2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

zemuszemus
bendede oluyo sabaha kadar çamaşırla yatıyorum sadece:kedi: eşim yorgana bürünürken ben üzerimi örtemiyorum otururken bile inanılmaz terliyorum ALLAH tan kış geliyo ya şimdi temmuz ağustos olsaydı düşünemiorum cidden

amin tatlım inşallah boshayallersmile

Son düzenleme:
belim sırtım bacaklarım böle ara ara oluyor sonra kendime geliyorum kasım aralık 2 ay daha dayanıp izne çıkcam zaten kasım ayının ortasındada 1 hafta izin alcam 1 haftada bayram izni var ama ne mümkün gezmekten eşim duruduğu yerde durmuyor malesef zırt pırt orda burda ben kafamı dinlemek istiyorum yaaaaaaaaa nese aralık başındada geçici eleman gelcek yerime bakalım nasıl olcak off

Merhaba kızlar ara ara girip okuyorum pompa ile ilgili konuşmalarınızı okudum bişeyler söyleme ihtiyacı duydum..Çünkü bende ilk doğumda sizin gibi gerek görmemiştim..Emdikçe gelir nasıl olsa diyodum..
Ama başıma gelen bazı şeylerden ötürü önüme hangi hamile çıksa manuel olanlarından da olsa muhakkak alınmasını tavsiye ediyorum..

Anlatim biraz bana hak verirsiniz...
Şimdi öncelikle sarılığımız yüksek doğduk..Bu da bebişi çok halsiz yaptı.Hep uyumak istedi.Emmeye takati yoktu..Zorla uyandırmaya çalışıyoduk uyanamıyodu zavallıcak.Hemşireler gelip topuklarını cimcikleyip uyandırıyordu..Bu birinci sebep emememesinde.İkincisi doğduğunda burnu tıkalıydı.Yenidoğan bebeğin burnu tıkalı olur mu demeyin Sürekli damla aspiratörle açmaya çalıştık burnunu.Bi de minicik burnu var oğlumun
Burun tıkanıklığından ememedii mi size..
Eee ememeyince sarılık yükseldi,ne yazık ki hastaneye yattık..
Oğlan emmeyi beceremedi,sarılık var bi yandan,bi yandan göğüs ucum yok hemşireler baskı yapar doyması lazım sarılığı atması için..Zaten küvezde ışık atında yavrucakım.
He bi de dolan göğüsleer:sinifsinif: taş kesildi böle sızım sızım sızlıyo,akıyo iki takım pijamanın bi birini yıkadı kaynanam bi birini sabaha kadar kaloriferde kurutuyoz filan..
Mecbur sağcan dedi hemşireler..Yoksa mama vercez
Gece gece pompayı nerden bulcam.Yok koskaoca çocuk hastanesinde..Ellerimle sağdım sütü bütün gece,morardı böle göğüslerim..
Tabi ki bizde herşey üst üste geldi sizde öyle olacak diye bişey yok..
Ama öyle hayal edildiği gibi herşey çok güzel gitmiyor,bir sürü sebep oluyor çocuğun emememesi için.Mesela göğüsler yara oluyor çok emzirmekten mecbur dinlendiriyosun göğüslerini.O zaman lazım oluyor pompa..İki dakka bi markete bi yere çıkmak istiyosun bunalıyosun,sağıp bırakabiliyosun ya da uyumak istediğinde sağıp bırakınca eşin bi süre de olsa idare edebiliyor sen dinlenebiliyorsun..
En büyük faydası zaten sütü müthiş çoğaltıyor..Başıma gelen talihsiz olayların bi faydası da bu sağdıkça daha çok geldi..
Hatta süt poşeti almadığımı da pişmanım..Bir sürü sağıp atmak zorunda kaldığım sütüm oldu.Şimdi oğlum içerdi mis gibi:sinifsinif:

Diyeceğim o ki şiddetle tavsiye ediyorum pompayı.İlla otomatik olması şart değil.Bi tane manuel de olsa alın derim.Çok faydasını gördüm..

Bi de buhar makinası..İkinci kışımız bizim..Geçen sene kaloriferin üzerine konan haznelerden kullandım,bi de bol bol ütü yaptım oğlanın odasında doktor tavsiye etmişti
Zaten ilk zamanlar sürekli yıka ütüle ile geçtiği içinkaydirigubbakcemile3

Ama bu sene bitane daha geldiği için alacağım bende makina..Şu an bakıyorum oğluma gece mızırdanıyor su veriyorum,dönüp yatıyor..Demek ki boğazı kuruyor.Rahat uyuması için ilerki zamanlarda da gerekiyor yani illa yenidoğan zamanında değil..
İmkanı olan varsa onu da almasını tavsiye ederim.Ama muhakkak soğuk hava olanlarından olmalı..
Yine çok konuştumkaydirigubbakcemile3

