletelim.
7.Bu arada sos için süt ile şekeri birlikte kaynatalım.
8.Küçük bir kapta nişaşta ile kakaoyu az su ile eritelim.
9.Kaynamış sütün içerisine döküp karıştıralım.
10.Üzerine çikolatayı küçük küçük kırıp ilave edelim.
11. Tüm malzemeyi iyice karıştırarak çikolataların erimesini sağlayalım. Piştikten sonra soğutalım.
12.Servis yaparken pastamızı kare kare kesip üzerine sos döküp sunalım Afiyet olsun.
canım ınşallah kıstlerı yok olmustur ..Kızlar herkese günaydın;
İşlerim çok yoğun o yüzden geçmişi okuyamadım. Umarım herkes iyidir.
Gülay'ın bebeğinin son durumundan haber var mı? İnşallah herşey yolundadır...
Bu akşam bizimde kontrolümüz var 18:30'da. Ne olur dualarınızı eksik etmeyin. Kistleri küçülsün, yok olup gitsinler hatta !!! Kızımız iyi olsun. hayırlısı ile sağlıkla doğsun, sağlıkla yaşasın...
Hepinizi öpüyorum kocaman
bende perdelerı 1 ay kala yıkamayı planlıyorum..saol canımm perdelerde var aslında ama onları kociş evdeyken yapmayı planlıyorum biraz daha yaklaşsın doğum diye bekliyorum temiz olurlar..
oy maşallah ılerıden gıdıyor bebişin..merhaba kızlar,
dün bizde oğlumuzu gördük çok tatlıydı maşallah,1122 gr olmuş yani artık bizde kiloya geçmişiz,kilosu 1 hafta önden boyu ise 10 gün önden gidiyormuş oğlumun muhtemel doğum tarihi şimdi de 5 ocak oldu ama doktorum bunlara takılma normalde 15 ocak dedi neyse buraya kadar her şey normal gelelim dün geceden beni üzen ağlatan ve aklımdan çıkmayan şeye....
18. haftadan beri doktorumuz oğlumun beynindeki sıvı birikmesini takip ediyormuş,dün 0,94 mm di,sınır 1,02 ve 3 hafta sonraki kontrolde belli olacak her şey inşallah düzelir çok korkuyorum çok araştırdım dünden beri ,doktorum şu an normal değerde ama bir öncekinde 0,74 mm di sıvı yükselmiş takip etmemiz gerekir dedi,eğer yüksek çıkarsa üniversite hastanesine gönderecek mr çekilmesi gerekiyormuş doğumdan sonra ise kafasına bir şey takılıyormuş 2 yaşına kadar kalıyormuş kafasında bunları düşünmekten yoruldum,pozitif düşünmem gerekiyor biliyorum ama kendimi bu düşüncelerden kurtaramıyorum bu durum görme ve yürüme bozukluğuna yol açarmış,doktorum her şey normale dönebilir diyor ama sıvı yükselebilirmiş de,bazı doktorlar bu sıvı olayına bakmıyormuş atlayan olabiliyormuş o yüzden sizde lütfen bebeğinizin beynindeki sıvı miktarını takip ettirin gözden kaçmasın....
3 hafta nasıl geçecek bilmiyorum,dua etmekten başka yapacağım bir şey yok,bebeğim sağlıklı anomali yok her şeyi düzenli,inşallah beynindeki bu su birikmesi de yükselmez ,normal değerlerde kalır hep,dualarınızı eksik etmeyin olur mu....
daha fazla yazamayacağım....
