Aşılama 2011 Ocak'ta Aşılaması Başarısız Olup Umudunu Yitirmeyenler

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

sizce kaç aşılama sonra tüp bebeğe geçilmeli?

• Ankete Katılan
    63
yine kayboldunuz.. sermuh koşturmaktan vakit bulamıyor, ilgimdisinin son zamanları,bilge çok üzgün,ergitesss küsüp gitti......

keşke ben de hamile yada tedavi aşamasında falan olsaydım da gelişmeleri yazsaydım.. şimdi ise bomboşum sanki...
sanırım yine bana bi haller olmaya başladı.. kaldıramıyorum artık sabır gösteremiyorum.. biri ateşlese patlayacak gibi kendimi zor tutuyorum.. Allah ım sonumu hayır etsin...

canım benim bütün süreçler canımızı okadar çok yakıyoki artık beynim yorgun kalbim yorgun ümitlerim yorgun düşünmek istemiyorum ama bir türlü olmuo napalım sabır ihsan etsin rabbim bizlere yoksa dayanılacak bişey degil bu bende tüp bebege gidicem planlı yapıcam kışa düşündük ama kış geldikçede okadar düşünceler birikio ki bilmiyorum allahım dayanma gücü versin bize:85:

selam kızlar nasılsınız?toparlanamadım bu sefer ki negatif beni çok üzdü. sizleri ihmal ettiğimi düşünmeyin. üzüntümü yaşıyorum. kendinize dikkat edin.

bızı ıhmal ettıgını degıl kendını salıp koyverıp ıhmal ettıgını dusunuyoruz canım... kızın ve esın ıcın en onemlısı kendın ıcın toparlanman gerek,ve bızı bırakmamann.. paylas anlatkı rahatla canım...

kısmet ama sizi hiç bırakmam canım.
bizde seni bırakmayız kankaaaa
canım çok geçmiş olsun Allahım tez zamanda şifa versin
doz yüksek farkındayım .hala 300 doz günlük devam ediyor bu gün sanırım son iğneler olacak yarın sabah dr kontrolüm var toplama günü belirlenecek kasıklarm büyüdükçe şişiyor gece ayaklarım yanıyor resmen karmakarışık oldum...
selam kızlar nasılsınız?toparlanamadım bu sefer ki negatif beni çok üzdü. sizleri ihmal ettiğimi düşünmeyin. üzüntümü yaşıyorum. kendinize dikkat edin.

sıyrıl şu üzüntüden ne yapalım yapacak bir şey yok .bak ne rezillikler çekiyorum sonuçta yine hüsran olabilir.şimdiden kendimi olumsuz şeylere hazırlamaya çalışıyorum.ne yapalım kader böyleymiş Allah hepimize sabır versin.

evet acelya gerçekten koşturmaktan vakit bulamıyorum.çarşamba akşam istanbuldan düzceye gittik ve geri geldik gece 3.00 de evdeydik tani yorgunluk sormayın halimizi.perşembe yarısı uyuyarak geçti ..koşturmaya halinde iğnelerimi yaptırıyorum.ütüler birikti ev çok fena yani her şey darmadağınık ..canım arkadaşım gitti dün gece 11.00 uçağıyla gönderdik.yarın yeni doğum yapan bir arkadaşımın bebek mevlidi var oraya gitmem lazım dr a gitmem lazım çarşıya gitmem lazım saçlarımı boyamam lazım çalışmam lazım ütü yapmam lazım yeni lazım çok bende...

yumoşlar büyüyor benide yoruyor şimdiden ...cmt dr kontrolüm var ilaç dozu yüksek sanırım ondan etkileniyorum çabuk yoruluyorum.gece ayaklarım yanıyor ağrıyor birazda havalar etkilemiş olabilir yağmur var buralarda hayat zaten çok hızlı akıyor tedavinin 8.günündeyim nasıl geçti anlamadım valla.yumurta toplandıktan sonra annem gelecek onunda heyecanı var.transferden önce burda olacak yani yine kuluçka günleri başladı..eve canım çekebileceği her şeyi stok yaptım.Arık dualarla bir yoldayız hayırlısı bakalım sonuçlar inşallah yüzümüzü güldürür...