Canım doğumdan sonra çalışmayı düşünüyorsan alma derim izni.Tabi çok kötüysen onu bilemem de.Alan arkadaşlarım çok pişman oldular.Doğumdan sonra bebiki bırakmak çok daha zor geliyor çünkü..Bende 6.ayımda bırakmıştım ilk doğumumda.Zaten çalışmıcaktım bi süre doğumdan sonra..Şunu söyliyim o mekanik ağrılardan kurtulmanın bi yolu yok.Ne yaparsan yap çekiyosun.Hatta çalıştığında,yürüdüğünde daha bile azaldığı söylenebilir.Evde otururken yatarken daha da ağırlaşıyon.Afedersin toton ağrıyo üzerinde oturmaktankaydirigubbakcemile3

slm arkadaslar
Zeyl arkadasim sagol tavsiyelerin icin ve cok hakklisin.Benimde ikinci dogumum olacak,ilkinde bende emzirme sorunlari cok yasadim malesef.Bende pompa ve mama kullandim da biraz toparamistim kendimi.Cocuk ememiyordu,ac oldugu icin sürekli agliyor uyumuyordu.Umarim dogum sonrasi ilk 3 ayi kolaylikla atlatiriz.

Selam Allah bağışlasın yavrularını.Cinsiyetleri ne? Planlı mı oldu ikincisi?
Hemen soru yağmurukaydirigubbakcemile3
İkinci kez anne olanlarda bunları merak ediyor herhalde

ben mutlaka pompa almayı planlıyorum annemin hiç sütü gelmemiş biz 3 gün emmişiz o yüzden kadın daha sonra süt bezelerinin kist yapmasından gögüs kanseri oldu ve tek gögsünü aldılar o nedenle mutlaka alacağım zaten anne sütü kadar sağlıklısı varmı ben hatırlıyorum kardeşim doğduğunda annemin sütünü o pompayla sağmak için çok uğraştılar ama olmamıştı.

haklısın bende pişman olucam biliyorum son dayanma noktama kadar dayanıcam Allahtan bu aralar çok tatil olacak o yüzden dinlenirim düye düşünüyorum ama eve gittiğimde bu halsiz halimden eser kalmıyor heryeri temizlemeye kalkıyorum hiç oturmuyorum orayı topla burayı topla zinde hissediyorum kendimi nedense işte bir mayışma bir ağrı geliyor senağlama

günaydınnnnn
mirmirmirmir bugün hiç keyfim yok gibi daha kahvaltı yapıcam karnımda bi adet ağrısı gibi ağrı var
gece uyuyamadım saat 3 ü geçiodu bugünde kalkasım yok hep yatmak istiyorummmmm mirmirmirmir

canım yat gitsin hatta kendine güzel bir tepsi hazırla bir de polar yada pike al üzerine geç tv nin karşısına keyif yapppp ohhhhh ne güzel :1hug:

Oo çok geçmiş olsun:sinifsinif:..Sakın annemin sütü gelmedi benimde gelmez diye düşünme..Doğunca devamlı ver,devamlı sağ..
Ben oğlanı bi ara bırakmaya niyetlendim hamileyim diye.5 gün emzirmedim..Sütün gitti sandım..Ama te 7.ayında çektikçe yine geldi

vallahi elimden gelenin fazlasını yapacağım peki o çaylar işe yarıyormu acaba anne sütünü arttırıcı çaylar

sonunda işlerim azaldı bu ayda kurtuldum bir sonra ki ay sonunda yokum zaten

eşim annemlerin binada ev bakacaktı birinci kat annemle bakmışlar içi berbatmış her yer kırık dökük dış kapısı bile dökülüyormuş resmen aynı binada 7. kat boşmuş annem oraya da bakalım demiş yöneticilerin birinin damadı almış orayı da ve şimdiye kadar kimse oturmamış inşaat tozu varmış sadece her şeyi sıfır duruyor yani orayla anlaşmış yarın kontrat yapacaklarmış

vallahi elimden gelenin fazlasını yapacağım peki o çaylar işe yarıyormu acaba anne sütünü arttırıcı çaylar

