bu akşam herkes toplandığında tabi gelen olursa konuşalım...
çok fazla okumak isteyen olursa 8 li gruplar yaparız çabuk çabuk okunur...
ya bi de birşey sormak istiyorum... adetime 6 gün var yarın göz için doktora gideceğim.. gitmişken kan testi yaptırsam hamileysem belli olur mu?
turlikcim listeyi senmi mi tutacaksın güzelim...
sen bilirsin canım ama 6 gün var daha biraz erken gibi geldi bana...kan da erken çıkabilir belki ama gününü beklesen daha iyi olur...
bazal ısı adı verilen vücut sıcaklığının ölçülmesidir. Her sabah, yataktan kalkmadan belirli bir zamanda ağızdan dereceyle vücut ısısı ölçülürse (en iyisi 6,30 ile 7,30 arası), adet periyodu içinde vücut ısısının farklılık gösterdiği anlaşılır.
Yumurtlama günü esas olmak suretiyle ısı bir süre azdır, bir süre fazlalaşır. Isı, yumurtlama gününe kadar 36,7 derecenin altındadır ve yumutlama`nın olduğu günün ertesi sabahı 36,7 santigradın üzerine çıkar. (Bu konuda kitabın sonundaki grafiğe bakın.)
Böylece kadın her sabah döllenme tehlikesi olan devreye kadar vücut ısısını ölçer. Bir sabah ısının 36,7 santigradın üstüne çıktığını görecektir. O zaman yumurtlama olayının oluştuğunu anlamalıdır.
İşi güvenceye almak için, kadın ertesi sabah vücut ısısını bir kez daha ölçebilir, ısı 36,7 santigradın üzerinde kalırsa, gelecek yumurtlamaya kadar gebe kalmak korkusu olmadan ilişkide bulunabilir. Bu şekilde ikinci yarının emin günleri artırılmış olur. Oysa ki basit hesapla bu süre daha az olacaktır. Ayrıca böylelikle kadın gelecek kanama gününü de kesinlikle hesaplayabilir.
NOTLAR
a. Bazı kadınların vücut ısıları yumurtlama sırasında yukarıdaki özellikleri göstermez.
ay ama beklemek çok zorr
canım sağol ya ...
valla bunu okumak iyi geldi bana...
inşallah ben o yumurtalama sırasında o özellikleri göstermeyen kadınlar grubundayımdır
sabırlı ol azıcık kızzzzz...
6 gün dediğin nedir ki
bozam moralini burda kimse uzman değil herkes kendi deneyimlerini paylaşıyor. Allah vericek inşallah canını sıkma bzim elimizden bişey gelmez.....
canım öyle de kafa takmış bi kere elden ne gelir...
eşim de çok kızıyo durmadan giriyosun o siteye anca moralin bozuluyo diye...
artık gizli gizli girer oldum...
Ben geldiiiiiiimmmmmmmmmm
Kızlar nasılsınız hepinizi çok özledim.Burdan devam ediyormuşuz
Yeni topikimiz hayırlı olsun.
Ya ben bu ay hiç çalışmadım kızlar yumurtam göz göre göre heder oldu malesef
Olsun artık bi daha ki aya inşallah
hoşgeldin şekerim...
nasılsın,nerelerdesin...
Aynı benim koca.Ben de gizli gizli giriyorum artık
bişey duyuyorum burda hemen takıyorum kafaya sonra hadi bakalım ağlama krizleri
eeeeee hal böyle olunca kocacişkom da kota koydu bana foruma sınırlı zamanlarda bakabilicm ama o bu akşam gececi ve şu an uyuyo ben de gizli gizli mutfağa kaçtım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?