Merhaba kızlar.geçen yıl birara aranızdaydım.evliliğimn 5.yılı.geçen yıl aşılama 2defa yaptırdm tutmadı.ve ben vakit kaybettiğimi düşünüyorum.tabi kısmet bu işler.ama şimdiki aklm olsa direk paralı tüp bebek yaptırrdm.maddiyatmz çok çok iyi değil ama ünv.hastanelerinde uğraşıp vakit kaybetmektense bişekilde 4-5 milyarı bulup özelde yaptrdık ve tuttu allaha şükür..ki aşılama tutma ihtimali %20lerdeyken tüpbebekte %50lere çıkıyor.yani demem o ki keşke hiç aşılamayla vakit kaybetmeden tüpe geçseydm.tabi siizin bileceğinz iş.ama beklemek zor.

Kızlar, biliyorum çok oldu buraya yazmayalı.Bazen haylaz haylaz girip bir bakınıp çıkıyorum forumdan.Bilge canım yeni umutlarımız hiç bir zaman tükenmesin.Kendini bırakma yalnız değilsin.Sen ,ben gibi diğer arkadaşlara da aynı şeyi söylüyorum.Umarım bizim dualarımızda kabul olacak bir gün umudumuzu yitirmeyelim lütfen.Bebek bekleyen arkadaşlara Allah sağlıklı sıhhatli kucaklarına almak nasip etsin diyorum.Bende bir değişiklik yok.Hatta görüşmeyeli mola verdim diyebilirim.Ama bu arada eşimi tüp bebek için ikna ettim.Eşime göre tüp bebek son nokta.Umutlar tüp bebekle zirve yapıyor.''Olumsuz olması seni çok etkileyecek ve ben senin üzülmeni istemiyorum'' diyordu.Son konuşmamızda ''1 kez olsun deneyelim lütfen''dedim.Yıkılmayacağıma söz verdim.Tamam dedi.Zamanı ona bıraktım.Ama sanırım 6 ay içinde olabilir inşallah.Bilmeyenler için benim 3 tane spontan gebeliğim ve düşüğüm var.Eşimde ve bende şu ana kadar yapılan testlerde bir anormallik yok.Doktorum tüp bebeğin belki bir umut olacağını söylüyor.Bakalım kısmet.Bu arada Bursa'da oturan ya da Bursa da tüp bebek yaptıran var mı aranızda.Beni bilgilendiriseniz sevinirim.Görüşmek üzere Bütün anneleri,anne adaylarını ve anne aday adaylarını sevgiyle kucaklıyorum.

Açelyacım arada bir giriyorum kimse olmayınca çıkıyorum inş beklediğin ogünler de gelir ama hamileliğinde problemleri var ben eskiden hamile olunca herşey toz pembe olacak sanırdım bu seferde düşükmü yapacağım ağrılarımmı var bebeğe bişeymi oldu kaygısı Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin birkaç günür ağrılarım oluyor moralim sıfır dr arıyorum kanaman yoksa önemli bişey değil diyor çaresiz kontrol gününü bekliyorum ultrasyonda herşeyin normal olduğunu görünce rahatlıyorum birkaç gün sonra tekrar aynı stres yani canım Allah herkese sağlıklı hamilelikler versin inş seninde ogünler gelir ama kaybetme korkusu Allah korusun hepsinden kötü...
Sancalım kışın inş güzel haberlerini alırız tüp bebek süreci biraz meşekkatli bir süreç ama sonuç değiyor Allahım sabır versin hep iyi düşün ii olsun.
Tebrik ederim canım bende bir başarısız aşılamadan sonra özel bi tüp bebek merkezinde yaptırdık ve tuttu çok şükür seninki kaç aylık.Evet aşılamada başarı şansı biraz az ama bellide olmuyor tabi Allahım herkese nasip etsin bu duyguyu.

Hoşgeldin canım evet epeydir yoktun.Senin şansın daha yüksek en azından gebe kalabiliyorsun.Diğer topikten bi arkadaşım vardı bursadan bursa acıbadem hastanesinde yaptırmıştı ve galiba hamileydi ben de kayseri tüp bebek merkezinde yaptırdım 2 yıl önce açılmış merkez ama drlar daha önceden ankara tüp bebek merkezinde çalışmış.Kısaca canım merkezle birlikte dr da araştır drun tecrübeli olması çok önemli nekadar çok bu tedaviyi yapıyorsa okadar tecrübelidir.İnş bebeğine kavuşursun canım.