nerede oturuyorsun canım..burda cıselıyor yagmur..kızlar çok felaket yağmur yağıyor burda ya
öğle yemeğine çıkayım dedim ayaklarımın içi hep su doldu iş yerinde klimanın üstüne koydum orda kurutuyom botumu valla
ben keklerımı zeytın yagı yaparım..yoksa sıvı yag..Ne kadar yağ koymak lazım ki acaba bilmiyorumkismile
Cok saol cnm benim, beni düşündügün için.. Ben şimdlik iyim şükür ama büyük gün cmt inş..Yarın da burdaki dktora gidip şeker testini kan testlerimi flan yaptırcam inş.. Hem bebişimi de görmüş olurum inş.. Bol bol duaarınız beklioyurm.. Benim de dualarım sizlerle.. Kistler konusunda da Allah yardımcın olsun inş ama kalbini ferah tut o şekilde kist sorunu olup doguran tanıdıklarım var..Sen de atlatcaksın inş.Kızlar herkese günaydın;
İşlerim çok yoğun o yüzden geçmişi okuyamadım. Umarım herkes iyidir.
Gülay'ın bebeğinin son durumundan haber var mı? İnşallah herşey yolundadır...
Bu akşam bizimde kontrolümüz var 18:30'da. Ne olur dualarınızı eksik etmeyin. Kistleri küçülsün, yok olup gitsinler hatta !!! Kızımız iyi olsun. hayırlısı ile sağlıkla doğsun, sağlıkla yaşasın...
Hepinizi öpüyorum kocaman
Nevacım kendini üzme.. Belki rahatca atlatacak ama senin stersin olumsuz etkileyebilir.. O yüzden hep iyi düşün cnmm.. Ve Rabbine güven o ol dedikten sonra herşeyyy olur...maleli ef bu sıvının yani suyun artmaması için ne benim ne doktorumun ne de bebeğimin yapabileceği hiç bir şey yok,beklemekten başka...
tıp dilinde hidrosefali deniliyor eğer normal değerin üzerine çıkıyorsa hidrosefali oluyor,bununla ilgili size internetten bulduğum bilgiyi paylaşmak istiyorum,dualarınız için Allah razı olsun hepinizden,inşallah benim bebeğimde bunu atlatacak ve 3 hafta sonunda yine normal değerlerde olacak....
En genel tanımıyla hidrosefaliterimi, kafa içindeki suyun miktar olarak arttığı durumları açıklar ve ilk akla gelen kafa büyümesidir. Kafamızın içinde, birbiriyle ilişkili olan mağaralar olarak düşünebileceğimiz boşluklar bulunur. Biz bunlara “ventrikül” ya da “karıncık” diyoruz. Bunların en büyüğü ise “yan karıncık” tır. Kafamızın içindeki suyu, bildiğimiz su gibi düşünmek yanlış olur. Bu su dediğimiz “beyin-omurilik” sıvısıdır ve birçok fonksiyona sahiptir. En önemli görevi ise; beynimizi etkileyecek şiddetli çarpmalarda beyni korumasıdır.
HİDROSEFALİ BELİRTİLERİ NELERDİR? 0-2 YAŞ
2-6 YAŞ
6 YAŞ ↑
Baş çevresinde büyüme
Kafa içi basıncın artmasına bağlı baş ağrısı
Kafa içi basıncın artmasına bağlı baş ağrısı
Bıngıldakta genişleme ve gerginlik
Kusma
Kusma ve Kilo kaybı
İnce- tiz bir sesle ağlama
Çift görme
Okul başarısında düşmeler
Kafadaki damarlarda belirginleşme
Huzursuzluk, denge sağlamada problemler
Görme bozuklukları
Gözlerde batan güneş manzarası(gözlerin yukarıya doğru bakamaması)
Konuşma ve yürüme geriliği
Dalgınlık, unutkanlık gibi davranış değişikleri
Hidrosefalinin erken dönemde belirlenmesi tedavi açısından önem taşır. Günümüzde hidrosefalitedavisi planlaması;
Tıkanma nedeni tümör ise buna yönelik girişim yapılabilir ya da toplanan fazla sıvı, vücudun başka bir yerinden emilecek şekilde uygun bir yol ile yönlendirilir. Bu yönlendirme işlemi ise “şant” denilen cihazlar sayesinde yapılır.
