2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

ay kızlar inşllah ikinciside kız olur çok isterim hayırlısı artık zaten geçende kocike dedim hayırlısıyla bu doğsun 1 sene geçince hemen ikincisine başlıyalım diye yaşım 30 olupta büyüyesiye 32 olurum yaşlanmadan ard arda yapalım diyorum:))

slm hanımlar

citos allah gönlüne göre versin cnm ardarda ikisini büyütürsün

benim kocike kalsa 40 çıkar çıkmaz kardeş çalışması yapcazakannehir
ikiz olmadı bari ikiz gibi büyüsünler diyo:roflol:
ben de diyorum davulun sesi uzaktan hoş gelir belki çok zor bi bebek olur tövbe ederiz(allah korusun)

Günaydın kizlar cok mutluyum seker sonucum iyi çıkmış esimle konuştum Simdi 90 mis sonucum doktoruma da göstermiş iyi ciktiysa haftaya gelirsiniz artık kontrole demiş cok mutlu oldum cok sukur....

Allah hayırlısıyla gönlüne göre versin canım.Benimde eşim öyle peşpeşe olsun bir daha kafamızı dinleyelim diyor.Tam büyüttük herşey bitti derken yeni maraton daha çok yorar diyor ama ben peşpeşe olursa çok bunalırım gibi hissediyorum.Tek çocuk istiyorum biraz aslında ama rüyalarımda hep 3 yaşında bir kız çocuk bi de kucağımda erkek bebek görüyordum.Bi kız bir oğlumuz mu olacak acaba diyoruz İsmi bile hazır 2. çocuğumuz erkek olursa batuhan koyucaz inşallah :kedi:

Son düzenleme:
slm kızlar,iyi haftalar,nasılsınız,biz iyiyiz çok şükür,bu haftaki tatili iple çekiyoruz,perşembe yarım gün,cuma,c.tesi,pazar tatil opuyorumnanaktan hamile kaldığımdan beri tatilleri hesaplar oldum hep kafamçokkarıştı 2 hafta sonrada 9 günlük kurban bayramı tatili oh ne güzel sositososito

kızlar bir şey soracağım sizlere,hastane için çanta aldınız mı yoksa valize mi koyacaksınız bebeğinizle kendi eşyalarınızı tek bir çanta mı yapacaksınız,fikirlerinizi bekliyorum,benim küçük tekerlekli bir valizim var,onu düşünüyorum kullanmayı ama kararsızım

selam kızlar beyannamelerin son günü çok bunaldım bir bakayım dedim
bebişlerini görenler gözünüz aydın maşallah kızlarınıza
bende dün annemle evimi topladık biraz koli falan yaptık çoğu eşyayı sonra sıkışmayalım diye mutfağı son haftaya bırakacağım sadece oda kullandıklarımız kullanmam dediklerimi de bu hafta sonu kolileriz büyük ihtimal
hepinizi çok öptük çooookkk yoğunummmmmm akannehir

Allah kolaylık versin canım.İnşallah göz açıp kapayasıya kolaylıkla halledersin işlerini

Günaydın herkesee
yaklaştıkça rüyalar da artıyo sanırım bende görüyorum ama hayal meyal hatırlıyorum hiç detay olmuyo
Neva ben iki ayrı çanta hazırlamayı düşünüyorum bebeğin eşyaları zaten minicik minicik aldığım bakım çantasına sığar
Ama kendime daha büyük bi çanta hazırlarım
Arkadaşım yeni doğum yaptı sezeryanla o çantaları hep kendimiz karıştırıcaz gibi düşünmeyelim ona gittiğimde gördüğüm hep eşi we kayınvaldesi aradı gerekenleri
iki ayrı çanta olmasına rağmen bulmakta zorlandılar hep o nedenle gözleri olan bi çanta düşünüyorum ıvırzıvırlar bi tarafa katlanıp koyanlar bitarafa olsun diye
ben bide muhakkak iki penye battaniye götürücem ilk doğduklarında çok kusup çok kirletebiliyolar malum gelenimiz gidenimiz de olucak kızım pasaklı gözükmesin

cnm hastane için ayrı çanta hazırlayacağım ben tek çantaya hem kendi hem bebeğin eşyalarını koyacağım
bu çantayı düşünüyorum eşyalarım sığarsa sığmaz ise büyük olan başla çanta

Eklentiler

• $Fotoğraf-0110.webp
    14,9 KB · Görüntüleme: 40

iki ayrı çantayı bende düşündüm aslında ama kararsız kaldım,bu sefer bebek için aldığım bakım çantası olmaz küçük,valiz büyük kalır,bu hafta bakayım çanta ona göre karar vereyim,eşim çok pirpirikli bir arkadaşının eşi erken doğum yapmış o yüzeden hastane çantası hazır olsun deyip başımın etini yiyor.

canım sanki bu çanta sana yetmezmiş gibi geliyor,pjama gecelik iç çamaşırı bakım ürünleri,terlik,ped vs. birde bebişin eşyaları küçük kalmaz mı?

