- Konu Sahibi teknekazintisii
-
- #19.681
günaydın herkese
sherker-cat ve manolya benim kuzum da son zamanlarda bana tepkiler vermeye başladı bu şekilde çok güzel gerçekten.
kızlar ben de bir terleme bir terleme ölüyorum resmen,akşama kadar bütün cam pencere açık,günde 50 kere duşa giriyorum nerdeyse.sizde de oluyor mu terleme?
özgey canım ağrıların nerelerde bel sırt ağrısı gerçekten insanı çok rahatsız ediyor.eğer dayanamicak gibiysen ayrıl erkenden canım,zorlama kendini..
Canım dayanamayacak gibiysen bence de al ama tabi sen daha iyi bilirsin.
Ayy allah bir daha ağzımızın tadını kaçırmasın yaa çok zor oluyor.
Bende hiç olmuyor terleme falan ama nefes nefese kalıyorum ateş basıyor çok
belim sırtım bacaklarım böle ara ara oluyor sonra kendime geliyorum kasım aralık 2 ay daha dayanıp izne çıkcam zaten kasım ayının ortasındada 1 hafta izin alcam 1 haftada bayram izni var ama ne mümkün gezmekten eşim duruduğu yerde durmuyor malesef zırt pırt orda burda ben kafamı dinlemek istiyorum yaaaaaaaaa nese aralık başındada geçici eleman gelcek yerime bakalım nasıl olcak off
slm arkadaslar
Zeyl arkadasim sagol tavsiyelerin icin ve cok hakklisin.Benimde ikinci dogumum olacak,ilkinde bende emzirme sorunlari cok yasadim malesef.Bende pompa ve mama kullandim da biraz toparamistim kendimi.Cocuk ememiyordu,ac oldugu icin sürekli agliyor uyumuyordu.Umarim dogum sonrasi ilk 3 ayi kolaylikla atlatiriz.
Merhaba kızlar ara ara girip okuyorum pompa ile ilgili konuşmalarınızı okudum bişeyler söyleme ihtiyacı duydum..Çünkü bende ilk doğumda sizin gibi gerek görmemiştim..Emdikçe gelir nasıl olsa diyodum..
Ama başıma gelen bazı şeylerden ötürü önüme hangi hamile çıksa manuel olanlarından da olsa muhakkak alınmasını tavsiye ediyorum..
Anlatim biraz bana hak verirsiniz...
Şimdi öncelikle sarılığımız yüksek doğduk..Bu da bebişi çok halsiz yaptı.Hep uyumak istedi.Emmeye takati yoktu..Zorla uyandırmaya çalışıyoduk uyanamıyodu zavallıcak.Hemşireler gelip topuklarını cimcikleyip uyandırıyordu..Bu birinci sebep emememesinde.İkincisi doğduğunda burnu tıkalıydı.Yenidoğan bebeğin burnu tıkalı olur mu demeyinSürekli damla aspiratörle açmaya çalıştık burnunu.Bi de minicik burnu var oğlumun
Burun tıkanıklığından ememedii mi size..
Eee ememeyince sarılık yükseldi,ne yazık ki hastaneye yattık..
Oğlan emmeyi beceremedi,sarılık var bi yandan,bi yandan göğüs ucum yok hemşireler baskı yapar doyması lazım sarılığı atması için..Zaten küvezde ışık atında yavrucakım.
He bi de dolan göğüsleer:sinifsinif: taş kesildi böle sızım sızım sızlıyo,akıyo iki takım pijamanın bi birini yıkadı kaynanam bi birini sabaha kadar kaloriferde kurutuyoz filan..
Mecbur sağcan dedi hemşireler..Yoksa mama vercez
Gece gece pompayı nerden bulcam.Yok koskaoca çocuk hastanesinde..Ellerimle sağdım sütü bütün gece,morardı böle göğüslerim..
Tabi ki bizde herşey üst üste geldi sizde öyle olacak diye bişey yok..
