Aşılama 2011 Ocak'ta Aşılaması Başarısız Olup Umudunu Yitirmeyenler

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

sizce kaç aşılama sonra tüp bebeğe geçilmeli?

• Ankete Katılan
    63

çok teşekkür ederim canımmmmm... tedaviden bitkilerden uzak dururum ama sizlerden duramam dostlarım.

sağol canım. Allah sabır versin hepimize. bir süre kafa nadas :))) bir de kız okula başlayacak biraz dinlenirim.

kusura bakma bilge ama çok yanlış anlamışsın ve gerçekten ben çok kırıldım.sadece ilgimdışıya sonuç negatif olduğunu okuduğumu ama topiğe yazmak istemediğimi yazdım.yani sen haber vermek istersin anlamında yoksa ben kimseyi takip falan etmiyorum.kimin nereye yazdığıda hiç umrumda değil.istersen ilgimdışınada sorabilirsin.böyle anlaşıldığım için artık burayada yazmayı düşünmüyorum.ben seni çok merak ettim bugün ama yanlış anlaşıldım.canın sağolsun bilge.listedende beni sil lütfen.herkese mutluluklar dilerim.
böyle art niyetli düşünmen beni gerçekten çok kırdı.hiçbirzaman böyle birşey yapmadım yapmamda.
verdiğim rahatsızlıklardan dolayı çok özür dilerim.hoşcakalın. çünkü ben artık asla yazmayacağım.

aranızdan ne yazıkki kırgın ayrılıyorum.unutma bilge herkez asabi herkes alıngan.bu karşı tarafı kırmamız anlamına gelmiyor.tekrar diyorum kimin nereye yazdığı beni ilgilendirmiyor ve kimsenin arkasındanda iş çevirmiyorum asla.demekki paylaştığım herşey hataymış ve hep yanlış anlaşılmışım.asla ben hiçbiriniz hakkında önyargılı düşünmedimde yazmadımda.senin adına üzüldüm ama yazdıklarını okuyunca katkat ben üzüldüm. bu son mesajım.
bütün arkadaşlara mutlu sağlıklı günler diliyorum.hoşcakalın

arkadaşlar senden cevap bekliyorlardı.ilgimdışı ya bu haberi nasıl versek diye sormak için yazdım.aynı mesajı sanada gönderdim oku lütfen.ne kadar yanlış anladığınıda gör.arkadaşın bir müddet bilge internete girmeyecek diye yazmıştı.bizim kızlarda bekliyordu.nasıl anlatsak diye ilgimdışına danıştım.aslında açıklama yapmak zorunda bile değilim okuyunca sende anlayacaksın ama geç olacak.böyle düşünerek hakkıma girdin ama helal olsun kimsenin hakkı bende kalsın istemem.allah yolunuda bahtınıda açık etsin.rabbim gönlüne göre versin.

böyle yapmayın ama kızlar
ergitess canım bilge yide hoş görmek lazım.
sen tekrar yaz olur mu .
onun morali şimdi çok bozuk oldugu için böyle davranmıştır.
bence daha sonra yine seninle konuşacaktır eminim....

ilk okuduğumda ben o şekilde anladım ve açık, net bir insan olduğum için hislerimi aynen paylaştım. moralimin bozuk oldugunu, hassas ve alıngan olduğumu da belirttim. yanlış anlamışsam kusuruma bakma diye de dün gece belirttim ama sen küsüp kaçmayı tercih ediyorsun. burada dertleşiyoruz, zaman zaman geriliyoruz birbirimize şimdi anlayışlı olmayacağız da nezaman olacağız? ben bu toleransı hak ettiğimi düşünüyorum.

bir insan düşün konu ne olursa olsun 3. kez olumsuz sonuç almış, tüm gün eve girmeden güneş altında gezmiş hem de bir çocukla. ağlamak istemiş ağlayamamış dolmuş birikmiş duyguları. akşam eve geliyor bu kötü haberi arkadaşlarıyla paylaşacak. fakat o da ne? ilgimdisi sana özel bir mesaj attım okur musun? ilgimdisi cevap veriyor "okudum tam sana cevap yazacaktım ki bilgecim yazmış zaten buraya" sen olsan o sinirle üzüntüyle aklına ilk ne gelir?ben içimde tutmadım, sana laf sokmadım direkt bende bıraktığı izlenimi ve eğer bende bıraktığı izlenim gibiyse herşey tepkimin kötü olacağını yazdım. ha eğer öyle değilse kusuruma bakma, üzüntüme ver de yazdım. ama hala üstüme geliyorsun. bu konuyu kapatalım daha sakin olduğumuzda sanırım bir önemi kalmamış basit bir konu olacak ama şu an benim yaram çok taze.

