Aşılama 2011 Ocak'ta Aşılaması Başarısız Olup Umudunu Yitirmeyenler

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

sizce kaç aşılama sonra tüp bebeğe geçilmeli?

• Ankete Katılan
    63
doktor ilaç verdi mi? Yoksa bir daha ki adetinde düzelirmiymiş?

ilaç vermedi, düzelir dedi. kendi haline bırakalım dedi. bir daha adet olursan kontrol ederiz dedi.

mart kedilerinin bereketi anca kendilerine yetiyor demek ki sermuh ((( ne yapalım hakkımızda hayırlısı olsun. Benim eşim de takma kafana vs dedi akşama hemen misafir çağırdık çaya biraz kafam dağıldı, sohbet iyi geldi. şimdi de sinirimden ev temizliğine girişmeyi düşünüyorum. perde merde indirdim ne varsa. camdan dışarı baktım hava da içim gibi kapalı, kararmış ....

Elmascığım üzülme. Sizin değerleriniz çok güzel belki bu 2 yılda kendi kabuğunuz içinde doğal yolla gelir bebeğin. Allahtan ümit kesilmez. Mucizeler yaşamış arkadaşların açtığı topiklere gir bi bak sen de pozitif etkileneceksin. Ve lütfen kendini hırpalama, daha çok üzülmenden başka bir şeye yaramıyor.

evet canım ben bu ay da Pamukkale dinlenme tesislerindeyim. :))))))) ne yapalım, kısmet böyleymiş.

Bilgecim herşeyde bir hayır vardır inşallah ovülasyon testleri işe yarar bende aldım bu ay bakalım bide böyle deneyelim dedik adet oldum bu ay ama cesaretim yoktu gidemedim doktora tekrar tedavi gözümde büyüyor strese giriyorum hep belki kendiliğinden olur diyorum inşallah bu ay hepimize bir muzice olur bebişlerimiz geliverir.

Canım bu kadar üzme kendini Allah'ım herşeyin hayırlısını versin evet hepimiz çok istiyoruz bebişimiz olsun ama nasipten ötesi yok.Dün çok kötü bir trafik kazası geçirdim belki bugün yaşamıyor olacaktım.Allah beni ve arkadaşlarımı korudu küçük yaralarla atlattık anladım ki yarına çıkmanın garantisi yok.Onun için kızına sıkı sıkı sarıl onunla birlikte olmanın tadını çıkar.İnşallah tayininizin çıktı yerde bir mucize olur bebeğin sana geliverir.

canım çok geçmiş olsun. Cana gelmesin. Benim de canım artık ne keltoşa ne de başka doktora gitmek istemiyor. ben de her gün testleri okuyorum ama kafa almıyor. içinden de çıka çıka 5 tane çıktı. oysa 30 tane çıkmalıydı ki ben hergün yapabileyim :)))))

Çok üzüldüm. Hayatta çok istediğimiz şeyler başımıza geldiğinde belki hayırlı olmayacak geleceğin ne getireceğini bilemeyiz bu yüzden her şerde bir hayır vardır sözünü unutma canım bir tane bebişin var zaten ona sarıl onunla teselli bul hiç olmasaydı ne yapardın.

Bi dag basina gidip icimden geldigi gibi bagirmak istiyorum. sanki icim dopdolu... kelimeler oylesine biriktii sarfettigim butun cumleler anlamsiz, hissttiklerimi anlatmakta yetersiz geliyo. Ruyalardan medet umar oldum, bekliyorumm bekliyorumm bekliyorummm. Bazen biseyi boylesine buyuk bir umut ve arzuyla beklemek bile guzel geliyo. Hayirlisi Rabbimden!

merhaba canım..değerlerim aslında çok güzel değil eşimin sperm sayısı çok düşük ve yaşama süresi kısa hareketlilik yavaş...aklımı karıştıran spermler yıkanmadan önce 16 milyon yıkanınca 48 milyona çıkmış anlamadım açıkçası nasıl olduğunu doktorumuda aramadım tutmadı diye çünkü çok kızgınız 4 tane yumurtadan biri tutmazsa bunda doktorun da vardır bir hatası...çünkü benim aşılamayla olan ve ilk denemede tutan bir kızım var..yada kızgınlıkla böyle düşünüyorum bu ay gitmeye kalkışsam tekrar her ay 600 ytl bulamam doktor için...canım çok sıkkın bir çıkmazdayım..eşim diyor bizi gülhanedeki hocalar paklar ancak oralarda olabilir olursada diyor...