Ama öyle hayal edildiği gibi herşey çok güzel gitmiyor,bir sürü sebep oluyor çocuğun emememesi için.Mesela göğüsler yara oluyor çok emzirmekten mecbur dinlendiriyosun göğüslerini.O zaman lazım oluyor pompa..İki dakka bi markete bi yere çıkmak istiyosun bunalıyosun,sağıp bırakabiliyosun ya da uyumak istediğinde sağıp bırakınca eşin bi süre de olsa idare edebiliyor sen dinlenebiliyorsun..
En büyük faydası zaten sütü müthiş çoğaltıyor..Başıma gelen talihsiz olayların bi faydası da bu sağdıkça daha çok geldi..
Hatta süt poşeti almadığımı da pişmanım..Bir sürü sağıp atmak zorunda kaldığım sütüm oldu.Şimdi oğlum içerdi mis gibi:sinifsinif:
Diyeceğim o ki şiddetle tavsiye ediyorum pompayı.İlla otomatik olması şart değil.Bi tane manuel de olsa alın derim.Çok faydasını gördüm..
Bi de buhar makinası..İkinci kışımız bizim..Geçen sene kaloriferin üzerine konan haznelerden kullandım,bi de bol bol ütü yaptım oğlanın odasında doktor tavsiye etmişti
Zaten ilk zamanlar sürekli yıka ütüle ile geçtiği içinkaydirigubbakcemile3
Ama bu sene bitane daha geldiği için alacağım bende makina..Şu an bakıyorum oğluma gece mızırdanıyor su veriyorum,dönüp yatıyor..Demek ki boğazı kuruyor.Rahat uyuması için ilerki zamanlarda da gerekiyor yani illa yenidoğan zamanında değil..
İmkanı olan varsa onu da almasını tavsiye ederim.Ama muhakkak soğuk hava olanlarından olmalı..
Yine çok konuştumkaydirigubbakcemile3
Canım doğumdan sonra çalışmayı düşünüyorsan alma derim izni.Tabi çok kötüysen onu bilemem de.Alan arkadaşlarım çok pişman oldular.Doğumdan sonra bebiki bırakmak çok daha zor geliyor çünkü..Bende 6.ayımda bırakmıştım ilk doğumumda.Zaten çalışmıcaktım bi süre doğumdan sonra..Şunu söyliyim o mekanik ağrılardan kurtulmanın bi yolu yok.Ne yaparsan yap çekiyosun.Hatta çalıştığında,yürüdüğünde daha bile azaldığı söylenebilir.Evde otururken yatarken daha da ağırlaşıyon.Afedersin toton ağrıyo üzerinde oturmaktankaydirigubbakcemile3
günaydınnnnn
mirmirmirmir bugün hiç keyfim yok gibi daha kahvaltı yapıcam karnımda bi adet ağrısı gibi ağrı var
gece uyuyamadım saat 3 ü geçiodu bugünde kalkasım yok hep yatmak istiyorummmmm mirmirmirmir
ben mutlaka pompa almayı planlıyorum annemin hiç sütü gelmemiş biz 3 gün emmişiz o yüzden kadın daha sonra süt bezelerinin kist yapmasından gögüs kanseri oldu ve tek gögsünü aldılar o nedenle mutlaka alacağım zaten anne sütü kadar sağlıklısı varmı ben hatırlıyorum kardeşim doğduğunda annemin sütünü o pompayla sağmak için çok uğraştılar ama olmamıştı.
Oo çok geçmiş olsun:sinifsinif:..Sakın annemin sütü gelmedi benimde gelmez diye düşünme..Doğunca devamlı ver,devamlı sağ..