Sermuh canım yumurtaların o durumu çok kötü oluyor kasıkların şiş dolgun ağrılı...Bol su iç ödem oluşmasın bide yumurtaların aşırı uyarılması sonucu ohm diye bi hastalık oluşuyormuş onada dikkat et yumurtaların toplandıktan sonra bolca dinlen gerçi daha önce yaşadın tecrübelisin ama benim tecrübe daha taze birde canım yumoşlar toplandıktan sonra transferden sonra acı ,tuzlu ,baharatlı,turşu gibi yiyecekler yeme kabız olmamaya dikkat et.Canım saçlarını boyatma kimyasal ,bırak beyazların varsa çıksın dip boyan gelsin kimyasal herşeyden uzakdur bebeğin sana tutunmaya çalışacak küçücük bişeyden bile etkilenir Allah yardımcın olsun tatlım heyecanla bekliyoruz güzel sonuç alacağımız günleri...

İlgimdisi canım kasıklara sıcak su koymayı denemek isterdim ama bi sitede kalorifere yaslanmayın sıcak su ile banyo yapmayın falan diye okudum sonra bebeği pişirmeyelim Allah korusun ben en iyisi ayaklarıma koyayım sıcak suyu:)Canım bide az da yesem çok da yesem karnım aşkamları davul gibi şiş oluyor halimi görsen en az 6 aylık hamile dersin sabahları biraz şiş iniyor .böyle sanki karnımda kasıklarımda bi dolgunluk var gibi sende de oluyormuydu böyle şeyler gaz sancısına pek benzemiyor.

Forumda dolaşırken açılan bir topikte rastladım sizlerle paylaşmak istedim

Tüp bebek soygunu, Star Gazetesi
Yazıyı okuyabilirsiniz.

Ankara, tıp dünyasındaki vurgunla sarsıldı. Bazı doktorların bebek sahibi olmak isteyenleri 2 ünlü profesöre yönlendirip komisyon aldıkları ortaya çıktı.

BAŞKENT Ankara’da görev yapan bir kadın doğum uzmanının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdiği ihbar mektubu sağlıktaki büyük vurgunu ortaya çıkardı. Kimliği gizli tutulan ihbarcı, kamu ve üniversite hastanelerindeki bazı doktorların, normal yollardan çocuk sahibi olmak isteyen hastaları bile Anatolia Tüp Bebek Merkezi’nde görevli Prof. Dr. Hakan Yaralı ve Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği 2’inci Başkanı Prof. Dr. Bülent Traş’a yönlendirdiğini, bunun karşılığında da maddi çıkar sağladığını iddia etti. İhbar üzerine harekete geçen savcılık, konuyu polise havale edince operasyon başladı.

Muhasebe kayıtları vurgunu doğruladı

Savcılığın talimatıyla Prof. Dr. Hakan Yaralı ve Prof. Dr. Bülent Traş’ın ifadesine başvuruldu. 6 çalışanı gözaltına alan polis, tüp bebek merkezinde yaptığı aramada bilgisayar harddiskleri ile muhasebe kayıtlarına el koydu. Ele geçirelen belgelerin ihbarcıyı doğruladığı görüldü. Kayıtlarda farklı ve hastanelerde görev yapan yaklaşık 500 kadın doğum uzmanı ve üroloğun ismine ulaşıldı. Uzman doktorlara, gönderdikleri hasta başı 500 ile bin lira arasında komisyon ödendiği belirlendi. Prof. Dr. Yaralı ifadesinde bu işlemin borç-alacak ilişkisi olduğunu öne sürdü. Ancak muhasebeci Şefika Ünal’ın ifadesinin çirkin tezgâhı gözler önüne serdiği iddia edildi. Kamu’da bu tür tedavilerin yapılabildiği halde, kadın doğum uzmanlarının mesleki tavassut ve maddi menfaat karşılığı bu yola başvurdukları belirtildi. Emniyette ifadesi alındıktan sonra savcının talimatıyla serbest bırakılan Prof. Dr. Hakan Yaralı’nın, para trafiğini kabul ettiği, Prof. Dr. Bülent Traş’ın ise ifadesinde bu tezgahtan haberdar olmadığını ve kısa süre önce bu merkezden ayrıldığını söylediği öğrenildi.