Tabi tabi yaramaz mı hemde nasıl. Rezene-ıhlamur-ısırgan üçlüsünün olduğu anne sütü çayı diye bi çay içiyordum ben çok faydasını gördüm.En önemlisi rezene.Bebeği de rahatlatıyor..Kış annesi olmak güzel..Sulu-sıcak Ender Saraçında süt formülü duymuşsunuzdur..Kışın bol bol yoğurtlu-sütlü, tahıllı,tavuklu çorbalar..Hem sıvı tüketmiş oluyorsunuz süt artıyor hem besin değerleri yüksek olduğundan bol proteinli kalsiyumlu süt imal etmiş olunuyorkaydirigubbakcemile3

canım o tatlıkarın agrısı bırkacgundur bendede var sonunda çareyı gece yatarken ınce bırcorap gıymekte buldum ıormalde hayatta corapla uyuyamam ama napalım katlanıcas

canım yat gitsin hatta kendine güzel bir tepsi hazırla bir de polar yada pike al üzerine geç tv nin karşısına keyif yapppp ohhhhh ne güzel :1hug:

saol cnm tavsiyelerini harfiiyen uyguluycam a.s
zaten tepsimi alıp geldim sizlere de bi bakıp yatayım dedim mirmirmirmir

hadi gözünaydın cnm işlerini bitirmişsinn kaydirigubbakcemile5
olsun belki size daha iyi bi yer denk gelir inşş :Saruboceq:
Allah hayırlısını nasip etsin cnm....

neyse kızlar ben arada gelirim yine şimdilik hoşçakalınn görüşürüss :gitme:

canım iyki yazmıssın süt pompas ı konusunu acan bendım ve gercekten soylemek ıstedıklerım bunlardı 50 -100 lıra ıcın ne kendımızı neden bebeklerımızı uzmeye degmes en ıysıı onceden önlem almak bencedebende manuel bır pompa almayı dusunuyorum abya bır arastırdım lansınoh manuel almaa karar verdım en kısa zamanda

canım o tatlıkarın agrısı bırkacgundur bendede var sonunda çareyı gece yatarken ınce bırcorap gıymekte buldum ıormalde hayatta corapla uyuyamam ama napalım katlanıcas

ewet bende çorapla uyuyamam ama dün bütün gün giymemiştim ama yatarken giydim.
artık çarapsız olmucak galiba eyvahedigeldismile

ewet bende çorapla uyuyamam ama dün bütün gün giymemiştim ama yatarken giydim.
artık çarapsız olmucak galiba eyvahedigeldismile

aman cıkarma coraplarını eskıler karnında şişlık olur agrır dıyorlar dogru sanırım ayaklarına sıcak su torbası koysana bıraz ıyı gelıyor o

slm kızlar :icecream:

şimdi baktım cidden fiyatı uygun hepsiburadada siparişide verdim :)

canım güle güle kullanın :1hug:

o işi bende pazar günü hallettim ve rahatladım canım acıyacak diye ertelemiştim çünkü hamilelikte daha da bir canım acıyor ama cesaretimi topladım gittim hatta acımadı hiç kaydirigubbakcemile3

günaydınnn
buğün hiç halim yok kızlar
galiba grip olacagımm
ben bir geçmişi okuyayımm
inş. herkes iyidir.

geçmiş olsun,bol bol mandalin ve nar ye,tavsiye ederim.a.s.

günaydın güzel anneler dün 8,30 da çıkabildik sistem çökmüştü gelir idaresinde beyanları zor gönderdik bugünde yoğunum maalesef hepinizi öpüyoruz..

kolay gelsin denizcim :1hug:

benim oğlumda babaya pek pas vermiyor ben elimi koyduğumda oynuyor benimle babası elini koyduğunda binbir nazla bir iki hareket yapıyor eşimd ebu çocuk anneci olacak diyor bende aynı sen diyorum :lepi:

bazen benide geceleri ateş basıyor yorganı üzerimden atıyorum sonra hasta olurum diye tekrar örtüyorum,kışın üşümeyeceğiz bu gidişle

özgeycim ayaklarını yüksek bir yere uzat sırtını koyduğun yere de minder koy ben öyle yapıyorum benimde sırtım çok ağrıyor faydasını görüyorum sana tavsiyem izinlerini doğum sonrasına kullanman ben öyle yapacağım...

verdiğiniz bilgiler ve tavsiyeler için teşekkürler a.s. bende elektrikli çift pombalı alacağım,hastaneye de götürürüm hem sütü de fazlalaştırıyormuş ayrıca birde bitkisel bir çay aldım doğumdan önce içmeye başlayacağım,sütün gelmesini kolaylaştırıyormuş ayrıca yine doğumdan önce göğüslerime lansolin süreceğim şu an bepanten sürüyorum ilk aylarda çatlamaya başlamıştı doktorum bepanten kullan dedi ve iyi geldi son zamanlarda ise lansolin kullanacağım en azından yara olmasını önleyebilirim belki,arzumun soğuk buhar makinasını aldım umarım memnun kalırız .

ne güzel darısı başıma mafoldumben
7. katta olduğuna göre asansörü vardır umarım biz 3. kattayız asansörümüz yok çıkarken bile zorlanıyorum hele birde alışveriş poşeti de varsa yandık kafamçokkarıştı
hayırlısı olsun denizcim,Allah gönlünüze göre versin,inşaat tozu sorun değil temizletirsin seni içine sinmesi önemli olan,güle güle oturun inşallah :Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…