tekrar okudum yazdığımı burada ergitess ben sana ikiyüzlü dediğimi düşünmüyorum. aynı mesajı bana da atsaydın o zaman aynı anda ya da ben böyle böyle okudum çok üzüldüm arkadaşlara ben söyleyeyim mi derdin? ki zaten diğer topikte ben aşağıda adını okudum aynı anda o topikteydik. online olmuşum, sadece oraya yazıp çıkmışım gibi olmuş. dakikalara zamana bakın. önce oraya yazdım sonra geldim buraya yazdım.

Arkadaşın bilge bir müddet yazmayacak yazmıştı okursan görürsün.ama kabahatli ben oldum yine.bu sözleri seni düşündüğüm için duydum zaten.anlayamadığım nasıl oluyorda seni merak ettiğimi sonrada senin için üzüldüğümüde yazdığım halde sen şikayet ettiğimide düşünebildin.herkese güzel cevaplar bana sıra gelince sitem önyargı.ben bunları haketmedim bende bunu düşünüyorum.diğer akadaşlardan ayırt etmiyorum yinede seni yazmışsın bunuda anlayamadım benim yanlış yaptığım yokki yinede ayırmıyorum yazmışsın.istersen ayırabilirsinde benim için fark etmez çok özür dilerim seni düşündüğüm için,merek ettiğim için,senin için üzüldüğüm için.
ben herbirinizi kendim gibi görüyordum sıkıntı aynı dert aynı diye.üzüntülere üzülüyor sevinçlerinize seviniyordum.samimiyetime inanmadıysan bu benim sorunum değil.töleransı hakediyorsun evet.bende töleranslı davranıyorum bu konuyu kapatıyorum.hoşcakal.

bilgecim herşeyin hayırlısı demek kalmış bize.çarşamba günü sabah misafirim geldi çok can hatta canyoldaşım arkadaşım geldi internete giremedim.cuma günü onunla birlikte düzceye gittik ordan ankara nallıhana tabi hiç boş vaktim olmadı araç kullanıyordum.şu anda nallıhandan istanbula dönüyorum yoldayım kocaeeli tarafında mola verdim sırf seni merak ettiğim bilgisayarımı açtım .arkadaşım nallıhanda kaldı ben yalnız dönüyorum.yol boyu aklımdaydın bir kaç cevap okudum geriye dönüp bakmadım bile çok üzgünüm her şeyin bir hayrı vardır sen canını sıkma hayatta daha güzel şeyler var hayatın tadını çıkar.klasik bir cümle olacak ama kızın var hiç yoktan teselli olabileceğin bir bebeğin var o çok şanslı senin gibi hassas bir annesi olduğu için ve unutma sana kavuşmak için milyonlarla savaşıp sana ulaşmıştı.canım benim yaa üzüldüm daha ne diyeyyim...
ben dün sabah dr a gittim kist gitmiş şok oldum hemen tedaviye başlayalım dedi dün iğnelerimi aldım akşam 5.00 ilk iğnelerimi düzcede bir çocuk sağlığı merkezinde vurulmak nasipmiş şimdide yanımda buz torbalarıyla taşıyorum 5.00 e kadar eve yetişemezsem yolda bir yerde vurdurucam.göbekten gonal-f kalçadan menegon vuruluyorum.salı tekrar dr kontrolüm var.her şey o kadar sıkıştıki tedaviye zamanı kılı kılına ayırıyorum..bundada vardır bir hayır dr bu sefer 2 embiryo koyacakmış bakalım hayırlısı demekten başka bir şey yok elimizde.sen kafanı dinle toparlan dağıt biraz kendini biz seni çok seviyoruz çenesi ve parmakları düşük kankam seni kocaman sardım öptüm.....

ahhhhhhhhhhhhhhh sermuhum ahhh Rabbim size yaşatmasın. dün başımın ağrısı nasıldı anlatamam. geçmedi. aldım sigaramı balkonda hem ağladım hem içtim. kader kısmet canım. hayırlısı buymuş. canım inşallah sizler beni mutlu edeceksiniz güzel haberlerinizle. kendine dikkat et ben oturup dinlenemedim sen bol bol dinlen.