Ben eminönünden bakıcam çanta orda uyguna boy boy oluyo valiz gidi yani o tekerlekli ağır olanlardan var ama o kullanışlı olmaz yere yatır boylu boyunca aç fln gereksiz
zaten ben çok anneme kayınvaldeme yazlığa fln gittiğim için spor bi çantaya ihtiyacım vardı almış olurum
hastane çantasında tedbirli olmaktan yanayım başka türlü içim rahat etmez gerekebilicekleri alıcam yanıma zaten tek kişilik oda olucaa için de koymaya yerimiz de olur
çanta için gereken herşey hazır eksiğim kalmadı ama cicileri daha yıkamadım benimde ödüm kopuyo hazır olamadan bişiy olursa diye daha çok erken Allah korusun

cnm giyim olarak sadece buna katarım bebek bezi kendi pakediyle gelir terlik türleride ayrı taşıyacağım için yeter gibi geldi kızımda kaca bavul götürmüştüm hepsi ihtiyaç olmuyor gereken olursa gelen gidenle getirtirim hastaneden çıkarkende bebek taşıma çantasını getirtirim

mrb kızlar.size birşey soracağım.şimdi bizim hiçbir sosyal güvencemiz yok.eşim bir arkadaşıyla görüştü doğumda faydalanabilmemiz için sigortamızı yaptıracak.fakat tanıdık biri dediki sigortayı benim adıma yaptırırsa doğum parası alabilirmişim.doğuma 2.5 ay var ozamana kadarki sigorta primi doğum parası almam için yeterlimi?önceden ssk girişim var fakat 2008 yılı içinde onun bir etkisi olurmu bu doğum parasına.umarım anlatabilmişimdir derdimi.bilgisi olan varsa bir el atıversin fisfisfis

alamazsın canım sadece sağlıktan yararlanabilirsin

hastane çantasına koyacaklarımı da şimdiden bir kağıda yazdım,belki sizin için fikir olur diye yazıyorum benim unuttuğum şeyler varsa ekleyebilirsiniz.

Anne için;
pjama takımı (2 takım)
gecelik+sabahlık takımı (1 takım)
kalın çorap
terlik
pamuklu iç çamaşırı
emzirme sütyeni
göüğüs pedi
göğüs ucu kremi
eşofman takımı(hastaneden çıkarken)
lohusa tacı :roflol:
diş fırçası,macunu,parfüm,tarak,makyaj malzemesi sositososito
orkid
antibakteriyel sıvı sabun

Bebek için;
hastane çıkışı (2 set)
bebek bezi
ince ve kalın battaniye
yelek
önlük
emzik
çorap,eldiven,ağız bezi
puset
hastane çıkışının içinde zıbın,tulum vs. olduğu için ekstradan almayı düşünmüyorum.
küçük bir biberon -belki sütü sağmak gerekebilir-

bunların dışında fotoğraf makinası,kamera,bebek şekeri ve sepeti,kapı süsü,kurupasta,içecek....

şimdilik aklıma gelenler bunlar..

ANALIK YARDIMLARINDAN YARARLANMA ŞARTLARI
MADDE 48 - Analık sağlık yardımları ile emzirme yardımlarından veyahut maktu gebelik ve doğum para yardımlarından yararlanabilmek için ;
A) Sigortalı kadın için, doğumdan önceki bir yıl içinde en az 90 gün Analık Sigortası primi ödenmiş olması,
B) Sigortalı erkek için, doğumdan önceki bir yıl içinde en az 120 gün Analık Sigortası primi ödenmiş olması ve sigortlının doğum yapan kadınla doğumdan önce evlenmiş bulunması şarttır.

GEÇİCİ İŞ GÖREMEZLİK ÖDENEĞİ
MADDE 49 - Kendisi için doğumdan önceki bir yıl içinde en az 120 gün analık sigortası primi ödenmiş bulunan sigortalı kadının analığı halinde, doğumdan önceki ve sonraki 6 şar haftalık sürede, çalışmadığı her gün için geçici iş göremezlik ödeneği verilir.
Bu ödenek hiçbir şekilde kesilmez.

alamazsın canım sadece sağlıktan yararlanabilirsin

denizcim başını ağrıtıcam kusura bakma ama doğum parası için ne kadarlık prim gerekli.sskyı 1 ay geçmişten yatırmaya başlasak o şekilde olur mu?yani toplam 3-3.5 aylık bir primim olmuş olacak doğum öncesia.s

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…