Son düzenleme:

teşekkür ederim canım..artık doğuya eğer bende eşimle gidebilirsem ekim gibi ankaraya kendi doktoruma gideceğiz en azından dosyalarım orda..sil baştan yapmayacağım ama bu günleride değerlendirmek istiyorum aklım çok karışık..maddi yönden burda çok ağır geliyor rapor çıkartamıyoruz..edirneye gitmemiz gerekiyor edirneye sürekli gidemem..hayırlısı bakalım

üzmemeye çalışıyorum ama yinede çok üzülüyorum..çok geçmiş olsun canım sana 3 yıl önce bende kaza yaptım arabamız hurda oldu içinden eşim kızım ben ufak yaralarla çıktık çok şükür herşey yerine geliyor bize bişey olmuş olsaydı o daha kötü...çok çok geçmiş olsun canım...
teşekkürler canım..

aynen canım şuan ben öyleyim çok doluyum çookk...

hepimiz boyle bosluklara dusuyoruz zaman zaman.
aslinda mesgul olmak, baska seylerle ilgilenmek iyi geliyor bana. bir de iyi dusunmeye calisiyorum hep.
burada okudugum pek cok kisiyi de acayip kıskanıyorum, cunku calisiyorum ve aksamlari eve yorgun geliyorum, yapilacak isler oluyor. zaman su gibi akıp gidiyor. O kadar cok yapilacak sey var ki hayatta, grafik tasarimi ogrenmek, italyancayi bitirip fransizca ogrenmeye baslamak, indirdigim bir suru e-book'u okumak, terasimda kalaslardan bank yapmak, marul tohumlarini ekmek, omuzlari payetli bluz almak, kirmizi oje surmek, sabahlari kosuya gidip eve gelince sicak yatakta kestirmek. . Yapacak hep cok seyim var, ama gunler geciyor, her gun birseyleri daha erteliyorum.
Bu arada doktora sabahtan gidip, en once beni almasi icin icimden dua edip, kosa kosa kimseye farkettirmeden ise geliyorum.
istedigim 2 asilama, sonrasinda tup bebekti. ama henuz 1 asilama bile yaptiramadim.
herhalde bu ay da yaptiramiyorum, cunku doktora esimdeki likefikasyondan bahsedince, dur seni arkadasima yonlendirecegim dedi bir tup bebek merkezine, o adama da gittim ama bana hic guven vermedi. zaten yeni bastan muayene ol, kan tahlili, hersey sacma geliyor; kimse kimsenin tahliline guvenmiyor; hep en son yapilan, en guncel bilgi gerekli. ama benim de bu adami gozum tutmadi iste.
c.tesi tekrar kendi doktoruma gidip, o adami gozum tutmadi diyecegim. ne olursa olsun 2 kez bana asilama yapmasini isteyecegim. Cunku teorik olarak yaptiklari sey ayni. Ingiliz ve amerikan interfilite sayfalarina goz atıyorum, verilen ilaclar, onerilen tedaviler aynı. Yaptiklari seyleri hepimiz biliyoruz artik. Her doktor bize yardimci olmak icin calisiyor, cunku bizim basarimiz, onlarin basarisi demek. Tabi ki sizin mizaciniza uygun, sizin kesenize uygun birisi olmali, ama surekli doktor degistirenleri anlayamiyorum.
bu arada yeni bir borca giriyorum, bir sure sıkısık olacagim. belki bu kez doktor, tedavi masraflarini oderken zorlanacagim. ama kafam karisikken, cok takmiyorken olacakmis gibi hissediyorum.
hersey olasilik aslinda, bizlerin cok etkisi yok, kendimizi kandiriyoruz bir bakima. Kabul edelim ki bedenlerimiz degisen dunyaya uyum sagliyor, kadinin gorevi artik cocuk dogurmak degil, bu nedenle gec kalip 30'lu yaslarda cocuk arayisina giriyoruz. 15'inde evlenip hemen gebe kalma hikayeleri modern hayatimizda yasanmiyor artik. Hayatimizda bir suru yapay sey var, soludugumuz bir suru zehirli gaz. Belki dogustan anomalim var, tuplerimde tuycuk yok, olabilir. Hersey olabilir. Ve bu olasi nedenlerde benim ve esimin hemen hemen hic sucu yok. Once kendimizi arindiralim bu sorumluymusuz hissinden. Bedenlerimizi gebe kalmamak icin zorlayan bizlerdik, yasantimizdi. Simdi biraz iteklemek gerekli iste bu tedavi yontemleriyle. Bundan cok garip birsey yok. Yapabilenler nasil yapiyor, oluyor iste. Bir aciklamasi yok. En azindan gunumuz tibbi bizde neyin sorun oldugunu bulamiyor, veya sip diye bulamiyor. Ama pek cogumuz boyle.Ben de hemen bugun ve hatta su an gebe kalmak istiyorum, adetimi gorunce cok buyuk hayal kirikligina ugruyorum. Ama bir yandan kendime kiziyorum.Isin puf noktasi, okula giderken tasidigim devasa kalkulus kitabimi otobuste oturarak yolculuk eden insanlarin nazikce tasima tekliflerine sevinmek. Ama 2-3 gun birileri kitaplarimi tasimayi teklif etti diye 4. gun kimse tasinmadiginda icinden homurdanmamak, iyi seylere iyilikleri nedeniyle minnettar kalip, bugun sirtladigim kitaplar yuzunden sikayet etmemek, evden cikarken o kitabi tasiyacagimi biliyordum cunku.
Cocuguma hamile kaldigim an dunyanin en mutlu insani olayim, cunku bir mucize gerceklesecek. Olmadiginda ise siradan hayatim devam ediyor, uzulecek birsey yok. Hayatimdan birsey calinmis degil, sadece eklenmemis durumda. Hepimize sabir dilemekten baska birsey gelmiyor elimizden.
Ayrica mutlaka kendi kanimdan canimdan olsun da demiyorum. Bir cocugu benim cocugum olmasa da sevebilecek bir kalbim var. Artik devlet koruyucu aileligi, evlat edinmeyi kolaylastirmis durumda. Doktorum diyor, kimlerin cocugu oluyor, sizin de olur diye. Sıhhatimiz ve imkanimiz olduktan sonra hersey olur, olacak.
Ama calismasam, haftanin belli gunleri yuvadaki cocuklari ziyaret eder, koruyucu ailelik icin de basvururdum, ama ne yazik ki haftasonlari yuvada gonullu calisilamiyor.
etrafinizda sizin de ilginizi cekecek bir suru sey vardir, ama yaparken zihince yorulacaginiz seyler olsun da, el calisirken kafada kurmayin. zihniniz de yorulsun, atalim kafalardan su olumsuz fikirleri.