Ergitess tatlım lütfen neden asla yazmayacağım diye düşünüyosun biz seni de çok seviyoruz Bilgeyi de çok seviyoruz.Bilge dün çok hassadı.Bunu hepimiz yaşadık ve o yıkımı biliyoruz ve ortada belliki bi yanlış anlaşılma olmuş uzatmayın neolur bunu daha fazla tabiki de yazacaksın buraya yine dertleşeceğiz sende tedavi aşamlarını yazacaksın birlikte gülüp birlikte sevineceğiz hem arkadaş arasında olur böyle şeyler hadi tatsızlık bitsin bizim topiğimize böyle şeyler yakışmaz.

Canım inş kısa sürede toparlanırsın hem kızında okula başlayacakmış azıcık kafanı dinlersin.Sermuhum maşallah bebek inş bi telaşla gelecek başka işlerle uğraştığın daha iyi hem zaman çabuk geçer ben öyle kendimi dinledim hala da dinliyorum.Bugün annnecim okadar üzülmüş ki bana kızım bi doğursaydın hayırla keşke elimde olsada yerine ben doğrup versem diyor canım annem çilesi hiç bitmiyor önce bizimle uğraştı büyüttü evlendirdi şimdi bizim sorunlarımızla kafa yoruyor anne olmak zormuş şu 2.5 ayda bunu anladım Rabbim hepimize bu meşekkatli duyguyu nasip etsin.

Arkadasim cok guzel ozetlemissin..bu konuda soylemek istediklerim var...
Bizi bizden baska anlayan kimse yok kizlar ben burada paylastigim herseyi samimiyetle gerceklerle paylastim biliyorum ki hepimiz ayniyiz..bir cok satiri okurken birbirimizin yuzunu bile gormedigimiz halde agladik sevindik...burada paylastiklarimiz gercekler yasadiklarimiz her sey gercek ve bu gercekleri emin olunki bu kadar rahat hic konusamadigimiz icin burda birlikte biz olduk...
Keske hepimiz anne olsaydik ve burda cocuklarimiz hakkinda yazsaydik ..ama boyle yasamak gerekiyormus...yasiyoruz yasarken bazen birbirimizin cevap yazmamasina bile kirilip uzuluyoruz...
Lutfen bu konuyu kapatalim biz olmaya devam edelim...birbirimize birazcik daha karsiliksiz anlayis gosterelim hepimizin buna ihtiyaci var.

ya ben smdı ne desem bılemedım... bılgecım cok hassas bı donemdesın,hepımız yasadık senın yasadgn duyguları... gercektn ergıtes kızlar haber beklıyo ama negatıfmıs acaba nasıl yazsak yoksa bılgeyımı beklesek tarzı bısey yazmıs,takma kafana sakın ol canım... olur boyle seyler sonucta yuzyuze degıl yazar anlasmaya calısıyoruzz... ergıtescım sende cok alınmssın ama ortada bu kdr buyutup bıdaha yazmıycam buraya dıycek bısey yokki canım... hepımızın sınırlerının bozuk oldgu alındgı zamanlar olur... sanırım ıkınızınde aynı donemlere denk geldı uzatmaya gerek yok... cok uzuldum... annelık cok baska bnm en cok 3 hafta vr doguma..hayırlısı dıyorum sızlerı sevıyorum ... uzulmeyın lutfen

hassasiyetimi anlatmaya çalıştım ben söyleyebileceğim (yanlış anladıysam kusura bakma da dahil) herşeyi söyledim. uzatan kendisi. şu sıra gerçekten kendimi bile taşıyamıyorum. Allah hayretsin diyorum hakkımızda. sen böyle seylere takma kafanı. ayrıca kızlarla herkes birbirine cebini atsın özelden bişi oldu mu haberleşemiyoruz baksanıza.

Bilge toparlandinmi artikim....bende stres tavan yapti...hala sigaraya devam ediyorum dr a sordum ben sigara kullaniyorum ama tedavide birakicam dedim oda ise yaramasini isteseydin 6 ay once birakmaliydin dedi yanikendi kendime mat oldum.su sigara pisliginden kurtulamadim gitti yaaa....ama bir taraftan dusunuyorum su meshur bar kizlari hem sigara hem alkolle hamile kaliyor biz yok onu yapma yok bunu yapma kasinti olduk...bende bosverdim abartmayarak malesef iciyorum...

ben de içiyorum valla. en azından gerilmem geçsin. sigara da içme onu yapma bunu yapma eee olmuyor kardeşim :)))) bir de sunu düşündüm doğuda ve güneydoğuda kadınlar ezanla kalkıyor, tarlaya gidiyor, başında en az 3 çocuk, eve gel yemek hazırla yedir, bulaşık makinesi ne arar elde yıka, akşam yat kadınlık yap sonuc en az 8 çocuk. olmasa onlarda da olmazdı bu yorgunluk zımbırtısını kast ediyorum. hayatlarında jinekolog görmemişler ama maşallah pırt pırt doğuruveriyorlar :)))) darısı bizlere olsun.

