Aşılama 2011 Ocak'ta Aşılaması Başarısız Olup Umudunu Yitirmeyenler

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

sizce kaç aşılama sonra tüp bebeğe geçilmeli?

• Ankete Katılan
    63
slm arkadaşlar bu ay ilk aşılama olcam benim içinde dua edinn rabbim isteyen herkese yaşatsın o güzel duyguyu inş.

slm arkadaşlar bu ay ilk aşılama olcam benim içinde dua edinn rabbim isteyen herkese yaşatsın o güzel duyguyu inş.

Arkadaşım hayırlısı olsun inşallah.Aşılama işlemi son derece basit ve ağrısız stres yapma,mümkün olduğunca rahat ol,içinden güzel güzel dileklerde bulun,dua et.Aşılamadan sonra en az 20 dakika,mümkünse başın aşağıda dik şekilde yat,eve gelince dinlen,o gün duş alma,protein ağırlıklı beslen,bol bol meyve tüket,uyku düzenine dikkat et,ağır işlerden uzak dur.Dilerim hayırlı haberlerini alırız.

önerilerin için teşekkürler :) mutlu ve güzel haberleri payşlaşcam inş....

kizlar selam bende 2,5 yildir evliyim cocuk olmuyor. Tuplre kapali dediler lap oldum 2 hafta once, tupler acildi fakat adetim gelmedi henuz. yalniz hergun damla damla kan geliyo?? bu durum normalmi? dr adet olunca ara randevu al gel dedi. 1,2 aya kadar kendiliginden olmazsa asialama yapacak (( cuma gecesi ruya gordum herkesler hamile birtek bende yoktu ne agladim varya curmatesi

hayırlısı olsun canım inşallah. kavuş bebeğine.

ben de rüyalarımda hamile haberimi alıp duruyorum ama hep tersi çıkıyor. takılmamak lazım canım. boşver. sen denemeye devam. :)

selam kızlarrr.. ne var ne yok?

hersey aynı bızde bı degısıklık yok.. kızımla bız ıyıyız cok sukur.. sıcaklarla aramız ıyı degıll ya dusun altındayız ya balkonda yada klımanın altında nefes alamıyorummm sankii.. sermuh bıılge acelya aylın ... neler yapıyosunuz..?

Kizlar canim cok bunaldi.bu gun yeni bir dr ve yeni bir tup bebek merkezine gittik.benim keltos yok ona sorayim yok buna sorayim moduna almaya baslayinca bizi bunaltti.simdi yeni dr la on gorusme yaptik ve aci ve gercek karsima pat diye patladi biliyorsun tek tupum kalmisti o tuptede 6 haftalik dis gebelik yasamistim.dr kesin hasar gormustu once laproskopi ile kontrol edip gerekirse tupu kapatmamiz lazim kapatmazsak yapacagimiz tup bebek uygulamasinda yine dis gebelik yasama riskin cok cok yuksek dedi...yani kendiliginden hamile kalabilmek icin elimde kalan o kucucuk umutta uctu gitttiiii.bundan sonra cocuk sahibi olmak icin tek sans oda tutarsa tup bebek yaptirmak.
Moralim cok bozuk kendimi eksik hissediyorum..oysa ki hayatta elimde o kadar cok sey var ki..Bir cok kisinin sahip olamayacagi seylere sahibim ...ama bir bebegim yokk...olmasi icinde dogal sansim yokk...

kızlar netten conceive plus jel sipariş ettim. preseed den daha yoğun kıvamlı deniliyor. duyanınız var mı? gelsin kullanınca görüşlerimi de yazıcam.
sermuh sen preseed denedin mi hayatım?

Canim benim artik preseed filan bende ise yaramaz...ama simdiye kadarhic kullanmadim..gerci kullansamda zaten ise yaramacakmis...

Al bendende bir o kadar....sol yok zaten sagda problem olmasi yuksek olasi...simdi banada once laproskopi sonra duruma bakacagiz diyorlar...yapisiklik varsa malesef dis gebelik oranin cok yuksek...ben kalan tuplede dis gebelikyasadim...yani buyuk ihtimalle oda hasarli...ogrendiklerimizi paylasalim birbirimize belki faydasi olur..
Allah yar ve yardimcimiz olsun....