Ben oğlanı bi ara bırakmaya niyetlendim hamileyim diye.5 gün emzirmedim..Sütün gitti sandım..Ama te 7.ayında çektikçe yine geldi
vallahi elimden gelenin fazlasını yapacağım peki o çaylar işe yarıyormu acaba anne sütünü arttırıcı çaylar
günaydınnnnn
mirmirmirmir bugün hiç keyfim yok gibi daha kahvaltı yapıcam karnımda bi adet ağrısı gibi ağrı var
gece uyuyamadım saat 3 ü geçiodu bugünde kalkasım yok hep yatmak istiyorummmmm mirmirmirmir
canım yat gitsin hatta kendine güzel bir tepsi hazırla bir de polar yada pike al üzerine geç tv nin karşısına keyif yapppp ohhhhh ne güzel :1hug:
sonunda işlerim azaldı bu ayda kurtuldum bir sonra ki ay sonunda yokum zaten
eşim annemlerin binada ev bakacaktı birinci kat annemle bakmışlar içi berbatmış her yer kırık dökük dış kapısı bile dökülüyormuş resmen aynı binada 7. kat boşmuş annem oraya da bakalım demiş yöneticilerin birinin damadı almış orayı da ve şimdiye kadar kimse oturmamış inşaat tozu varmış sadece her şeyi sıfır duruyor yani orayla anlaşmış yarın kontrat yapacaklarmış
Merhaba kızlar ara ara girip okuyorum pompa ile ilgili konuşmalarınızı okudum bişeyler söyleme ihtiyacı duydum..Çünkü bende ilk doğumda sizin gibi gerek görmemiştim..Emdikçe gelir nasıl olsa diyodum..
Ama başıma gelen bazı şeylerden ötürü önüme hangi hamile çıksa manuel olanlarından da olsa muhakkak alınmasını tavsiye ediyorum..
Şimdi öncelikle sarılığımız yüksek doğduk..Bu da bebişi çok halsiz yaptı.Hep uyumak istedi.Emmeye takati yoktu..Zorla uyandırmaya çalışıyoduk uyanamıyodu zavallıcak.Hemşireler gelip topuklarını cimcikleyip uyandırıyordu..Bu birinci sebep emememesinde.İkincisi doğduğunda burnu tıkalıydı.Yenidoğan bebeğin burnu tıkalı olur mu demeyinSürekli damla aspiratörle açmaya çalıştık burnunu.Bi de minicik burnu var oğlumun
Oğlan emmeyi beceremedi,sarılık var bi yandan,bi yandan göğüs ucum yok hemşireler baskı yapar doyması lazım sarılığı atması için..Zaten küvezde ışık atında yavrucakım.
He bi de dolan göğüsleer:sinifsinif: taş kesildi böle sızım sızım sızlıyo,akıyo iki takım pijamanın bi birini yıkadı kaynanam bi birini sabaha kadar kaloriferde kurutuyoz filan..
Gece gece pompayı nerden bulcam.Yok koskaoca çocuk hastanesinde..Ellerimle sağdım sütü bütün gece,morardı böle göğüslerim..
Ama öyle hayal edildiği gibi herşey çok güzel gitmiyor,bir sürü sebep oluyor çocuğun emememesi için.Mesela göğüsler yara oluyor çok emzirmekten mecbur dinlendiriyosun göğüslerini.O zaman lazım oluyor pompa..İki dakka bi markete bi yere çıkmak istiyosun bunalıyosun,sağıp bırakabiliyosun ya da uyumak istediğinde sağıp bırakınca eşin bi süre de olsa idare edebiliyor sen dinlenebiliyorsun..
En büyük faydası zaten sütü müthiş çoğaltıyor..Başıma gelen talihsiz olayların bi faydası da bu sağdıkça daha çok geldi..
Hatta süt poşeti almadığımı da pişmanım..Bir sürü sağıp atmak zorunda kaldığım sütüm oldu.Şimdi oğlum içerdi mis gibi:sinifsinif:
Diyeceğim o ki şiddetle tavsiye ediyorum pompayı.İlla otomatik olması şart değil.Bi tane manuel de olsa alın derim.Çok faydasını gördüm..
