hay allah, hepimiz cok uzulduk. her ay birileri umutlaniyor, seviniyor, uzuluyor. saglikla her isimiz rast gider insallah. senin umudun bizim umudumuz olmustu bu ay da.
bilgecim, cok ozel bir soru olarak algilarsan kusura bakma. tabi ki cevap vermek istemeyebilirsin. daha once saglik problemlerinin de oldugunu yazmistin, 2. cocugu cok mu istiyorsun, yani 2. cocukla beraber tehlikeli bir durum yok mu senin icin ?
cok cimcime bir kizin var, o yuzden demistim daha once aman nazar degmesin diye. kesinlikle senin durumunu anlayamam. bize bir cocuk bile hayal gorundugunden galiba. ilkinde de boyle zorluklar yasamis miydin? kizin da nazli miydi boyle ?
ben de 3 cocuk istiyorum ama herhalde ilki dogunca bu kadar stresi yeniden yasamayi goze alamayabilirim. yine cok isterim, korunmam vb. ama bu tedavi cok sıkıntılı bir surec. 79'lusun galiba, yasin da genc. esinde de problem yok herhalde. sana doktorlar ne diyor, dogal yoldan da olma sansin vardir degil mi?
ergitesle durumunuz da hepimize ders olmali. bazen yanlis anlasiliyor ekrandan gorunenler. ama herkesin hassasiyetleri yogun, yanlis anlamalarin olmasi cok normal.
herkesi opuyorum, ne sicak bir gun, antalyada olsam kosar denize giderdim
cerencim öncelikle teşekkür ederim ilgine. napalım kaderimizde bu varmış. benim eşime üniv.de okurken varikosel teşhisi konmuş. ameliyat önermemişler. kızım gebeliği planladık 6 ay sonra oldu. ama kanamayla başladı yata yata öyle devam etti. çok şükür sağlıklı doğdu. 2009 da istemediğim bir dönemde kaldım kızım hiç uyumuyordu bitaptım. her gün peşinde koştur koştur 8. haftada kanamam oldu kalbi durmuş. sonra torch testi istediler yoğun iltihap çıktı.ama zaman nezaman blemeyiz dediler. bu arada peşimi bırkmayan mantarım costu da costu ankara dahil toplam 10 doktora falan gittim fitil verip yolladılar hepsi. sonra 2010 temmuz başında düğüne gittim istanbula. arkadaşla oturuyoruz bir kalktım yerimden koltuk moltuk her yer kan. ve resmen küçük çiş yapar gibi gelmeye devam ediyor korkudan öldüm. bıçaklanmış gibi her yer kan. döner dönmez antalyada şimdiki doktoruma gittim. cok detaylı inceledi. smear sonucu rahim ağzı kanseri öncüsü lezyonlar cıktı. aşılar oldum, biopsi ve en son leep konizasyon ameliyatı oldum. doktorum hemen çocuk dedi. rahimi alalım ömür boyu risk var dedi ama gel gör ki ha deyince olmuyor. 3 aşılamaya bile tık yok. en kötüsü bugün regl oldum. gectiğimiz 3 gün yeşil akıntım devam etti. geçmiyor. maydanoz suyuna başlayacağım. ısırgan otu cayına da öyle. kimyasal ilaçlardan fayda görmedim. 2. çocuğu zaten en başından istiyordum ama bu da eklenince zaman kaybetmeyelim dedik. ama o da inat çıktı gelmiyor(((
ah guzelim yaa, cok stresli bir surecmis. biz simariklik ediyoruz sıkıldık filan diye. ben bazen hikayeleri okuyunca aman tez elden cocuk sahibi olsunlar, benim daha zamanim cok diyorum :)
insallah sen de guzel cocugunu alirsin kucagina bir an once. senin cadi biraz ugrastirir seni, biraz yorulursun kıskancligiydi, filan ama sonradan ablaliga isinir. insallah en kisa zamanda kardesiyle nasil gecinecek, nasil basa cikilacak forumlarinda yazar, topik acarsin.
