Aşılama 2011 Ocak'ta Aşılaması Başarısız Olup Umudunu Yitirmeyenler

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

sizce kaç aşılama sonra tüp bebeğe geçilmeli?

• Ankete Katılan
    63

cerencim öncelikle teşekkür ederim ilgine. napalım kaderimizde bu varmış. benim eşime üniv.de okurken varikosel teşhisi konmuş. ameliyat önermemişler. kızım gebeliği planladık 6 ay sonra oldu. ama kanamayla başladı yata yata öyle devam etti. çok şükür sağlıklı doğdu. 2009 da istemediğim bir dönemde kaldım kızım hiç uyumuyordu bitaptım. her gün peşinde koştur koştur 8. haftada kanamam oldu kalbi durmuş. sonra torch testi istediler yoğun iltihap çıktı.ama zaman nezaman blemeyiz dediler. bu arada peşimi bırkmayan mantarım costu da costu ankara dahil toplam 10 doktora falan gittim fitil verip yolladılar hepsi. sonra 2010 temmuz başında düğüne gittim istanbula. arkadaşla oturuyoruz bir kalktım yerimden koltuk moltuk her yer kan. ve resmen küçük çiş yapar gibi gelmeye devam ediyor korkudan öldüm. bıçaklanmış gibi her yer kan. döner dönmez antalyada şimdiki doktoruma gittim. cok detaylı inceledi. smear sonucu rahim ağzı kanseri öncüsü lezyonlar cıktı. aşılar oldum, biopsi ve en son leep konizasyon ameliyatı oldum. doktorum hemen çocuk dedi. rahimi alalım ömür boyu risk var dedi ama gel gör ki ha deyince olmuyor. 3 aşılamaya bile tık yok. en kötüsü bugün regl oldum. gectiğimiz 3 gün yeşil akıntım devam etti. geçmiyor. maydanoz suyuna başlayacağım. ısırgan otu cayına da öyle. kimyasal ilaçlardan fayda görmedim. 2. çocuğu zaten en başından istiyordum ama bu da eklenince zaman kaybetmeyelim dedik. ama o da inat çıktı gelmiyor (((

yapmayın Allah askına.. bnde sıgara kullanıyordum asılamadn once bıraktım asılama olmadı ee... hemen ustune kaldım ama kendılıgınden.... lutfennn oyle az ıcıyorumla olmuyor bılıyorum stres zamanlarnda bırakmk cok cok zor kı dusunun bn bıle hala arıyorum sınırlendıgmde ınanın yanmda bırı olup uzatsa kesın baslarım ama derın bı nefes alıp balkona cıkıyorum en azından smdılık gun 2*3 en cok o da kısıtlayın kendınızı... emın olun yumurtaların catlamasını engellıyo zorluyo evet bılge haklısın dogudakı kadınlar tarlada orda burda yorulsa bıle 8 cocukalrı oluyooo ama bız onların yedgı kdr saglıklı seyler yemıyoruz onların hepsını kendılerı yapıyorlar nerdeyse... ayrıca gunde 1 yada 2 paket sıgara ıcenlerın cocugu oluyor dgru Rabbım yeetrkı ol desı n ama emın olun melek bebekler hasta doguyor nefes problmıyle yada snrdan astım vb.. seylerle ugrasıyor aıleler en en basıtı bagısıklık sıstemı kotu oluyor kızlar nolur su zıkkııımıııı bırakın....

BEN ICMIYORSAM HIC BIRINIZ ICMEYIN ULEEYYNNNN.... HANIMAGANIZ KONUSTUU

AYLINCIM... dogum hazırlıkları tam gaz devam 35. haftayı suruyorumm az kaldı heycanlıuyım annem sagolsn halledıoo bırtk mutfam kaldı bılerek ensona bıraktk cunku malum en cok batan yer.... oda ya bu hafta yada haftaya hallolsun dıo annem bakalım.. kadın tutalım dıyoum oda nası olsa arkadn bn yıne yapcm dıooo bosuna para vermeyelım dıo ıkıarada kaldım.... buarada kaynanam aramıo bıle ıs vr dıeee... nyse bn cıkıyım acıktm operm

ah guzelim yaa, cok stresli bir surecmis. biz simariklik ediyoruz sıkıldık filan diye. ben bazen hikayeleri okuyunca aman tez elden cocuk sahibi olsunlar, benim daha zamanim cok diyorum :)
insallah sen de guzel cocugunu alirsin kucagina bir an once. senin cadi biraz ugrastirir seni, biraz yorulursun kıskancligiydi, filan ama sonradan ablaliga isinir. insallah en kisa zamanda kardesiyle nasil gecinecek, nasil basa cikilacak forumlarinda yazar, topik acarsin.

kısmet ama sizi hiç bırakmam canım.