Pazarlamacı gibi hastane dolaştılar

ANKARA polisi tarafından gözaltına alınan 6 hastane personeli arasında bulunan Mehtap Polat ile Emel Arpacı’nın sorgusu sırasında ilginç bir ayrıntıya daha ulaşıldı. Polat ile Arpacı’nın pazarlamacı gibi hastane hastane gezip uzman doktorlarla irtibata geçtiği ortaya çıktı. Doktorlara hasta yönlendirme teklifi götüren bu iki isimin, rüşvet ilişkisi içine girdiği de belirlendi. Yapılan inceleme de doktor paylarının elden teslim edildiği, Ankara dışında olanlara ise paraların kargo ile gönderildiği tespit edildi. Bir kutu ilaçla bile bebek sahibi olabilecek hastaları tüp bebek merkezine yönlendirdiği öne sürülen doktorlar hakkında da işlem yapılacağı öğrenildi.

Hoşbulduk aylin25.Sizleri çok özlemişim.Bu gece nöbetteyim çok hasta da yok.Topiğe göz atıp duruyorum gelen giden var mı diye.Şu an araştırma içindeyim.Doktorumla birlikte araştırıyoruz diyebilirim.Ona bu konuda çok güveniyorum çünkü.Ha bu arada doktorum ile yaklaşık 15 yıllık bir tanışıklığım var.Ailece görüşüyoruz yani.Benim için en iyisini o biliyor.Kararımız netleşince sizlere de bildireceğim.

Son düzenleme:
Hoşbulduk aylin25.Sizleri çok özlemişim.Bu gece nöbetteyim çok hasta da yok.Topiğe göz atıp duruyorum gelen giden var mı diye.Şu an araştırma içindeyim.Doktorumla birlikte araştırıyoruz diyebilirim.Ona bu konuda çok güveniyorum çünkü.Ha bu arada doktorum ile yaklaşık 15 yıllık bir tanışıklığım var.Ailece görüşüyoruz yani.Benim için en iyisini o biliyor.Kararımız netleşince sizlere de bildireceğim.

ıyıde canıım bn bunu kendı kafama gore soylemıyorumki.... bnm dr um soylemıstı sen bılırsın tabii... ayrıca cocug pişrmezsın merk etme ve pınpırıklıde olma Allah korsun sakınan goze cop batar,bnde sısıyordum aksmları 4. ayın bıtmesıne yakın bıtıyor snra 7. ayın bıtmesıne yakın tekrar oluyor ve de artarak.... smdı ınan dahada zor....

merhaba kızlar ben hemen yazıpçıkıcam.şuan istanbulldayım pazartesi tüp bebek tedavisine başlayacağım.çok streslliydim kusura bakmayın bilge sende canım çokk zor dönemden geçiyorum dua edin bana yine yazarım inşallah.dualarınızı bekliyorum.inşallah hayıırlısı olur öptüm hepinizi.görüşrüz.beni unutmayın...

ınsallah arkadasım... evıne guzel haberlerle bebegınle hatta ınsallah bebeklerınle donersın umarım ıstanbul sana sans getırır tabıkıı dua edıyoruz senın ıcın... mutlaka haber vermeye calıs

Hakkında hayırlısı canım inş ii bir merkez bulursun ve ii bi sonuç alırsın zor bir karar biz gözümüz kapalı yaşadığımız şehirde yaptırdık olmazsa ist falan gideriz diye düşünüyorduk ki çok şükür pozitif sonuç aldık Rabbim size de nasip etsin inş:)
Canım deneyim bakalım ben dr yanında çalışan hemşireyle görüştüm ağrın rahatsız edecek şekildeyse parol yada minoset plus iç dedi çok şiddetli değildi ama zaten şiddetli de olsa ağrı kesici içmem dr milleti işte senin yöntemi deneyim bakalım ama bu aralar çok şükür azaldı.Bizim kayserimiz bildiğin yayla hemen soğuyuveriyor evde yelek çorap falan giyiyorum düşün üşütüncede olabilr.Bu arada senin verdiğin tesbihleri çekiyorum.Tedbiri aldıktan sonra tevekkül etmekten başka çaremiz yok Rabbim ömür verdiyse yaşar inş ama çoooook pimpirikliyim bi kurtulsam bu huyumdan eşimde benden 5 kat beter en ufak bi ağrıda hadi acile gidelim diye tutturuyor onada bişey demeye korkuyorum film olduk yani:)))

Hadi bakalım canım Rabbim yolunu açık etsin tabiki dua ediyoruz unuturmuyuz hiç buradaki bütün arkadaşlarıma dua ediyorum.Zorlu bi süreçtesin ama geçiyor minik bebeğin göbüşünde olunca hepsini unutuyorsun inş evine bebeilşinle dönersin canım kend çoooooook iii bak.