cerencim öncelikle teşekkür ederim ilgine. napalım kaderimizde bu varmış. benim eşime üniv.de okurken varikosel teşhisi konmuş. ameliyat önermemişler. kızım gebeliği planladık 6 ay sonra oldu. ama kanamayla başladı yata yata öyle devam etti. çok şükür sağlıklı doğdu. 2009 da istemediğim bir dönemde kaldım kızım hiç uyumuyordu bitaptım. her gün peşinde koştur koştur 8. haftada kanamam oldu kalbi durmuş. sonra torch testi istediler yoğun iltihap çıktı.ama zaman nezaman blemeyiz dediler. bu arada peşimi bırkmayan mantarım costu da costu ankara dahil toplam 10 doktora falan gittim fitil verip yolladılar hepsi. sonra 2010 temmuz başında düğüne gittim istanbula. arkadaşla oturuyoruz bir kalktım yerimden koltuk moltuk her yer kan. ve resmen küçük çiş yapar gibi gelmeye devam ediyor korkudan öldüm. bıçaklanmış gibi her yer kan. döner dönmez antalyada şimdiki doktoruma gittim. cok detaylı inceledi. smear sonucu rahim ağzı kanseri öncüsü lezyonlar cıktı. aşılar oldum, biopsi ve en son leep konizasyon ameliyatı oldum. doktorum hemen çocuk dedi. rahimi alalım ömür boyu risk var dedi ama gel gör ki ha deyince olmuyor. 3 aşılamaya bile tık yok. en kötüsü bugün regl oldum. gectiğimiz 3 gün yeşil akıntım devam etti. geçmiyor. maydanoz suyuna başlayacağım. ısırgan otu cayına da öyle. kimyasal ilaçlardan fayda görmedim. 2. çocuğu zaten en başından istiyordum ama bu da eklenince zaman kaybetmeyelim dedik. ama o da inat çıktı gelmiyor(((
ah guzelim yaa, cok stresli bir surecmis. biz simariklik ediyoruz sıkıldık filan diye. ben bazen hikayeleri okuyunca aman tez elden cocuk sahibi olsunlar, benim daha zamanim cok diyorum :)
insallah sen de guzel cocugunu alirsin kucagina bir an once. senin cadi biraz ugrastirir seni, biraz yorulursun kıskancligiydi, filan ama sonradan ablaliga isinir. insallah en kisa zamanda kardesiyle nasil gecinecek, nasil basa cikilacak forumlarinda yazar, topik acarsin.
ilgimdişi tatlım çok iyiyim ben kistler için dr gitim bi ilaç verdi kullanıom 5gün sonra adet olucam sonra klomen verdi ben hiç istemiyorum yutmak ama eşim kullan bakalım dr degiştirdim bide şifanın nerden geleegi belli olmaz dio kararsızzım sigara lanetinden ben kurtuldum rabbim herkesi kurtarsın inş. dua ediyorum hiçde canım istemiooooooooooooooooo bikere......ama kızlar eşim rahatsız biraz kalple ilgili dr taşınıyoruz allahım şifa verssin cümlemize
Canım eşine acil şifalar diliyorum herşeyin başı sağlık biz ve eşlerimiz sağlıklı olalımda gerisi kolay canım ya tedavini etkilemek istemem ama klomen tedavisini artık neredeyse hiç bir dr kullanmıyor çok bi işe yaramıyor boşa hormon ama tabi yinede sen bilirsin eşinin dediği gibi şifanın nereden geleceği belli olmaz.
ilgimdişi tatlım çok iyiyim ben kistler için dr gitim bi ilaç verdi kullanıom 5gün sonra adet olucam sonra klomen verdi ben hiç istemiyorum yutmak ama eşim kullan bakalım dr degiştirdim bide şifanın nerden geleegi belli olmaz dio kararsızzım sigara lanetinden ben kurtuldum rabbim herkesi kurtarsın inş. dua ediyorum hiçde canım istemiooooooooooooooooo bikere......ama kızlar eşim rahatsız biraz kalple ilgili dr taşınıyoruz allahım şifa verssin cümlemize
Sabah dr kontrolum vardi yumoslar 11-12 mm olmuslar gayet iyi gidiyormus ignelere devam cmt tekrar kontrolum var bu arada kendilinden catlamasnlar diye ayri bir igne daha verdi popom fena aciyor karnimda artik hassaslasti igne resmen batarak giriyor...buyuk olasilik pzt toplarnirmis yumurtalar az kaldi ..su an 6 yumurta olusmus dahada olusurmus yani kizlar gayet iyi gidiyoruz....bakalim bebislerim bu sefer gelecekmi.? Bu dr dozu daha oncekilerden yuksek kullaniyor gonal f her gun 300 kullaniyorum hayirlisi bakalim...artik 9 senelik derdimin biter insalllah ....karnimda simdiden yumoslarin siskinligi rahatsiz etmwye basladi...