Canım ya hikayen çk etkileyici Rabbim tez zamanda şifa versin ve minik kızınada afacan bi kardeş:)benim en samimi arkadaşımında tam 12 yıldır olmuyordu 12 yaşında bir kızı var.endometroisisi vardı dr hemen çocuk yapmalısın yoksa ameliyat etmemiz gerekir demişti eşinde de varikosel vardı ilk çocuğuda tedavi ile olmuştu.Canım arkadaşım ramazanda benim için dua ederken bi baktı ki kendide hamile hemde beklenen doğum tarihimiz bile aynı 21 nisan aynı dr gidiyoruz.Yani canım hayat mucizelerle dolu o aşılama tüp tedavisine bile kalkışmadı 36 yaşında artık olmaz diye ama bak Rabbim kendiliğinden verdi.Ümidini hiç kaybetme.Bugün Kuran'ın mealini okuyordum Fatır suresi 11 ayet Allah'ın bilgisi olmadan hiç bir kadın hamile kalamaz ve doğum yapamaz .O istediğinin ömrünü uzatır istediğinin ömrünü kısaltır diyordu.Yanlış olmasın bu sadece aklımda kalan.Yani canım bizim denediğimiz bütün bu tedaviler hepsi boş verecek O biz sadece tedbir alıyoruz Onun izni olmadan hiç birimiz hamile kalamayız ve dünyaya getiremeyiz.Bende kendimi bu inançla sakin tutuyorum yoksa hergün bi vesvese kanamam falan yok ama hergün korku diğer bebeğimede bişey oldumu olacakmı karnımmı ağrıyor sancımmı var diye kendimi dinleyip duruyorum.Ama şunu çok iyi biliyorum ki ben nekadar dikkat edersen edeyim bebeğimi koruyamam...Bebeğimi koruyacakda büyütüp dünyaya getirecek de Rabbim Ona emanet.İşte böyle canım neredeyse arkadaş olalı bir yıl olacak ocak aşılaması:)inş bi sonraki seneyede arkadaşlığımız devam eder ve inş bu sefer bebeklerimizi doğum maceralarımızı anlatırız birbirimize....

ilgimdişi tatlım çok iyiyim ben kistler için dr gitim bi ilaç verdi kullanıom 5gün sonra adet olucam sonra klomen verdi ben hiç istemiyorum yutmak ama eşim kullan bakalım dr degiştirdim bide şifanın nerden geleegi belli olmaz dio kararsızzım sigara lanetinden ben kurtuldum rabbim herkesi kurtarsın inş. dua ediyorum hiçde canım istemiooooooooooooooooo bikere......ama kızlar eşim rahatsız biraz kalple ilgili dr taşınıyoruz allahım şifa verssin cümlemize

Canım bende senin gibi hep 3 çocuk istiyordum ikiz haberini alınca da çok sevinmiştim:)Biz de 5 kardeşiz kalabalık aileleri çok severim inş olur şöyle 2şer 3 er tane bir tanesi gelseydi hayırla korunma falan yok tabiki hemen 2.sini isteyecektim bende 27 yaşındayım 30 çok geçmek istemiyorum eşimde 39 o biraz geç evlenmiş çocukta geç kalınca ben,m canım kocam neredeyse torunu olacak yaşa geliyor.Bu en çok kızdığı şey.Size komik bi şey anlatayım geçen sene eşimi arabayla okuluna bırakıyordum.Ozamanlar zayıftım ve minyon gözüküyordum eşimin küçücük 1.sınıf öğrencisi öğretmenim kızınız mı diye sormuş tabi bütün sinirler fırladı ben gülüyorum mutlu oluyorum genç gözüküyorum diye O sinirleniyor.Şimdi çok mutlu tedaviden bu yana hormon ilaçları ile tam 5 kilo aldım yumurtalıklarım ve belim ağrıdığı için hala dik yürüyemiyorum anlayacağınız yaşlı bi görüntüm oldu bu durumdan en çok eşim memnun :)Ama şunu anladım ki tedavi aşaması insanı çok yıpratıyor hem fiziksel hem ruhsal.Rabbim hepinizi birdaha bu tedavilere gerek kalmadan hamile kalmayı nasip etsin.