Canim hersey yolunda gider insallah.Hep iyi seyler dusun.Ben artik her gun girmeye calisiyorum topige.Vakit buldukca yaz bize.Öpuyorum seni.

yeda tebrikler güzelim...Allah tamamına erdirsin haber vermene çoks evindim..
kuntizella hoşgeldin umarım sende tez zamanda güzel haberler verirsin
aylin uyarıların için sağol canım evet malesef tecrübeliyim bu 4.tüp bebek uygulaması ama yinede ilk kez yapıyormuş gibi dikkat ve heyecan içerisindeyim.
bilge nirdesin demiycem okul başladı oldukça yoğun olduğunu tahmin ediyorum kolaylıklar diliyorum..:)
ilgimdisi hadi bakalım az kaldı kızına kavuşmana Allah sağlıkla kucağına almak nasip etsin.Bu arada seninle bir hamile olan arkadaşımla birlikte bizde bir yandan doğum hazırlıkları içerisindeyiz seni çok iyi anlıyorum arkadaşımı gördükçe hep sen geliyorsun aklıma..
ergitess tedavin hayırlı olsun aramıza dönmene sevindim..umarım kalbinden geçen güzellikler seninle olur..

bende haberler bu gün sabah hayat 8,30 başladı sabah 10:00 da dr randevüm vardı gayet güzel 10 taneye yakın yumurta oluşmuş dr dan çıktım koşturmaca mevlüde gittim ordan koşturmaca 2,30 iğne vurdurmaya ordan geri mevlüde ordan yine koşturmaca eve derken koşturmaca akşam 9.00 son iğne yani çatlatma iğnesi yapıldı işlem tamam şimdide saçlarımı hint kınasıyla boyadım kurumasını bekliyorum saat gece yarısı 2.20 olmuş(( pazartesi sabah 7,30 hayat başlayacak hastanede olucam yumoşlar toplanacak ve bir kaç gün sonra transferrrr bu sefer tutarsa bu çocuklar çok tempolu yaşacaklar çünkü ben ordan oraya koşturarak teavi içerisindeyim...
Allah hepimize sabır versin hepimize yardımcı olsun...dualarımızı kabul etsin...

amann parolda mınosette yarımsaatten fazla ıse yaramıookii... cok zorda kalmadıkca bosuna yuklemyodum bıde onu kendıme... gunde 4 taneye kdr ıcebılıyorsun ama nafıle... buarada bnmde esım aynı bazn kasılmalarım oluyo artk hadı cantalar nerde kımlıgını alalımm hoppp baslıyoruz gecengun ısten gelırken hastaneye gıtmenın kısa yolunu bulmus ama trafıkten tıkanmısss bananee dedım en kestırme yol bıldıgın yol gıderken yoldamı pırtlasın yavrum... anlıcagn hepsı aynı

sermuhh... bu gece senın ıcın dua edıcemm emın olabılırsın her uyandıgmda anıcam seni... hayırlısıyla su transferın yapılsın bnmde hazırlıklarım bu hafta bıtıcek burdan takıpte kal kızımın suslerını koyucam mevlut hazırlıklarımı koyucam.. oylanırsın ıste..

canım gelmene çok sevindim inş.hayırlı evlatlarınla dönersin istblda hangi tüp bebek merkesine gittin yazarsan sevinirimm dua edicem
[aylin bende haberler bu gün sabah hayat 8,30 başladı sabah 10:00 da dr randevüm vardı gayet güzel 10 taneye yakın yumurta oluşmuş dr dan çıktım koşturmaca mevlüde gittim ordan koşturmaca 2,30 iğne vurdurmaya ordan geri mevlüde ordan yine koşturmaca eve derken koşturmaca akşam 9.00 son iğne yani çatlatma iğnesi yapıldı işlem tamam şimdide saçlarımı hint kınasıyla boyadım kurumasını bekliyorum saat gece yarısı 2.20 olmuş(( pazartesi sabah 7,30 hayat başlayacak hastanede olucam yumoşlar toplanacak ve bir kaç gün sonra transferrrr bu sefer tutarsa bu çocuklar çok tempolu yaşacaklar çünkü ben ordan oraya koşturarak teavi içerisindeyim...
Allah hepimize sabır versin hepimize yardımcı olsun...dualarımızı kabul etsin...[/QUOTE]

çokk mutlu sosyal bir bebiş olurlar bence böle gezmekle sende gezenti bi aanne olucan hadi hayırlısı allaha emanet ol inş.hayırlı haberler verirsin bize dua edicem tatlım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…