Dis gebelikyasiyor olabilirsin...dis gebelik adet kanamasindan farkli devamli kanama gelir...benim laproskopi ile tupum alindi ve gebelik sonlandirildi ve 40 gun sonra adet oldum

aman sıcaklarda dikkat et kendine.. hamileliğin tadını çıkar. Allah ım o duyguyu yaşamayı ne çok isterdim,içimde kıpırdayan bir parçam olmasını...

cok uzuldum, bazen kelimeler anlamsiz geliyor; oyle bir animdayim.
iyi ki tekrar hamile kalip yine dis gebelik vb. stresini yasamamissin, cunku ben bir gun adetim gec gelince nasil umutlandigimi biliyorum; hele hamile kalmak, ama devaminin olamamasi ne buyuk sikinti olacakti senin icin.
biliyorum tup bebek maddi, manevi cok buyuk sikintidir ama cok da buyuk bir mucize tup bebek.
iyi doktorlarla gorustugunu, iyi hastanelerde bu is icin ugrastigini biliyorum. sukur ki maddi durumun iyi, bunlara imkanin olmamasi daha da can sikici bir durum olurdu.
ne guzel ise basladin, bol bol calis, bol bol kafani dagit. doktor randevularinda aklina gelsin artik, muayenehaneden cikinca unut gitsin. saglik cok onemli, ilgimdisinin akrabasi icin ne kadar uzulduk. gencecik bir cocuk, tehlikeli bir hastalik; unutuyoruz hepimiz elimizdekileri.
bir cocugu umut etmek, ona sarilmak hepimiz icin guzel bir ruya; ve hicbirimiz bu ruyamiz gercege donusecek mi bilemiyoruz. bilsem hersey benim icin kolay olurdu. olmayacagini bilsem, bugunden hayatima baska bir yon verirdim ama elimizden birsey gelmiyor. becerebildigimiz surece uzerimize dusen vazifeyi yerine getirmemiz ve sabretmemiz gerekiyor. ne yazik ki.

aman sıcaklarda dikkat et kendine.. hamileliğin tadını çıkar. Allah ım o duyguyu yaşamayı ne çok isterdim,içimde kıpırdayan bir parçam olmasını...

olucak acelya sadece sabır arkadasım... sızı okdr ıyı anlıyorumkiii.... her okudugmda gozlerım doluyor ınanın hepınızın ısmını vererek dua edıyorum sureklı.. bakın cerenm ne guel demısss bnm kaynımı anlattım sıze 22 yasnda ama onun evlenmek gbı bır hayalı bıle yok... sermuh nolur yıpratma kendını olcagı varsa ztn oluyorrrr Rabbım neylerse guzel eyler uzulmeyın dıyemeyecegım elınızden bısey gelmıyor ama sadece dua canlarımmm lutfenn.... teyzemı bılıyosun sızın gbı neler neler yasadıkkk onla beraber 17. senesınde 3. tup bebekle oldu ıkızlerı 40 yasındaa ama hıc vazgecmedııı eger 3. de tutmasaydı evlat edınıcem dıyordu .. hem unutmadan anlatayım karsı komsumun ablasının cocugu olmuyormus evlat edınıyor 15 senden snra veee 2 sonrada kendılıgınden cocugu oluyor evet kolay degıl baskasının cocugunu sahıplenmek ama belıde Rabbım once bır cocuga sahıp cıkamamızı beklıyor kızlarr... her defasında dualarımdasınızzz sızlerı tanımasamda cok cok sevıyorum... dıkkat edın kendınıze ne guzel sızlerı cok seven eslerınız mutlu yuvalarınız vr cok sukur kızlar.. opuyorum sızleri..