Canım eşine acil şifalar diliyorum herşeyin başı sağlık biz ve eşlerimiz sağlıklı olalımda gerisi kolay canım ya tedavini etkilemek istemem ama klomen tedavisini artık neredeyse hiç bir dr kullanmıyor çok bi işe yaramıyor boşa hormon ama tabi yinede sen bilirsin eşinin dediği gibi şifanın nereden geleceği belli olmaz.

tatlım saol öncelikle....benim içimdende hiç kullanmak gelmio zten yumurtalarım kloene cevap vermedigi için igne kullanıodum ama dr degişik tebdili mekanda ferahlık vardr bakalım bi kullanım ne olcak

Sabah dr kontrolum vardi yumoslar 11-12 mm olmuslar gayet iyi gidiyormus ignelere devam cmt tekrar kontrolum var bu arada kendilinden catlamasnlar diye ayri bir igne daha verdi popom fena aciyor karnimda artik hassaslasti igne resmen batarak giriyor...buyuk olasilik pzt toplarnirmis yumurtalar az kaldi ..su an 6 yumurta olusmus dahada olusurmus yani kizlar gayet iyi gidiyoruz....bakalim bebislerim bu sefer gelecekmi.? Bu dr dozu daha oncekilerden yuksek kullaniyor gonal f her gun 300 kullaniyorum hayirlisi bakalim...artik 9 senelik derdimin biter insalllah ....karnimda simdiden yumoslarin siskinligi rahatsiz etmwye basladi...

kullan baklm dgru valla sancal,sıfann nerdn gelecgı bellı olmaz,buarada esıne acıl sıfalar bnde kalp hastasym zor bı durum ıhmal etmeyn canm...

evet arkadasm superr gıdıyosun,,,,hyrlısı olsn pztsı gunu olsn bı an once masallh yumoşlarna Allahn ıznyle gelck canm bebışlern haı baklm sırakadı hamışş sensn belkıde..

bılgecm nasılsn toparldnmı kendnı?

aylın senn nasıl gıdıo bebekın nasıl?

bıze gelnce bn cok hstaymm atesm var bı kırgnlık var ustmde,dayak yems gbıyım kıpırdıyck halım yk annmde kalıyorm o yuzden... antıbıotk ve ates dusurucu alıyorm dr um vrdı ve sık sık dus 2 gun oldu atamadm gttı ustmdn cok terlıyorm operm hepınızi

sermuh canım hayırlısıyla olur inşallah.Allah dualarını kabul etsin . emeklerin boşa çıkmasın.
sen nerde yaptırıyorsun tüpü.

ilgimdişi canııım çok geçmiş olsun.

Son düzenleme:

hava değişimi oldu acaba dikkat et kızım yaaa gerçi hamileliğine başladığındada hastaydın biterkende heralde hasta kapatacaksın çok geçmiş olsun....

sermuh canım hayırlısıyla olur inşallah.Allah dualarını kabul etsin . emeklerin boşa çıkmasın.

aslında memorial ,amerikan hast yada çapada düşünüyordum batı bahat hastanesinde bir drla görüşmeye gittik derken tüp bebek yolundayız.fuat eserol diye bir dr um var kıbrıslı dr laproskopi ameliyatımıda o yaptı bakalım denk geldi burası..

hava değişimi oldu acaba dikkat et kızım yaaa gerçi hamileliğine başladığındada hastaydın biterkende heralde hasta kapatacaksın çok geçmiş olsun....

tesekkur ederm kızlar... fena usutmuşum.....