Kizlarrr birsey sormak istiyorum. Benim normalde adet dongum 30 gundu. Asilama yaptigim ay haliyle daha erken oldu reglim yani 26. gunde. simdi asilamadan sonraki ay sizce ne olur yine eskisi gibi 30. gunmu olur??

dün arkadaşımla benim dr uma gittik..ben dış gebelik geçirken hamile kalan arkadaşımla:)bulunduğumuz yerle dr arası 1,5 saat sürüyor kendi aracımızla.evimiz k.çekmecede dr sarıyerde
yol boyu konuşmadan geçirmek imkansız..ne kadar şanslı olduğunun bile farkında değil tek seferde hamile kaldı .hapı kullanmadığı bir günde hamile kaldı...hayat ne kadar entrasan.....ben yol buyu ona aman şuna dikkat buna dikkat dedim durdum..şu anda 5 hafta 4 günlük hamile kese göründü :)ama kalp atışları görünmeden dr gebelik var demedi..kalp atışları için önümüzdeki hafta tekrar randevü verdi..o ise şunu diyor çok şaşkınım hamilelik beklemiyordum yeni işe başladım bana şok oldu nasıl oldu anlamadım...biz olsun diye çırpınıyoruzzz millet olmasaydı iyi olurdu diyor....
neyse kızdığım bunlar değil ...ben ona dikkat etmesi gerekenlerden bahsederken eşi( meymenetsiz şey) dr öyle bir şey demedi analarımız tarlada doğurmuş bir şey olmaz öyle herşeyden..dr demediği bir şeyi dikkate alma dedi...ben sinir oldum...iyi dedim dr ne derse onu yapın siz...doğru haklsınız dedim..şimdi hiç bir şeylerine karışmayacağım ne halleri varsa görsünler...banamı doğuracaklar çokta tınnn zaten sinir olmuşum...şirin görünmek için kendimi zorlamaya gerek yok...bananeeeee diyorum...çok biliyorlaryaaa bilsinler...

Canim yaa kiyamam sana... Aslinda farkli olaylarla ayni seyleri yasiyoruz. Hepimizin icinde Rabbimin takdiriyle kapanacak bir yara.

Canim yaa kiyamam sana... Aslinda farkli olaylarla ayni seyleri yasiyoruz. Hepimizin icinde Rabbimin takdiriyle kapanacak bir yara.

ne kadar yıpratmak için uğraşıyor bu hayat.......ama ben inadına dimdikkkk duracağım....
dün akşam samsundaki eniştem geldi bizde kaldı toplantısı varmış burda..namazında niyazındadır...kıblenin yerini gösterdim...ve arsızca dedimkii sen misafirsin misafirin duası kabul olur bizede dua et dedim...
bana söyledikleri karşısında ağlamamak ve ayakta durmak için kendimi zor tuttum...