Sabah dr kontrolum vardi yumoslar 11-12 mm olmuslar gayet iyi gidiyormus ignelere devam cmt tekrar kontrolum var bu arada kendilinden catlamasnlar diye ayri bir igne daha verdi popom fena aciyor karnimda artik hassaslasti igne resmen batarak giriyor...buyuk olasilik pzt toplarnirmis yumurtalar az kaldi ..su an 6 yumurta olusmus dahada olusurmus yani kizlar gayet iyi gidiyoruz....bakalim bebislerim bu sefer gelecekmi.? Bu dr dozu daha oncekilerden yuksek kullaniyor gonal f her gun 300 kullaniyorum hayirlisi bakalim...artik 9 senelik derdimin biter insalllah ....karnimda simdiden yumoslarin siskinligi rahatsiz etmwye basladi...
kullan baklm dgru valla sancal,sıfann nerdn gelecgı bellı olmaz,buarada esıne acıl sıfalar bnde kalp hastasym zor bı durum ıhmal etmeyn canm...
evet arkadasm superr gıdıyosun,,,,hyrlısı olsn pztsı gunu olsn bı an once masallh yumoşlarnaAllahn ıznyle gelck canm bebışlern haı baklm sırakadı hamışş sensn belkıde..
bılgecm nasılsn toparldnmı kendnı?
aylın senn nasıl gıdıo bebekın nasıl?
bıze gelnce bn cok hstaymm atesm var bı kırgnlık var ustmde,dayak yems gbıyım kıpırdıyck halım yk annmde kalıyorm o yuzden... antıbıotk ve ates dusurucu alıyorm dr um vrdı ve sık sık dus 2 gun oldu atamadm gttı ustmdn cok terlıyorm operm hepınızi
sermuh canım hayırlısıyla olur inşallah.Allah dualarını kabul etsin . emeklerin boşa çıkmasın.
sen nerde yaptırıyorsun tüpü.
ilgimdişi canııım çok geçmiş olsun.
sermuh canım hayırlısıyla olur inşallah.Allah dualarını kabul etsin . emeklerin boşa çıkmasın.
sen nerde yaptırıyorsun tüpü.
ilgimdişi canııım çok geçmiş olsun.
hava değişimi oldu acaba dikkat et kızım yaaa gerçi hamileliğine başladığındada hastaydın biterkende heralde hasta kapatacaksın çok geçmiş olsun....
Hadi bakalım canım iyi gidiyorsun maşallah inş bu sefer gelir bebişlerin iğneler biraz sıkıntılı benim koldan ve göbekten 2 ayrı iğne yapılıyordu her yerim kaskatı şişmişti gonal f 300 baya yüksek başlamış ben pregonu aşılamamda 75 tüp de 150 yapmıştık birde lucrin kullanmıştım 3 hafta 14 tane yumurtam toplanmıştı hala yumurtalıklarım ağrıyorSabah dr kontrolum vardi yumoslar 11-12 mm olmuslar gayet iyi gidiyormus ignelere devam cmt tekrar kontrolum var bu arada kendilinden catlamasnlar diye ayri bir igne daha verdi popom fena aciyor karnimda artik hassaslasti igne resmen batarak giriyor...buyuk olasilik pzt toplarnirmis yumurtalar az kaldi ..su an 6 yumurta olusmus dahada olusurmus yani kizlar gayet iyi gidiyoruz....bakalim bebislerim bu sefer gelecekmi.? Bu dr dozu daha oncekilerden yuksek kullaniyor gonal f her gun 300 kullaniyorum hayirlisi bakalim...artik 9 senelik derdimin biter insalllah ....karnimda simdiden yumoslarin siskinligi rahatsiz etmwye basladi...
kullan baklm dgru valla sancal,sıfann nerdn gelecgı bellı olmaz,buarada esıne acıl sıfalar bnde kalp hastasym zor bı durum ıhmal etmeyn canm...
