- 2 Ağustos 2010
- 4.024
- 70
- 363
- 46
Hoşbuldum evet ilk defa aralıkta gittim bildiğiniz tetkiklerin hepsi yapıldı normal çıktı ama bende insülin direnci ve hipotiroidi var endokrincim bunlarda normal seviyede diyo ama sanırım vakti gelmedi buzamana kadar dayanıyordum ama artık ağlama krizleri başaldı 2 aydır falan.Siz hamileymişsiniz Allah tamamına erdirsin inşallah foruma 2 haftadır bakıyorum ama yeni üye oldum.
evet canım dersim boş, ben 10 yıldır dershanedeyim,mezun oldum olaalı...endokrinci buldun mu?
Gittiğim jinekolog hiçbişey bulamayınca bana cyhcloprogynpva diye bi hap verdi yardımcı olur dedi dün doktor sitesini okurken sorulara verdiği cevaplara bakıyordum bi kadın sormuş doktorum şu ilacı verdi diye bizimkide diyoki bu ilacı kullanırken gebe kalamzsınız doktora söledinizmi bebek istediğinizi bi başladım ağlamya okuyunca e be kadın ben sana söylemedimmiki bana bunu verdin çok detliyim ilk günden kafanızı şişirmiyim arkadaşlar.
insülin direncin kaç? tsh t3 t4 ayarlama kolay,içiyorsun hapını düşüyor.insülin direnci için metformin bazli ilaç verilse reglin de düzene girer.ben glifora başladıktan 3 ay sonra 9 kg vermiştim.
evet teşekkür ederim darısı sana inşallah en kısa zamanda. sende bozma moralini en hayırlı zamanda olacak inşallah umudunu kaybetme sakın hep gel buraya kafanı dağıtırsın biraz
kadın jinekolog muuu allah korusun!
Gittiğim jinekolog hiçbişey bulamayınca bana cyhcloprogynpva diye bi hap verdi yardımcı olur dedi dün doktor sitesini okurken sorulara verdiği cevaplara bakıyordum bi kadın sormuş doktorum şu ilacı verdi diye bizimkide diyoki bu ilacı kullanırken gebe kalamzsınız doktora söledinizmi bebek istediğinizi bi başladım ağlamya okuyunca e be kadın ben sana söylemedimmiki bana bunu verdin çok detliyim ilk günden kafanızı şişirmiyim arkadaşlar.
Bu sıcacık karşılama için çoooook teşekkür ederim
Canım 9 ay önce glikophage a başladım 10 kilo verdim boy 162 yinede çok kiloluyum 1 tanede levotiron içiyorum 6 yıldır
Çok iyi bir endokrincim var ama ona bebek isteğimden bahsetmedim hiç açıkcası utandım bu kiloylamı der diye ama senin mesajlarını okuduktan sonra dedimki belki şansım ondadır pzrtsi ye randevu aldım ne derse desin gidip söliycem ama seda benim zaten 6 yıldır devam ediyo tedavim yeni değilki sence neyi değiştircek doktorum
nasıl bir doktormuş o yaaa
rica ederiz canımmm
Kaç yıldır bebek istiyordunuz bu ilk hamilelikmi
bu kşiloyla mı hamile kaldın diye bana kadın dr.demişti,ulen kalmışım artık neyin peşindesin.bir de diyet yazdı,yarım dilim yağsız peynir falan...endokrinciye gidip ağlamıştım kadın doğumcum bu kiloyla doğuramazsın dedi diye,içinde mi kalacakmış???dedi.köylerdeki kadınların hepsi ebru şallı mıydı,doğurursun dedi ve diyet listesini yırtıp attı,gebe kadına bu mu verilir diye! şimdi ben bu defa 5.5 kg verdim.gebeliğin başından beri.Çok iyi bir endokrincim var ama ona bebek isteğimden bahsetmedim hiç açıkcası utandım bu kiloylamı der diye ama senin mesajlarını okuduktan sonra dedimki belki şansım ondadır pzrtsi ye randevu aldım ne derse desin gidip söliycem ama seda benim zaten 6 yıldır devam ediyo tedavim yeni değilki sence neyi değiştircek doktorum
Bu sıcacık karşılama için çoooook teşekkür ederim
o halde reglin düzelmiştir. sen endokrinoloğuna söz et bu isteğinden, sorularından da utanma anlatmaktan da.benim insülin direncim 32 çıkmıştı ilk başta,normalde üst sınır 21,o da istenen bir durum değil,15'in altına çekeceğiz dedi,11'de gebe kaldım,hoooop 3 haftada 18 oldu .dr. benden çok fazla tetkik istedi bebek istiyorum,olmuyor diye ağladığım gün.ve o sonuçlara göre bir beslenme planı yaptı,ilaç dozajımı artırdı. senin tiroidler fena değilmiş,ben 4 gün 1.5 3 gün 1.25 içiyorum levotironu. ve şu da var,hamileliğimin başında şeker yükleme yaptırdı,ilk bebek gebelik şekerinden gşitmiş olabilir dedi ve haklı çıktı.normalde şeker yükleme 22.haftada mı ne yapılır.şimdi glifora devam ediyorum,insüline de başlayacağım.yani aslında bu durumu dr.un bilirse inan çok şey değişir.
Gerçi bişeyde bulamadı bu ilacı vererek nadasa çekmiş beni verdiği cevaplardan onu anladım ya ben tarlamı ekmek istiyorum bana bu yapılırmı hatta başka bi kadınada demişki bu ilacı kullanırken hamile kalmanız neredeyse imkansız bana niye verdi yaaaaaaaa
bu kşiloyla mı hamile kaldın diye bana kadın dr.demişti,ulen kalmışım artık neyin peşindesin.bir de diyet yazdı,yarım dilim yağsız peynir falan...endokrinciye gidip ağlamıştım kadın doğumcum bu kiloyla doğuramazsın dedi diye,içinde mi kalacakmış???dedi.köylerdeki kadınların hepsi ebru şallı mıydı,doğurursun dedi ve diyet listesini yırtıp attı,gebe kadına bu mu verilir diye! şimdi ben bu defa 5.5 kg verdim.gebeliğin başından beri.
Sedacım maşallah sana ya hamileliğin sonuna kadar hep böyle sorunsuz gitsin inşallah
evet ilk hamileliğim üç-dört aydır istiyoduk bu ay oldu çok şükür
Çok şükür canım maşallah
o ilaç gebeliğe engel değil ki...üstünde de yazar doğum kontrol hapı değil.adetlerini düzene sokmaya çalışmış.tüp bebek yapma aşamasında bile kullanılıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?