ceren ilgimdisi desteğiniz için sağolun...insanın kendisini eksik hissetmesi çok kötü bir şey ve doğal yoldan olmaz çocuğunuz cümleside gerçekten çok ağır...acaba hamilemiyim?diyemeceğim artık...yinede mutluyum kanser değilim.ve rahmim yumurtalıklarım duruyor tüp bebekle çocuk sahibi olma şansım var..şimdi tüp bebek nerde yaptırmalıyım hangi hastaneyi seçmeliyim arayışına girdim.bu gün çapa tıp fakültesine gideceğim ön görüşme için..araştırdığım bir çok tüp bebek merkezinin dr u çapada görev yapmış yani çapa okul gibi zaten okul..ve araştırma hastanesi..
en azından tüp bebek şansım var ve ben onu en iyi şekilde kullanmak için elimden geleni yapacağım...
Allah'tan çalışmaya başlamışım işleri toparlamaya çalışırken kafamı dağıtıyorum..her şeyin bir hayrı var derlerya evet doğru ...şu dönemde hiç aklımda yokken çalışmak çalışmaya başladım..

yinede hayat güzel ve yaşamaya değer....

evet aynen oyle arkadasım... hayat guzell ve gercekten yasamaya deger.. verdıgın karara cok sevındım belkıde bu zaman dılımınde kendını toparlıycagın ıcın tup bebekte de sansın artıcak .. umudunu kaybetmemene sevındım .. bak cok sukur bır ısın senı cok seven esın ve aılen var bıdeee bızeler varız opuyorumm canım..

slm canlarım uzun zamandır giremiyordum sınav ardından yatılı misafir ardından temilik derken epey vakit geçti.Biz tüp bebek tedavisine başladık lucrin isimli bi hazırlık iğnesi başladı drum 5 gündür vuruyorum ve adet olmayı bekliyorum adet olunca progenpene başlayacağım.inş temmuz sonu gibide transferimiz yapılacak çooooook heyecanlıyım.İğneler vücudumda ödm yaptı heryerim liş kocaman bi göbekle geziyorum parmaklarım yüzüm 5 kilo almış gibi şiş ama aldırmıyorum bebişim gelsin yeter .

Sermuh canım tüp bebek tedavisine beraber başlayalım aşılamamızıda birlikte yaptırmıştık imkansız diye birşey yok.Geçenlerd bi arkadaşımın komşusu rahminin yarısını aldırmış adet falan da olamıyor drlar sen menopaza girdin artık bile demişler ama kadın yarım rahimle hamile kalmış Veren Rabbim herşekilde verir.sonuçda bizim tedavilerimiz hep birer araç verecek yine O...

iLGİMDİSİ CANIM ,bebeğinin ve senin iyi olmanıza sevindim aman sıcaklara dikkat edin hele helede izmir yanıyordur şimdi biz kayseride bile dayanamıyoruz nem yok esinti var ama yinede kavruluyor gündüzleri dışarı çıkma minik kızının başına güneş geçer annesi:)

selam kizlar nasilsiniz uzun zaman giremedim abimin esi dogum yapacak onun basini bekliyorum gorumce olarak bu arada bir kizim daha olacak allah nasip ederse hepinizi cok opuyorummmmmmmmmm

canııım tebrik ederim rabbim kızını sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

canım rabbim kaynına acil şifalar versin inş çabucak iyileşir sende kendine dikkat et hastanelerde sıcakta çok dolaşma..

uzun bir aradan sonra hepinize merhaba ..

sermuh üzüldüm hem de cok üzüldüm inşallah tüp denemen başarılı geçer. lütfen yıpratma kendini. kıyamam ben sana

canım lütfen üzülme seninle aynı durumda olan o kadar çok kişi varki mesela ben.bende bir dış gebelik yaşamıştım sağ tüpüm yok.geçen dr a gittim sol tüpğmde yapışıkmış dedi,ya laparaskopi yada tüp bebek dedi,bende çok üzüldüm ama sonra dedim kendi kendime olma ihtimali tüp bebek bile olsa var çok şükür ya hiç umut olmasaydı.bunlar bizim imtihanımız sabredip mükafatını almamız lazım.hayatta o kadar çok şeye sahibizki çoğu insanın isteyipte sahip olamadığı şeylere.çok şükür.bence sabredersek hayırlısıyla bebeklerimizde olur.olmasada ne yapalım rabbim istese vermezmi belki hayırlı olmayacak evlatlarımız bilemeyizki.rabbimden dileğim hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin.etrafta çocuğu olupta hayırsız çıkan o kadar çok kişi varki.öyle imtihan olunmak daha da zordur bence.rabbimin rahmetinden umut kesmeyelim.elimizde geleni yapalım dua edelim.üzülmeyelim canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…