2011 ocak ayı bizim ayımız olacak diyenler...

ya bi de birşey sormak istiyorum... adetime 6 gün var yarın göz için doktora gideceğim.. gitmişken kan testi yaptırsam hamileysem belli olur mu?

ya bi de birşey sormak istiyorum... adetime 6 gün var yarın göz için doktora gideceğim.. gitmişken kan testi yaptırsam hamileysem belli olur mu?

sen bilirsin canım ama 6 gün var daha biraz erken gibi geldi bana...kan da erken çıkabilir belki ama gününü beklesen daha iyi olur...

bazal ısı adı verilen vücut sıcaklığının ölçülmesidir. Her sabah, yataktan kalkmadan belirli bir zamanda ağızdan dereceyle vücut ısısı ölçülürse (en iyisi 6,30 ile 7,30 arası), adet periyodu içinde vücut ısısının farklılık gösterdiği anlaşılır.

Yumurtlama günü esas olmak suretiyle ısı bir süre azdır, bir süre fazlalaşır. Isı, yumurtlama gününe kadar 36,7 derecenin altındadır ve yumutlama`nın olduğu günün ertesi sabahı 36,7 santigradın üzerine çıkar. (Bu konuda kitabın sonundaki grafiğe bakın.)

Böylece kadın her sabah döllenme tehlikesi olan devreye kadar vücut ısısını ölçer. Bir sabah ısının 36,7 santigradın üstüne çıktığını görecektir. O zaman yumurtlama olayının oluştuğunu anlamalıdır.

İşi güvenceye almak için, kadın ertesi sabah vücut ısısını bir kez daha ölçebilir, ısı 36,7 santigradın üzerinde kalırsa, gelecek yumurtlamaya kadar gebe kalmak korkusu olmadan ilişkide bulunabilir. Bu şekilde ikinci yarının emin günleri artırılmış olur. Oysa ki basit hesapla bu süre daha az olacaktır. Ayrıca böylelikle kadın gelecek kanama gününü de kesinlikle hesaplayabilir.

NOTLAR

a. Bazı kadınların vücut ısıları yumurtlama sırasında yukarıdaki özellikleri göstermez.

turlikcim listeyi senmi mi tutacaksın güzelim...

ben tutarım canım fark etmez...
41 yasinde hem çok fazla kalabalık da olmayız...
çünkü dua zaten 41 tane...
payşatırsak 5 re tane düşse (1 kişiye 6) çabucak biter...okunmaya başlayınca 5 yasin 1 saat falan sürüyo zaten...
ama çok fazla katılmak isteyen olursa daha önce de demiştim 8li gruplar yaparız herkes kendi grubunda ki kişiler için okumuş olur...
bu benim nacizane fikrim tabi...başka fikir ve yorumlara da açığım...

canım sağol ya ...
valla bunu okumak iyi geldi bana...
inşallah ben o yumurtalama sırasında o özellikleri göstermeyen kadınlar grubundayımdır

aaaaaaaaaa annecik sedacık gitmiş ama yaaaaa...........................

canım sağol ya ...
valla bunu okumak iyi geldi bana...
inşallah ben o yumurtalama sırasında o özellikleri göstermeyen kadınlar grubundayımdır

bozam moralini burda kimse uzman değil herkes kendi deneyimlerini paylaşıyor. Allah vericek inşallah canını sıkma bzim elimizden bişey gelmez.....

bozam moralini burda kimse uzman değil herkes kendi deneyimlerini paylaşıyor. Allah vericek inşallah canını sıkma bzim elimizden bişey gelmez.....

canım öyle de kafa takmış bi kere elden ne gelir...
eşim de çok kızıyo durmadan giriyosun o siteye anca moralin bozuluyo diye...
artık gizli gizli girer oldum...

Ben geldiiiiiiimmmmmmmmmm
Kızlar nasılsınız hepinizi çok özledim.Burdan devam ediyormuşuz
Yeni topikimiz hayırlı olsun.
Ya ben bu ay hiç çalışmadım kızlar yumurtam göz göre göre heder oldu malesef
Olsun artık bi daha ki aya inşallah

hoşgeldin şekerim...
nasılsın,nerelerdesin...

hoşgeldin şekerim...
nasılsın,nerelerdesin...

Canım k.validem ameliyat oldu hala hastanede bayağı zor bi ameliyattı bi de ameliyatta hata olmuş bi daha oldu ölümdne döndü.Hastanelerdeydim anlayacağın.İyiyim şimdi çok şükür sen nasılsın

Aynı benim koca.Ben de gizli gizli giriyorum artık

bişey duyuyorum burda hemen takıyorum kafaya sonra hadi bakalım ağlama krizleri
eeeeee hal böyle olunca kocacişkom da kota koydu bana foruma sınırlı zamanlarda bakabilicm ama o bu akşam gececi ve şu an uyuyo ben de gizli gizli mutfağa kaçtım

aynı ben yaa
Ben kendi kendime dış gebelik ve çikolata kisti teşhislerini koydum burdan okuyarak sonra ağlaya ağlaya onu arayınca sonra da hiçbir şey çıkmayınca adam delirdi tabi ama henüz yasak koyamadı

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…