Bi de buhar makinası..İkinci kışımız bizim..Geçen sene kaloriferin üzerine konan haznelerden kullandım,bi de bol bol ütü yaptım oğlanın odasında doktor tavsiye etmişti
Ama bu sene bitane daha geldiği için alacağım bende makina..Şu an bakıyorum oğluma gece mızırdanıyor su veriyorum,dönüp yatıyor..Demek ki boğazı kuruyor.Rahat uyuması için ilerki zamanlarda da gerekiyor yani illa yenidoğan zamanında değil..
İmkanı olan varsa onu da almasını tavsiye ederim.Ama muhakkak soğuk hava olanlarından olmalı..
canım o tatlıkarın agrısı bırkacgundur bendede var sonunda çareyı gece yatarken ınce bırcorap gıymekte buldum ıormalde hayatta corapla uyuyamam ama napalım katlanıcas
ewet bende çorapla uyuyamam ama dün bütün gün giymemiştim ama yatarken giydim.
artık çarapsız olmucak galiba eyvahedigeldismile
şimdi baktım cidden fiyatı uygun hepsiburadada siparişide verdim :)
çıkmam lazım oğlum uyumak üzre
ben yarın şeye gidicem yhaa
şeye...
güsellik salonuna:kedi:
şey için..
şeyyeyvahedigeldismile
neyse nlamışsınızdır..
yarın akşama ancak gelebilirim sanırım
hepiniz hoşçakalınnn
ii gecelerrrŞeniz
günaydınnn
buğün hiç halim yok kızlar
galiba grip olacagımm
ben bir geçmişi okuyayımm
inş. herkes iyidir.
günaydın güzel anneler dün 8,30 da çıkabildik sistem çökmüştü gelir idaresinde beyanları zor gönderdik bugünde yoğunum maalesef hepinizi öpüyoruz..
Günaydın güzel anneler ve bebişleri....Bizim kız bikaç gecedir saat 11 olunca başlıyo babasıyla oyun oynamaya görseniz öyle çok gülüyorum ki eşim parmaklarını gezdiriyo karnımda o da babasını takip ediyo nereye tıklarsa oraya koca koca tekmeler savuruyo maşşallha kuzucuğuma :) Gülmekten kırılıyoruz....
günaydın herkese
sherker-cat ve manolya benim kuzum da son zamanlarda bana tepkiler vermeye başladı bu şekilde çok güzel gerçekten.
kızlar ben de bir terleme bir terleme ölüyorum resmen,akşama kadar bütün cam pencere açık,günde 50 kere duşa giriyorum nerdeyse.sizde de oluyor mu terleme?
özgey canım ağrıların nerelerde bel sırt ağrısı gerçekten insanı çok rahatsız ediyor.eğer dayanamicak gibiysen ayrıl erkenden canım,zorlama kendini..
belim sırtım bacaklarım böle ara ara oluyor sonra kendime geliyorum kasım aralık 2 ay daha dayanıp izne çıkcam zaten kasım ayının ortasındada 1 hafta izin alcam 1 haftada bayram izni var ama ne mümkün gezmekten eşim duruduğu yerde durmuyor malesef zırt pırt orda burda ben kafamı dinlemek istiyorum yaaaaaaaaa nese aralık başındada geçici eleman gelcek yerime bakalım nasıl olcak off
sonunda işlerim azaldı bu ayda kurtuldum bir sonra ki ay sonunda yokum zaten
eşim annemlerin binada ev bakacaktı birinci kat annemle bakmışlar içi berbatmış her yer kırık dökük dış kapısı bile dökülüyormuş resmen aynı binada 7. kat boşmuş annem oraya da bakalım demiş yöneticilerin birinin damadı almış orayı da ve şimdiye kadar kimse oturmamış inşaat tozu varmış sadece her şeyi sıfır duruyor yani orayla anlaşmış yarın kontrat yapacaklarmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?