Hadi bakalım canım iyi gidiyorsun maşallah inş bu sefer gelir bebişlerin iğneler biraz sıkıntılı benim koldan ve göbekten 2 ayrı iğne yapılıyordu her yerim kaskatı şişmişti gonal f 300 baya yüksek başlamış ben pregonu aşılamamda 75 tüp de 150 yapmıştık birde lucrin kullanmıştım 3 hafta 14 tane yumurtam toplanmıştı hala yumurtalıklarım ağrıyorİnş bu sefer son olur tedavi aşaması bira yıpratıyor ama sonuç değer canım herşey gönlünce olsun Allahım yardımcın olsun:)

Çok geçmiş olsun canım ya dikkat et kendine doğuma çok az kaldı soğuk algınlığı galiba yat dinlen iyice ıhlamur falan iç.Ben de 2 gübdür biraz yoruldum dün turşu yaptık bugünde annemlere gittim akşam kasıklarım ağrıdı arada bir batıp gidiyor hemen korkuyoruz eşim acile gidelim mi dedi hastanede tutarlar diye gitmek istemedim çok şiddetli bir ağrı değil ama yine de korkuyor insan 4 ayı bi atlatsaydım hayırla kanamam falan yok şükür ama bu ağrılar kafamı karıştırıyor.

sermuhunda dedigi gibii tatlım hamile kaldıgındada hastaydın aman dikkat et kendine iyi ol bakalım az kaldı fındık kurdu gelecek,,,,

sagol canım... bu agrılarnı dr una soylemelısn bn 12 hafta hıc kafımı kaldrmadn cektm bu agrıları progestan kullndım ve proluton ıgne soyle agrını sanaada kesın verır bunlar hm agrı ıcın hmde bebek dusmesn dıyee bn ıctıkce ve ıgnm oldukca psıkolojık olark rahatlrdım ve ayrıca agrn oldgnda saat bası 10 dk sıck su torbası koy kasıklarına bn agrının sıddetnden anck oyle uykuya dalabılıyordum dr um soylmstı ck ıyı gelıyor kı senn cok sıddetlı degıl korkma

sermuhunda dedigi gibii tatlım hamile kaldıgındada hastaydın aman dikkat et kendine iyi ol bakalım az kaldı fındık kurdu gelecek,,,,

gelıck ınsallh cnm... topıc ın ılk bebeşı oluck kısmetse

selam kızlar nasılsınız?toparlanamadım bu sefer ki negatif beni çok üzdü. sizleri ihmal ettiğimi düşünmeyin. üzüntümü yaşıyorum. kendinize dikkat edin.

Canım bugün dr aradım kanaman yoksa ve ağrılar çok şiddetli değilse normal sonuçta diğer kesede içinizde gelmenize gerek yok telaşlanmayın dinlenin dedi kanaman olursa ve ağrı durulmayacak gibi olunca hemen gelin dedi ağrı çok şiddetli değil ama karnımda kasığımda hep hissediyorum sabah uyanınca geçiyor öğleden sonra azıcık yorulunca geri başlıyor bende ilk zamandan itibaren pregesteron için crinon jel kullanıyorum 12 haftalık olana kadar kullanıcam bebeği korumak için de colasprin verdi kan akımını hızlandırır düşüğü engellermiş.Zormuş bu işler canım ya sadece hamile kalınca bitmiyormuş sıkıntılar hergün dr gidip ultrasyona giresim var bebeğim oradamı diye gereksiz panik yapıp bebşimi üzmekde istemiyorum biliyorum o benim her halimi hissediyor.Dün çok samimi olduğum bi arkadaşım aradı şehir dışında tlf sesini duyunca ağlamaya başladım çok duygusallaştım inş sorunsuzca 12 haftayı atlatırım 10. haftamıza gireceğiz inş zaman geçmek bilmiyor.Senin yerinde olmayı çok isterdim biran önce gelsin bebişim:)))
selam kızlar nasılsınız?toparlanamadım bu sefer ki negatif beni çok üzdü. sizleri ihmal ettiğimi düşünmeyin. üzüntümü yaşıyorum. kendinize dikkat edin.

Canım benim üzüntünü anlıyorum ama yalnız yaşama yaz bize üzüntüler paylaşıldıkca azalır inş herşey güzel olacak sen sağlığına bebeğine kavuşacaksın vakti zamanı vardır olmuyorsa vardır bi hayır ne mutlu sanaki yanında güzel bi kızın var ben kendimi bazen okadar yalnız hissediyorum ki eşimde okula başladı koca evde gün boyu yapayalnızım bi sese bi nefese ihtiyacım oluyor birde şu ağrılar korkular ama burada paylaştıkça araştırdıkça rahatlıyorum Allahım hepimizin yardımcısı olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…