ŞANT: Silikon bir tüpten oluşur ve bunun kalınlığı tükenmez kalem içindeki mürekkep konulan plastik kısım kadardır.
Hidrosefalili çocuğa sahip aileler olarak özen gösterilmesi gereken konular:
Çocuğunuzda uyku hali-kusma-baş ağrısı-huzursuzluk-sürekli ağlama gibi belirtiler varsa, bunlar kafa içi basıncının arttığını gösterir belirtilerdir; zaman kaybetmeden hastaneye getirin. Kusmanın süresi, zamanı, nasıl bir tarzda olduğu konusunda bilgi verin.
Kontrol edilemeyen ateşler-şantın izlediği yol üzerindeki kızarıklık-şişlik-hassasiyet, şantla ilgili problem olduğunu gösterir; doktorunuzu arayıp durumla ilgili bilgi verin.
Gece yatarken çocuğunuzun yatağının baş kısmını hafifçe yükseltin, baş aşağıya doğru sarkık şekilde uyumasına izin vermeyin.
Evde şant pompasının kontrolünü, bu konuda bilginiz olsa bile yapmanız tavsiye edilmez. Çünkü bu işlem ancak çok acil durumlarda yapılmalıdır.
Çocuğunuzun kabız olmasını önleyin. Beslenmesinde meyve, sebze, tahıl ve bol miktarda sıvı almasına dikkat edin.
Çocuğunuzun yaşına uygun tüm sosyal aktivitelere katılmasını destekleyin, incinme nedeni olabilecek spor aktivitelerinde öncelikle hekiminize danışıp bilgi isteyin.
Gerekli durumlarda çocuğunuz ve kendiniz için uzman birinden (çocuk psikiyatristi, psikolog) ruhsal destek almaya çekinmeyiniz
Tekrar çocuk sahibi olmaya karar verdiğinizde mutlaka genetik danışmanlığa başvurunuz
Çocuğunuzun takip ve tedavisini üstlenen hekim-hastane-hemşireye ait telefon numaralarını kolayca ulaşabileceğiniz bir yere not edin.
Acil durumlarda ulaşım hizmetleri konusundaki olanaklarınızı önceden belirleyiniz.
Size verilen tarihlerdeki kontrollerinize düzenli olarak gelmeye çalışın, aksaklık söz konusu ise durumla ilgili hekiminize bilgi verin.
Çocuğunuzu büyütürken öğrenmek istediğiniz sorularınızı çekinmeden hekiminizle ve hemşirenizle paylaşınız.
Ayy mügecan gitti napıcam şimdi ben yaa yarısını sıvıyağ yarısını margarin koymak istiyorum.Zeytinyağım yok.Böyle elleyince vıcvıc olmasını istemiyorumm senağlama
ben asagıda yazdım..yarısını margarın olarak erıtıp sogutup koy.yarısınıda sıvı yag koy..
yada margarınsız yarım bardak sıvı yag koy..
iki turlude olur bence..
kocaelide oturuyorum canım ben ama adapazarında çalışıyorum şu an işteyimcanım ınşallah kıstlerı yok olmustur ..
inşallah suprız haberle donersın bıze..
bende perdelerı 1 ay kala yıkamayı planlıyorum..
oy maşallah ılerıden gıdıyor bebişin..
ve gecmıs olsun canım..uzun zamandır goremedım senı..rastlasamadık galıba..
sen ne zaman ogrendın bu durumu.doktorun sana gecmı soyledı..
ınşallah doguma kadar bırseyı lamaz canım..
ben duymustum bu rahatsızlıgı..ınşallah hemencecık gecer kuzum..allah saglık versın bıtanem..
nerede oturuyorsun canım..burda cıselıyor yagmur..
ben keklerımı zeytın yagı yaparım..yoksa sıvı yag..
yarım su bardagından fazla koymam..kıvamı guzle olur..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?