evet arkadasm superr gıdıyosun,,,,hyrlısı olsn pztsı gunu olsn bı an once masallh yumoşlarnaAllahn ıznyle gelck canm bebışlern haı baklm sırakadı hamışş sensn belkıde..
bılgecm nasılsn toparldnmı kendnı?
aylın senn nasıl gıdıo bebekın nasıl?
bıze gelnce bn cok hstaymm atesm var bı kırgnlık var ustmde,dayak yems gbıyım kıpırdıyck halım yk annmde kalıyorm o yuzden... antıbıotk ve ates dusurucu alıyorm dr um vrdı ve sık sık dus 2 gun oldu atamadm gttı ustmdn cok terlıyorm operm hepınızi
Hadi bakalım canım iyi gidiyorsun maşallah inş bu sefer gelir bebişlerin iğneler biraz sıkıntılı benim koldan ve göbekten 2 ayrı iğne yapılıyordu her yerim kaskatı şişmişti gonal f 300 baya yüksek başlamış ben pregonu aşılamamda 75 tüp de 150 yapmıştık birde lucrin kullanmıştım 3 hafta 14 tane yumurtam toplanmıştı hala yumurtalıklarım ağrıyorİnş bu sefer son olur tedavi aşaması bira yıpratıyor ama sonuç değer canım herşey gönlünce olsun Allahım yardımcın olsun:)
Çok geçmiş olsun canım ya dikkat et kendine doğuma çok az kaldı soğuk algınlığı galiba yat dinlen iyice ıhlamur falan iç.Ben de 2 gübdür biraz yoruldum dün turşu yaptık bugünde annemlere gittim akşam kasıklarım ağrıdı arada bir batıp gidiyor hemen korkuyoruz eşim acile gidelim mi dedi hastanede tutarlar diye gitmek istemedim çok şiddetli bir ağrı değil ama yine de korkuyor insan 4 ayı bi atlatsaydım hayırla kanamam falan yok şükür ama bu ağrılar kafamı karıştırıyor.
sermuhunda dedigi gibii tatlım hamile kaldıgındada hastaydın aman dikkat et kendine iyi ol bakalım az kaldı fındık kurdu gelecek,,,,
Canım bugün dr aradım kanaman yoksa ve ağrılar çok şiddetli değilse normal sonuçta diğer kesede içinizde gelmenize gerek yok telaşlanmayın dinlenin dedi kanaman olursa ve ağrı durulmayacak gibi olunca hemen gelin dedi ağrı çok şiddetli değil ama karnımda kasığımda hep hissediyorum sabah uyanınca geçiyor öğleden sonra azıcık yorulunca geri başlıyor bende ilk zamandan itibaren pregesteron için crinon jel kullanıyorum 12 haftalık olana kadar kullanıcam bebeği korumak için de colasprin verdi kan akımını hızlandırır düşüğü engellermiş.Zormuş bu işler canım ya sadece hamile kalınca bitmiyormuş sıkıntılar hergün dr gidip ultrasyona giresim var bebeğim oradamı diye gereksiz panik yapıp bebşimi üzmekde istemiyorum biliyorum o benim her halimi hissediyor.Dün çok samimi olduğum bi arkadaşım aradı şehir dışında tlf sesini duyunca ağlamaya başladım çok duygusallaştım inş sorunsuzca 12 haftayı atlatırım 10. haftamıza gireceğiz inş zaman geçmek bilmiyor.Senin yerinde olmayı çok isterdim biran önce gelsin bebişim:)))sagol canım... bu agrılarnı dr una soylemelısn bn 12 hafta hıc kafımı kaldrmadn cektm bu agrıları progestan kullndım ve proluton ıgne soyle agrını sanaada kesın verır bunlar hm agrı ıcın hmde bebek dusmesn dıyee bn ıctıkce ve ıgnm oldukca psıkolojık olark rahatlrdım ve ayrıca agrn oldgnda saat bası 10 dk sıck su torbası koy kasıklarına bn agrının sıddetnden anck oyle uykuya dalabılıyordum dr um soylmstı ck ıyı gelıyor kı senn cok sıddetlı degıl korkma
gelıck ınsallh cnm... topıc ın ılk bebeşı oluck kısmetse
selam kızlar nasılsınız?toparlanamadım bu sefer ki negatif beni çok üzdü. sizleri ihmal ettiğimi düşünmeyin. üzüntümü yaşıyorum. kendinize dikkat edin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?