mevlüt kandili gecesi hatim indirmiş ve neredeyse gecenin yarısı bize dua atmiş...her namazında dua için ellerini açtığında bizi asla esirgemiyormuşş...Allah sizede tattırsın dedi durdu...seccadeyi havlusunu tesbihini verdim...sabah bir baktım namazda o kadar fena oldumkii anlatamam...bu arada eniştem kızkardeşimin eşi ..2 kızları var..bizden sonra evlendiler..bize çok üzülüyorlardı 2.ye hamile kalınca kızkardeşim üzüntüsünden bana söyleyemedi...ve duyunca haberi ismini zorla bize koydurdular....biz ona elif dedik........hiç olmayan ama olursa ismi elif olsun dediğimiz hasretle beklediğimiz kızımızın adını verdi o şimdi bir eliffff.......benim elifim gelmedi o hep dualarımda ama onların sayesinde bir elifimiz var....sonuçta ben onun teyzesiyim..teyze anne yarısı demek değilmii benimde kızlarımın birinin adı elif oldu....bir gün benimde kızım gelirse onun adıda elif olacak.....
hasretle beklediğim dualarla büyüttüğm her gün rabbimden istediğim kızım elifimmmmmm.....
gel artıkkk....

sermuh..... Aglattin beni yapilirmiydi simdi bu bak esim gelicek az sonra. Ona kalsa hicc takma kafana. Gecen gun annem aradi kuzenim hamile kizi olacak demislerdi, bu hafta kiz degilde erkek oldugunu ogrenmisler cokk sevinmisler. Nasil kizdim duyunca elimde olmadan tepkimi anneme gosterdim. Kiz erkek ne farkeder yaa.

bu yumurtlama dönemi ve sonraki günler bende çok duyguısal geçiyor..her bişey ağlamak için sebep:)

off sermuh yine duygusala bağladın bizde ağlamaya hazırız.Bugün dersanedeki arkadaşım bebeğinin cinsiyetini öğrenmiş kızı olacakmış yine bugün komşum hamile olduğunu öğrendi sanki inadına etrafımda herkes hamile ama ben diyorum ki Rabbim bizim sabrımızı ölçüyor sabrediyorum bigün bizede verecek biliyorum kimseyi kıskanmıyorum Allah herkese hayırlı evlatlar versin ama bizede versin O bir şeye ol dediği zaman o şey hemen oluverir

evet sermuhcum inadına dimdik durmalıyız güçlü olmalıyız ben de akşam eşimin akrabalarındaydım uzun zamandır görmüyordum onları nasıl da canımı acıtmak için uğraştılar konuyu bebek olayına getirmek için yoğun çaba harcadılar evleneli kaçıncı yılımız olduğundan eşime 30 oldunmu sennnn yaşlandın demeler imalı imalı birde gecenin haberi görümcem 3.çocuğuna hamileymiş duyduğumda ne diyeceğimi şaşırdım bi tuhaf oldum kalp atışlarım hızlandı yok olmak istedim kayınvalidem durmadan evladın tatlı olduğundan bahsediyor tatlıdır elbette ama evlat bize gelmediki biz ne yapalım toparlanmam lazım cumartesi randevumuz var doktorda ilk aşılamamız için çalışmalara başlıycaz hayırlısıyla rabbim hepimizin yüzünü güldürsün

ve bugun kırmızı olmasa da kahverengiler geldi. kırmızıyı gormeme de bir ıkı saat kaldı. ve bir umutlu bekleyiş daha sona erdi alışamadım gitti bu sona ben daha...

agladım agladım .. oyle ki izmir de gokyuzu de benımle aglıyor sankı... yarın toparlanmıs olacagım. ama bugun dıbıne kadar uzulmeye karar verdim. içime ata ata bıktım cunku. bu pko ne illet birseymiş ben neden daha once farkedemedım ki neden hep erteledim bebişi. değermiydi?

ama yarın yepyeni bir gun olacak. ertelediğim tezime başlayacagım. sırf bu yuksek lısans ıcın ertelememısmıydım zaten bu bebegı. bari atılmadan tezimi bitireyim. kesın doktorumda bu ay dınlendırır onca yumurta kıst olarak dondu zaten kesin bana. kısmetse mart ayında yenı bır heyecan daha başlayacak. hayırlısı... hepinizi opuyorum kızlar.. o zamana kadar inş hamile haberi alırız ve moral olur bizlere de. sevgiler...

evet kızlar nihayet totom yer gördü ve hemen tesisimize geldim. sermuh damardan girmişsin çok da haklısın. okudukça üzüldüm, kendimi ağırlık altında hissettim. yoruldum, sıkıldım artık ben de. ve bugun reglim bitti kızlar. anlamadım gitti. biliyorsunuz ki bugun 3. gün. kafayı yiyeceğim yakında. temizlik yaptım, dozunu da kaçırdım belim çok ağrıyor ((((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…