Canım ya bıraksan iyi olurdu şimdi bile bırakabilirsin zararın neresinden dönersin kardır.Benim eşimde de hareketlilik problemi vardı dr sigarayı kesinlikle bırakacakın demişti 6 ay bıraktı ve gerçekten de düzelme olmuştu ama kilo alıyorum diye yeniden başladı onun bahaneside günde 2 paket içen adamların bir sürü çocuğu oluyor idi:)Yani kuzum herkesin bünyesini aynı derecede etkilemiyor mesela herkes akcüğer kanseri olmuyor o yüzden elindeki sigaran son sigara olsun kendini ve bebişini düşün.Eşimin dediği gibi sende şimdi söylemek kolay diyeceksin ama bırakmaya çalış canım:)öptm çok.Bu arada kimsecikler yok,

Bilgecim nasılsın toparlandın mı azıcık .

İlgimdisi son doğum hazırlıklarını ve temizliği yapıyosun heralde az kaldı ben senin yerine de heyecanlanıyorum seninle aynı dönem hamiş komşum var az önce onu ziyaret ettim 37 haftasına girmiş onunki de kız ha geldi ha gelecek bekliyor onu görünce aklıma sen geliyosun:)

Ergitess tatlım yine yoksun yapma böylecanım ya sohbete dertleşmeye en çok ihtiyacın olduğu bu dönemde gittin.Neyse ne diyelim inş iyisindir tedavin başlamak üzeredir Rabbim yolunu açık etsin inş bu sefere bebişine kavuşursun dualarımız seninle ve tedavi aşamasında olan bütün arkadaşlarımızla...

Sancal ,açelya sizlerde yoksunuz kend ii bakın canlarım öptm hepinizi...

hay allah, hepimiz cok uzulduk. her ay birileri umutlaniyor, seviniyor, uzuluyor. saglikla her isimiz rast gider insallah. senin umudun bizim umudumuz olmustu bu ay da.
bilgecim, cok ozel bir soru olarak algilarsan kusura bakma. tabi ki cevap vermek istemeyebilirsin. daha once saglik problemlerinin de oldugunu yazmistin, 2. cocugu cok mu istiyorsun, yani 2. cocukla beraber tehlikeli bir durum yok mu senin icin ?
cok cimcime bir kizin var, o yuzden demistim daha once aman nazar degmesin diye. kesinlikle senin durumunu anlayamam. bize bir cocuk bile hayal gorundugunden galiba. ilkinde de boyle zorluklar yasamis miydin? kizin da nazli miydi boyle ?
ben de 3 cocuk istiyorum ama herhalde ilki dogunca bu kadar stresi yeniden yasamayi goze alamayabilirim. yine cok isterim, korunmam vb. ama bu tedavi cok sıkıntılı bir surec. 79'lusun galiba, yasin da genc. esinde de problem yok herhalde. sana doktorlar ne diyor, dogal yoldan da olma sansin vardir degil mi?

ergitesle durumunuz da hepimize ders olmali. bazen yanlis anlasiliyor ekrandan gorunenler. ama herkesin hassasiyetleri yogun, yanlis anlamalarin olmasi cok normal.
herkesi opuyorum, ne sicak bir gun, antalyada olsam kosar denize giderdim

bilgecim çok üzüldüm.dün gece geldim eve...eşyaları bir kenara attım koştum bilgisayar başına.. canım çok sıkıldı,yazacak hiçbişi bulamadım.. o kadar kötü,karamsar bir durumdayım ki etrafımdan gelecek güzel bir haber bekliyorum.birileri hamile kalsın,umutsuzken,beklemiyorken kavuşsun da bana da umut olsun diye...
4 negatif gördüm çok üzüldüm.şimdide tepkisiz ruhsuz gibiyim.çok korkuyorum tüp bebek için bir türlü karar veremiyorum. o da olmazsa ben acımı nasıl yaşarım bilmiyorum.
senin bir umudun var,sen bir annesin.. ve 2. kez anne olma şansın hiç olmayan birine göre daha yüksek bence. biraz dinlen,kafanı toparla.. bir kaç ay düşünme hiçbirşey,belki kendiğilinden olur, olmazsa da bence tüp olayını erteleme.. kızın kardeşine kavuşsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…